ne treba naravno, ali to ne treba njemacka jer je to njima jedan slucajan poraz, jer ce oni i pored toga poraza igrati zavrsnocu prvenstva, boriti se za medalje, a nama se ovakvi i gori porazi desavaju imaju 3-4 godine, i niko nista ne poduzima!!!lifebook je napisao/la:I tako jedna Njemačka izgubi od velesile u rukometu Crne Gore u NJemačkoj sa 31:27 ,a u nekim trenucima utakmice ,tačnije u 52.min je bilo 28:20 za CG.
E sad ovi iz Njemačke ,trebaju da raspuste reprezentaciju,da otpuste Predsjednika,selektora,gen.sekretar itd.da naprave rez,da otjeraju Kleina...i društvo...i da krenu iz početka,pa ljudi Božiji polako,tek je početak kvalifikacija...
Rukometna reprezentacija BiH
Moderator/ica: Pasha
Re: Rukometna reprezentacija BiH
Volim te Bosno!!!
lifebook je napisao/la:I tako jedna Njemačka izgubi od velesile u rukometu Crne Gore u NJemačkoj sa 31:27 ,a u nekim trenucima utakmice ,tačnije u 52.min je bilo 28:20 za CG.
E sad ovi iz Njemačke ,trebaju da raspuste reprezentaciju,da otpuste Predsjednika,selektora,gen.sekretar itd.da naprave rez,da otjeraju Kleina...i društvo...i da krenu iz početka,pa ljudi Božiji polako,tek je početak kvalifikacija...
Pa da si gledao utakmicu vidio bi kako se CG bore za drzavni dres a ne ova nasa boranija seta po terenu sto neko napisa podrsku treba zasluziti a OVI TO NISU ZASLUZILI NI MALO

38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO
Ma i ja mislim da ce to tako biti zavrsit cemo ove kvalifikacije za 1 0 5 Omjeromxinxee je napisao/la:Neka izgube sve utakmice,samo nek pobijede SRBIJU
stim da cemo u medusobnom sa Srbima biti u Minusu

boriska je napisao/la:
kad budemo imali ovakve igrace,sa ovakvim misljenjem,onda cemo imati reprezentaciju za respekt

Evo prodje vise od 24 sata a meni jos gore poslije ove pobjede CG u sred Njemacke. Pa jel od citavog Balkana samo u BiH nema dobrih igraca ??? Sta je potrebno za uspjeh, pa ne trazimo da osvoje olimpijske igre ili neko prvenstvo nego da se makar plasiraju a i to im je misaona imenica. Trci, bacaj se, pogadjaj zicere pa makar izgubi tijesno ali kakvi, dzabe sve . Vidim pocela je vec prica zasto ne doci i podrzati ih u nedelju. Evo zasto : zato sto su vjeciti gubitnici, zato sto sto ih nije sramota vec godinama a imaju najbolje navijace na svijetu, zato sto nece za reprezentaciju da daju svoj maksimum a svaki novinski clanak se hvale gdje igraju i koliko golova postizu, zato sto imamo nesposobnjakovica od trenera a otjerali su Halida, zato sto su ovakva blamiranja dovela da najbolji igraci nece da igraju za nasu reprezentaciju vec nas lazu po novinama i izmisljaju razloge. Zamazu nam oci ponekom beznacajnom pobjedom i idemo sve ispocetka. Nek ih doceka prazna dvorana, ma zabraniti sasvim ulaz, na tribine staviti transparente sa srdacnim porukama kakve su i zasluzili pa im mozda i dodje u glavu dokle su nas doveli. Neki pisu tek pocele kvalifikacije, nije jos gotovo a ustvari nece sebi da priznaju da jest i kad zavrse recice ma bice bolje sljedece. Nece biti dok se nesto ne promijeni iz korijena i treba jednom konacno presjeci ovo blamiranje.

To ti govori u svoje ime da im treba okrenuti ledja. Što ne okreneš ledja fudbalskoj rep,i oni se nisu nikad plasirali na veliko takmicenje. Mani ba šuplje priče,kao da si iz B. Luke,pa da ti je da pobijedi Srbija.Svi u skenderiju i pobijedit Srbiju,još ništa nije izg,i mislim da trenutno imamo najjaču grupu.
