FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

ripper
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ripper » 07 nov 2012, 23:49

M4kaveli je napisao/la:Vidite da vas ova 2 podjebaju :mrgreen:

Po meni jedna od najdosadnijih utakmica Barcelone u zadnjih 5 godina.
Poceli su igrat ( sto cesto rade ove sezone ) od neke 85-te minute ali ovaj put im to nije uspjelo.

Al hajd, nije toliko bitna utakmica pa je razumljivo da su igrali sa pola snage iako su mi izvadili zivce :mrgreen:

Guardiola bi trebao dat par instrukcija Vilanovi ..

Nema pressinga, nema ubacivanja krila u sredinu, previse se ide po krilima a Alves jos pokusava neke centarsute na jednog patuljka pored 7 divova .. cesto ne bude ni jedan igrac u 16-tercu a maloumni Alves centrira.
To mi nikako nije jasno.

Poceli su igrat ko neka klasicna engleska ekipa.
Probi po strani, centriraj pa ko zakaci, zakaci.
E pa nemaju više po 25 kuka buraz, vec se sad nabila trancika (Xavi, Villa, Puyol, Alves haman trancika, Iniesta isto), 5 bitnih igraca ;) , biološki sat je cudo, ne može ko nekad presing ludacki i sjeci lopte na svakom koraku....moraš imati i to u vidu.
Zaboravite više Pepovu Barcu, to je prošlo vrijeme... ima youtube za to, kao podsjetnik i spomenar.
Falio je i Bus veceras, ima i to svoje.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 08 nov 2012, 00:04

slika

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 nov 2012, 00:12

Ma nije u tome problem.
Mogu oni isto trcat, neki cak i vise ( Pedro, Fabregas, Messi, Busquets, Iniesta, Alba ) .. Sanchez isto moze ko konj trcat.
Xavi tek nesto manje kao i Villa.
Alves moze al nece.
Znaci jedino je Puyol u tome dobro nazadov'o sto je i logicno jer je najstariji i svaku drugu tekmu nesto slomi.

Problem je sto Vilanova izgleda ne zna da postoji taj pressing i to da se krila ubacuju u sredinu, mijenjaju strane i tako zbunjuju protivnicke odbrane.

Dobro, vjerovatno zna al nece to da koristi, ne znam zasto.

Ja se samo nadam da ova ekipa od pocetka sezone igra na nekih 60-70% i da nece da se trose kao npr. prosle sezone gdje su skoro svaku tekmu odigrali savrseno, sa visokim pressingom i tim ubacivanjem po 3-4 igraca u sredinu odjednom.
Nece da se trose jer Tito ima vec +8 a i vjerujem da cilja na trofej LP-a.
Ako nije tako, onda nije dobro po Barcelonu ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 08 nov 2012, 00:16

Makaveli brate, ja mislim da ce se Alves prodavati sad vec u januaru....gotovo sam siguran u to, eto živi bili pa vidjeli ;)
Primjetio si možda da je Tito u par utakmica uigravao Adriana i na desnom i na lijevom boku, plus Montoya kao klasicni desni bek, Alba na lijevom.
Sad se mogu uzeti dobre pare za Alvesa, jer u suprotnom cemo ispasti idioti kao Inter koji je poklonio malte ne džabe Maicona Cityu, jer ga nisu na vrijeme prodali ;) ....on više ne može igracki napredovati sa svojih 29 godina, vec samo nazadovati - što Boga mi i pokazuje u zadnje vrijeme, htjeli mi to priznati ili ne...još uvijek je on vrhunski bek, ali sad se mogu uzeti dobre pare za njega još uvijek.
City, Anži, PSG i slicno....oni ne žale pretplatiti starijeg igraca - to smo vec uveliko vidjeli.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 08 nov 2012, 00:19, ukupno mijenjano 1 put.

Scof1eld
Kontakt:

Post Postao/la Scof1eld » 08 nov 2012, 00:19

ovaj makaveli je genije, on spominje presing a celtic cuvao loptu neke 2 minute veceras, znaci 80 pasova imali ljudi. Pa na koga da se vrsi presing ? Da alves ganja iniestu mozda ?
ser del barça es el millor que hi ha !

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 08 nov 2012, 00:24

Ne kazem da nece otici ali ako do toga dodje, sam je kriv.
Ima jos 2-3 vrhunske sezone ispred sebe al djaba kad je to brazilski mentalitet ..

Treba Montoyu gurati u prvih 11 ( koji je vec odlican ) i onda vidjeti hoce li se Alves zaželjeti terena i lopte pa povratiti staru formu.
Ako nece, onda ga uvalit Cityu, PSG-u ili Anzhiju za 25-30 miliona i to je to.

Jes da ce mi bit zao ( jer gotivim Alvesa, iako je poglup :mrgreen: ) al bolje i to nego ga dat za 5-6 miliona ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 08 nov 2012, 00:26

Celtic nije prešao centra kako treba 5 puta u toku 90 minuta....utakmica se igrala na njihovoj polovini.
Tako da je presing veceras bio vrlo dobar, što se tice ove tekme....problem je bila sama završnica, nepreciznost, neodlucnost u nekim momentima, bilo je i nesreće (stativa i precka)....njihov drugi gol je klasicna golmanska lopta, nabij je preko citavog terena, ako prođe fora- dobro i jest, ako ne prođe - nikom ništa...i prošla je :oops: ni to nije prvi put Barci da se dešava.. niti zadnji, nažalost....još cemo se takvih golova nagledati i u Primeri cak.
Ja sam zadovoljan sa ovom igrom. Vidi se Tito ima neku svoju igru.
Morao je i jedan poraz konacno doci. Ako je vec došao, ovo je najbezbolniji i u najbolje vrijeme.

