Bez obzira na bodovnu zalihu i poziciju na tabeli, ovaj Liverpool je x puta bolji od Kennyjevog. Igrači bolje stoje na terenu, uočljiva je razlika u igri, daje se još više šansi mladim igračima...
Problema ima, to je sigurno. Neću izmišljati toplu vodu pričom o (ne)kvalitetnim napadačima i nikakvoj klupi.
Sahina ostaviti, to je pod brojem jedan. Momak će biti još bolji kad prevaziđe jezičku barijeru. Čovjek može rasteretiti Gerrarda u pravom smislu te riječi. Eh, šta meni nije jasno. Vraćanje Gerrarda po loptu, iako sada u timu ima dvojicu koji mogu prenijeti istu od odbrane do napada (Sahin + Allen). Gerrardovo tijelo više nije u punoj snazi, potrebno je malo "odmora" kako bi u napadačkim akcijama bio što ubojitiji. Ovako se u većini utakmica "izgubi". Dobro, možda preoštra riječ, ali recimo da ne dolazi do izražaja koliko bi trebao/morao s obzirom na to da mu leđa čuvaju Allen i Sahin.
Desno krilo je još uvijek neupotrebljivo (Suso

), te bi se možda trebalo probati sa Glennom kada se oporavi. Glenn je svakako bolji u ofanzivi negoli u defanzivi, a nazad mu leđa čuva Wisdom (ili Kelly kad se oporavi) koji nisu toliko napadački orijentisani kao on. Lijeva strana bi bila ofanzivnija sa Sterlingom i JE-om, tako da bi se tako moglo doći do te neke "ravonteže".
Po meni, treba davati više šanis Coatesu. Ok, prošle godine je imao nekoliko "propusta", ali upravo zbog tih propusta je sada Škrtel "siguran" u prvoj postavi da je on počeo griješiti. Jedna utakmica na klupi bi mu dala do znanja da nije nezamjenjiv.
Druga stvar, napadač koji bi trebao doći da rastereti Suareza, te da bude opasniji od još "ne opravdah uložen novac u sebe" Borinija.
I, kao šlag na tortu, zamjena za Reinu.
Šta mi nije još jasno? Lloris dolazi u Tottenham koji ima pouzdanog golmana, a Liverpool ne traži zamjenu za Reinu koji u posljednje 2 godine ima nekoliko izgubljenih utakmica.
Uglavnom, mišljenja sam da se EL treba "halaliti", a da se sav akcenat baci na EPL.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”