Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

likma23
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la likma23 » 04 nov 2012, 18:39

Ovo je sramota! Pa gotovo dobivenu utakmicu mi gubimo. :cry:

Pa zar kod nas u bilo kojem sportu mora postojati crna rupa!? Treba ovo sve raspustit kao sto je ucinjeno u fudbalu i kosarci :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Roger Federer the best!!!

Damir Dzumhur!!!!

Rios

Post Postao/la Rios » 04 nov 2012, 18:42

Ova generacija rukometasa je priliku za plasman propustila protiv Madjara..Tad su gotovo svi igrali u zivotnim formama,imali i glavu i rep sto se kaze,veliku podrsku i koliko toliko solidnog trenera na klupi..Nakon toga sve pocinje ici silaznom putanjom i bojim se da je sad ova generacija dotakla dno-i igrom i atmosferom unutar ekipe..Evo i Markovic govori o "nekim" stvarima unutar tima..Nema tu vise ni srcanosti,ni borbenosti a Bogami kod nekih ni kvaliteta..Treba poceti graditi sve iz temelja..Nesto sto se desilo vec sa kosarkaskom repkom..
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 04 nov 2012, 18:43

pinoglavi je napisao/la:Markovic pod hitno napolje,treba se uraditi nesto slicno kao i u kosarci,cistka igraca i strucnjak na klupi.
to i ja smatram kao jedino rjesenje. Sve treba krenuti ispocetka, forsirati neke nove momke jer ovi su totalni luzeri... Mi ne znamo dvije prave akcije sastaviti, igra nam je proViDna a najveca mana ove ekipa je ta losa vanjska linija.. Protok lopte je slab a za trenera je suvisno govorit jer smatram da je tu najveci problem.. Treba nam jedan pozitivan šok kao sto se desio u kosarci, fudbalu sa dolaskom novih, karizmaticnih i prije svega sposobnih ljudi...

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 04 nov 2012, 18:45

Rios je napisao/la:Ova generacija rukometasa je priliku za plasman propustila protiv Madjara..Tad su gotovo svi igrali u zivotnim formama,imali i glavu i rep sto se kaze,veliku podrsku i koliko toliko solidnog trenera na klupi..Nakon toga sve pocinje ici silaznom putanjom i bojim se da je sad ova generacija dotakla dno-i igrom i atmosferom unutar ekipe..Evo i Markovic govori o "nekim" stvarima unutar tima..Nema tu vise ni srcanosti,ni borbenosti a Bogami kod nekih ni kvaliteta..Treba poceti graditi sve iz temelja..Nesto sto se desilo vec sa kosarkaskom repkom..
Pa što je zovnuo te igrače onda?
Nije izgleda on ni dorastao ovom poslu jer da jeste odgovornost bi preuzeo na sebe a ne bi zvao 3 golmana u ekipu i 11 igrača odmah na jednoj poziciji fali nam 1 igrač.
Igra qrac sve na pivote preko krila nista cak ni kontri jedna kontra u čitavoj utakmici vise nisam mogo ni gledati..njegova krivica

skyisthelimit

Post Postao/la skyisthelimit » 04 nov 2012, 18:45

kad god vidim sr(t)anje u nasem rukometu utjesim se time da je rukomet samo evropski sport. Prema tome ko ga hebe
15.10 - 15.06 ...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 nov 2012, 18:45

Razbojnik je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Jbg ne možeš pobjediti viceprvaka Evrope, sa samo jednom akcijom ;)
Viceprvak Europe, samo zato jer je igrao pred punom dvoranom.