Pinolog
Kontakt:

Post Postao/la Pinolog » 08 nov 2012, 00:55

Rezultat briši a posjed piši :lol:

Rooney88
Kontakt:

Post Postao/la Rooney88 » 08 nov 2012, 00:57

Pinolog je napisao/la:Rezultat briši a posjed piši :lol:
I 955 pasova. :lol:
R.I.P

MIRZA RASCIC

Željezničar za život cijeli!

Pinolog
Kontakt:

Post Postao/la Pinolog » 08 nov 2012, 01:05

Rooney88 je napisao/la:
Pinolog je napisao/la:Rezultat briši a posjed piši :lol:
I 955 pasova. :lol:
Jesu li kad presli 1000 :?

To ti je kao u krevetu, ja uvijek kazem da je bolje zabijati muski nego je lizati 80 min :lol:

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 08 nov 2012, 01:41

Znao sam da ce imati problema u ovoj utakmici, mada o porazu nisam ni pomisljao. Celtic je i u prosloj utakmici pokazao da ocito imaju lijek za Barcinu igru, gdje su nas posteno namucili na domacem terenu.
Ali kao sto neko vec rece, bolje poraz i LP nego u Primeri.

Kad je sama utakmica u pitanju, nema se mnogo pricati, prvi gol su primili zbog najveceg nedostatka ove ekipe, Celticov igrac sutira glavom kao da Albe i nema pored njega. I to je ono o cemu sam govorio, dva napadacki nastrojena beka u ovoj ekipi su previse, Abidal je bio limitiran kada je napad u pitanju, ali je za odbranu znacio vise nego Pique i Puyol.

Sve u svemu, ljudi su zasluzeno slavili, a ovi ce nasi nadam se izvuci neku pouku iz ove utakmice.
Don't hate what you don't understand.

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 nov 2012, 06:33

Ne znam da li ste primjetili dvije neshvatljive cinjenice. Inijesta - brzina ravna puzu sinoc. Spor do bola. I njegova dodavanja koja se ne mogu prepoznat. Nekoliko puta direktno predao loptu protivniku sto nije odlika ovog genijalca.
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 nov 2012, 07:15

Portillo i ostali,
Imate temu na kojoj možete do mile volje plesti o rivalitetu između Reala i Barcelone i pokrenuta je upravo da bi teme ovih klubova bile očišćene od takvih stvari. Ako dosad niste to shvatili, onda... :roll:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 08 nov 2012, 10:21

Ocjene za sinoćnji poraz na Parkheadu ;)

slika

slika
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 nov 2012, 11:10

Da mi je samo znat' zašto Iniesta osvoji nagradu za najboljeg u Evropi.

slika
naprijed rejal

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 08 nov 2012, 11:12

što bi rek'o Amar Osim: Da bi ti imao šta pitati :lol: :mrgreen: :D

bparena
Kontakt:

Post Postao/la bparena » 08 nov 2012, 11:49

Pomozi paceniku - evo nek nazove ili posalje upit na mejl...

slika
Ruud Van Nistelrooy o Messiju: "Njegovo djelo na terenu ne može se opisati riječima, jer je on izvan kategorije. On igra neki svoj nogomet. Kod njega sve izgleda tako jednostavno.... može se reći da je najbolji nogometaš svih vremena."

jasko_juve
Kontakt:

Post Postao/la jasko_juve » 08 nov 2012, 11:52

A vidi gdje je sjediste UEFE, tu definitivno moras nesto kresnut,ako imas pare,logicno :)
★ 36 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 08 nov 2012, 12:14

Bojim se da ce Alexis završiti u Barci kao veeeliki flop :( nebi volio nikako jer mi je onako drag igrac ,ali bojim se tog scenarija.
Ne napreduje nimalo igracki u Barci, ne doprinosi golovima i asistencijama, a doveden je upravo zbog toga. Kod njega su golgeterski postovi po mjesec dana - nedopustivo.
Volim ga gledati, ima fine poteze i kretnje, zna tretirati loptu odlicno - ali ucinak na terenu: 0 poena.
Nece ga Barca puno trpiti...ovo mu je druga sezona i ako misli racunati na ozbiljan status u klubu, mora proigrati ili ce biti na transfer listi....bolje trpiti i cekati da proigra nekog decka iz omladinskog pogona, bar ga necemo placati po 30 miliona.

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 08 nov 2012, 12:21

bparena je napisao/la:Pomozi paceniku - evo nek nazove ili posalje upit na mejl...

slika
Vidjeh sve sinoć, gdje velika Farcelona gubi od još većeg Celtica :lol:

Iniesta je totalno opravdao nagradu :lol:
naprijed rejal

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Romariooo i 0 gostiju.