Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 04 nov 2012, 18:56

samson je napisao/la:Selektor, nakon ne znam koliko vremena na klupi dosao laprdati o karakteru i mentalitetu igraca... :roll: . Gdje je do sada bio i sta je cijelo vrijeme onda radio..
Ma nije do selektora, barem ja tako mislim. Mi smo ove "crne rupe" oduvijek imali. A sad stvarno nemamo igraca.

Ja sam za to da on bude selektor, al i da rastjera ove poluigrace i da podmladimo tim, kao sto rece komentator.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 04 nov 2012, 18:56

samson je napisao/la:Selektor, nakon ne znam koliko vremena na klupi dosao laprdati o karakteru i mentalitetu igraca... :roll: . Gdje je do sada bio i sta je cijelo vrijeme onda radio..
to govori o njemu kao treneru, sve neuspjehe hoce da prebaci na igrace a ne kao jedan gospodin, trener da preuzme krivicu jer ipak je on vrsio selekciju igraca..

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 04 nov 2012, 18:59

nije bilo potrebe da priča o mentalitetu dok je pobjeđivao drugorazredne reprezentacije poput Grčke i dok je zbog toga imao podršku navijača, istih ovih što sad laprdaju protiv njega. onda su došli ozbiljniji protivnici i tu je bio kraj, tada se pokazao stvarni kvalitet ove reprezentacije i njihov luzerski mentalitet

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 04 nov 2012, 18:59

mrsic07 je napisao/la:
to govori o njemu kao treneru, sve neuspjehe hoce da prebaci na igrace a ne kao jedan gospodin, trener da preuzme krivicu jer ipak je on vrsio selekciju igraca..
I meni se cini da hoce na igrace svaliti sve. To sam i napisati htio ali bi rekli da ima pravo jer su nam igraci ispodprosjecni. To i jeste cinjenica ali izjaviti to nakon ovakvih blamaza.. Ne kontam. To moze samo neko ko nema pojma o struci u kojoj radi ...

BelminM23
Kontakt:

Post Postao/la BelminM23 » 04 nov 2012, 18:59

Toromanovic imao svoj period igre u prvom poluvremenu
Nenadic imao u drugom

samo sto su ovi nakon 5 primljenih golova rekli sebi ''E nece moci vise''
a ovi Nenadica pustili da se seta drugo poluvrijeme

Jbg steta sto smo izgubili od ove Srbije da smo izgubili od Austrije opet nebi mi bilo krvio al ovako :(

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 04 nov 2012, 18:59

Slaba posjeta....
Očajan rukomet Srbije u prvom poluvremenu,jednostavno nekarakterističan,sa igračem više Vuković je igrao 6-0,umjesto dosadašnjih 5-1...?!
Isto tako Markez totalni promašaj u utakmici... zato je mali Zelenović odigrao sjajno..naravno Petar Nenadić potvrdio zašto je svojevremeno bio najveća evropska nada... Sve u svemu i očekivana pobjeda ove mlade i nove Srbije,s tim,da je BiH uspjela prvih 10 minuta zadržat 3 gola,možda bi ishod bio drugačiji,ovako ipak kvalitetniji tim slavio...
Što Harmandić nije htio ući?

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 nov 2012, 18:59

treba sacuvati 4-5 igraca iz ove ekipe i traziti nove poput onog becirovica i mlade poput gradjana, jankovica, ...

neka ovo bude siri spisak za april (pocetak pomladjivanja):

grahovac-buric
mikic-v.delic-milicevic
terzic-becirovic-kasimovic
harmandic-ajkunic-peric-jankovic
toromanovic-vranjes-gradjan-halilkovic
malinovic-panic-savic
velic-vrazalic-d.delic-eres

a nakon kvalifikacija zahvaliti se svim ovim starijim (harmandic, terzic, toromanovic, grahovac, mikic, ...) i krenuti onda POTPUNO od pocetka.