Reprezentativna okupljanja kod nas u svim kolektivnim sportovima dođu kao neki vid odmora od klubskih obaveza, prilika da se vide stari prijatelji posjeti porodica malo popije i pojede i nazad u klub. Kad se na sve to doda gubitnički mentalitet nas Bosanaca te nedostatak kvaliteta konkretno u rukometu rezultat je katastrofa. Što se tiče rukometa naši su rezultati srazmjerni kvalitetu , većina naših ako ne i svi nisu nosioci igre u svojim klubovima.Jedan Terzić je odličan igrač u odbrani ali u napadu je maksimum 10 kvalitetnih minuta to bi bilo isto da je Gojun prvi lijevi bek Hrvatske. Lijevo krilo nemamo,mada bi volio da Ovčina igra umjesto Stojanovića, lijevi bek Terzić u napadu malo šta može ponuditi, Haramandić i Doborac sam solidni srednji bekovi koji se ponašaju da igraju beka šutera pa uzimaju dosta šuteva tu prije svega mislim na Adu, desni bek Panić momak je dešnjak ali ga je otac natjerao da sve radi lijevom rukom nadam se da će u Francuakoj od njega napraviti igrača Malinović je dosta bolji od njega, Vražalić jedini igrač na kojeg nemam zamjerku. Pivoti su solidni Tore nije loš u napadu dolazi BUrić i Građan te Vranješ koji je specijalista za odbranu. Golmani Grahovac i Burić mugu dosta toga ponuditi u budućnosti.
Trebamo se ugledati na CRNU GORU ...Da ih vidite samo kako su bobreni bili protiv Njemacke i slavili na kraju zasluzeno 27:31 i to u Njemackoj..Vodili su cak i +8 u zadnjih 10 min. ...ali na kraju su ipak sacuvali rezultat...Nije bitan kvalitet,bitna je volja i želja za pobjedom..
sta poduzeti!? kazu da riba smrdi od glave. rukometni savez nije imao skupstine 6-7 godina, ocito da tu lezi dio problema, pa drugi dio problema je sami izbor selektora (radja nas je unazadio za 10 godina barem, a ni markovic nije bogzna sta bolji), i naravno, problem lezi i u samim igracima, nismo mi igracki ni toliko losi koliko oni lose i bez motiva igraju za reprezentaciju, to je strasno!!! ako je nogometni savez sa novim ljudima za samo dvije godine toliko otisao naprijed, ne moze me niko razuvjeriti da to ne moze isto ili slicno uraditi i rukometni savez.kralj_je_mrtav je napisao/la:A, sta trebamo poduzeti. Moze neki tvoj prijedlog?xavi26 je napisao/la:ne treba naravno, ali to ne treba njemacka jer je to njima jedan slucajan poraz, jer ce oni i pored toga poraza igrati zavrsnocu prvenstva, boriti se za medalje, a nama se ovakvi i gori porazi desavaju imaju 3-4 godine, i niko nista ne poduzima!!!lifebook je napisao/la:I tako jedna Njemačka izgubi od velesile u rukometu Crne Gore u NJemačkoj sa 31:27 ,a u nekim trenucima utakmice ,tačnije u 52.min je bilo 28:20 za CG.
halid demirovic je sa RK Bosna igra 1/2 finale kupa EHF, u toj ekipi su bili skoro svi domaci igraci, skoro svi su igrali za raprezentaciju, i sa tom ekipom smo imali kaakv-takav rezultat, vjerovatno da nije bilo onog nesretnog remija sa talijanima bi napokon i otisli na zavrsnicu EP.
Volim te Bosno!!!
Ja nisam moga da išta pišem jer me je ova sramota pogodila dosrca.Bio sam spreman da halalim sto maraka za odlazak na utakmicu ali oni nisu zaslužili niti jednog feninga.Žalosno da ja koji od svih sportova najviše volim rukomet okrećem leđa.Hajde već jednom da se sklone ovi lihvari iz saveza koji su tu samo da zarade sebi platu,dosta je više i Terzića,Stojanović,Haramandića,Toromanovića....sto godina igraju za reprezentaciju i ništa.Bojim se da će muški rukomet dovesti na grane ženskog pa da nemamo reprezentaciju rez se mora napraviti.Bojim se da nas ne zavara slučajna pobjeda nad Srbijom pa da onda nereknemo imamo šansi a onda odemo u Srbiju i ljudi nas nakantaju petnest razlike.Samo me interesuje da li ljudi iz saveza ovo čitaju,a takođe i igrači ako čitate sram vas istid bilo da ja zbog vas nemogu naveče da spavam.
