FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

DzoleZeljo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 nov 2012, 10:48

Tabija je napisao/la:Ja sam navijač Sarajeva i uopšte nemam namjeru da provociram.Tekma je realno bila losa bgm mi imali KONACNO malo srece u derbijima,a i da ste vi zabili ili pobjedili bgm realno bi bilo..imali ste 2-3 sanse ..neznam sta bi onom Selimovicu dobije loptu sam na gol..a on je vraca Zebi..pa Beslija..Mi smo nekako na ho-ruk zabili ..Saida ste nam udvojili s dvojicom bas nije mogo nista tek prekid..Ja neznam zasto vi pljujete po Stanicu pa nas nijedan nije prosao po vasoj desnoj strani?nijednom ni Belosevic ni ostali..Kvesic vam je super igrac,ovi ostali obican prosjek kao kod nas..i Zolotic je dobar mlad igrac..Adilovic je po meni super odigrao,svaki duel je dobio nad Dupovcem,skok pa odigra svojim povratnu,druga je stvar sto ga niko nije pratio..Zeba je los bio..Po meni LOSA utakmica gdje smo mi imali vise srece,zelje i to je to.Sve je ono u 5 deka po kvaliteti.Za naviajce jeden i druge svaka cast!!Ovi s terena nisu svjesni za koje klubove igraju..
Bas se mislio jednu zestoku reklipu napasiti radi prijasnjih komentara, ali tebi covjece kapa do dna. Sve sto ti napisao je bilo maksimalno objektivno bez trunke lazi. Odmah se vidi tko zna zapravo gledati nogomet i citati isti, a tko ne. ;)

exbabilon
Kontakt:

Post Postao/la exbabilon » 04 nov 2012, 10:49

Ima li kakav snimak prilika da se uvjerim koliko smo bili bolji???
Navijati za druge klubove je stvar geografije, navijati za Želju je stvar filozofije.

thenaturalone
Kontakt:

Post Postao/la thenaturalone » 04 nov 2012, 10:58

čamac je napisao/la:Stvari se zaista mjenjaju. Sinoć na Koševu više naših navijača. Meni kao starijoj generaciji koja pamti dosta derbija to izgleda zaćudno jer na Koševu to nije moglo baš tako. Izgleda ove nove generacije ako ovako nastave napravit' će očiglednu manjinu od pitara i u gradu. Za šire geografske pojmove nam nikad nisu ni bili konkurencija. iz godine u godinu rapidno padaju.
Pa nista cudno. Nazalost grada Sarajevo je svake godine popriste sve vise seljaka i papaka, a sve je manje gradske raje... doovoljno je da svi krenemo od svog ulaza, evo konkretno kod mene zgrada od 5 spratova, svaki sprat ima 3 stana... nema pored nas jos tri porodice da su prijeratne, sve neka papanijada koja ne zna ni za kakav red, e takvi i navijaju za ZeljA
Zadnja izmjena: thenaturalone, dana/u 04 nov 2012, 10:58, ukupno mijenjano 1 put.

Buu
Kontakt:

Post Postao/la Buu » 04 nov 2012, 10:58

mirsonii je napisao/la:Dobro jutro " dominatori ", jestel svoja muda pojeli recite nam ?

Samo da vam pozdravim koreografiju koja je briljantna toliko da smo mi istu imali prije 4 kola u Travniku, ali s obzirom da ste vi dominatori oprosteno vam je.

Lijepo ste navijali u prvom, ne znam samo gdje nestadoste u drugom ? Mozda vas je nas dim omeo ?

Ma hajde zivi vi meni bili 100 godina da imam s kim da se igram.
Zar ste vi navijali i palili ?
NO PYRO NO PARTY

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 04 nov 2012, 11:01

Vako momci, samo da se nadovezem na par stvari koji mi zestoko smetaju kod izjava pojedinaca. Necu nikoga pojedincno kritikovati samo cu iznjeti svoje videnje.