ova nasa ekipa je jako losa, a individualci (makar ovi glavni) su jako solidni igraci.
po meni smo izgubili iz dva razloga:
1) PSIHA (vode 4 razlike i onda se prepadnu pobjede i propuste da se bas odlijepe)
2) fale nam igraci poput prceta, koji mogu da sutaju sa 9-10 metara

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 04 nov 2012, 19:00

samson je napisao/la:]
skyisthelimit je napisao/la:kad god vidim sr(t)anje u nasem rukometu utjesim se time da je rukomet samo evropski sport. Prema tome ko ga hebe

Majke ti, sta si ti htio reci s tim ..

ocito je sta sam htio reci. Vise me boli neodlazak fudbalske i kosarkaske nego rukometne reprezentacije na neko takmicenje.. Jel sad jasno. Rukomet nije niti ce ikad biti planetarno popularan sport kao sto su ova dva navedena tako da ovaj neodlazak nije bolan
15.10 - 15.06 ...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 04 nov 2012, 19:01

skyisthelimit je napisao/la:kad god vidim sr(t)anje u nasem rukometu utjesim se time da je rukomet samo evropski sport. Prema tome ko ga hebe

Da npr. jedna Amerika koja je svijetska sila u ostalim sportovima kanta za nabijanje u svijetu rukometa, a slicno vazi npr. za Argentinu, Brazil ili Italiju. Eh sada je drugi par cipela sto smo mi u skoro svakom sportu odron.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 04 nov 2012, 19:01

Od ovih starih ostaviti Toromanovica i mozda Terzica. Ostalu staru gardu rastjerati ko stoku ...

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 04 nov 2012, 19:01

samoradnik je napisao/la: Što Harmandić nije htio ući?
mali se malo qrči, misli da je igrač :oops:
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 04 nov 2012, 19:05

Merdanovic@ Nemam namjeru se s tobom raspravljati,al ti garantujem da je u ovom trenutku Terzic nas najbolji suter,a to ti sve govori kakva smo ekipa.Isto tako ti garantujem da on moze 15 minuta igrati sasvim dobro napad,recimo da je Prce tu da Prce igra 45 min,a Terzic da ga mijenja 15 minuta u napadu za potrebu,kao sto radi u Vespremu i uvijek je na 3-4 gola po utakmici sto je dobro za njegovu minutazu u klubu.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Civa
Kontakt:

Post Postao/la Civa » 04 nov 2012, 19:07

Harmandic kao frajer on igra u Wetzlaru daje 6-7 golova po utakmici i nece uci , ok malo i to gluma njegova , ali i selektor je tu kriv ipak ga poziva u igru u 48 minutu , Terzic 4-5 puta pokusao tako ofirno spustiti pivotu , da bi ga procit'o onaj koji nikad knjige nije otvorio :lol: a ne igraci rukometa , srecom pa nije Ilic dos'o da nas busi sa 12 metara :D :lol: :lol:
Tako blizu, a tako daleko.

kmecalica
Kontakt:

Post Postao/la kmecalica » 04 nov 2012, 19:07

Rukomet u BiH treba raspustit... :lol: :lol:

<3 LiMes <3
Kontakt:

Post Postao/la <3 LiMes <3 » 04 nov 2012, 19:13

Srbija nas je dobila bukvalno sa pola snage. Odigrala loše prvo poluvrijeme, ljudi fulali ama baš sve. Mi smo i tada djelovali očajno, koliko god vi mislili da smo dobro igrali prvo poluvrijeme. Neka ozbiljnija reprezentacija bi nabila Srbiju prvo poluvrijeme jedno 15 razlike.Onog momenta kad je Srbija podigla procenat šuta, onda su stvari došle na pravi odnos. Postalo je jasno da nema kvalitete ovdje, možda je gora činjenica da nema apsolutno nikakve volje. Djelujemo kao da je većina igrača kidnapovano, pa sad trebaju da igraju. Komšije nisu impresionirale, ali taj kvalitet više u odnosu na nas je presudio. Ljudi odigrali jedan trening susret gdje igraš sa daleko slabijom ekipom od sebe, pa možeš da se zajebavaš kako hoćeš.

