Cestitke Sarajevu na borbenosti i na kraju zasluzenoj pobjedi.Svaka pobjeda u kojoj neko ima gram vise srece i borbenosti je zasluzena.Mi smo bili u nekim malim postotcima bolja ekipa na terenu,no derbiji su takvi da to u vecini slucajeva nije dovoljno,stoga cista pobjeda Sarajeva.
Vidi se da su gladniji,da vise grizu i da im je ovo bilo prijeko potrebno.Mi smo koliko sam vidio nastojali odigrati rutinski,neku tu rutinu smo imali na sredini terena kroz utakmicu,ali oni momenti kada smo kao ekipa trebali napraviti konkretan pritisak koji bi polucio golom,jednostavno se nije desio.Bili smo samo malo bolji kroz pas igru i to je to.Siguran sam da smo dali trke bar 10% vise,da bi mi bili ti koji se na kraju raduju.I kako to uvijek biva,ekipa koja je na terenu imala vise zelje i borbenosti bude i nagradjena bez obzira na trenutni kvalitet.To je uvijek tako.
Mi igramo u ovom ritmu evo cijelu polusezonu,ne micemo i ne napredujemo osim kroz neke bljeskove na utakmicama,kada je dovoljno 10 minuta igre od onih 90,pa da pobijedimo.To protiv Sarajeva nije moguce.I to je to.U stvari vrlo jednostavno,morali smo na terenu zaraditi pobjedu.
Nisam licno nimalo opterecen ovim porazom jer se i juce vidio odredjen kvalitet u odnosu na protivnika.Mi jesmo bolja ekipa.Mozda bi i trebalo da onda vise boli,ali ja gledam globalno i tako razmisljajuci,prilicno sam miran,jer je to sve nadoknadivo.
Moramo krenuti dalje,bilo bi dobro kada bi imali puno raje na tekmi protiv Veleza,da ih podrzimo.Olimpic dolazi u najgore vrijeme i onaj moj prijasnji post vezano za izvlacenje u kupu se lagano obistinjuje.
U ovoj utakmici sinoc,igracki gledano i nismo toliko podbacili koliko smo bili lijeni da napravimo nesto bas konkretno.Zavrsnica je bila uzasna zaista.Morao je biti bar jedan gol,ali eto nije se desio.Vezni red je bio bolji u odnosu na njihov.Onako sa strane posmatrajuci,vidio sam koliko je njihov Torlak bio kritican i sve sto su nasi trebali da rade je da idu stalno na njega.On se gubio totalno.Moralo je doci do promjena u sastavu nakon gola,ne samo radi igre koliko radi svjezine.usao je Beslija,ali morao je i Bekric i Brkovic odmah potom.Brkovic brz,zeljan dokazivanja bi sigurno nesto dobro pokusao.Bekric bi se rastrcao i mogao bi pomoci u rjesavanju nekih varijanti,malo birasteretio i Zebu koji je bio odlicno cuvan i rusili su ga cim **** u stanju da dobije loptu.
Zolotic i Kvesic,dva mlada igraca i dva igraca sa jakim kvalitetom.Sretni smo sto ih imamo u timu.Stanic solidan.Svraka nikakav,Amar Osim nikakav.Bogicevic kritican.Bez neke detaljne analize ovih nabrojanih,da ne ne smaram raju.Adilovic podsjetio na Lazu,borben i jako se dobro postavljao,ali potrosen i bez ucinka.Selimovic neodlucan.Imali smo tri sto posto prilike.Morao je biti jedan gol.
Sada smo opet mi ti koji ganjamo prvog na tabeli.Da li ce Sarajevo uspjeti izdrzati taj pritisak ostaje da vidimo.Nama je malo lakse kada je tou pitanju.Rastereceniji smo i iskusniji.No mozda ova sezona i nece liciti na ove prijasnje.Vidjecemo.
Nema veze,idemo dalje.Ja sam optimista ...itekako!
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !