Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Sakuragi
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la Sakuragi » 06 nov 2012, 00:01

dadnan je napisao/la:Ja bih rado volio da Alena vidim u dresu BiH, ali iskren da budem mislim da od toga nema nista. Evo pocnite od sebe. Sta bi vi na njegovom mjestu? Nije on sad rodjen u Svicarskoj, Njemackoj ili tako nekoj drzavi koja je potpuno drugacija. On je rodjen u hrvatskoj koja gotovo da ima isti mentalitet, jezik i sve ostalo. Dakle razlika je mala. Ne znam da li mu je mama iz bosne (ako je iz hrvatske dodatni razlog da igra jos i za Hrvatsku).
Istina je da mu je otac bosanac. Ali jedina stvar koja nama ide u prilog je to da ce ga otac mozda nagovarati jer je on igrao za BiH, ali to je jedino. Hajd budimo realni. Mali rodjen u Hrvatskoj, dakle nije u BiH. Zivi tamo, raste tamo. Najbolji mu prijatelji tamo. Ide u skolu tamo. Sve sto radi je povezano sa Hrvatskom. Pitanje je da li uopste dolaze u Bosnu i kakva je povezanost sa Bosnom. Da li Alen ima ikakve povezanosti sa Bosnom osim ocevih korjena?
Pa budimo realni nemamo se pravo ljutiti ni da odabere Hrvatsku. To je na neki nacin ipak njegova zemlja. Nemojte mi zamjerit. Ja sam samo iskren. Sad da mogu ja bih uradio bilo sta samo da on igra za nas, ali treba biti iskren i realan prije svega. Takva je situacija.
Hajd da je to sad neka ljeva drzava pa sve drugacije, to bih jos mogao nekako i shvatiti da mora igrati za drzavu korjena, ali ovako, sve je pod upitnikom stvarno.
Samo mi nije jasno zasto ga susic nije pozvao a ne jagodic. Ali eto, vjerujem da ce nam biti sve jasno nakon odgovora na Jagodicev poziv. Ako odbije, mozete ga slobodno zaboraviti. Ako prihvati, situacija je rjesena.
Najbolji mu je prijatelj Osman bosanac, a drugi je Meho Alispahic. :mrgreen:

prestani da se drogiras druze i predji na nesto blaze..

da ti odgovorim ja bih igrao za reprezentaciju za koju je igrao moj otac.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 06 nov 2012, 00:10

Citao sam to za alispahica, ali govorim uopsteno. Eto zamisli kako bi se ti osjecao da ides u prvi-drugi razred srednje skole i da ti cijela skola prilazi, po ulici svugdje i govore to majstore igraces za nasu drzavu Hrvatsku. Hoces mi jednog dana dat dres Hrvatske sa potpisom i slicno. Veliki je to pritisak pored svega. Mozda bi ti igrao za babinu drzavu, ali mislim da bi mnogi odabrali svoju a ne babinu. Po meni ce on odabrat Bosnu samo ako bude slusao oca i ako ga otac ubijedi. Ukoliko bude sam odlucivao ili mu otac jednostavno kaze sine na kraju ti odluci, to ce biti nazalost hrvatska...

Chuckie
Kontakt:

Post Postao/la Chuckie » 06 nov 2012, 00:26

Osman bosanac diler dresova najbolji mu prijatelj? :D

armon
Kontakt:

Post Postao/la armon » 06 nov 2012, 10:17

jaoo....malo realnosti molin vas......neki ode rezoniraju kao, ako odbije Bosnu onda je izdajica ovo ono.... a jel bi bilo čudno da momak voli oba dvije zemlje..pa živi u zagrebu..... da ne simpatizira bosnu niti malo onda bi se u dva retka spomenulo kako se možda nešto više moglo napraviti i bilo bi gotovo...al ne, ovako je izajica i čoban.....jel bi bilo baš toliko čudno da se momak osjeća i hrvatom i bošnjakom ?? pa iz mješanog braka je između ostalog....šta bi dijete sada tribalo birati između oca i majke ( kako vi rezonirate ) ??? odluka mu u svakom slučaju neće biti laka, čemu ovakvim pizdarijama opterečivati momka.....pa i onaj vaš ( ja san hrvat inače ) selektor u 21 nije baš korektan....meni se to čini ka pranje ruku...evo, poslali smo poziv.... a šta taj poziv nije dogovoren sa ocem, šta je u neugodnu poziciju doveo cilu obitelj, šta se praktički radi iza leđa to nema veze....sead je čoban i kako može išta reći ( iako svi znaju da je od novinara sigurno nešto i dodano ) ........ smirite se, momak koga god izabere, neće pogrišiti, a niti mu itko može zamiriti ako izabere drugu reprezentaciju.....osim težih psihičkih bolesnika :lol: ....

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 06 nov 2012, 11:59

slika
Evo poslao ja poruku Štimcu,i evo odgovora :roll:
Keep walking.