Stručni štab nam je isto tako vrlo loš. Možda smo i previše očekivali, pa naš klupski rukomet je na najnižim mogućim granama u Evropi, na nivou Malte, Vatikana i San Marina, na nivou ništavila. Haramandiću koliko god bilo krivo, trebao je ući u igru, profesionalac moraš biti i kad gubiš i kad nije dobro.
<3 NK Čelik <3 Manchester United <3 LA Lakers <3
Eric Cantona: "Falcao sada može na miru da umre, sretan jer je stigao na sam vrh fudbala. Poslije Uniteda postoji samo nizbrdica".

jasta
Kontakt:

Post Postao/la jasta » 04 nov 2012, 19:13

Papastathopoulos je napisao/la:Kamo srece da su navijaci napravili neko sranje pa da nas EHF suspenduje do Sudnjeg dana..
hahaha...slazem

gledat nasu rukometnu je pacenje nad pacenjem....vec duze vrijeme

Rukomet do smrti
Kontakt:

Post Postao/la Rukomet do smrti » 04 nov 2012, 19:14

skyisthelimit je napisao/la:

ocito je sta sam htio reci. Vise me boli neodlazak fudbalske i kosarkaske nego rukometne reprezentacije na neko takmicenje.. Jel sad jasno. Rukomet nije niti ce ikad biti planetarno popularan sport kao sto su ova dva navedena tako da ovaj neodlazak nije bolan
Takvi kao ti uzivaju kad rukomet kao sport nema uspjehe i raduju se tome. Zato mrs sa ovog dijela foruma gdje se prica o rukometu.
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 04 nov 2012, 19:14

U Austriji smo poceli veceras zavrsili posjeta u dvorani je bila kako su zasluzili, vec sam poslije utakmice sa Austrijom rekao da trebamo mladu repku koja igra SP prebaciti u A tim sa par ovih mladi TJ Grtahovca,Vrazalica,Panica i drugi zapoceti Olimpiski ciklus od 4 godine sa ovim igracima i postaviti zdrave temelje jednostasvno ova generacija je istrosena a usto velika vecina su prosjecni igraci
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

samoradnik
Kontakt:

Post Postao/la samoradnik » 04 nov 2012, 19:16

mehmedovic je napisao/la:? $ " $ састава "... $ ¥ $ прво ?,$ - се & " $ ' " $ & " $....
У & све је $ на своје '....
" " ',? $ " у " - " ?....
Оно % ' " & & " је % тзв. "... У 42 " " $ ? ".... & &":... " то " ",? не ' & та ? не " $ " - " ? "," Граховцу,",%,".... Не $ & се " " ? " $ "....
% се " " % се & $ " " то " ? то....
Ne znači da će pobjeda nad Austrijom Srbiju odvest na EP. ;) Vrlo bitno je da s većom razlikom slavimo u Nišu ;) Jer nešto kontam da bi Austrija mogla dobit Ruse i BiH do kraja ;) a onda ne dao bog i nas i eto problema....
Što se tiče fanatikosa,njihova stvar imaju pravo što hoće i kako hoće,uglavnom pola hale ih nije podržalo u toj pjesmi i odustali su od nje.... da je neukusno - neukusno je,kako selektoru tako i igračima...

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 04 nov 2012, 19:16

Rukomet do smrti je napisao/la:
Takvi kao ti uzivaju kad rukomet kao sport nema uspjehe i raduju se tome. Zato mrs sa ovog dijela foruma gdje se prica o rukometu.

E cuj uzivam u porazu moje reprezentacije. Svasta :roll:
15.10 - 15.06 ...

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.