Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Lige petice
Barca i Real cine spansku ligu.Poneki timovi bljesnu na trenutak,ali konstanta ostaje kod ove dvi ekipe,pogotovu Barce,koja je i ove sezone glavni favorit za osvajanje LP.Medjutim EPL je nekako privlacniji cini mi se i za trenera a i igrace..Eo spekulacije,ali Maradona se veze sa Blacburnom,samo primjer.Legenda fudbala.Citam amercika tv nezanm tacno koja,otkupila prava za epl.A fudbal kod njih je trecerazredni sport.Azija je vecinski opredjeljena za top klubove iz engleske,bar kinezi.Sad govorit o jacini lige,je tesko jer to mozemo ocjenuti iz medjusobnih duela,ali o popularnosti,mislim da je EPL iznad svih..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."
Kinezi znaju ahatrxel je napisao/la:Barca i Real cine spansku ligu.Poneki timovi bljesnu na trenutak,ali konstanta ostaje kod ove dvi ekipe,pogotovu Barce,koja je i ove sezone glavni favorit za osvajanje LP.Medjutim EPL je nekako privlacniji cini mi se i za trenera a i igrace..Eo spekulacije,ali Maradona se veze sa Blacburnom,samo primjer.Legenda fudbala.Citam amercika tv nezanm tacno koja,otkupila prava za epl.A fudbal kod njih je trecerazredni sport.Azija je vecinski opredjeljena za top klubove iz engleske,bar kinezi.Sad govorit o jacini lige,je tesko jer to mozemo ocjenuti iz medjusobnih duela,ali o popularnosti,mislim da je EPL iznad svih..

Kazes cine 2 kluba

Kakav Maradona i Blacburn, vijeruj da u Spaniji ga nece ljudi iz Kordobe ali eto Blacburn hoce

Evo kakav je score najjačih liga u CL zasada:
Prem 8-4-4; 28/48 bodova
Primera 11-2-3; 35/48 bodova
BuLi 7-4-1; 25/36 bodova
Portugal 5-2-5; 17/36 bodova
Ligue 1 3-1-8; 10/36 bodova
Prem 8-4-4; 28/48 bodova
Primera 11-2-3; 35/48 bodova
BuLi 7-4-1; 25/36 bodova
Portugal 5-2-5; 17/36 bodova
Ligue 1 3-1-8; 10/36 bodova
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"
Primera rutinski
vjerovatno ce u osmini finala imati najvise predstavnika :ugeek:

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
- anton 1983
- Kontakt:
Znači već dva kola bez poraza u EUROPI!
Jebote da mi je neko rekao da je to moguće...
Naravno malo sam si ja išao računati....
U ova 4 kola, bez predkola, usporedio sam 4 "najjače" lige po broju osvojenih bodova i prosjeku bodova koliko njihovi klubovi osvajaju po utakmici.:
LP
Treba se samo ovdje imati na umu da Španjolci i Englezi imaju po 4 kluba, dok švabi imaju 3, a talijani samo 2!
1.) Španjolska - 35 bodova - 2,2 po utakmici
2.) Engleska - 28 bodova - 1,75 po utakmici
3.) Švabi - 25 bodova - 2,1 po utakmici
4.) Talijani - 11 - 1,4 po utakmici
EL
Ovdje se treba znati, da švabi i talijani imaju po 4 predstavnika, dok englezi i španjolci imaju po 3!
1.) Švabi - 30 bodova - 1,9 po tekmi
2.) Talijani - 28 bodova - 1,8 po tekmi
3.) Englezi - 20 bodova - 1,7 po tekmi
4.) Španjolska - 17 - 1,4 po tekmi
Ukupno gledajuči oba natjecanja, vod ŠVABI!
1.) BUNDESLIGA - 55 bodova - 1,96 po tekmi
2.) Španjolska - 53 bodova - 1,89 po tekmi
3.) Engleska - 48 bodova - 1,71 po tekmi
4.) Italija - 39 bodova - 1,63 po tekmi
Ako ništa drugo, talijani više neće moči srati kako im je europska liga nebitna i sve ostala sranja na tu temu!

Naravno malo sam si ja išao računati....

U ova 4 kola, bez predkola, usporedio sam 4 "najjače" lige po broju osvojenih bodova i prosjeku bodova koliko njihovi klubovi osvajaju po utakmici.:
LP
Treba se samo ovdje imati na umu da Španjolci i Englezi imaju po 4 kluba, dok švabi imaju 3, a talijani samo 2!
1.) Španjolska - 35 bodova - 2,2 po utakmici
2.) Engleska - 28 bodova - 1,75 po utakmici
3.) Švabi - 25 bodova - 2,1 po utakmici
4.) Talijani - 11 - 1,4 po utakmici
EL
Ovdje se treba znati, da švabi i talijani imaju po 4 predstavnika, dok englezi i španjolci imaju po 3!
1.) Švabi - 30 bodova - 1,9 po tekmi
2.) Talijani - 28 bodova - 1,8 po tekmi
3.) Englezi - 20 bodova - 1,7 po tekmi
4.) Španjolska - 17 - 1,4 po tekmi
Ukupno gledajuči oba natjecanja, vod ŠVABI!

1.) BUNDESLIGA - 55 bodova - 1,96 po tekmi
2.) Španjolska - 53 bodova - 1,89 po tekmi
3.) Engleska - 48 bodova - 1,71 po tekmi
4.) Italija - 39 bodova - 1,63 po tekmi
Ako ništa drugo, talijani više neće moči srati kako im je europska liga nebitna i sve ostala sranja na tu temu!

Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"
''NBA'' liga na aparatima 

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Gdje ces tako za nogometnu NBA govoritijuznjak> je napisao/la:''NBA'' liga na aparatima

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
- Faraon iz Visokog
- Kontakt:
4 od 4Faraon iz Visokog je napisao/la:Izasli misevi na vidjelo

Barem "misevi" imaju zasto izaci na vidjelo

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Engleska ostaje opet bez 2 predstavnika ili 1. Al tako je i prošle godine bilo pa opet osvojiše.
Al doći će to sve na svoje. nijedna liga ne može ni prismrdit engleskoj još uvijek
Al doći će to sve na svoje. nijedna liga ne može ni prismrdit engleskoj još uvijek
Vođa zna.
Po cemu si to zakljucio ?nedim1993 je napisao/la:Engleska ostaje opet bez 2 predstavnika ili 1. Al tako je i prošle godine bilo pa opet osvojiše.

Sto se tice prosle sezone i Španjolci su ostali u 1/8 bez dva svoja tima,dok je ove sezone drugacija situacija

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
primera da nema reala i barse bila bi nula od lige, ne bi bila u top 5 sigurno. Primera sa finansijske strane je u veoma lošoj situacija i tone sve dublje.Adi_Zepce je napisao/la:Po cemu si to zakljucio ?nedim1993 je napisao/la:Engleska ostaje opet bez 2 predstavnika ili 1. Al tako je i prošle godine bilo pa opet osvojiše.
Al doći će to sve na svoje. nijedna liga ne može ni prismrdit engleskoj još uvijekPo kvaliteti itekako mogu,ali po financijama i marketingu ne,no to nije ono glavno mjerilo.
Sto se tice prosle sezone i Španjolci su ostali u 1/8 bez dva svoja tima,dok je ove sezone drugacija situacija
Dok engleska ima mnogo jakih klubova, kad ne bi bila npr čelzija i mančestera bili bi arsenal i siti i everton i totenhem i liverpul, i tu je razlika između ovih liga. Zato je Engleska najkvalitetnija liga i najbolja.
Da, Real i Barsa su svakako bolji od svih tih klubova, al Bogami ono što rade u primeri sa ostalih klubova ne bi mogli ni desetinu u EPL uradit.
Vođa zna.
Uzmimo da je tako,ali zar zaista vjerujes da su Arsenal,Everton,Liverpool,Tottenham nesto jaci od Valencije,Atletico Madrida,Atletico Bilbaoa,Seville?nedim1993 je napisao/la:primera da nema reala i barse bila bi nula od lige, ne bi bila u top 5 sigurno. Primera finansijske strane u veoma lošoj situacija i tone veoma dublje.Adi_Zepce je napisao/la:Po cemu si to zakljucio ?nedim1993 je napisao/la:Engleska ostaje opet bez 2 predstavnika ili 1. Al tako je i prošle godine bilo pa opet osvojiše.
Al doći će to sve na svoje. nijedna liga ne može ni prismrdit engleskoj još uvijekPo kvaliteti itekako mogu,ali po financijama i marketingu ne,no to nije ono glavno mjerilo.
Dok engleska ima mnogo jakih klubova, kad ne bi bila npr čelzija i mančestera bili bi arsenal i siti i everton i totenhem i liverpul, i tu je razlika između ovih liga. Zato je Engleska najkvalitetnija liga i najbolja.
Da, Real i Barsa su svakako bolji od svih tih klubova, al Bogami ono što rade u primeri sa ostalih klubova ne bi mogli ni desetinu u EPL uradit.
Previse dizete tu ligu u nebesa,uvjeren sam da cak pola tih nabrojanih timova (vjerovatno Everton i Liverpool) ne bi mogli se nositi ni sa Levanteom,a kamo li sa nekim jacim klubom iz Primere.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Sad ja mogu reć da mogu veoma lahko ti možeš reć da ne mogu, i ništa ne bi dokazali, al dosad je sve na strani Engleza.
U španiji postoji ogroman jaz izmedju klubova u vrhu i onih ispod, dok je u Engleskoj to izjednačeno dosta. Ne postoji protivnik kog možeš dobit lagano, osim 1 2 kluba svake sezone. A npr Real i Barsa šta rade sa klubova u primeri, smijeh.
u Zadnjih 10 godina Englezi su najuspješniji u LP. Engleski predstavnik je šampion trenutni. šta još hoćeš
U španiji postoji ogroman jaz izmedju klubova u vrhu i onih ispod, dok je u Engleskoj to izjednačeno dosta. Ne postoji protivnik kog možeš dobit lagano, osim 1 2 kluba svake sezone. A npr Real i Barsa šta rade sa klubova u primeri, smijeh.
u Zadnjih 10 godina Englezi su najuspješniji u LP. Engleski predstavnik je šampion trenutni. šta još hoćeš

