Najbolji mu je prijatelj Osman bosanac, a drugi je Meho Alispahic.dadnan je napisao/la:Ja bih rado volio da Alena vidim u dresu BiH, ali iskren da budem mislim da od toga nema nista. Evo pocnite od sebe. Sta bi vi na njegovom mjestu? Nije on sad rodjen u Svicarskoj, Njemackoj ili tako nekoj drzavi koja je potpuno drugacija. On je rodjen u hrvatskoj koja gotovo da ima isti mentalitet, jezik i sve ostalo. Dakle razlika je mala. Ne znam da li mu je mama iz bosne (ako je iz hrvatske dodatni razlog da igra jos i za Hrvatsku).
Istina je da mu je otac bosanac. Ali jedina stvar koja nama ide u prilog je to da ce ga otac mozda nagovarati jer je on igrao za BiH, ali to je jedino. Hajd budimo realni. Mali rodjen u Hrvatskoj, dakle nije u BiH. Zivi tamo, raste tamo. Najbolji mu prijatelji tamo. Ide u skolu tamo. Sve sto radi je povezano sa Hrvatskom. Pitanje je da li uopste dolaze u Bosnu i kakva je povezanost sa Bosnom. Da li Alen ima ikakve povezanosti sa Bosnom osim ocevih korjena?
Pa budimo realni nemamo se pravo ljutiti ni da odabere Hrvatsku. To je na neki nacin ipak njegova zemlja. Nemojte mi zamjerit. Ja sam samo iskren. Sad da mogu ja bih uradio bilo sta samo da on igra za nas, ali treba biti iskren i realan prije svega. Takva je situacija.
Hajd da je to sad neka ljeva drzava pa sve drugacije, to bih jos mogao nekako i shvatiti da mora igrati za drzavu korjena, ali ovako, sve je pod upitnikom stvarno.
Samo mi nije jasno zasto ga susic nije pozvao a ne jagodic. Ali eto, vjerujem da ce nam biti sve jasno nakon odgovora na Jagodicev poziv. Ako odbije, mozete ga slobodno zaboraviti. Ako prihvati, situacija je rjesena.

prestani da se drogiras druze i predji na nesto blaze..
da ti odgovorim ja bih igrao za reprezentaciju za koju je igrao moj otac.