FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

turku
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la turku » 06 nov 2012, 08:46

SarajlijaTM je napisao/la:
samozeljo1987 je napisao/la:
Vamos je napisao/la:Vidi ovih sto pisu bajke i basne(vise ovo drugo :mrgreen: ).

Vi kada se skupite u Starom Gradu ili centru Sarajeva i krenete u korteu na utakmicu, ja cu sebi sam muda odsjeci. :mrgreen:

Uvijek cete biti samo mali klub iz Novog Sarajeva. ;) jer se jako dobro zna sta je zapravo grad Sarajevo, carsija, zidine Staroga Grada, centar prestolnice...a to je bordo u preko 80% ;)

A sada nastavite hvalospijeve, bajke i basne...Ciao manijaci, Ciao tri boda ;)
da nije ovog derbija ,koševo nikad nebi ni napunili , svi odlicno znamo kakve su vam posjete na domacim utakmicama,a o kupu ne treba pričat :lol:
Ovaj post mi se ucini zanimljivim pa da citiram,a odnosi se na vas 5-6 i jednih i drugih sto se prepucavate oko necega na sto nikad niko nije dao odgovor niti moze pokazati bilo koja statistika.

Prvo ovo za Stari grad,odakle sam i sam,ovdje ima realno vise Pitara,ali takodjer ima jako puno navijaca Želje i uvjek ih je bilo,jer je svijet pomjesan maximalno.
I to za okupljanje u starom gradu,ja npr odavno na tekmu ne idem s korteom,ali nas je prije 5-10 god bila fina ekipica iz starog grada,nas malo starijih doduse,pa se skupimo na sred carsije,pa lagano kroz grad,pa pored robne kuce i velikog parka,pa tu malo navijanja s jedne i s druge strane,pa svak svojim putem. A i vracao sam se istim putem,sto s koseva,sto s grbavice,sto znaci haveru,slobodno sebi odma sjecni damu :mrgreen:

A sto se tice broja navijaca,jednog i drugog kluba,ne znam kako je sad niti bilo ko zna,niti moze znati ikako,osim ako na popis ne uvrste i to pitanje :mrgreen: ,ali uvjek se govorilo da Sarajevo ima vise derbi navijaca,a Željo ima vise navijaca koji su standardni. I to je prica koja je stara godinama,ali je vjerovatno jos tako...

Jedino sto je sigurno da je zalosno da u gradu od skoro milion stanovnika,racunamo li kanton citav i izostavimo li derbije,ni na kosevu ,ni na grbavici posjeta ne prelazi,prosjecno 5000. a to ti ga dodje da 1% sveukupno prati fudbal, a po 0,5% navija za svaki klub ,ŽALOSNO,A VI SE NASLI PREPUCAVATI KOGA IMA VISE,ŠUTITE,ČUT ĆE VAS NEKO SA STRANE,PA ĆE NAM SE SVIMA SMIJATI :lol: :lol: :lol:

P.S.- da ne zaboravim ovo za sandze,istocnjake,zapadnjake i koje sve ne vec,mali je broj familija koje su 10 i vise koljena nastanjene u sarajevu,htjeli mi to priznati ili ne,mi sto smo rodjeni u sarajevu i mi i nasi roditelji,svi mi imamo neke familije van sarajeva ili nas je vecina porjeklom od nekud iz okoline.tako da je prica glupa da ne moze biti gluplja.svi su nekad davno dosli ovdje i ta prica je prculadiju koja nema sta pametno vise da prica
već se smijem :mrgreen:

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 06 nov 2012, 08:48

Ma hajde raja sta se raspravljamo ,velika i bitna razlika u njih pojedini dolaze sa fesovima na glavi,a u nas sal,dres i ne zna se jesil DAmir,Sfet,Srdjan itd ..
Željeznicar za život cijeli !

redarmy0
Kontakt:

Post Postao/la redarmy0 » 06 nov 2012, 08:54

champions1921 je napisao/la:Siguran sam da se ove nase rasprave gade navijacima jednog ili drugog kluba koji zive van Sarajeva.. Na derbi dosla grupa Pazaraca na sjever a oni pljuju po sandzaklijama.. Onaj momak sto je odpjevao na derbiju iz Sjenice.. Decko iz S.Mosta odpjevao divove uoci derbija.. A furaju se nekim levatima iz Drezdena :lol: .. Bitno je da se mi bavimo brojanjem krvnih zrnaca.. Ispadamo obicni mahalci..
Sramota jarane moj sramota. Jednostavno nismo jedinstven narod (kao naprimjer Srbi i Hrvati) u pm, i onda se cudimo zasto ne igraju Ljajic, Vuckic, itd za nasu reprezentaciju. Nije ovo samo Sarajevo ili Zeljeznicar nego vidim ovaj kompleks i sirom Bosne.. cijenimo nas narod van Bosne samo ako su profesionalni atleticari, a plujemo ih ako su samo "obicni" Bosnjaci iz Sandzaka, Slovenije,.. Cudi me je li taj isti narod pluje po nasem kapitenu i najboljeg stopera Primere Emira Spahica ili po Medunjanina (oba s familijama iz Sandzaka), ili po najboljeg Bosanskog novinara iz Sjenice Senada Hadzifejzovica, ili po generala Halilovica. Al' hajmo ljubit guzove Njemcima.. mozda ce Ozil jedan dan zaigrat za Bosnu. :lol: Stadion u Pazar grmi od nase himne i "Bosnom Behar Probeharao" a mi ih plujemo, svoj narod. Fuj.
Zadnja izmjena: redarmy0, dana/u 06 nov 2012, 09:23, ukupno mijenjano 8 puta.

mirsonii
Kontakt:

Post Postao/la mirsonii » 06 nov 2012, 09:09

Kone drage ja sto se raspisaste i nasraste o brojnosti, a 6500 vas doslo na derbi, stvarno neoprostivo do vas, unistavate cari derbija :D .

Po sto ce se odma naci dosta vas pametnih da mi pokusa osporiti brojku, jer vi " dominatori " sve znate, da razjasnimo.

Jug prima 4500, Sjever 5, Istok 8, Zapad 17500. Nema potrebe da sumnjate u ovo, nedavno sam se bavio ovom temom jer sam bio ukljucen u projekat postavljanja novih stolica na zapad.

Recimo da ste vi napunili komplet jug, sve rasprodato krcato, 4500 + sektor koji vam je omogucen na zapadu prima 3000, nek vas je bilo 2, pitanje je jel i toliko, al nek vas je bilo 2, to je 6500. Toliko o brojnosti, " dominatori ".

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 06 nov 2012, 09:13

mirsonii je napisao/la:Kone drga ja sto se raspisaste i nasraste o brojnosti, a 6500 vas doslo na derbi, stvarno neoprostivo do vas, unistavate cari derbija :D .

Po sto ce se odma naci dosta vas pametnih da mi pokusa osporiti brojku, jer vi " dominatori " sve znate, da razjasnimo.

Jug prima 4500, Sjever 5, Istok 8, Zapad 17500. Nema potrebe da sumnjate u ovo, nedavno sam se bavio ovom temom jer sam bio ukljucen u projekat postavljanja novih stolica na zapad.

Recimo da ste vi napunili komplet jug, sve rasprodato krcato, 4500 + sektor koji vam je omogucen na zapadu prima 3000, nek vas je bilo 2, pitanje je jel i toliko, al nek vas je bilo 2, to je 6500. Toliko o brojnosti, " dominatori ".
Da i? I vas je bilo 6500 :) Sluzbena statistika 13 milja
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

mirsonii
Kontakt:

Post Postao/la mirsonii » 06 nov 2012, 09:20

Tako je tako je, zivio govornik, u avazu je 15 milja, a ako bi se vodili tom sluzbenom od 13, vas je bilo tek nekih 4. :D

Elem na derbiju je bilo minimalno 15, navjerovatnije 16-17 hiljada ljudi, sto je ipak uspjeh, ali treba reci da ste vi podbacili posjetom itekako.

Na je na Sjeveru bilo otprilike 4500, gore dole u stoju, istok je bio pun nekih 50 %, sto je opet 4000, i na zapadu nas je bila jedno milja minimalno, to dodje na brojku od 9500, plus vasih 6500, 16000. To sto je ljigata jad i cemer, prebrojao 13, apsolutno nije moj problem :D

Najsmjesniji je naravno onaj sto je po skolama isao i brojao djecu, krv ti **** cime se on bavi hahah, pa ove neke statistike onaj dosao do 100000+ hiljada navijaca Zelje a na derbiju 6500. Mislim jadna je posjeta sa obje strane al vi ste bas usrali situaciju. Da ne govorimo koliko je vasih koji su inace na Sjeveru na Grbavici preslo na Jug, tuzno u svakom slucaju, kao i vase 60minutno navijanje, sve je to tuga velika.
Zadnja izmjena: mirsonii, dana/u 06 nov 2012, 09:23, ukupno mijenjano 1 put.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 06 nov 2012, 09:21

mirsonii je napisao/la:Tako je tako je, zivio govornik, u avazu je 15 milja, a ako bi se vodili tom sluzbenom od 13, vas je bilo tek nekih 4. :D

Elem na derbiju je bilo minimalno 15, navjerovatnije 16-17 hiljada ljudi, sto je ipak uspjeh, ali treba reci da ste vi podbacili posjetom itekako.