Sto vise gledam rezultate drugih reprezentacija meni je sve gore i gore
Zasto nas uvijek mora neki dio utakmice unistit, 1. poluvrijeme protiv Njemaca pa evo sad i 1. poluvrijeme protiv Austrijanaca. Da smo od pocetka igrali kao 2. polivrijeme imali bi dobar rezultat, ali nasi se moraju prepast, opistit ili sta vec.... Ne zelim od njih pobjede u svakom mecu ali zelim da se bore za drzavni dres, to ocekujem od njih

Zasto nas uvijek mora neki dio utakmice unistit, 1. poluvrijeme protiv Njemaca pa evo sad i 1. poluvrijeme protiv Austrijanaca. Da smo od pocetka igrali kao 2. polivrijeme imali bi dobar rezultat, ali nasi se moraju prepast, opistit ili sta vec.... Ne zelim od njih pobjede u svakom mecu ali zelim da se bore za drzavni dres, to ocekujem od njih

Roger Federer the best!!!
Damir Dzumhur!!!!
Damir Dzumhur!!!!
u rukomezu je svaka sekunda utakmice bitna. a mi se zavaramo time kako drugi dio odigramo dobro, naravno da odigramo kad protivnik cuva prednost stecenu u prvom poluvremenu!likma23 je napisao/la:Sto vise gledam rezultate drugih reprezentacija meni je sve gore i gore![]()
Zasto nas uvijek mora neki dio utakmice unistit, 1. poluvrijeme protiv Njemaca pa evo sad i 1. poluvrijeme protiv Austrijanaca. Da smo od pocetka igrali kao 2. polivrijeme imali bi dobar rezultat, ali nasi se moraju prepast, opistit ili sta vec.... Ne zelim od njih pobjede u svakom mecu ali zelim da se bore za drzavni dres, to ocekujem od njih![]()
Volim te Bosno!!!
Ja opet tvrdim,da imamo dobru reprezentaciju,ali lošeg selektora ili selektore...i nemojte ba više pričati o Halidu,to je zastarjeli rukomet...ovdje treba dovesti selektora koji će im jbt majku i posložit malo redove...više okuplanja,i motivacije,a naravno sve to zavisi od finansijske situacije našeg saveza,koji ruku na srce živi od kotizacija i kazni klubova...
Kod nas su ljudi u IO RS BIH,postavljeni od strane klubova da štite klubove iz kojih dolaze...a niko ne razmišlja(npr. kao u Hrvatskoj ,da bi bio član tog IO moraš naći minimalno 500.000,00 Kn) da nađe novaca za reprezentativne selekcije(osim Karačića). Svi oni dođu u Sarajevo,da brane svoje klubove,pokupe dnevnice i putne troškove i naravno mešetare sa sudijama, i da razglabaju ko će ove godine biti prvak BiH. Žalosno je što se Bosna raspala,što je Borac pao na niske grane....jer iz tih klubova su nam dolazili reprezentativci...jer kad pogledam ovu Slogu,žali Bože ko je nas predstavljao u EHF CL.Ne daj Bože,da smo imali direktno predstavnika u Ligi prvaka...
Neko je dobro rekao,riba se čisti od glave...
Kod nas su ljudi u IO RS BIH,postavljeni od strane klubova da štite klubove iz kojih dolaze...a niko ne razmišlja(npr. kao u Hrvatskoj ,da bi bio član tog IO moraš naći minimalno 500.000,00 Kn) da nađe novaca za reprezentativne selekcije(osim Karačića). Svi oni dođu u Sarajevo,da brane svoje klubove,pokupe dnevnice i putne troškove i naravno mešetare sa sudijama, i da razglabaju ko će ove godine biti prvak BiH. Žalosno je što se Bosna raspala,što je Borac pao na niske grane....jer iz tih klubova su nam dolazili reprezentativci...jer kad pogledam ovu Slogu,žali Bože ko je nas predstavljao u EHF CL.Ne daj Bože,da smo imali direktno predstavnika u Ligi prvaka...
- maximusdecimus
- Kontakt:
koga?lifebook je napisao/la:Ja opet tvrdim,da imamo dobru reprezentaciju,ali lošeg selektora ili selektore...i nemojte ba više pričati o Halidu,to je zastarjeli rukomet...ovdje treba dovesti selektora koji će im jbt majku i posložit malo redove...više okuplanja,i motivacije,a naravno sve to zavisi od finansijske situacije našeg saveza,koji ruku na srce živi od kotizacija i kazni klubova...
