AC Milan - Arhiva postova
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Cuj Spalleti , pa njega flop Allegri moze uciti o fudbalu.Taj Mafijas sa onakvom ekipom Zenita ne moze meda yebenom Anderlechu.Ako nista Allegri ga je dobio sa onakvim Milanom sred Petersburga, dobit ce ga i u Milanu...
Guardiola je jedini covjek koji vas moze izvuci iz govana...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-
Ok, slažem se u nekim stvarima, Luciana sam tek onako taksativno naveo jer sam čitao kako se i njegovo ime spominjalo u raznoraznim špekulacijama. Međutim, taj Spalletti je do sada poosvajao sve što je moguće u Rusiji, zasitio se čovjek više (biće klima mu naškodilaJohny je napisao/la:Cuj Spalleti , pa njega flop Allegri moze uciti o fudbalu.Taj Mafijas sa onakvom ekipom Zenita ne moze meda yebenom Anderlechu.Ako nista Allegri ga je dobio sa onakvim Milanom sred Petersburga, dobit ce ga i u Milanu...

Ma kakav crni Pep nije on za Italiju i taktiku koja se koristi u Calciu. Nije to Španija pa kada treniraš Barcu ili Real gdje god dođeš ili koga god ti dočekaš od ovih slabijih ekipa možeš očekivati da ti se naguze. U Italiji ove slabije ekipe ne mogu se nadigravati sa ovim jačim pa preko taktike zatvorene formacije kontre ili šta već ne pokušavaju doći do povoljnog rezultata. Tu je bitna razlika između Calcia i La lige i ne vjerujem da bi Pep blistao na Apeninima a pogotovo ne sa ovim igračima Milana.
Il club più titolato al mondo.
$ $́" ?́& The greatest mixed martial artist of all time.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Gledao sam Krkica kako igra u Milanu ove sezone i mogu reci da on uopste nije flop.
Momak igra veoma dobro a tek 22 godine ima.
Naravno u Barceloni je bio pod ogromnim pritiskom ( najavljivali su ga kao novog Messija ) i nije mogao pokazati ono najbolje.
Vidi se da zna s loptom.
Veoma brz, eksplozivan i nezgodan za cuvanje ..
Sta vi mislite ?
Naravno u Barceloni je bio pod ogromnim pritiskom ( najavljivali su ga kao novog Messija ) i nije mogao pokazati ono najbolje.
Vidi se da zna s loptom.
Sta vi mislite ?
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
A u Spaniji nema taktike.Mislim da pricas bezglavo.Vodis se nekim starim pricama koje su mogle piti vodu prije 10 godina.Ako je ko maher za taktiku onda je to Pep.Covjek je od Barcelone stvorio stroj koji se moze prilagoditi bilo kojoj igri i bilo kojem protivniku.Razbijao je sve moguce bunkere igrom kratkih pasova a to je upravo najteze.Mjenjao i rotirao toliko broj igraca.Od anonimusa pravio igrace a od klasa pravio superstarove.Siguran sam da bi od Milana vec za sezonu napravio fantastican tim.Ima Milan potencijal i ovako , samo sto neki to slabije vide.Nemam nista protiv Allegrija , ako je vama dobar neka ga onda, ali mislim da je Gvardiola upravo covjek koji bi Milan digao gdje mu je i mjesto.baresi#6 je napisao/la:Ma kakav crni Pep nije on za Italiju i taktiku koja se koristi u Calciu. Nije to Španija pa kada treniraš Barcu ili Real gdje god dođeš ili koga god ti dočekaš od ovih slabijih ekipa možeš očekivati da ti se naguze. U Italiji ove slabije ekipe ne mogu se nadigravati sa ovim jačim pa preko taktike zatvorene formacije kontre ili šta već ne pokušavaju doći do povoljnog rezultata. Tu je bitna razlika između Calcia i La lige i ne vjerujem da bi Pep blistao na Apeninima a pogotovo ne sa ovim igračima Milana.
Johnny b, how much there is to see
- 10DelPiero
- Kontakt:
Ni meni Pep nije neki trener koji bi mogao cudo napraviti i njemu bi sigurno trebalo par vrhunskih igraca. Stoji to sve sto si rekao ali Barca kao Barca sta god izbaci valja pa i njegov nasljednik sada koji koliko ja znam nije imao nekog trenerskog iskustva melje sve protivnike.
Alessandro Del Piero !
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Dobar je Bojan zadnjih 2-3 utakmice. Zadnje 2 bio je najbolji igrač. Bio je solidan i u Romi. Na momente je pokazivao genijalnost ali se gubio odigra jednu dobru pa ga nema 2 nigdje itd. Mada se to može i pripisati tome što se Enrique tražio ali nije nikad i našao. Vidi se da zna još je mlad. Usput Milan ima pravo otkupa na kraju sezone tako bar Galliani kaže.M4kaveli je napisao/la:Gledao sam Krkica kako igra u Milanu ove sezone i mogu reci da on uopste nije flop.
Vidi se da zna s loptom.
Sta vi mislite ?
Pa hajde ti meni objasni kako je moguće da gotovo svako kolo Barca i Real nabuše ove levate po 5-0? Nemoj mi sad samo prodavati priču da su uber jaki za ostatak lige kad Real ne može u ligi prvaka Dortmund ili Bayer isto tako naguziti. Jasno je da je Pep top trener ali je isto tako po meni i precjenjen. Bolji je Mou, Capello, Trapattoni, Hiddink. Pep je imao fantastične rezultate zadnjih godina to niko ne spori. Ali isto tako imao je i najbolju ekipu na svijetu koju on NIJE stvorio nego La Masia i pametno ulaganje Barce i uprave decenijma. Imao je najboljeg igrača na svijetu i najbolji vezni red na svijetu sa Xavijem i Iniestom i godišnjim budžetom od 100m. Dovoljno je reći šta je prosječni trener Rijkaard radio sa Barcom onih godina i da mu niko pera nije mogao odbiti. Da ne duljim samo budala može reći da Pep nije odličan trener ali Calcio se u mnogome razlikuje od Primere. To je rekao i Bojan i Didac Villa i ko je god okusio obje lige. U Španiji se igra brže više se vodi brige o napadu dok se u Italiji daje mnogo manje prostora napadačima i više se vodi računa o odbrani. Maher za taktiku? Vidio si kako Pep prolazi protiv Mourinhovog Intera i Di Matteovog Chelsea. Jednostavno sa ovim roosterom nema teoretske šanse da bi Pep mogao neku jogu bonitu furati u Calciu. Da bi to uspio moraš imati mnogo para a to u Milanu trenutno nema.Johny je napisao/la: A u Spaniji nema taktike.Mislim da pricas bezglavo.Vodis se nekim starim pricama koje su mogle piti vodu prije 10 godina.Ako je ko maher za taktiku onda je to Pep.Covjek je od Barcelone stvorio stroj koji se moze prilagoditi bilo kojoj igri i bilo kojem protivniku.Razbijao je sve moguce bunkere igrom kratkih pasova a to je upravo najteze.Mjenjao i rotirao toliko broj igraca.Od anonimusa pravio igrace a od klasa pravio superstarove.Siguran sam da bi od Milana vec za sezonu napravio fantastican tim.Ima Milan potencijal i ovako , samo sto neki to slabije vide.Nemam nista protiv Allegrija , ako je vama dobar neka ga onda, ali mislim da je Gvardiola upravo covjek koji bi Milan digao gdje mu je i mjesto.
Il club più titolato al mondo.
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
Krepat ma ne molat!
ŽELJO DRŽAVA!
- francobaresi
- Kontakt:
Jbt ova formacija 4-2-3-1 je najkorištenija u Evropi
Gotovo svi je koriste pa i naš MIlan u zadnje 2 utakmice , i čini se da ta formacija i najbolje odgovara , šteta što to Allegri nije skontao još na početku sezone
Ali njemu je bilo draže da svaku utakmicu mjenja formacije i postave .

Ali njemu je bilo draže da svaku utakmicu mjenja formacije i postave .
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
ta 4-2-3-1 je ustvari 4-3-3 ..
samo fali desno krilo , to emanuelson nije , a vala ni boateng
Sloboda Tuzla !!!
- francobaresi
- Kontakt:
Desno krilo , jedan klasni stoper , i jos jedan kreativan vezni da pomaze Montolivu i ekipa bi bila extra .pesmaster je napisao/la:ta 4-2-3-1 je ustvari 4-3-3 ..
"Once Milan flows through your veins. It'll flow forever in your blood."
-Rui Costa-
-Rui Costa-
Stoperski par Mexes - Zapata uopce ne izgleda lose i to smo vidjeli vec , ali eto kada mister forsira boneru
Sloboda Tuzla !!!
Pep u Milan??!!
Moze odmah!!!
Čovjek je sve zivo osvojio,jest imao odlicnu ekipu i sve to,ali valjalo je to sve drzati pod kontrolom i sloziti na terenu,nek prica ko sta hoce covjek je odlican trener.
Allegri je gotov ljudi,pod pritiskom je ogromnim jos polovine prosle sezone,pogubio se totalno vise ne zna ni sta radi,svaku utakmicu mu pocinje drugi stoperski par,Urby ija gura konstantno na desno krilo mislim wtf???Talentovan mozda i jeste ali nije za Milana vise to je sigurno.
Doduse vidi se malii pomak u igri,al **** li ga Bonera u supak vise!!!Mexes i Zapata su odlican stoperski par ali dzaba svaku tekmu to nas mister izmjesa nesta ne znam fakat zasto.
Navodno je vec bio smjenjen poslije prve utakmice sa Malagom,ali naravno uprava nije imala spremno rijesenje,vjeciti pomocnik Tassotti odbio i neka je svakako vezze zive nema,vjerovatno zato je sinoc bio Guaridiolin manager u Milanu,nadam se da ima nesto od toga.
Moze odmah!!!
Čovjek je sve zivo osvojio,jest imao odlicnu ekipu i sve to,ali valjalo je to sve drzati pod kontrolom i sloziti na terenu,nek prica ko sta hoce covjek je odlican trener.
Allegri je gotov ljudi,pod pritiskom je ogromnim jos polovine prosle sezone,pogubio se totalno vise ne zna ni sta radi,svaku utakmicu mu pocinje drugi stoperski par,Urby ija gura konstantno na desno krilo mislim wtf???Talentovan mozda i jeste ali nije za Milana vise to je sigurno.
Doduse vidi se malii pomak u igri,al **** li ga Bonera u supak vise!!!Mexes i Zapata su odlican stoperski par ali dzaba svaku tekmu to nas mister izmjesa nesta ne znam fakat zasto.
Navodno je vec bio smjenjen poslije prve utakmice sa Malagom,ali naravno uprava nije imala spremno rijesenje,vjeciti pomocnik Tassotti odbio i neka je svakako vezze zive nema,vjerovatno zato je sinoc bio Guaridiolin manager u Milanu,nadam se da ima nesto od toga.
Ako mislite da ce Pep doci na ovaj rooster grdno se varate, on moze doci jedino pod uslovom da se kupe igraci koje on zeli, a to mi se najvise svidja.... tesko da ce on gubiti kredibilitet s Bonnerom, Abateom i Robinhom :/
Cuj Pep u Milano pa nije budala da sebi ukalja sliku iz Barcelone
Evo sad je novi sportski direktor Citya postaviti Txiki Begiristain.
Zanimljivo radio je dugo u Barci kao sportski direktor i upravo se ovaj covijek najvise zalagao da ga postave za trenera u prvom timu.
A on sada laganice ceka da Mancini dobije nogu, tu lezi macak a sejk mu moze kupiti (Mesija, Cavija, Injestu i Busketa) u paketu + bonus Pedro.

Zanimljivo radio je dugo u Barci kao sportski direktor i upravo se ovaj covijek najvise zalagao da ga postave za trenera u prvom timu.
A on sada laganice ceka da Mancini dobije nogu, tu lezi macak a sejk mu moze kupiti (Mesija, Cavija, Injestu i Busketa) u paketu + bonus Pedro.
Pinolog je napisao/la:Cuj Pep u Milano pa nije budala da sebi ukalja sliku iz Barcelone![]()
ajde ne lupetaj dzaba. pepe da je htio mesija i CO ostao bi u Barci igotovo, zasiti se covjek vise i to je to...
a ovo tvoje sto si rekao Pepe u Milanu pa nije budala da ukalja sliku iz barce daje do znanja da pratis fudbal par zadnji godina. kada barca bude kao Milan onda to mozes reci. a sa zad pokrij se dekom i suti... bem vam par zadnji trofeja a nigdje vas prije nije bilo....
There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Ne valja tebi hapa bgm.Pinolog je napisao/la:Cuj Pep u Milano pa nije budala da sebi ukalja sliku iz Barcelone![]()
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Nekorektan odnos trenera Rome Zdeneka Zemana prema fenomenalnom bh. veznjaku ne prolazi neopaženo, pa mnogi velikani evropskog fudbala već sada uveliko pripremaju ponude za Malog Princa.
Ipak, čini se da je u ovom trenutku italijanski gigant Milan najzagrijaniji za dovođenje Pjanića, prije svega zbog trenutno dosta loše igre, kao i zbog toga što u klub nisu dovedeni igrači koji bi nadomjestili odlaske glavnih igrača iz kluba prošlog ljeta.
S obzirom na prilično lošu finansijsku situaciju, operativni tim kluba sa San Sira sa Adrianom Gallianijem na čelu je osmislio i finansijski plan otkupa ugovora našeg asa, prema kojem bi obeštećenje trebalo biti uplaćeno u ratama u naredne četiri godine, a također ugovor tolikog trajanja bi bio ponuđen Pjaniću.
Italijanski mediji posebno navode da se Pjanićev stil igre strašno dopada bivšem treneru Barcelone Pepu Guardioli, koji je glavni kandidat za preuzimanje Milana, a te tvrdnje je dodatno podgrijalo pojavljivanje Guardiolinog menadžera u Milanu.
S druge strane, i londonski Tottenham pažljivo prati razvoj situacije sa Pjanićem, budući da uprava Spursa još uvijek nije pronašla adekvatnu zamjenu za Luku Modrića, pa bi naš reprezentativac bio više nego dostojno pojačanje.
Bilo kako bilo, s obzirom na stalna pisanja inostranih medija, Miralem Pjanić će sasvim sigurno biti jedno od najtraženijih imena na fudbalskom marketu u narednim prelaznim rokovima.
uh lego bi nam ko mrtvacu jasin
Ipak, čini se da je u ovom trenutku italijanski gigant Milan najzagrijaniji za dovođenje Pjanića, prije svega zbog trenutno dosta loše igre, kao i zbog toga što u klub nisu dovedeni igrači koji bi nadomjestili odlaske glavnih igrača iz kluba prošlog ljeta.
S obzirom na prilično lošu finansijsku situaciju, operativni tim kluba sa San Sira sa Adrianom Gallianijem na čelu je osmislio i finansijski plan otkupa ugovora našeg asa, prema kojem bi obeštećenje trebalo biti uplaćeno u ratama u naredne četiri godine, a također ugovor tolikog trajanja bi bio ponuđen Pjaniću.
Italijanski mediji posebno navode da se Pjanićev stil igre strašno dopada bivšem treneru Barcelone Pepu Guardioli, koji je glavni kandidat za preuzimanje Milana, a te tvrdnje je dodatno podgrijalo pojavljivanje Guardiolinog menadžera u Milanu.
S druge strane, i londonski Tottenham pažljivo prati razvoj situacije sa Pjanićem, budući da uprava Spursa još uvijek nije pronašla adekvatnu zamjenu za Luku Modrića, pa bi naš reprezentativac bio više nego dostojno pojačanje.
Bilo kako bilo, s obzirom na stalna pisanja inostranih medija, Miralem Pjanić će sasvim sigurno biti jedno od najtraženijih imena na fudbalskom marketu u narednim prelaznim rokovima.
uh lego bi nam ko mrtvacu jasin

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
Milan's transfer objectives for next season are Guardiola, Yanga-Mbiwa, Strootman and Balotelli/Suarez, according to Corriere dello Sport. Abate povrijedjen 2 sedmice
-------------------Abbiati-----------------
-De Sciglio--Zapata-Mexes--Constant-
-----------De Jong--Montolivo-----------
-Emanuelson----Bojan----El Shaarawy-
--------------------Pato-------------------
ovaj sastav bi vjerovatno razbio Fiorentinu ,jedio bi se tu moglo mijenjati umjesto De Jonga Ambrosini , i umjesto Emanuelsona Boateng ili Robinho ...ali vjerovatno ce Allegri i priliku ispred Zapate dati Boneri
-------------------Abbiati-----------------
-De Sciglio--Zapata-Mexes--Constant-
-----------De Jong--Montolivo-----------
-Emanuelson----Bojan----El Shaarawy-
--------------------Pato-------------------
ovaj sastav bi vjerovatno razbio Fiorentinu ,jedio bi se tu moglo mijenjati umjesto De Jonga Ambrosini , i umjesto Emanuelsona Boateng ili Robinho ...ali vjerovatno ce Allegri i priliku ispred Zapate dati Boneri
"Želio sam da se strpim i sustegnem od tebe ali, izdala me je ljubav u srcu koja za tebe od davnina traje. İ znaj da sam se u tebe zaljubio, i sada kad to znaš čini što hoćeš."
(İbn Qajjim)
(İbn Qajjim)
Ma ne bi reko da ce Pato poceti, nije jos na top nivou sto se tice forme, a sad je odigro cijelu utakmicu u utorak. Vidjeli smo kako je El Shaarawy igro kad je bio umoran. Vjerovatno ce poceti Pazzo i Boa od prve.
- IlPrincipe
- Kontakt:
OFFICIAL: Abate will be sidelined for the next 2 weeks due to a muscular injury in his right thigh.
Od slavnog kluba ostalo je samo ime .. A.C Milan !
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.