FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

domorocki
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la domorocki » 01 nov 2012, 12:36

Na derbiju u novoj opremi 8-)
Einigkeit und Recht und Freiheit

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 01 nov 2012, 12:36

voltron30 je napisao/la:Ako sam u nešto siguran od kako se Amar vratio, to je, da on zna postaviti ekipu kako da igra na rezultat. KUP je živi dokaz, gdje nismo poraženi pojma nemam od kada. Tako da očekujem neku zatvoreniju varijantu, gdje ćemo im ubit' i onako lošu igru u polju. Što se kaže, igrat' na bod, a ako se ukaže prilika zgrabiti sva tri, bitno je samo ne izgubiti.
pa ako je tako kako kazes,imao je vodstvo u mariboru na poluvremenau ,a za drugo poluvrjeme dobio 4 ,ako je trebao i bunker nek je,,tu je trebao pokazat tvoje takticko znanje ,bez uvrede

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 01 nov 2012, 12:37

domorocki je napisao/la:Na derbiju u novoj opremi 8-)
Jel supljak ili je stvarno?

Šest sudija na 100. vječitom derbiju

Glavni sudija bit će Elmir Pilav, a pomoćnici Dalibor Drašković i Senad Ibrišimbegović. Na terenu će još biti Emir Alečković, Ognjen Valjić i Edin Jakupović.

"Ja pitare sta rade, lafo ograduje se od svega, a svi dobro znamo tko zapravo tu stima" ;)

Iskreno ovo me sve podsjeca na Zuban dan. Svabe sudile, odmah se sve predrosude sklonile, oni nalozeni do maksimuma, razbili nas i na kraju muk, vepaj, jadikovanje... Sve mi ovo lici na istu scenu iz filma Zuban dan.
Oni ulozili pare u klub, odmah se pritisak vrsi, navijaci se digli, misle da mogu Zelju pobijediti, a ja imam opet osjecaj da ce nas razvaliti igrom, ali ce Adila lopta u glavu pogoditi u uci u gol... Pa tom bi lom bio... :lol:

EDIT: Ma nije Amar toliko pogrijesio protiv Maribora, dapace svi ste bili svjedoci da je to funkcionisalo prvo poluvrijeme. Dobra stvar je da smo ako nista naucili igrati sa evropskim ekipama poluvrijeme, sto nije bio slucaj protiv Hapoela gdje smo se izgubili u prvih 10 min. Za mene je vece enigma sta se dogodilo igracima u drugom poluvremenu? Vjerovatno nas mentalitet. Sudija je bio perfektan a onda se okrenuo protiv nas, vjerovatno jer smo vise igrali na pricu nego na nogomet. Na ovome treba jos raditi, i treba ici na sve ili nista, a ne odmah gace skidati.
Ja kada vidim Bate Borisov kada igra i kako ljudi ginu doce mi da poludim. Ali opet je upravo ovaj BATE pravi pokazatelj da sve se moze kada se hoce... ;)
Zadnja izmjena: DzoleZeljo, dana/u 01 nov 2012, 12:48, ukupno mijenjano 2 puta.

SamoZeljo
Kontakt:

Post Postao/la SamoZeljo » 01 nov 2012, 12:41

ciza je napisao/la:
voltron30 je napisao/la:Ako sam u nešto siguran od kako se Amar vratio, to je, da on zna postaviti ekipu kako da igra na rezultat. KUP je živi dokaz, gdje nismo poraženi pojma nemam od kada. Tako da očekujem neku zatvoreniju varijantu, gdje ćemo im ubit' i onako lošu igru u polju. Što se kaže, igrat' na bod, a ako se ukaže prilika zgrabiti sva tri, bitno je samo ne izgubiti.
pa ako je tako kako kazes,imao je vodstvo u mariboru na poluvremenau ,a za drugo poluvrjeme dobio 4 ,ako je trebao i bunker nek je,,tu je trebao pokazat tvoje takticko znanje ,bez uvrede
Pa sta i da je pogrijesio protiv Maribora? Pogrijesi i Ferguson pa primi 5-6 komada.
Ja ipak mislim da je ono u Mariboru bilo vise na igracima koji su grijesili u presudnim momentima. Bilo kako bilo, izgubili smo od BOLJEG tima. KRAJ PRICE!

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 01 nov 2012, 12:44

ciza je napisao/la:
Mislim da nismo primili gol u najgorem mogućem trenutku kako smo primili da se ne bi ono desilo ali eto...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 01 nov 2012, 12:46

bez ikakve ljutnje,njemu kapa dole za premier ligu,al za nesto vise je ogranicen trener ko i svi u nasoj ligi,ovaj trener goska jedini ima kakv-takav rezultat iza sebe

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 01 nov 2012, 12:52

ciza je napisao/la:bez ikakve ljutnje,njemu kapa dole za premier ligu,al za nesto vise je ogranicen trener ko i svi u nasoj ligi,ovaj trener goska jedini ima kakv-takav rezultat iza sebe
nije Osim ogranicen, nego igraci i njihovo fudbalsko znanje, ali i njihov mentalitet prije svega
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

England
Kontakt:

Post Postao/la England » 01 nov 2012, 13:01

Ne, nije ograničen, limitiran je kadar i stil, pa u BiH se igra staromodno i sporo, malo vrijede igrači, slabi, a kao trener je izuzetno kvalitetean i pozitivan, koliko puta je najgluplja zamjena upalila, ima nesto, to je činjenica.Kad uzmeš u obzir da se u BiH nogometu govori o smjesnim ciframa, ono, klub kaznjen sa 10milja, Olimpik suspendiran zbog 8 milja maraka, što nije vrijedno spomena, on pravi veliki rezultat.
Tom Hanks je bio vatrogasac i **** nam je svima mater.

CARSON

Post Postao/la CARSON » 01 nov 2012, 13:22

čamac je napisao/la:Nadam se da nećemo ući u utakmicu kao na prošlom derbiju. Amar je uspio da igraćima nametne filozofiju da na svakom terenu igraju svoju igru odnosno da nametnu svoj neki kont kao da igramo na Grbavici. Čak je na strani protiv slabijih ekipa i lakše doći do pobjede. Rezultat svega toga je da mi možemo izgubiti par tekmi godišnje maksimalno.
Međutim, ima par protivnika u ovoj ligi gdje to baš ne ide uvijek. Pitari su sigurno jedni od tih. Zbog toga mislim da bi trebali malo defanzivnije odigrati nego inače da nam se ne bi dešavale situacije kao prošli put. Izgubiš loptu na 40 m od od gola i primiš go ni iz čega. Pitari nemaju adekvatnog rješenja za neke zatvorenije varijante jer nemaju nikakvu igru. Sve se zasniva na hoće li Said proći sam tri igrača ili će Belošević opucati sa 30 metara. Oni igraju mahalski jer realno Jović je amater za Amara u svakom pogledu. Pogotovo, što se on najmanje pita ko će mu igrati za razliku od Amara gdje niko, ali baš niko nije siguran.
Naravno, uvijek ostaju golovi iz prekida gdje u zadnje vrijeme imamo poprilično problema. Čini mi se da je i Antoloviću prekid slabija strana, a i odbrana je nekako previše opuštena, pogotovo bez Kerle. I zadnja utakmica sa Olimpikom je pokazala ovo o čemu pričam. Dvije najveće šanse Olimpik je imao iz prekida, Antoloviću ispade lopta i sl.
S druge strane, defanzivnijom varijantom teško možemo do gola iz igre jer Adilović je spor, mlitav i nedovoljno tehnički potkovan da može sam bilo šta uraditi. Napadač tipa Dialibe bi gore napravio dar-mar.
Treba odigrati mudro, strpljivo i dobiti ih njihovim oružjem, iskoristiti neku grešku, neki prekid i slično. Mislim da ne treba pokušavati graditi neku igru jer oni će kao i obično igrati požrtvovano da krajnjih granica, nerijetko i grubo tako da u takvim okolnostima nema potrebe glumiti nekakvu ekipu kad realno smo trenutno mi daleko od toga. Ukratko, odigrati nešto slično kao protiv Širokog u finalu Kupa ili kao protiv Borca par puta u onim prekinutim utakmicama. Nama je i remi OK jer do kraja bi trebali dobiti sve. Velež kući ne bi trebao biti problem, Širokog dobiti ako ništa na snagu, Leotar nam je dužan bodove i to je to, dovoljno za jesenju titulu. Proljeće ko proljeće, malo se dotegnut', pojačati na nekim pozicijama i lagano dupla.

Slazem se sa tobom upotpunosti ali koliko ja znam Amara on to nece uraditi vec ce od pocetka nasi pokusati nametnuti igru samo molim boga da bekric igra umjesto jamaka jer ovaj drugi na svakoj utakmici ima bar 5 pogresnih dodavanja u n zoni 30 -40metara gdje svaka bolja ekipa iskoristi za postizanje gola moje misljenje je da ce nam Colic faliti a kerlu da ne spominjem ja da sam na Amarovom mjesto do 70 minute bi igra defanzivnu varijantu i loptu bi prepustio igracima sarajeva a onda kad kod njih dodje do nervoze kako na terenu tako i na tribinama krenuti ofanzivno

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 01 nov 2012, 13:46

Karte kupljene,zagrijava pocela :D ima na Skenderiji koga zanima ;)
Željeznicar za život cijeli !

DzoleZeljo
Kontakt:

Post Postao/la DzoleZeljo » 01 nov 2012, 14:24

Prica se da je jos malo juga ostalo...

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 01 nov 2012, 14:25

Najsretniji bih bio da se Ivici sad da neka pozicija u Želji, mozda pocasni predsjednik kluba. To bi bilo ogromno za sam renome naseg kluba, mada znamo da on nije nikad ni milimetra otisao sa Grbavice, i kad je bio u Japanu, srcem i dusom je bio tu na svojoj Grbavici. Velika velika cast bi bila da se taj covjek koji dise i zivi svog Želju postavi na neku funkciju u klubu. Ovdje ne mislim na dusmane koji ga pljuju i nazivaju kako nazivaju, ovdje sam cisto sebican.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 01 nov 2012, 14:30

Vala Osim vas je i zaduzio, prvo da mu spomenik dignete na grbavici pa onda neku funkciju da mu date, samo sto to nece prihvatit odose oni i jedan i drugi iz zelje sad ce kola nizbrdo, iskoristite ovo par kola do kraja polusezone

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 01 nov 2012, 14:32

Don't dream dreams!
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 01 nov 2012, 14:34

Vala ko nema Dinu Pekica u raji ne zna sta sev propusta :D definitivno ciko zivi Želju !
Željeznicar za život cijeli !

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 01 nov 2012, 14:36

Tkanton je napisao/la:Vala Osim vas je i zaduzio, prvo da mu spomenik dignete na grbavici pa onda neku funkciju da mu date, samo sto to nece prihvatit odose oni i jedan i drugi iz zelje sad ce kola nizbrdo, iskoristite ovo par kola do kraja polusezone
Ajde zavuci se u misju rupu i prati raspad tvoje mrtve Slobode, ucestvuj u osnivanju OFK Sloboda Tuzla i uzivaj uz Jasmina Imamovica, kompleksasu provincijski.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

Bata_Barata
Kontakt:

Post Postao/la Bata_Barata » 01 nov 2012, 14:41

Tkanton je napisao/la:Vala Osim vas je i zaduzio, prvo da mu spomenik dignete na grbavici pa onda neku funkciju da mu date, samo sto to nece prihvatit odose oni i jedan i drugi iz zelje sad ce kola nizbrdo, iskoristite ovo par kola do kraja polusezone
:mrgreen: Poćeraj..

AMAR AMAR OSIM OSIM !
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !

samozeljo1987
Kontakt:

Post Postao/la samozeljo1987 » 01 nov 2012, 14:46

bhsport je napisao/la:
Ajde zavuci se u misju rupu i prati raspad tvoje mrtve Slobode, ucestvuj u osnivanju OFK Sloboda Tuzla i uzivaj uz Jasmina Imamovica, kompleksasu provincijski.
On ti je zvijezdaš...

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 01 nov 2012, 14:51

Jeli te stid imalo nacina na koji se ofiras???
BUDI ŽELJO !!!

Tkanton
Kontakt:

Post Postao/la Tkanton » 01 nov 2012, 14:59

Nemojte mislit da ja vas sad provociram i vjerujem da vas 70% u podsvijesti zna da je tako, halo ljudi pa ovo je balkan, zar ste zaboravili vrijeme prije Osima kad ste u gradaccu redovno gubili, sta mislite kako dinamo u hrvatskoj hara i tako uspijeva pa zbrojite malo dva i dva, zeljo ce za mene uvijek biti broj 1 u BH, ali mislim da vam u buducnosti slijede malo tamnija vremena. Samo bas me zanima ko ce sad doc na vlast u nfs pa preuzet ligu svoje noge, i poderite one pizde cuvajte se saida, i onog padavicara hadzic ja mislim da su u tu utakmicu samo zbog njega uvedene sudije iza gola

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 19 gostiju.