Čista sramota,i ja sam za ne dolazak navijača u nedjelju na utakmicu.Zasto? Zato jer nije problem i da su izgubili,nego je problem sto ih boli njihov spolni organ za reprezentaciju.Eno U21 kad je igrala protiv Njemacke..niko im nije govorio joj jesu klocevi nisu mogli pobijedit,nego su cestitali jer su se borili ko lavovi,a rezultat je manje bitan.Slicno je i u ostalim sportovima,osim u rukometu.
Tuzno je to kad vidite da oni trckaraju na terenu,da ih zaboli briga sto gube po 10 razlike,da ne znam koji igrac ceka i gleda kako mu Grahovac dodaje loptu preko pola igralista,i onaj iz Austrije samo pokupi..Bilo bi dobro kad bi navijaci bojkotirali odlazak na utakmicu,samo da i igraci shvate da moraju pristup promjenit.Punim tribinama se nece nista dokazat,samo jos gore,umislit ce da sa bilo kojim rezultatom imaju podrsku navijaca.Eventualno napunit dvoranu,ali da bude jedan dobar trans objesen.
Tuzno je to kad vidite da oni trckaraju na terenu,da ih zaboli briga sto gube po 10 razlike,da ne znam koji igrac ceka i gleda kako mu Grahovac dodaje loptu preko pola igralista,i onaj iz Austrije samo pokupi..Bilo bi dobro kad bi navijaci bojkotirali odlazak na utakmicu,samo da i igraci shvate da moraju pristup promjenit.Punim tribinama se nece nista dokazat,samo jos gore,umislit ce da sa bilo kojim rezultatom imaju podrsku navijaca.Eventualno napunit dvoranu,ali da bude jedan dobar trans objesen.
Nad tobom sunce najljepše sja
Noku Serdarušića....maximusdecimus je napisao/la:koga?lifebook je napisao/la:Ja opet tvrdim,da imamo dobru reprezentaciju,ali lošeg selektora ili selektore...i nemojte ba više pričati o Halidu,to je zastarjeli rukomet...ovdje treba dovesti selektora koji će im jbt majku i posložit malo redove...više okuplanja,i motivacije,a naravno sve to zavisi od finansijske situacije našeg saveza,koji ruku na srce živi od kotizacija i kazni klubova...
Zvonimir „Noka” Serdarušić (Mostar, 2. rujna 1950.) rukometni je trener i bivši rukometaš.
Počeo je rukometnu karijeru u Veležu iz Mostara, nastavio u Bosni iz Sarajeva, a najviše i najbolje je igrao u bjelovarskom Partizanu, s kojim je 5 puta bio prvak države. Igrao je i u njemačkom Kielu godinu dana, te tri godine u Berlinu. Bio je reprezentativac Jugoslavije 72 puta, jednom i član selekcije svijeta. Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1974.
Kao rukometni trener započeo je u Veležu, nastavio u Mehanici iz Metkovića. Zatim je bio godinu dana u njemačkom Schwartau, tri godine u Flensburgu, a od 1993., na dalje u Kielu. Zajedno s Uweom Schwenkerom, podigao je rukometni klub Kiel na vrhunsku razinu. Osvojio je s Kielom: 10 naslova prvaka Njemačke, 4 Kupa Njemačke, Ligu Prvaka, 3 Kupa EHF, 3 Superkupa, a 3 puta je bio trener godine.
Počeo je rukometnu karijeru u Veležu iz Mostara, nastavio u Bosni iz Sarajeva, a najviše i najbolje je igrao u bjelovarskom Partizanu, s kojim je 5 puta bio prvak države. Igrao je i u njemačkom Kielu godinu dana, te tri godine u Berlinu. Bio je reprezentativac Jugoslavije 72 puta, jednom i član selekcije svijeta. Osvojio je brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu 1974.
Kao rukometni trener započeo je u Veležu, nastavio u Mehanici iz Metkovića. Zatim je bio godinu dana u njemačkom Schwartau, tri godine u Flensburgu, a od 1993., na dalje u Kielu. Zajedno s Uweom Schwenkerom, podigao je rukometni klub Kiel na vrhunsku razinu. Osvojio je s Kielom: 10 naslova prvaka Njemačke, 4 Kupa Njemačke, Ligu Prvaka, 3 Kupa EHF, 3 Superkupa, a 3 puta je bio trener godine.