Amal1
Kontakt:

Post Postao/la Amal1 » 06 nov 2012, 12:45

Cautinho je napisao/la:slika
Evo poslao ja poruku Štimcu,i evo odgovora :roll:
Neka ga pozove da vidimo sta ce biti...Ukoliko odbije, onda dileme nema 8-)

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 06 nov 2012, 13:06

armon je napisao/la:jaoo....malo realnosti molin vas......neki ode rezoniraju kao, ako odbije Bosnu onda je izdajica ovo ono.... a jel bi bilo čudno da momak voli oba dvije zemlje..pa živi u zagrebu..... da ne simpatizira bosnu niti malo onda bi se u dva retka spomenulo kako se možda nešto više moglo napraviti i bilo bi gotovo...al ne, ovako je izajica i čoban.....jel bi bilo baš toliko čudno da se momak osjeća i hrvatom i bošnjakom ?? pa iz mješanog braka je između ostalog....šta bi dijete sada tribalo birati između oca i majke ( kako vi rezonirate ) ??? odluka mu u svakom slučaju neće biti laka, čemu ovakvim pizdarijama opterečivati momka.....pa i onaj vaš ( ja san hrvat inače ) selektor u 21 nije baš korektan....meni se to čini ka pranje ruku...evo, poslali smo poziv.... a šta taj poziv nije dogovoren sa ocem, šta je u neugodnu poziciju doveo cilu obitelj, šta se praktički radi iza leđa to nema veze....sead je čoban i kako može išta reći ( iako svi znaju da je od novinara sigurno nešto i dodano ) ........ smirite se, momak koga god izabere, neće pogrišiti, a niti mu itko može zamiriti ako izabere drugu reprezentaciju.....osim težih psihičkih bolesnika :lol: ....
Svaka cast za post, potpisujem sve, od prve do zadnje rijeci.

tarikbu
Kontakt:

Post Postao/la tarikbu » 06 nov 2012, 13:42

Zna li iko da li Sejo planira imat još djece... pa da podijelimo kako treba... :lol:

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 06 nov 2012, 15:07

Amal1 je napisao/la: Neka ga pozove da vidimo sta ce biti...Ukoliko odbije, onda dileme nema 8-)
Smatram da će Alen svakako da odbije poziv u A reprezentaciju (koju god) u narednom periodu. Nije još spreman na velike odluke. A i da je odlučio igrati za BiH, ne bi sad to rekao. U svakom slučaju, mislim da neće prihvatiti niti jedan ozbiljni poziv još. Od naše bilo koje ekipe neće dok ne bude vrijeme za Brazil, a do tad će igrati U 17 i sličnim Vatrenim. U A tim Hrvatske nikad neće. :)
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 06 nov 2012, 15:50

teško da će odbiti štimca i mamića jer će opet pod suspenziju i on i otac mu...

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 nov 2012, 15:55

mamic je hajvan samo takav, al nije toliki da suspenduje alena..inace obestecenje za njega ce biti triput manje..koji ce to velikan dati 10-ak mil eura il vise za igraca koji je suspendovan i ne trenira i ne igra s ekipom..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 06 nov 2012, 16:12

Papastathopoulos je napisao/la:mamic je hajvan samo takav, al nije toliki da suspenduje alena..inace obestecenje za njega ce biti triput manje..koji ce to velikan dati 10-ak mil eura il vise za igraca koji je suspendovan i ne trenira i ne igra s ekipom..
suspendovao ga je nedavno... pa je alen morao potpisati ugovor na sedam godina

Sapce
Kontakt:

Post Postao/la Sapce » 06 nov 2012, 16:16

1. nece se garant odazvati jagodicu
2. sto prije ode iz dinama, tj, hrvatske, vece su sanse da zaigra za nas
3. cinjenica da se dosad nije izjasnio za koga bi volio da igra kad "poraste" ide nama u prilog
znaci: treba pustiti djecaka na miru i ne vrsiti pritisak. on ce sam odluciti za koga ce igrat. sta god da odluci, treba postovat

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 06 nov 2012, 16:35

dijalog je napisao/la:
Papastathopoulos je napisao/la:mamic je hajvan samo takav, al nije toliki da suspenduje alena..inace obestecenje za njega ce biti triput manje..koji ce to velikan dati 10-ak mil eura il vise za igraca koji je suspendovan i ne trenira i ne igra s ekipom..
suspendovao ga je nedavno... pa je alen morao potpisati ugovor na sedam godina
Nije na 7 nego na 5..a vec je istekla godina-dvije tako da ce on do 18 il 19 biti slobodan ako ga mamic ranije ne uvali..
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 06 nov 2012, 16:45

ugovor je potpisao u junu ove godine i na 7, čitao sam u hrvatskim medijima

korisnik1
Kontakt:

Post Postao/la korisnik1 » 06 nov 2012, 18:01

i sta ako je potpisao na 7 ili 5 godina.opet ce potpisat novi ugovor..

Tracy3McGrady
Kontakt:

Post Postao/la Tracy3McGrady » 06 nov 2012, 18:11

AlenHalilovic je napisao/la:Ja Osmana pravi bosanceros... je.es uspumene i sjecanja daj pare hahah :lol:
Ma ovo je fake 100%
Anfernee "Penny" Hardaway #1

Offside
Kontakt:

Post Postao/la Offside » 06 nov 2012, 21:48

Ako je ovo zbilja Osman postavio, onda je stvarno momak idiot. Pa da neki moj jaran za kojeg se očekuje da postane velika zvijezda nogometa u budućnosti učini mi takvu čast i pokloni mi dres u kojem je upisao prve minute u Ligi Šampiona, to bi se uramilo i na zid. Odrekao bi se toga jedino da za kruha zatreba. A da je iole pametan, sve i da ga ne jebu te emocije i uspomene, ovaj dres bi za nekih dvadesetak godina mogao vrijediti desetak hiljada eura, pa kad je bal nek je maskenbal. A ne ovako ciganiti... ccc.. :mrgreen:
"Inzaghi-a je majka rodila u ofsajdu" by Alex Ferguson

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 06 nov 2012, 21:55

Gori ste vi koji i pomisliti mozete da bi ovo Osman mogao prodavati...i to za bijednih 200KM!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Sakuragi
Kontakt:

Post Postao/la Sakuragi » 06 nov 2012, 22:27

ovaj dinamo je kanta za napucavanje lige sampiona :mrgreen:

ja stvarno nebi izaso iz kuce 10 dana da sam igrac dinama :D

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.