Rukomet je sport gdje je domaci teren jako velika prednost. ;)
Znam ja to sve, sigurno da se igralo u manjoj dvorani, da bi imali više šansi.
Govorio sam ja davno da se trebala dati organizacija Goraždu opet, al bagra u savezu, samo kad nema nikakvih alternativa dođe ovamo, vjerovatno protiv Rusije ili Austrije kad niko ne bude htio, ponudiće nama ili Visokom :roll:

Ali problem je što mi nemamo beka da može pogoditi sa 9-10 metara, kao Šešum što je pogodio par puta, kad niko nema ideje, da se on digne i opali projektil, mi toga nemamo.Tako da smo u drugom dijelu samo silili al jbg. sad je kasno sve.
Dati djeci nek se uče, možda se nekad nauče :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

High

Post Postao/la High » 04 nov 2012, 18:45

Žao mi ovog Enida, ne znam šta radi sa ovim idiotima od igrača.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 04 nov 2012, 18:46

Ko je Harmandic? Ko si sine? Cuj nije htio da udje u igru :evil:

Jedan Balic u Hrvatskoj sjedi na klupi i suti, pa jedan Vujin ulazi s klupe i puca penale, a jedan Harmandic kaze koljeno, ne mogu da igram :evil:

s noge na nogu :evil:
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

kupus army
Kontakt:

Post Postao/la kupus army » 04 nov 2012, 18:46

Ljudi mi moramo shvatiti da mi nemamo kvalitet,ja sam bio u zabludi sa ovom repkom,al protiv Austrije se vidjelo da nemamo kvalitet.Nemamo ni jednog beka koji ima razoran sut sa 11-12 metara,nasi bekovi skoro sve sutaju bez skoka.Krila nam nikako ne ucestvuju u igri.Jedino sto vrijedi ovdje je Enid,Toromanovic i donekle Terzic,pod uslovom da Terzic igra odbranu i 15-tak minuta napad.Toliko pasivno izgledamo u napadu da ne znam jel to vise smijesno ili zalosno.Jedini lijek za ovu reprezentaciju je da se totalno podmladi ekipa,svakako nemamo rezultat,necemo ga imati ni s djecom,al mozda za par godina bude sta od njih.Jednostavno ovako vise ne ide.
Kao dijete 's tobom ja osjetilo bol,svu srecu ovog svijeta,dobro,a i zlo!

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 04 nov 2012, 18:47

Rutinski dobijena utakmica. 8-)

BIH je sjajno odigrala prvo poluvreme,cvrsto u odbrani odakle je vecinom i proizaslo nasih 7 izgubljenih lopti,a u napadu dosta pokretljivo,a mi taj period igre odigrali prakticno bez odbrane.Stanic bio kao na streljani celo vreme.
Ali onda u drugom poluvremenu druga prica,Nenadic preuzima stvar u svoje ruke,odbrana se tek malo vise pojacava,Stanic shvata da je djavo odneo salu i vrlo lagano dolazimo do preokreta.Igra BIH se totalno raspada,nisam vas gledao odavno ali eto vidim da to vec postaje standardno za BIH reprezentaciju da ima te crne rupe.BIH nedostaje jos nekih 10-15 minuta aktivne igre i da njena igra postane totalno produktivno.Naravno pored malo duze klupe.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 04 nov 2012, 18:48

Ko je imalo ozbiljan ne treba imati nikakve veze sa ovom grupom bića, niti treba igrati sa njima niti ih gledati...

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 04 nov 2012, 18:51

Ne znam sta je bilo s Harmandicem, ali on je davno pokazao kakav je kada je i na koji nacin otisao iz RK Bosna. Ko je pratio, sjetit ce se odmah.
Sto se tice reprezentacije, nema tu kvaliteta i to je to. Terzic, Toromanovic, Tahirovic, i donekle Vrazalic, jer je mlad. Podmladiti i poceti iz pocetka. Reprezentativnu sportsku srecu mi donose kosarka i fudbal.
Sport je lijek za tijelo i duh.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 04 nov 2012, 18:52

skyisthelimit je napisao/la:kad god vidim sr(t)anje u nasem rukometu utjesim se time da je rukomet samo evropski sport. Prema tome ko ga hebe
a ti živiš u Aziji, jel? bože, cigla, precizan :mrgreen:

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 04 nov 2012, 18:53

Selektor, nakon ne znam koliko vremena na klupi dosao laprdati o karakteru i mentalitetu igraca... :roll: . Gdje je do sada bio i sta je cijelo vrijeme onda radio..

mehmedovic
Kontakt:

Post Postao/la mehmedovic » 04 nov 2012, 18:53

? $ " $ састава "... $ ¥ $ прво ?,$ - се & " $ ' " $ & " $....
У & све је $ на своје '....
" " ',? $ " у " - " ?....