Naime, mnogi od vas se pitaju zasto Bekric nije ubacen ili Brkovic ili cak onaj mali Armin kojeg sa ja linco zeljo ocekiva. Ja imam neki svoju verziju ZASTO?, pa tko hoce mozemo normalno prodiskutovati. Ja iskljucivo prvetsvno mislim da nije bilo toliko potrebe za tim. ZASTO? jer sa ovim sastavom koje je igrao od pocetka samo imali tri zicera, plus kada je Beslija usao, jos jedan njegov zicer. Dakle, nije problem u vezi (Jamak, Svraka, Zola, Zeba) vec u realizaciji. Adil je odigrao veoma borbeno, kapa dole, ali nikako se nije uspio naci na pravom mjestu u pravo vrijeme. Dapace, Selimovic jeste, ali se ovaj nije uspio snaci kada je trebalo.

Druga stvar je bar po meni, sto Amar upravo forsira ovu navedenu cetvorku i Adilovica sa njima radi moguceg transfera. Najblizi tome je trenutno Svraka i Adilovic. Vidjet cemo kada ce se prica odvijati.

EDIT: Par ljudi koji su kuci gledali utakmicu mi govori da sudija bas nije imao ujednacen kritej. Ne bih sada volio o tome puno, dok ja iskljucivo ne odgledam sninak cijele utakmice. Po meni kao sto sam naveo je bilo sve KOREKTNO, osim MOZDA ne postojeceg faula, i nekih greskica, gdje je trebao Suljic dobiti crveni i Said zuti, radi povlacenja nasih igraca. Epilog takvog sudenje da Vasilic dobija zuti za prigovog nakon sto je Hadzic igrao rukom. ;)

terabajt
Kontakt:

Post Postao/la terabajt » 04 nov 2012, 11:02

Ima li igdje video onog faula iz kojeg su dali gol,moram ono ponovo vidjeti.

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 04 nov 2012, 11:06

terabajt je napisao/la:Ima li igdje video onog faula iz kojeg su dali gol,moram ono ponovo vidjeti.
Bio je faul...
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

MinjonKocka
Kontakt:

Post Postao/la MinjonKocka » 04 nov 2012, 11:06

Buu, zasto mu odgovaras? Zar ne znas da mu je to cilj?

Jako sam ponosna jutros kad sam dosla na ovu temu. U velikoj vecini su objektivni komentari i pokoja cestitka.
Da smo mi pobjedili, na anamo temi bi se samo isticale rijeci: sudija, komitet, Osim, nije bio aut za Zelju, penal, itd.

Stvar mentaliteta i filozofije, sta li;)
Manijače izdrži!

Zolotić Nermin

AYAN
Kontakt:

Post Postao/la AYAN » 04 nov 2012, 11:12

Sve je ok, ali teren na Koševu je oranica klasična...
Šanse Bešlije, Svrake, Adilovića i dr... Nisu realizovane isključivo zbog grbavog terena.
Kad su svi protiv tebe, ili si apsolutno u krivu, ili si apsolutno u pravu...
Željo i samo Željo...

sreca
Kontakt:

Post Postao/la sreca » 04 nov 2012, 11:13

thenaturalone je napisao/la:
čamac je napisao/la:Stvari se zaista mjenjaju. Sinoć na Koševu više naših navijača. Meni kao starijoj generaciji koja pamti dosta derbija to izgleda zaćudno jer na Koševu to nije moglo baš tako. Izgleda ove nove generacije ako ovako nastave napravit' će očiglednu manjinu od pitara i u gradu. Za šire geografske pojmove nam nikad nisu ni bili konkurencija. iz godine u godinu rapidno padaju.
Pa nista cudno. Nazalost grada Sarajevo je svake godine popriste sve vise seljaka i papaka, a sve je manje gradske raje... doovoljno je da svi krenemo od svog ulaza, evo konkretno kod mene zgrada od 5 spratova, svaki sprat ima 3 stana... nema pored nas jos tri porodice da su prijeratne, sve neka papanijada koja ne zna ni za kakav red, e takvi i navijaju za ZeljA
a odakle je tvoj ćaća šljego i kad šabane

bekicamir
Kontakt:

Post Postao/la bekicamir » 04 nov 2012, 11:17

Crni gavran je napisao/la:Vozdra narode, dolazim u miru ;)

Utakmica je bila napeta, kao sto dolikuje derbiju. Nista nije gotovo naravno ima jos da se igra, ali sigurno je da ne mozete vise biti sigurni u duplu krunu, tj. mozete je opet osvojiti, ali ove godine cete u Sarajevu imati dostojnog rivala sto se prvenstva tice, a u KUP-u cete najvise nevolje imati najvjerovatnije sa Sirokim Brijegom.

