Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 06 nov 2012, 00:53

Dylan Dog je napisao/la:Legendo,kad se sjetim kakva smo ja i ti očekivanja imali od Panića,jesmo se obrukali sa predviđanjima :mrgreen:
ma dobro, ima još šanse da uspije, mlad je iako sve više postaje samo odbranbeni igrač, kao da nema hrabrosti da šutne, dosta podsjeća na Vujina(građom), ali se ne razvija prema očekivanjima, realno dečko ima pravu rukometnu građu i fine predispozicije, jednom je probao skočiti sa devet metara i pogodio u dalji ugao nije da ne zna.Možda je i spor za modernog rukometa pa ga i to dosta koči.

Sjećaš se naslova iz Sporta nekad, Marko Panić najveći rukometni talenat Evrope, šuta objema rukama itd.Dolaze skauti Barce,Kila,HSV-a po njega itd...

Ti si imao veća :P
Imao sam i ja dok prvi put, nisam pogledao Malinovića.Poslije toga nisam imao dileme, ko treba da bude prvi izbor na poziciji desnog beka u budućnosti.
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 06 nov 2012, 02:26

Zanimljivo za Marka Panica on je rodzeni desnjak,ziva istina otac mu je vezao desnu ruku i tjerao ga suta ljevom i tako je naucio i ljevom.
On je stvarno exra gradzen za rukomet,ali iskreno u njemu nikad nisam vidio neki talenat za vrhunskim rukometom najvise je bio zanimljiv zbog tih suteva sa ove ruke.Mada mislim da mu je bilo bolje da je uvjezbo pravi sut sa jednom rukom,Panic nema sut iz zgloba on gura loptu i suta iz jakog zaleta.
To su primjeli i velki strucnjaci i zato ga nisu uzeli,Malinovic je klavitetni desni bek on ima bolji sut samo mu je problem visina 1.92 cm.Lazarov je izuzetak sa tom visinom ponnajbolji desni bek svijeta,Petersson i Zeich su jos nizi po 1.86 cm zato su prebzi i imaju strasne izbacaje i suteve sa zemlje.Malinovic nije isti tip igraca od ove trojice koje sam nabrojo,neznam kako ce se on snac samo i njemu je doslo vrijeme da ide u jaci klub gdje ce vise da uci.

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 nov 2012, 06:47

hajde ba sta ste se raskokodakali oko pokazivanja guz..a na himnu srbije....kako je docekana himna bih na palama u malonogometnoj tkmi prije mjesec dana?..jeli se iko nasao da to osudi?.pa paljenje ove nametnute zastave prije nekoliko dana pa beograd 2005e gdje su momci bez prstiju ostajali gdje je cijeli stdion u jednom momentu ustao i skandira 'noz zica srebrenica'...jos se jave ovi pojedini navijaci srbije da nas prozivaju zbog zastave sa ljiljanima ko fol mi je nosili u ratu i kao takva smeta srbima....nosili ste i vi trobojku u ratu i kao takva smeta bosnjacima pa opet masete s njom gdje stignete nemareci za nas....

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 06 nov 2012, 06:49

sad mal o rukometu....zna li ko sta je sa amirom cakicem jel se oporavio ? do kad je malinovic povrijedzen?

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 06 nov 2012, 08:27

gruezi je napisao/la:sad mal o rukometu....zna li ko sta je sa amirom cakicem jel se oporavio ? do kad je malinovic povrijedzen?
Oporavljen, bio je u sastavu reprezentacije. Igrao je protiv Austrije možda 2 minute.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 nov 2012, 13:09

gdje te spominje :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 06 nov 2012, 13:16

kralj_je_mrtav je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:gdje te spominje :mrgreen:
Cuj gdje, pa neki dan sam po nekim upucenim forumasima bio Muzurovic, a sinoc sam najavio odmah da sam Karacic. Covjek, koji nema dlake na jeziku, kaze onako kako ja ovdje tvrdim danima, ali ne mozes ti to objasniti nasim vrlim poznavaocima situacije.
ljudi ne znaju da čitaju između redova, ja znam da nisi ni Mirza ni Smajo :P
nego, al nećemo sad o tome :mrgreen:

Bitno je rukomet vratiti na pravi put, Hasanefendić je to fino rekao, al haj ti to sad sve izvedi.Koda gledam koplja će se slomiti preko leđa Markovića i Harmandića i onda protiv Rusije sve po starom, nisu problem samo njih dvojica.
Nadam se da neće samo njih dvojica biti okarakterisana kao glavni krivci i da će se to bolje riješiti, i da konačno krenemo naprijed ;)

Sveti
Kontakt:

Post Postao/la Sveti » 06 nov 2012, 13:28

gruezi je napisao/la:hajde ba sta ste se raskokodakali oko pokazivanja guz..a na himnu srbije....kako je docekana himna bih na palama u malonogometnoj tkmi prije mjesec dana?..jeli se iko nasao da to osudi?.pa paljenje ove nametnute zastave prije nekoliko dana pa beograd 2005e gdje su momci bez prstiju ostajali gdje je cijeli stdion u jednom momentu ustao i skandira 'noz zica srebrenica'...jos se jave ovi pojedini navijaci srbije da nas prozivaju zbog zastave sa ljiljanima ko fol mi je nosili u ratu i kao takva smeta srbima....nosili ste i vi trobojku u ratu i kao takva smeta bosnjacima pa opet masete s njom gdje stignete nemareci za nas....
Riječ.

i btw ovi koji dolaze da komentiraju reprezentaciju Srbije, kao dobro SMO odigrali, neka pogledaju naslov.
naprijed rejal

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 06 nov 2012, 16:49

I mene interesuje kada Malinovića možemo očekivati spremnog ... moramo na njemu graditi reprezentaciju , a ostaviti naravno i Panića što se tiče DB-a , golmane isto imamo dobre iako je Tahiroviću kako reče možda i zadnja utakmica tu su uvijek dobri Grahovac , Šabanović i Burić , što se tiče pivota Tore i Burić (Vranješ - odbr.) to dosada dobro rade i na desnom krilu smo poprilično dobri sa Vražalićem , ali tu moramo imati još jednog kvalitetnog igrača , eh što se tiče srednjeg beka , lijevog b.i lijevog krila tu bi se moralo nešto poraditi...ostavio bi Terzića , Doborca i Čelicu i njima bi se trebalo dodati još 4-5 igrača možda mlađih ili iskopati ih nekako ...

- Specijalnost Malinovića na 0:54
[youtube][/youtube]

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 06 nov 2012, 16:51

gruezi je napisao/la:hajde ba sta ste se raskokodakali oko pokazivanja guz..a na himnu srbije....kako je docekana himna bih na palama u malonogometnoj tkmi prije mjesec dana?..jeli se iko nasao da to osudi?.pa paljenje ove nametnute zastave prije nekoliko dana pa beograd 2005e gdje su momci bez prstiju ostajali gdje je cijeli stdion u jednom momentu ustao i skandira 'noz zica srebrenica'...jos se jave ovi pojedini navijaci srbije da nas prozivaju zbog zastave sa ljiljanima ko fol mi je nosili u ratu i kao takva smeta srbima....nosili ste i vi trobojku u ratu i kao takva smeta bosnjacima pa opet masete s njom gdje stignete nemareci za nas....
:!:

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 06 nov 2012, 17:07

ma treba dati momicma koji ce igrati na sp-u sljedece godine da zavrse kvalifikacije, da pokupe malo iskustva, ovim sadasnjim igracima se svakako neda igrati

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 06 nov 2012, 17:33

dino-92 je napisao/la:ma treba dati momicma koji ce igrati na sp-u sljedece godine da zavrse kvalifikacije, da pokupe malo iskustva, ovim sadasnjim igracima se svakako neda igrati
Ma bravo,malo teže će ići sa ovim igračima što igraju vani ali bi se savez mogao potruditi da bar odigraju domaće utakmice.

salihaga
Kontakt:

Post Postao/la salihaga » 06 nov 2012, 20:12

http://sportsport.ba/rukomet/hasanefend ... moci/91310
Mirza procitaj ovaj članak ocito Salihaga je nick name Seada Hasanefendica odnsono nekog ko razmisljana isti način kao nas najbolji rukometni stručnjak Sto se tiče Radje on je u rukometu iz ljubavi za razliku odmnogih .Čovjek koji je mnogo vise daorukometu nego uzeo od njega ipustite čovjeka na miru. sarićje takodje rekao razloge sto nece da igra Mirza zapitaj se ti lično zasto?
:D

salihaga
Kontakt:

Post Postao/la salihaga » 06 nov 2012, 21:00

Prijedlog čitajte pazljivije, mozda nisam pismen ali ne zivim od rukometa kao ti... :D

p950
Kontakt:

Post Postao/la p950 » 06 nov 2012, 23:40

salihaga ti si očito prespavao duboki zimski san, harmandić neće više igrati za reprezantaciju BiH odluka čelni ljudi koji uništavaju rukomet, nedvojbeno da se harmandić ne može onako ponašati prema reprezentativnom dresu državne selekcije i slažem se da zaslužuje ovakvu odluku ali imam osjećaj da će on biti žrtveno janje neuspjehu rukometne selekcije BiH, sta dalje harmandić odlazi ko ostaje??????????? da i dalje???????????? se ponaša??????? kako ko hoće i da niko nikom ne odgovara za neuspjehe, e da je ovo u doba sulejmana veličanstvenog frcale bi ????? sa ramena ali u nas je sve od politike i sporta trulo ko u bijafri, predlažem da protiv rusije nastupimo sa 16 (golmana) pa ko zabije nek zabije sutra ću izdiktirati sastav a sad idem buba

p950
Kontakt:

Post Postao/la p950 » 06 nov 2012, 23:53

i ti si kralj_je_mrtav kao i slihaga prespavao duboki zimski san a zima još nije nastupila osvjestite se malo ljudi ovo je nacionalna sramota ali me samo interesuje da li oni o kojima diskutujemo hvalimo i kritikujemo uopšto ovo čitaju i da li ovo na forumu može išta promjeniti ili da li će promijeniti ma šta je koga briga šta se to tamo piše oni će i dalje u ploču a forumaši u klin a rukomet na dnu dna kao i mnogi drugi sportovi u ovoj najljepšoj zemlji BIH na svijetu

dedas
Kontakt:

Post Postao/la dedas » 07 nov 2012, 13:25

Mora se naći mjesta za igrače iz domaćeg prvenstva da oni pokažu kako se Voli i kako se igra za Svoju DOMOVINU i to prvenstveno iz gradova koji imaju tradicionalno najuspješnije škole rukometa.

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 07 nov 2012, 21:54

cuj prvenstveno iz tih gradova, znaci ostalo ako neko valja, oni da imaju prednost? Svako ko je dobar i voli drzavu zasluzuje igrat bez obzira odakle je

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 09 nov 2012, 13:43

Lijevi bek Rukometnog kluba Borac M:tel Igor Mandić prelazi u Metalurg. Kako "Nezavisne novine" nezvanično saznaju iz izvora bliskih klubu iz Gospodske ulice, mladi Prijedorčanin je već sve dogovorio sa skopskim timom i u januaru će se pridružiti ekipi koju trenira Lino Červar.
Pošto je Mandić ugovorom vezan za Borac M:tel, banjalučki klub će dobiti obeštećenje, a o kojem iznosu je riječ biće poznato u narednih nekoliko dana. Ostaje, takođe, da se vidi koga će vicešampion BiH angažovati kao zamjenu za Mandića, a najrealnija opcija je da se sa pozajmice vrati Nemanja Bezbradica, mladi rukometaš koji blista u redovima Prijedora.
Metalurg je ozbiljan klub i ako se kod červara izbori za minutažu, logično je da kao mladi reprezentativac u najavljenom podmlađivanju dobije šansu i u A timu.

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 09 nov 2012, 15:30

Dobar transer sve pohvale.Metalurg je stransna ekipa u ligi sampiona do sada nema poraza od cetri odigrane utaknice,Lino ih odlicno vodi mada ga makedonnci debelo placaju kao i jos neke igrace.Sto se tice Mandica iskreno ne vidim u njemu neki potencijal nesto slicno kao Marko Panic,puno te hvale a nista od njega.Ovo je isto dokaz da u rukometu mozete biti svjeska klasa ali ako vas nema ko odvest u dobar klub dzaba vam,Mandic je po meni prosjecan igrac.Momku zelim sve najbolje,nadam se da ce Lino iz njega izvuci ono njabolje sto ima.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.