Оно % ' " & & " је % тзв. "... У 42 " " $ ? ".... & &":... " то " ",? не ' & та ? не " $ " - " ? "," Граховцу,",%,".... Не $ & се " " ? " $ "....

% се " " % се & $ " " то " ? то....

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 04 nov 2012, 18:54

Da napomenem da je Crna Gora pobjedila u Baru i Češku 23:22, znači jednom nogom su već u Danskoj.
Kakva atmosfera koje zalaganje i radovanje, igrača, navijača, pa jbt kad čuješ njihovog komentatora koliko vrišti nakon zadnjeg sudijskog zvižduka 8-)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

merdanovic
Kontakt:

Post Postao/la merdanovic » 04 nov 2012, 18:54

kupus army je napisao/la:Ljudi mi moramo shvatiti da mi nemamo kvalitet,ja sam bio u zabludi sa ovom repkom,al protiv Austrije se vidjelo da nemamo kvalitet.Nemamo ni jednog beka koji ima razoran sut sa 11-12 metara,nasi bekovi skoro sve sutaju bez skoka.Krila nam nikako ne ucestvuju u igri.Jedino sto vrijedi ovdje je Enid,Toromanovic i donekle Terzic,pod uslovom da Terzic igra odbranu i 15-tak minuta napad.Toliko pasivno izgledamo u napadu da ne znam jel to vise smijesno ili zalosno.Jedini lijek za ovu reprezentaciju je da se totalno podmladi ekipa,svakako nemamo rezultat,necemo ga imati ni s djecom,al mozda za par godina bude sta od njih.Jednostavno ovako vise ne ide.
Čuj Terzic jesi ti treniro rukomet pa golman mu hvata lopte ...Terzic je igrač protiv Italije pa plesne igrača italije **** se gdje danas bio ???Nigdje,Nenadić očitao lekciju rukometa to je bek kakav Terzić
Od ove reprezentaicje vrijede samo Tahirovic,Toromanovic
Ko su oni Burići na klupi ? Šta će oni ? Gdje su dokazane kvalitete kao Jaškić koji može i na beka uci igra odlicnu odbranu ..Mnogo je pitanja...
A Terzicu se treba zahvaliti..

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 04 nov 2012, 18:55

]
skyisthelimit je napisao/la:kad god vidim sr(t)anje u nasem rukometu utjesim se time da je rukomet samo evropski sport. Prema tome ko ga hebe

Majke ti, sta si ti htio reci s tim ..

totasef1
Kontakt:

Post Postao/la totasef1 » 04 nov 2012, 18:55

Ma nek se jebu svi.. Jasno se vidi nezalaganje, nezainteresovanost i manjak timskog duha... S ovakvim pristupom bi izgubili i protiv "velesila " Estonaca, Turaka, Finace itd...

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 04 nov 2012, 18:56

E ovo je naša stvarnost,i neka sam otišao gledati utakmicu i opet ću. Ne treba kriviti sada starije igrače,jer ovaj put su zakazali vražalić,panić,karačić...o haramandiću ne treba trošiti riječi,to on zvijezda. Pa jbt,Goluža je Balića uvodio u 59 min pa se ovaj nije bunio. Sve je otišlo u pm,kad je stavio Karačića da čuva Nenadića...ziceri od vražalića i terzića,pa penali...eh da,baciti ove kv u vodu i igrati sa juniorskim timom. Al Markoviću brate dragi,bježi od rep što dalje. Jbt te trener koji dvije god ima najjaču ekipu u BiH(borac) i ne osvoji ništa,ma popisam se na njega.

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.