Liverpool FC - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Otelo

Henderson
Kontakt:

Re: Liverpool FC

Post Postao/la Henderson » 04 nov 2012, 21:12

5 utakmica bez poraza, ali nažalost, samo 9 bodova iz tih 9 utakmica. Kakva smo mi ekipa, ne bih se uopće iznenadio kada bi uzeli Chelsea u gostima a izgubili kod kuće od Wigana.
Downing fula nemoguće protiv Swansea a Shelvey danas još gore. Definitivni teško izlazimo na kraj sa ekipama koje nas povedu. Nemamo ekipu za preokret. U normalnim okolnostima ne bih želio vidjeti Wisdoma, Raheema i Susa u ekipi, ali, s obzirom da je sezona već izgubljena, neka igraju do kraja sezone u startnoj postavi.
Cirkus je kakve mi golove primamo, cirkus.
Crni Henry kud otpusti Clarka. :twisted: Kingu hvala na Suarezu, da je Bogdom Rodgers našao jedno pojačanje kao King njega.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 04 nov 2012, 21:14

Henderson je napisao/la:5 utakmica bez poraza, ali nažalost, samo 9 bodova iz tih 9 utakmica. Kakva smo mi ekipa, ne bih se uopće iznenadio kada bi uzeli Chelsea u gostima a izgubili kod kuće od Wigana.
Downing fula nemoguće protiv Swansea a Shelvey danas još gore. Definitivni teško izlazimo na kraj sa ekipama koje nas povedu. Nemamo ekipu za preokret. U normalnim okolnostima ne bih želio vidjeti Wisdoma, Raheema i Susa u ekipi, ali, s obzirom da je sezona već izgubljena, neka igraju do kraja sezone u startnoj postavi.
Cirkus je kakve mi golove primamo, cirkus.
Crni Henry kud otpusti Clarka. :twisted: Kingu hvala na Suarezu, da je Bogdom Rodgers našao jedno pojačanje kao King njega.
A nekad smo znali i protiv tih jacih ekipa dobro odigrat, a ove sezone nam ni to ne ide, tako da se ja ni tu ne nadam..
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 04 nov 2012, 21:19

Ne vidim čemu sad iznenadno očajavanje, mislio sam da svi od početka ove sezone znamo da će ona biti za zaborav, a moguće i sljedeća. Ovo je do sada najveća tranzicija, prelazimo iz nedefinisane (nepostojeće) Kennyeve igre u vrlo tehnički zahtjevnu tiki-taku. Da li će taj prelaz biti uspješan, neće se moći reći još mjesecima, ali ono što je sigurno je to da ćemo igrati vrlo loše dok traje taj proces. Ono što je potrebno trenutno ovom timu je kontinuitet glede trenera i stila igre, a ostalo će samo doći.
Do your research, I'm not a hero, I'm a high functioning sociopath !

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 04 nov 2012, 21:32

the scouser je napisao/la:Ne vidim čemu sad iznenadno očajavanje, mislio sam da svi od početka ove sezone znamo da će ona biti za zaborav, a moguće i sljedeća. Ovo je do sada najveća tranzicija, prelazimo iz nedefinisane (nepostojeće) Kennyeve igre u vrlo tehnički zahtjevnu tiki-taku. Da li će taj prelaz biti uspješan, neće se moći reći još mjesecima, ali ono što je sigurno je to da ćemo igrati vrlo loše dok traje taj proces. Ono što je potrebno trenutno ovom timu je kontinuitet glede trenera i stila igre, a ostalo će samo doći.
Sa ovim prvim dijelom se ne mogu složiti. Bome je bilo podosta onih koji su vjerovali u top 4, kao i u to da je Liverpool bolja ekipa od Arsenala. :mrgreen:

A sa ostalim se slažem. Nema fajde sad recimo otpustiti Rodgersa ili praviti neke radikalne promjene. Realno, ova ekipa je bliža prosjeku nego nekoj dobroj ekipi. Neka ovih mladih igrača tipa Sterlinga, Susa, Wisdoma i ostalih, neka se uigravaju. Ja sam poprilično uvjeren da je Brendan sposoban vratiti Liverpool na pravi put, samo mu treba dati vremena i podršku. :)
FK Pjetlovi