Da se nadovezem na post Van Bastena, od igraca Zelje, koje bih ja rado vidio u Celiku su Zeba, Zoletic, Stanic i Selimovic. Svraka me bas razocarao nije ni sjena onog igraca od prosle sezone. Beslija vec ide u godine 35-36 godina. itd. Pardon Antolovic, Smajic, Kvesic, Bekreic, Bogicevic i Vasilic su isto tako jako dobri igraci, ali u Celiku postoje druga rijesenja na njihovim mjestima :mrgreen: Ostali igraci vam nisu nista posebno.

Sportski pozdrav, bez ijedne rijeci provociranja :!:

P.S. Sta vam je sa onim Markovicem, sto vam je bio dosao iz Zrinjskog :?:

Markovic se vratio u Zrinjski!

Iskren
Kontakt:

Post Postao/la Iskren » 04 nov 2012, 11:24

Zolotic Strasan igrac ..Kvesic isto ! Oba po meni sinoc odigrala najbolje na derbiju od 22 igraca ..
Zadnja izmjena: Iskren, dana/u 04 nov 2012, 11:29, ukupno mijenjano 1 put.

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 04 nov 2012, 11:26

Iskren je napisao/la:Zoletic Strasan igrac ..Kvesic isto ! Oba po meni sinoc odigrala najbolje na derbiju od 22 igraca ..
Zolotić je on.... Tačno je to, njih dvojica su nam navjeći dragulji, uz Selimovića, te Bekrića i Brkovića na klupi
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

ArmexHZ
Kontakt:

Post Postao/la ArmexHZ » 04 nov 2012, 11:29

mamaSmurf je napisao/la:Nema se momcima šta zamjeriti,igrali su dobro i borbeno.Realizacija je izostala,dešava se.Ova ekipa Sarajeva u nastavku prvenstva može samo proklizati jer,po meni, nisu bog zna šta pokazali.Uzeli su tri boda na domaćem terenu i to je to.Vidim da im pobjeda nad nama pruža neslućenu radost,pa smo možda i sevapa zaradili.Za mene je uvijek bilo bitnije gdje je ko kad se crta povuče na kraju sezone.

Može li mi ko objasniti značenje onog zeke, mace na njihovoj koreografiji,ja ne skontah? :mrgreen:

A vidim da su komšije pojačale i ishranu.Sad je uz hrenovke prilog pilav.Fino,fino, ima se, može se. :)
Ovo je dokaz prethodnih tvrdnji da bas i nisu svi sarajlije... odnosno da su papci...
"Ko igra za raju i zanemaruje taktiku, završiće karijeru u nižerazrednom Vratniku"

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 04 nov 2012, 11:33

Stanic za mene pozitivno iznenadjenje. Odlicno je odigro, jest da me je iznervirao jednom kad je kreno onaj roling pravit, al seve u sve mu bio je dobar :)
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

OTNYS_YNWA
Kontakt:

Post Postao/la OTNYS_YNWA » 04 nov 2012, 11:34

Ali kad mi se javi pitar i kaže da su nam očitali lekciju iz navijanja i fudbala, zlo mi dođe.

Plavetnilo
Kontakt:

Post Postao/la Plavetnilo » 04 nov 2012, 11:37

Nemojte me zezati, zar vi čitate to što pitari pišu ??? Nije vrijedno mog vremena :mrgreen:

Idemo dalje !!!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 04 nov 2012, 11:39

Cestitke Sarajevu na borbenosti i na kraju zasluzenoj pobjedi.Svaka pobjeda u kojoj neko ima gram vise srece i borbenosti je zasluzena.Mi smo bili u nekim malim postotcima bolja ekipa na terenu,no derbiji su takvi da to u vecini slucajeva nije dovoljno,stoga cista pobjeda Sarajeva.
Vidi se da su gladniji,da vise grizu i da im je ovo bilo prijeko potrebno.Mi smo koliko sam vidio nastojali odigrati rutinski,neku tu rutinu smo imali na sredini terena kroz utakmicu,ali oni momenti kada smo kao ekipa trebali napraviti konkretan pritisak koji bi polucio golom,jednostavno se nije desio.Bili smo samo malo bolji kroz pas igru i to je to.Siguran sam da smo dali trke bar 10% vise,da bi mi bili ti koji se na kraju raduju.I kako to uvijek biva,ekipa koja je na terenu imala vise zelje i borbenosti bude i nagradjena bez obzira na trenutni kvalitet.To je uvijek tako.
Mi igramo u ovom ritmu evo cijelu polusezonu,ne micemo i ne napredujemo osim kroz neke bljeskove na utakmicama,kada je dovoljno 10 minuta igre od onih 90,pa da pobijedimo.To protiv Sarajeva nije moguce.I to je to.U stvari vrlo jednostavno,morali smo na terenu zaraditi pobjedu.
Nisam licno nimalo opterecen ovim porazom jer se i juce vidio odredjen kvalitet u odnosu na protivnika.Mi jesmo bolja ekipa.Mozda bi i trebalo da onda vise boli,ali ja gledam globalno i tako razmisljajuci,prilicno sam miran,jer je to sve nadoknadivo.
Moramo krenuti dalje,bilo bi dobro kada bi imali puno raje na tekmi protiv Veleza,da ih podrzimo.Olimpic dolazi u najgore vrijeme i onaj moj prijasnji post vezano za izvlacenje u kupu se lagano obistinjuje.
U ovoj utakmici sinoc,igracki gledano i nismo toliko podbacili koliko smo bili lijeni da napravimo nesto bas konkretno.Zavrsnica je bila uzasna zaista.Morao je biti bar jedan gol,ali eto nije se desio.Vezni red je bio bolji u odnosu na njihov.Onako sa strane posmatrajuci,vidio sam koliko je njihov Torlak bio kritican i sve sto su nasi trebali da rade je da idu stalno na njega.On se gubio totalno.Moralo je doci do promjena u sastavu nakon gola,ne samo radi igre koliko radi svjezine.usao je Beslija,ali morao je i Bekric i Brkovic odmah potom.Brkovic brz,zeljan dokazivanja bi sigurno nesto dobro pokusao.Bekric bi se rastrcao i mogao bi pomoci u rjesavanju nekih varijanti,malo birasteretio i Zebu koji je bio odlicno cuvan i rusili su ga cim **** u stanju da dobije loptu.
Zolotic i Kvesic,dva mlada igraca i dva igraca sa jakim kvalitetom.Sretni smo sto ih imamo u timu.Stanic solidan.Svraka nikakav,Amar Osim nikakav.Bogicevic kritican.Bez neke detaljne analize ovih nabrojanih,da ne ne smaram raju.Adilovic podsjetio na Lazu,borben i jako se dobro postavljao,ali potrosen i bez ucinka.Selimovic neodlucan.Imali smo tri sto posto prilike.Morao je biti jedan gol.
Sada smo opet mi ti koji ganjamo prvog na tabeli.Da li ce Sarajevo uspjeti izdrzati taj pritisak ostaje da vidimo.Nama je malo lakse kada je tou pitanju.Rastereceniji smo i iskusniji.No mozda ova sezona i nece liciti na ove prijasnje.Vidjecemo.
Nema veze,idemo dalje.Ja sam optimista ...itekako!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 04 nov 2012, 11:39

evo nakon ispavane noci i utisaka, mogu reci da smo MI krvi za poraz a i sudija koji im je poklonio onaj slobodan udarac... kako god... zivot ide dalje, i nadam se da cemo se sabrati pred 5 ovih bitnih utakmica sto nam slijede... ako nista igramo na dva fronta, i bitno je da se koncentrisemo na to sada!!!

3 boda nisu puno i predvidjam da cemo ako nista biti bodovno isti pred proljetni dio sezone... i onda zna se sta slijedi... ;) dupla kruna!!!!
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

Azzurri
Kontakt:

Post Postao/la Azzurri » 04 nov 2012, 11:40

sreca je napisao/la:
thenaturalone je napisao/la:
a odakle je tvoj ćaća šljego i kad šabane
evo da ti pomognem, Istocna Bosna - Foca... TAKAV JE PITAR SA SJEVERNE TRIBINE!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 22 gosta.