Na je na Sjeveru bilo otprilike 4500, gore dole u stoju, istok je bio pun nekih 50 %, sto je opet 4000, i na zapadu nas je bila jedno milja minimalno, to dodje na brojku od 9500, plus vasih 6500, 16000. To sto je ljigata jad i cemer, prebrojao 13, apsolutno nije moj problem :D
sta je s rajom koja je usla na jug bez karte ? Il sa kartom za zapad jer je nestalo za jug ?
Željeznicar za život cijeli !

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 06 nov 2012, 09:24

mirsonii je napisao/la:Tako je tako je, zivio govornik, u avazu je 15 milja, a ako bi se vodili tom sluzbenom od 13, vas je bilo tek nekih 4. :D

I sta sad s tim??? Jeste,vjerovatno je tako bilo u 500 gore/dole.

I dobro je da je i ovo doslo,sljedecu tekmu i na grbavici i kod vas ce biti po 2-3000 i to je jadno

mirsonii
Kontakt:

Post Postao/la mirsonii » 06 nov 2012, 09:25

Djevojko ja se stvarno trudim da budem koliko toliko jasan, nisam se ja vodio brojem prodanih karata nego kapacitetom tribine. Jug prima 4500, vi ste uz to imali prva dva reda prazna, a ja sam uzeo da vas je 4500. Nije stvar u broju karata nego u kapacitetu tribine.

@ SarajlijaTM

Nista, ovo je cisto da se prekine lagat na oovoj temi o nekoj vasoj brojnosti, reko bi neko ko nije bio na derbiju da vas je vise bilo.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 06 nov 2012, 09:28

mirsonii je napisao/la:Djevojko ja se stvarno trudim da budem koliko toliko jasan, nisam se ja vodio brojem prodanih karata nego kapacitetom tribine. Jug prima 4500, vi ste uz to imali prva dva reda prazna, a ja sam uzeo da vas je 4500. Nije stvar u broju karata nego u kapacitetu tribine.

@ SarajlijaTM

Nista, ovo je cisto da se prekine lagat na oovoj temi o nekoj vasoj brojnosti, reko bi neko ko nije bio na derbiju da vas je vise bilo.
Vas nikada ni na jednom gostovanju niije bilo niti ce biti kao nas na Kosevu kada god gore igramo.. Tako da necu vise da te cujem po ovom pitanju :mrgreen:
BUDI ŽELJO !!!

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 06 nov 2012, 09:31

kralj_je_mrtav je napisao/la:
A, koga ili sta on ovdje demantuje. Nekad je lijepo zavrsti i koji razred u skoli.
Ma ja, zato je Said doktor nauka, osim usmene izjave tesko ce se i dobit pismena jer je decko nepismen.

Nihad je pravi sportista i nek je sukno papku, svaka mu cast na tome, trebo mu je Dzeko reci, decko svakako se oprosti i idi guraj kamione. Sam pao, sam se ubio kloc.
Ha ja.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

avlami97
Kontakt:

Post Postao/la avlami97 » 06 nov 2012, 09:39

"Sklon sam alkoholu, nisam pio to nikad ne radim", ovo kolo u Kup utakmicama su slobodni. Sutra bih volio od prve minute vidjeti Bekrića i Hodžića i nadam se da će bar jedan od ove dvojice zaigrati, ako ne i oba.

Misli treba okrenuti ka Olimpicu, a nakon toga Veležu.
Goethe: "Zabludi korisnoj, uvijek pretpostavljam istinu štetnu. Ako i probudi bol istina nosi i lijek".

CARSON

Post Postao/la CARSON » 06 nov 2012, 09:45

Bas me zanima ovaj intervju sa Bekricem i Amarom stvarno mi je zao sto nije igrao iako nije u formi moje misljenje je da je on dobar igrac za nase lige.

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 06 nov 2012, 10:35

CARSON je napisao/la:Bas me zanima ovaj intervju sa Bekricem i Amarom stvarno mi je zao sto nije igrao iako nije u formi moje misljenje je da je on dobar igrac za nase lige.
Ma kakav intervju Amara. kako ovi novinari znaju preseravati. Ima samo intervju Bekrica koji kaze: " Previse sam dobar igrac da bih gledao najvazniju utakmicu sezone sa klupe. Razocaran sam. Kao i armija navijaca ima sa Grbavie. Ja sam kao kaka u realu. Medjutim, vjerujem da cemo iz ovoga izvuci pouke i da cemo se brzo vraatiti na pravi kolosijek i nisam u losim odnosima sa trenerom".
A ovo sto je Osim rekao da je Bekric najkorisniji igrac jeste kada je Bekric tek potpisao (po drugi put) za nas tim i to je to. Pored toga stoji Osimova recenica kada ga je novinar pitao sto nije igrao Bekric: Da bi ti imao sta da me pitas...
to je to :)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