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 04 nov 2012, 21:43

Ja sam mislio da je samo Senaid bio optimističan (doduše on je najavljivao titulu poslije pobjede nad Gomelom ) :mrgreen: . Ja za sebe kažem da sam realista ( drugi mi kažu da sam pesimista), i očekivao sam/očekujem, 7. ili 8. mjesto.
I spomenuo si ih, a ja sam zaboravio : Suso,Sterling,Wisdom. Odavno nismo imali tri juniora startera, mislim da je to dodatni pokazatelj da se ovdje gradi tim za budućnost, i da ne treba gajiti neka očekivanja za ovu sezonu. Vrlo sam optimističan u vezi ove trojice, mogli bi prvi put nakon Gerrarda imati nekog iz naše škole vrijednog pomena.

We're ruled by effete assholes...It's a shite state of affairs to be in Tommy, and all the fresh air in the world won't make any fucking difference !

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 04 nov 2012, 21:49

the scouser je napisao/la:Ne vidim čemu sad iznenadno očajavanje, mislio sam da svi od početka ove sezone znamo da će ona biti za zaborav, a moguće i sljedeća. Ovo je do sada najveća tranzicija, prelazimo iz nedefinisane (nepostojeće) Kennyeve igre u vrlo tehnički zahtjevnu tiki-taku. Da li će taj prelaz biti uspješan, neće se moći reći još mjesecima, ali ono što je sigurno je to da ćemo igrati vrlo loše dok traje taj proces. Ono što je potrebno trenutno ovom timu je kontinuitet glede trenera i stila igre, a ostalo će samo doći.

Znas sta, pravo da ti kazem, mi smo evo vec 3 sezone u tranziciji iz necega u neceg a nigdje rezultata. Henry je racunao da ce za 3 sezone napraviti tim sposoban za titulu, a mi smo za te 3 sezone izgleda samo blize tituli u championshipu. Vi spominjete neku tika-taku, a ja samo vidim da nam se veliki propuh pojavio u odbrani, koja je u prethodnim sezonama bila jedino sto je iole stimalo kako valja. Ako nista, ti mladi igraci dobijaju prilike, ali cisto sumnjam da ce se Sterling, Wisdom, ili neko od ovih talenata dugo zadrzati u Liverpoolu ako ovako nastavimo, pogotovo zato sto ovima koji vode klub oci ispadnu cim novac vide...
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 04 nov 2012, 21:53

Da smo mi od starta Henryevog mandata imali jednog menadžera, a ne tri, mogli bi se boriti za prva 4. Ovako je Kenny hladno spi.čkao preko 100 miliona na par balvana. To je nešto čije ćemo posljedice dugo osjetiti, i što će nas dugo kočiti. Neće se dugo ni Henry, a ni menadžer (ko god to bio) usuditi napraviti neke veće kupovine iz straha od promašaja.
Što se odbrane tiče, to je posljedice Clarkeovog odlaska. To je zaista veliki problem, jer smo zaista imali jaku odbranu. Nadam se da je to samo privremeno, i da će se vremenom konsolidovati.

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 04 nov 2012, 22:17

the scouser je napisao/la:Ja sam mislio da je samo Senaid bio optimističan (doduše on je najavljivao titulu poslije pobjede nad Gomelom ) :mrgreen: . Ja za sebe kažem da sam realista ( drugi mi kažu da sam pesimista), i očekivao sam/očekujem, 7. ili 8. mjesto.
I spomenuo si ih, a ja sam zaboravio : Suso,Sterling,Wisdom. Odavno nismo imali tri juniora startera, mislim da je to dodatni pokazatelj da se ovdje gradi tim za budućnost, i da ne treba gajiti neka očekivanja za ovu sezonu. Vrlo sam optimističan u vezi ove trojice, mogli bi prvi put nakon Gerrarda imati nekog iz naše škole vrijednog pomena.
Samo @Senadi? Ja sam ubijeđen da ih je bilo još. Ako mognem baš ću pregledati te stranice. :D

Oni će vjerovatno tek za 2-3 sezone stasati u ono što se od njih očekuje. Ali svakako da je ohrabrujuće vidjeti da oni pružaju sasvim solidne partije. Ipak, vjerovatno će dolaskom pojačanja oni preseliti na klupu.

