SarajlijaTM je napisao/la:samozeljo1987 je napisao/la:Vamos je napisao/la:Vidi ovih sto pisu bajke i basne(vise ovo drugo

).
Vi kada se skupite u Starom Gradu ili centru Sarajeva i krenete u korteu na utakmicu, ja cu sebi sam muda odsjeci.
Uvijek cete biti samo mali klub iz Novog Sarajeva.

jer se jako dobro zna sta je zapravo grad Sarajevo, carsija, zidine Staroga Grada, centar prestolnice...a to je bordo u preko 80%
A sada nastavite hvalospijeve, bajke i basne...Ciao manijaci, Ciao tri boda

da nije ovog derbija ,koševo nikad nebi ni napunili , svi odlicno znamo kakve su vam posjete na domacim utakmicama,a o kupu ne treba pričat

Ovaj post mi se ucini zanimljivim pa da citiram,a odnosi se na vas 5-6 i jednih i drugih sto se prepucavate oko necega na sto nikad niko nije dao odgovor niti moze pokazati bilo koja statistika.
Prvo ovo za Stari grad,odakle sam i sam,ovdje ima realno vise Pitara,ali takodjer ima jako puno navijaca Želje i uvjek ih je bilo,jer je svijet pomjesan maximalno.
I to za okupljanje u starom gradu,ja npr odavno na tekmu ne idem s korteom,ali nas je prije 5-10 god bila fina ekipica iz starog grada,nas malo starijih doduse,pa se skupimo na sred carsije,pa lagano kroz grad,pa pored robne kuce i velikog parka,pa tu malo navijanja s jedne i s druge strane,pa svak svojim putem. A i vracao sam se istim putem,sto s koseva,sto s grbavice,sto znaci haveru,slobodno sebi odma sjecni damu
A sto se tice broja navijaca,jednog i drugog kluba,ne znam kako je sad niti bilo ko zna,niti moze znati ikako,osim ako na popis ne uvrste i to pitanje

,ali uvjek se govorilo da Sarajevo ima vise derbi navijaca,a Željo ima vise navijaca koji su standardni. I to je prica koja je stara godinama,ali je vjerovatno jos tako...
Jedino sto je sigurno da je zalosno da u gradu od skoro milion stanovnika,racunamo li kanton citav i izostavimo li derbije,ni na kosevu ,ni na grbavici posjeta ne prelazi,prosjecno 5000. a to ti ga dodje da
1% sveukupno prati fudbal, a po
0,5% navija za svaki klub ,
ŽALOSNO,A VI SE NASLI PREPUCAVATI KOGA IMA VISE,ŠUTITE,ČUT ĆE VAS NEKO SA STRANE,PA ĆE NAM SE SVIMA SMIJATI
P.S.- da ne zaboravim ovo za sandze,istocnjake,zapadnjake i koje sve ne vec,mali je broj familija koje su 10 i vise koljena nastanjene u sarajevu,htjeli mi to priznati ili ne,mi sto smo rodjeni u sarajevu i mi i nasi roditelji,svi mi imamo neke familije van sarajeva ili nas je vecina porjeklom od nekud iz okoline.tako da je prica glupa da ne moze biti gluplja.svi su nekad davno dosli ovdje i ta prica je prculadiju koja nema sta pametno vise da prica