CARSON

Post Postao/la CARSON » 06 nov 2012, 10:46

Vedad87 je napisao/la:
CARSON je napisao/la:Bas me zanima ovaj intervju sa Bekricem i Amarom stvarno mi je zao sto nije igrao iako nije u formi moje misljenje je da je on dobar igrac za nase lige.
Ma kakav intervju Amara. kako ovi novinari znaju preseravati. Ima samo intervju Bekrica koji kaze: " Previse sam dobar igrac da bih gledao najvazniju utakmicu sezone sa klupe. Razocaran sam. Kao i armija navijaca ima sa Grbavie. Ja sam kao kaka u realu. Medjutim, vjerujem da cemo iz ovoga izvuci pouke i da cemo se brzo vraatiti na pravi kolosijek i nisam u losim odnosima sa trenerom".
A ovo sto je Osim rekao da je Bekric najkorisniji igrac jeste kada je Bekric tek potpisao (po drugi put) za nas tim i to je to. Pored toga stoji Osimova recenica kada ga je novinar pitao sto nije igrao Bekric: Da bi ti imao sta da me pitas...
Hvala pasa moj

Vedad87
Kontakt:

Post Postao/la Vedad87 » 06 nov 2012, 10:50

CARSON je napisao/la:
Vedad87 je napisao/la:
Hvala pasa moj
Nema na cemu ;)
“If all else perished, and he remained, I should still continue to be; and if all else remained, and he were annihilated, the universe would turn to a mighty stranger.”

dino lj
Kontakt:

Post Postao/la dino lj » 06 nov 2012, 10:51

Allahu dragi sa kakvim se vi budalama prepucavate i sta uradiste od teme,kako ce vas neko postovati ako vi nikoga ne postujete i ako vrijedjate ljude samo zato sto nisu rodjeni u nasem gradu,jesmo li mi mozda nesto vrijedniji kao ljudi samo zato sto smo iz ovoga grada,ljudsku vrijednost ne cini porijeklo i rijeci vec karekter,dostojanstvo i ucinjena djela.Postujte malo vise one koji su poginuli za ovaj grad iako to nisu mozda morali,a vjerujte mnogo ih je poginulo mozda i vise nego nasih pravih Sarajlija.Samo se ovdje u Sarajevu pljuje po ljudima iz Sandzaka,Is.Bosne,Hercegovine i drugih mjesta,pa Republika Srpska ima ogroman broj doseljenika iz Kninske krajine ili Kosova pa niti ih ko tjera niti vrijedja.Zbog takvog razmisljanja nikoga ne treba cuditi amonizitet ljudi iz drugih gradova prema Srarajevu.Eto navijacima M.junajteda i M Sitija smeta i non stop se prepucavaju oko toga koliko Iraca,Kineza Arapa ili Skota navija za njihove klubove,pa svi oni su sretni sto imaju masu navijaca van svog grada i drzave.Allahu sacuvaj me sopstvene pameti.
Željo je religija i život. Nije to samo fudbal, već stil
življenja i ponašanja.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 06 nov 2012, 11:01

Burazeru nemam nista ni protiv koga za mene su svi ljudi isti samo je bitno kakav si covjek ali je bezveze sto Monteno pjeva navijacku pjesmu od Dinama isto tako nemogu da shvatim kako je neko dosao na ideju da Soljanin pjeva onu pjesmu pa zamisli da mi pozovemo Petra Grasu zovnemo da pjeva Hej Grbavice

CARSON

Post Postao/la CARSON » 06 nov 2012, 11:15

Samo jos da kazem pa bolje da su zovnuli da Mai bez zuba pjeva on bi bar znao tekst

TMmanija2012
Kontakt:

Post Postao/la TMmanija2012 » 06 nov 2012, 11:20

CARSON je napisao/la:Burazeru nemam nista ni protiv koga za mene su svi ljudi isti samo je bitno kakav si covjek ali je bezveze sto Monteno pjeva navijacku pjesmu od Dinama isto tako nemogu da shvatim kako je neko dosao na ideju da Soljanin pjeva onu pjesmu pa zamisli da mi pozovemo Petra Grasu zovnemo da pjeva Hej Grbavice
Kakve veze ima Šoljanin sa nasom temom?Sta bi se desilo da Zelju ili Sarajevo kupi neki lik koji nije rodjeni Sarajlija?Pogledajte sadasnju ekipu Zelje i Sarajeva,koliko ima rodjenih Sarajlija?Bezveze lupate ..Sarajevo je veliki grad i gdje je normalno da ima dosljaka..neke je natjerao rat,neke posao itd..Meni licno smetaju primitvci bilo gdje da su rodjeni.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 14 gostiju.