Vođa zna.
Pa vec smo pisali ovdje da nema nikakve veze kvaliteta lige sa onim sto Barcelona i Real rade u Primeri.Pretpostavljam gledao si prosle godine kako je Chelsea ispadao smijesan protiv Barcelone na domacem terenu i molim te nemoj sad kao svi sa supljom da su ipak prosli,jer same su ih vile pronosale.nedim1993 je napisao/la:Sad ja mogu reć da mogu veoma lahko ti možeš reć da ne mogu, i ništa ne bi dokazali, al dosad je sve na strani Engleza.
Mislis da ne bi recimo neke stabilne engleske ekipe ispadale smijesne protiv Barce i Reala,pa cak i protiv drugih timova.Ne znam jesi li gledao prosle sezone Stoke-Valencia u EL,Englezi sa punim sastavom,a Valencia sa poprilicno sarenim i ubila ih totalno.Utakmica jeste zavrsila samo sa 1:0,ali je realno trebalo biti 3-4 gola razlike.
Sto je bilo u zadnjih deset godina mozemo raspravljati do zore i tesko cemo sto drugacije reci,no u ovom momentu Primera je ispred EPL-a i to dokazuje stalno.Trebas biti realan i reci da je EPL u padu,a ne u nekom usponu o kome pricate.
Zadnja izmjena: Adi_Zepce, dana/u 23 nov 2012, 01:33, ukupno mijenjano 1 put.
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Govorimo o trenutnom stanju gdje u zadnje 3 godine Englezi samo uz pomoć vudu čarolija prave uspjeheu Zadnjih 10 godina Englezi su najuspješniji u LP.

Opet vama je jedini dokaz za to da je engleska liga bila najbolja koeficijent,koji je u zadnje vrijeme gle čuda na strani primere.Objektivno premiership nakon Calciopolija je sigurno bio na vrhu određeno vrijeme,ali je u ogromnom padu u zadnje vrijeme.Objektivno je i primera sad broj 1 i ne vidim svrhu rasprave.
Liverpool i Everton bi se prosipali u LP,City to već radi,Arsenal je uvijek tu ali nikakve koristi od njih.Španci imaju 4 ozbiljne ekipe u LP gdje bi i Atletico sigurno imao mjesta.
And yes Real i Barca bi i u premiershipu zadnje 3 sezone uzimali po 100 bodova,pa jbt jadni City i United što nisu grupe u LP prošli su bili blizu 90 možda su čak i imali 90 mrsko mi provjeravat

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
ko je reko da je u usponu ? EPL je u padu u EVropskim takmičenjima. Al opet kvalitet je ništa manji ako ne i veći. Prošetaj malo po klubovima pa ćeš vidjet kakva su samo imena u tim klubovima. Ne mislim ime na papiru nego i na terenu. tj igračine.
Čelzi su pronosale vile prošle sezone, al budi realan pa reci da su barsu 2009 sudije tj sudija pronoso protiv čelzija i usput su i osvojili LP totalno nepošteno.
od stoke-a postoji 10 boljih timova u engleskoj trenutno.
i još jedna stvar, kvalitet čelzija i sitija nažalost ne može doći do izražaja zbog loših trenera, a strašne obje ekipe. Zamisli samo da City vodi neki trener koji zna šta radi. I čelzi takođe, sa onakvim veznim redom mogu ubijat sve redom.
da je to tačno dokaz su Mančester i Arsenal, koji objektivno sa slabijim timovima rutinski prolaze grupnu fazu LP, arsenal evo 13. put već zaredom
Edit: ako od arsenala nema nikakve koristi, kakve ima od reala od 2002 godine?
Čelzi su pronosale vile prošle sezone, al budi realan pa reci da su barsu 2009 sudije tj sudija pronoso protiv čelzija i usput su i osvojili LP totalno nepošteno.
i još jedna stvar, kvalitet čelzija i sitija nažalost ne može doći do izražaja zbog loših trenera, a strašne obje ekipe. Zamisli samo da City vodi neki trener koji zna šta radi. I čelzi takođe, sa onakvim veznim redom mogu ubijat sve redom.
da je to tačno dokaz su Mančester i Arsenal, koji objektivno sa slabijim timovima rutinski prolaze grupnu fazu LP, arsenal evo 13. put već zaredom