- maximusdecimus
- Kontakt:
jasno ti je da Serdarušić ne radi nigdje za kikiriki? nema savez para za takvog trenera. to ti je kao da Osim pokuša dovesti Mourinha u BiH.a i sam je nedavno rekao da jedva čeka da se vrati u Bundesligu sada kada je oslobođen svih optužbi. Serdarušić nije realna opcijalifebook je napisao/la:Zvonimir „Noka” Serdarušić (Mostar, 2. rujna 1950.) rukometni je trener i bivši rukometaš.
Jednostavno rukomet je kod nas mali sport u kojem vecinom rade stele i igraju tatini sinovi.Zbog toga mladi igraci odustaju od tog sporta sa 18 godina jer je slabo placen,i treba ti jaka veza da bi otiso zaradit koju hiljadu.Uzmite samo primjer Panica,momka je neko odveo u Borac tu je igra koju godinu poslje toga koji naptup za reprezentaciju i ode u Chambery.A ima 10 puta bolji momaka ali nema svak stele da moze tako lagano otic,pogledajte Malinovica momak je iz Banja Luke i nije imao mjesta pored Panica pa je nekako otiso u Izvidzac i tu se dokazao da je bolji od Panica pet puta.Garantujem vam da je i sad Emir Sahinovic bolji srednji bek od svi ovi nasi sto su igrali protiv Austrije,moze im bit ucitelj.Nas savez je doveo Radzu,Markovica neznam zasto se sad toliko zale na njiha nisu oni sami dosli svaki nestrucan trener bi prihvatio da mjesecno ima 5 hiljada.
Neznan zasto vise jednom ne sjednu i kazu nemoze ovo vise ovako,i da dovedu pravog trenera poput Irfana Smajlagica koji bi sve ove nase zvijezde rastjero ako nece da se bore pa makat to bio i Terzic,Harmandic,idt.Jednostavno Markovic na time aut prica ko picka,mjesto da im galami da ih kritikuje on im se u guzicu uvalaci.Da su kod Smajlagica ovako izbugili on bi poslje utaknice odradzao trening od 3 sata ko nebi radio 100% otjero bi ga odma,ali sigurno bi za dvije godine nesto napravio.Nemoze se drugacije sa nasim igracima taki je nas mentalitet treba ih tjerat ko stoku,ko nece nemora.Za ovu nasu reprezentaciju jednostavno treba pravi selektor u stilu(Smajlagic,Cervar)koji imaju autoritet i odrijesene ruke pogledajte sta Lino radi na Metalurgom sve zivo pobjezuje kod njega nema zvijezda ko hoce hoce,ko nece nemora jedino to nam je izlaz.
Neznan zasto vise jednom ne sjednu i kazu nemoze ovo vise ovako,i da dovedu pravog trenera poput Irfana Smajlagica koji bi sve ove nase zvijezde rastjero ako nece da se bore pa makat to bio i Terzic,Harmandic,idt.Jednostavno Markovic na time aut prica ko picka,mjesto da im galami da ih kritikuje on im se u guzicu uvalaci.Da su kod Smajlagica ovako izbugili on bi poslje utaknice odradzao trening od 3 sata ko nebi radio 100% otjero bi ga odma,ali sigurno bi za dvije godine nesto napravio.Nemoze se drugacije sa nasim igracima taki je nas mentalitet treba ih tjerat ko stoku,ko nece nemora.Za ovu nasu reprezentaciju jednostavno treba pravi selektor u stilu(Smajlagic,Cervar)koji imaju autoritet i odrijesene ruke pogledajte sta Lino radi na Metalurgom sve zivo pobjezuje kod njega nema zvijezda ko hoce hoce,ko nece nemora jedino to nam je izlaz.
To je kao da Osim pokusa dovesti Vahu u BiH,ne mozes parama, ali mozes ako ima duse da pomogne Bosni.maximusdecimus je napisao/la:jasno ti je da Serdarušić ne radi nigdje za kikiriki? nema savez para za takvog trenera. to ti je kao da Osim pokuša dovesti Mourinha u BiH.a i sam je nedavno rekao da jedva čeka da se vrati u Bundesligu sada kada je oslobođen svih optužbi. Serdarušić nije realna opcijalifebook je napisao/la:Zvonimir „Noka” Serdarušić (Mostar, 2. rujna 1950.) rukometni je trener i bivši rukometaš.
Nad tobom sunce najljepše sja
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.