Za tika taku treba vremena. Pa i Barca je početkom ovog stoljeća dugo stagnirala i onda odjednom bum. Ne kažem da će sada isto biti i sa Liverpoolom, ali samo govorim da je vrijeme ključ za realizaciju te vrste igre.
FK Pjetlovi

the scouser
Kontakt:

Post Postao/la the scouser » 04 nov 2012, 22:25

Ja se samo njega sjećam, bio je upečatljiv :mrgreen: Vjerujem da je bilo još, ali mislio sam da je ipak većina, pogotovo ovaj ozbiljni dio, bio svjestan da od top4, o tituli da i ne pričamo, ništa neće biti.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 04 nov 2012, 22:56

reds_forever je napisao/la:

Znas sta, pravo da ti kazem, mi smo evo vec 3 sezone u tranziciji iz necega u neceg a nigdje rezultata. Henry je racunao da ce za 3 sezone napraviti tim sposoban za titulu, a mi smo za te 3 sezone izgleda samo blize tituli u championshipu. Vi spominjete neku tika-taku, a ja samo vidim da nam se veliki propuh pojavio u odbrani, koja je u prethodnim sezonama bila jedino sto je iole stimalo kako valja. Ako nista, ti mladi igraci dobijaju prilike, ali cisto sumnjam da ce se Sterling, Wisdom, ili neko od ovih talenata dugo zadrzati u Liverpoolu ako ovako nastavimo, pogotovo zato sto ovima koji vode klub oci ispadnu cim novac vide...

Upravo to ,još ovo ni ne lici na tika taku nego neko pokusavanje nabijanja posjeda na silu,sto se tice ovih mladica to je sve ok,treba se razvijati al kasnije ce se to forsiranje odbit BR-u od glavu

MarcusLFC
Kontakt:

Post Postao/la MarcusLFC » 04 nov 2012, 23:21

Tko uopće spominje igranje tiki-take? :?

To mogu samo rijetki poput Barce jer imaju ponajbolje svjetske veznjake, ako ne i najbolje. Kako ćemo mi sa Allenom, Sahinom, Jonjom, Hendom itd. igrati kao oni? To su gluposti, sam Brendan je rekao da zeli usaditi samo neke elemente te igre poput brzog presinga kada se izgubi lopta i naravno što je brzi prijenos lopte.

mighty_reds
Kontakt:

Post Postao/la mighty_reds » 05 nov 2012, 02:26

Mislim da treba biti vrlo oprezan sa ovim omladincima. Sjećam se dosta naših igrača u proteklim godinama što je pokazivalo neke znakove za budućnost tipa Insue, Mellora čak i Flanagana koji se izgubio nakon odličnog početka. Jedna loša utakmica može biti njihov krah, ne baksuziram ali je mislim tako.
The status of being a Liverpool player keeps our players motivated.'
- Bill Shankly

R.I.P. Haris Arapović (hary_ynwa) You'll never walk alone

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 nov 2012, 09:45

Bez obzira na bodovnu zalihu i poziciju na tabeli, ovaj Liverpool je x puta bolji od Kennyjevog. Igrači bolje stoje na terenu, uočljiva je razlika u igri, daje se još više šansi mladim igračima...
Problema ima, to je sigurno. Neću izmišljati toplu vodu pričom o (ne)kvalitetnim napadačima i nikakvoj klupi.
Sahina ostaviti, to je pod brojem jedan. Momak će biti još bolji kad prevaziđe jezičku barijeru. Čovjek može rasteretiti Gerrarda u pravom smislu te riječi. Eh, šta meni nije jasno. Vraćanje Gerrarda po loptu, iako sada u timu ima dvojicu koji mogu prenijeti istu od odbrane do napada (Sahin + Allen). Gerrardovo tijelo više nije u punoj snazi, potrebno je malo "odmora" kako bi u napadačkim akcijama bio što ubojitiji. Ovako se u većini utakmica "izgubi". Dobro, možda preoštra riječ, ali recimo da ne dolazi do izražaja koliko bi trebao/morao s obzirom na to da mu leđa čuvaju Allen i Sahin.
Desno krilo je još uvijek neupotrebljivo (Suso :?: ), te bi se možda trebalo probati sa Glennom kada se oporavi. Glenn je svakako bolji u ofanzivi negoli u defanzivi, a nazad mu leđa čuva Wisdom (ili Kelly kad se oporavi) koji nisu toliko napadački orijentisani kao on. Lijeva strana bi bila ofanzivnija sa Sterlingom i JE-om, tako da bi se tako moglo doći do te neke "ravonteže".
Po meni, treba davati više šanis Coatesu. Ok, prošle godine je imao nekoliko "propusta", ali upravo zbog tih propusta je sada Škrtel "siguran" u prvoj postavi da je on počeo griješiti. Jedna utakmica na klupi bi mu dala do znanja da nije nezamjenjiv.
Druga stvar, napadač koji bi trebao doći da rastereti Suareza, te da bude opasniji od još "ne opravdah uložen novac u sebe" Borinija.
I, kao šlag na tortu, zamjena za Reinu.
Šta mi nije još jasno? Lloris dolazi u Tottenham koji ima pouzdanog golmana, a Liverpool ne traži zamjenu za Reinu koji u posljednje 2 godine ima nekoliko izgubljenih utakmica.
Uglavnom, mišljenja sam da se EL treba "halaliti", a da se sav akcenat baci na EPL.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 05 nov 2012, 10:11

Monolog je napisao/la:I, kao šlag na tortu, zamjena za Reinu.
Šta mi nije još jasno? Lloris dolazi u Tottenham koji ima pouzdanog golmana, a Liverpool ne traži zamjenu za Reinu koji u posljednje 2 godine ima nekoliko izgubljenih utakmica.
Uglavnom, mišljenja sam da se EL treba "halaliti", a da se sav akcenat baci na EPL.
Vjerovatno zato što smo dosta kritičniji na nekim drugim pozicijama koje si ti nabrojao u svom postu, a nemamo toliko para da za jedan prelazni rok kupimo čitav tim. Sad u januaru bi se trebao riješiti problem krila (Walcott, Sturridge) i napadača (Huntelar ????).
I don't believe in God, but I'm afraid of him.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 05 nov 2012, 10:22

Samo vi pametujte o Kingu, ali u ovo vrijeme prošle godine, nakon 10 utakmica, imali smo 18 bodova i 3. na tabeli nam je bježao 3 boda. Poslije je uslijedila suspenzija Suarezu i povratak Gerarda koji su nas ukopali.
Sinoć je postavljena tabela kako bi ova ekipa izgledala bez Suareza i bili bi ubjedljivo zadnji na tabeli sa samo 2 boda.
Zato prestanite srati o Kingu i omalovažavati njegov rad u Liverpoolu u proteklu sezonu i po. Da ne govorim o tome da ste mnogi zaboravili kako finale nekog takmičenja izgleda a kamo li neki trofej da nije bilo njega.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 05 nov 2012, 10:26

Zar je toliko bitno kako je počeo ?? Što ne kažeš kako smo završili istu tu sezonu ?

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 05 nov 2012, 10:29

neurofunk je napisao/la:Zar je toliko bitno kako je počeo ?? Što ne kažeš kako smo završili istu tu sezonu ?
Zavšili smo sa finalom FA Cupa, trofejem Liga Cupa i 8. mjestom na tabeli. Rodgers će biti i gori od toga.
Ja ti kažem, da nije bilo Suareza, sada bi imao 2 boda. King ga nije imao u 9 utakmica.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 05 nov 2012, 10:34