Edit: ako od arsenala nema nikakve koristi, kakve ima od reala od 2002 godine?
Vođa zna.
Slazem se da ima kvalitetnih igraca,ali realno u vecini klubova ima igraca koji nisu nizasta.Puno je tu otpadaka iz Irske,Skotske,Jamajke itd,pa cak imamo situaciju da treci golmani u Cityu i Fulhamu dolaze sa F.Otoca,odnosno Filipinanedim1993 je napisao/la:ko je reko da je u usponu ? EPL je u padu u EVropskim takmičenjima. Al opet kvalitet je ništa manji ako ne i veći. Prošetaj malo po klubovima pa ćeš vidjet kakva su samo imena u tim klubovima. Ne mislim ime na papiru nego i na terenu. tj igračine.

Ok Barcu tada jeste sudac pogurao,ali su kasnije tj u finalu ipak osvojili posteno.To je vec greska sudca,koja se moze desiti svakom klubu na svijetu.
Pa dobro od Stokea eto postoji dosta kvalitetnijih timova,pa sad mi reci je li sinoc City u pojedinim trenutcima djelovao smijesno protiv Reala i jel' Tottenham isto tako prije dvije sezone u LP se "obrukao" protiv Kraljeva?.
To sto City i Chelsea nemaju trenera to je vec njihov problem,mozda bi i Valencia s obzirom kakav potencijal ima bila bolja da ima nekog boljeg trenera,no i ovako ovaj koji tek od ove sezone poceo raditi profesionalno izuzetno dobro gura u Europi

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Igračine?
City:Yaya,Silva,Kompany i Aguero.Haj brojaću i golmana Harta.
United:RVP,Rooney,Kagawa(kojeg još čekamo) i još?Ono gledam premiership često za razliku od vas koji nikad ne gledate primeru i opet kažete kako je lošija od premiershipa,pa mogu reći da Ferdinand više nije što je bio,ili da Vidić nije odigrao 3 zaredom tekme već 2 godine
Arsenal:Cazorla,Wilshere(i pored dužeg neigranja njega ipak mogu ovdje staviti)Možda i Arteta
Nemoj reć Podolski ili Koscielny
Tottenham:Bale,Adebayor?,Lloris i ne znam dalje
(valjda govorimo o igračinama iako je Adebayor upitan)
Chelsea:Terry,Cole,Mata i Cech.Hej vezni red sa Ramiresom,Mikelom,Hazardom(koji je podbacio svaku ozbiljniju tekmu)i friško stignutim igračem iz Brazila tebi dobar
Iako je Oscar veliki talenat priznajem no trebaće mu vremena da se prilagodi na Evropu.
Liverpool:Suarez,Reina,Gerrard.
Everton:Fellaini i hiljadu put Fellaini.A jah tu je i Baines.
Newcastle:Ba i drugi Demba.
QPR:Granero
Više nema igračina.Da li treba spisak i za primeru ili ćeš se složiti da je ovo premalo

City:Yaya,Silva,Kompany i Aguero.Haj brojaću i golmana Harta.
United:RVP,Rooney,Kagawa(kojeg još čekamo) i još?Ono gledam premiership često za razliku od vas koji nikad ne gledate primeru i opet kažete kako je lošija od premiershipa,pa mogu reći da Ferdinand više nije što je bio,ili da Vidić nije odigrao 3 zaredom tekme već 2 godine

Arsenal:Cazorla,Wilshere(i pored dužeg neigranja njega ipak mogu ovdje staviti)Možda i Arteta

Tottenham:Bale,Adebayor?,Lloris i ne znam dalje

Chelsea:Terry,Cole,Mata i Cech.Hej vezni red sa Ramiresom,Mikelom,Hazardom(koji je podbacio svaku ozbiljniju tekmu)i friško stignutim igračem iz Brazila tebi dobar

Liverpool:Suarez,Reina,Gerrard.
Everton:Fellaini i hiljadu put Fellaini.A jah tu je i Baines.
Newcastle:Ba i drugi Demba.
QPR:Granero

Više nema igračina.Da li treba spisak i za primeru ili ćeš se složiti da je ovo premalo

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
uh vidi se koliko gledaš stvarno. Još kaže haj brojaću i Harta
de molim te hajd za primeru napiši spisak

de molim te hajd za primeru napiši spisak

Vođa zna.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.