Ma ja. Kenny je najbolji trener Liverpoola i dobio je otkaz kako bi ostali klubovi u Premiershipu imali priliku završiti na jednoj od prvih 10 pozicija na tabeli. :mrgreen:
Nije dobio otkaz zato što je Liverpool služio za torpedovanje i što je igra za nijansu bila bolja od igre Stoke Cityja. :mrgreen:
Legenda kluba je, al' mu je ovaj povratak u Liverpool značio k'o Schumacherov u formulu 1. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neurofunk
Kontakt:

Post Postao/la neurofunk » 05 nov 2012, 10:37

Henderson je napisao/la:
neurofunk je napisao/la:Zar je toliko bitno kako je počeo ?? Što ne kažeš kako smo završili istu tu sezonu ?
Zavšili smo sa finalom FA Cupa, trofejem Liga Cupa i 8. mjestom na tabeli. Rodgers će biti i gori od toga.
Ja ti kažem, da nije bilo Suareza, sada bi imao 2 boda. King ga nije imao u 9 utakmica.
Ja i šta nam sad znači taj trofej, igrali smo u finalu protiv drugoligaša, eto koliko je bitan. I šta imamo od finala FA cupa ?? Izgubili smo ga, isto ko da smo ispali u prvom kolu. Završio je 8 na tabeli, potrošio je tolike pare na kloceve i sa toliko potrošenih miliona uspio osvojit jadni CCup i završit osmi na tabeli ?? Ma daj molim te. Ima još do kraja sezone, vidjećemo kako ćemo sa Brendanom završit sezonu pa onda možemo uspoređivat njega sa Kennyem.

Henderson
Kontakt:

Post Postao/la Henderson » 05 nov 2012, 10:45

Ma ja. Kenny je najbolji trener Liverpoola i dobio je otkaz kako bi ostali klubovi u Premiershipu imali priliku završiti na jednoj od prvih 10 pozicija na tabeli. :mrgreen:
Nije dobio otkaz zato što je Liverpool služio za torpedovanje i što je igra za nijansu bila bolja od igre Stoke Cityja. :mrgreen:
Legenda kluba je, al' mu je ovaj povratak u Liverpool značio k'o Schumacherov u formulu 1. :mrgreen:
Najmanje golova primili:
1. City 29
2. United 33
3. Liverpool i Everton 40

Dakako, da smo torpedovani. Razlika između Kinga i Rodgersa u igri jeste da smo sa Kingom barem imali dominaciju i u kornerima. Da smo se izvlačili na prećke i stative, njih preko 30. Da je Suarez dobio ban na 9 utakmica i da se Gerard vratio tek u januaru.
Sa Rodgersom isto imamo posjed, ali nemamo toliko prilika kao sa Kingom. Naravno napadači su opet sterilni, ali nema prećki i stativa u tolikoj mjeri kao prošle sezone. Sada igrači ne znaju ni ošutati po golu. Odbrana je lošija nego prošle sezone, tu je Clark krivac, tačnije njegov odlazak.
Ja i šta nam sad znači taj trofej, igrali smo u finalu protiv drugoligaša, eto koliko je bitan. I šta imamo od finala FA cupa ?? Izgubili smo ga, isto ko da smo ispali u prvom kolu. Završio je 8 na tabeli, potrošio je tolike pare na kloceve i sa toliko potrošenih miliona uspio osvojit jadni CCup i završit osmi na tabeli ?? Ma daj molim te. Ima još do kraja sezone, vidjećemo kako ćemo sa Brendanom završit sezonu pa onda možemo uspoređivat njega sa Kennyem.
Nije bitan Cardiff, bitno je koga smo mi sve izbacili da bi došli do Cardiffa. Sve smo pobjedili u gostima, između ostalog i Chelsea, Stoke i City. U FA Cupu smo pobjedili United.
Ja ti kažem, Rodgers ima sve. Ima Gerarda, Suareza, Aggera ... King nije imao Suareza 9 utakmica, Gerarda pola sezone, Lucasa cijelu sezonu i morao mu je igrati Spearing a ne kao Rodgersu Allen i opet lošije stoji na tabeli. Iz Carling Cupa smo ispali kod kuće.

Zaključano

Natrag na “Liverpool FC”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.