Ćiro Blažević

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

harishp
Kontakt:

Re: Ćiro Blažević

Post Postao/la harishp » 16 okt 2009, 19:12

VanBasten je napisao/la:Kakva ba provala. Provala vam što čo'ek nagovještava novi rat?!
Zato i jeste provala.
Iako Boris se zna uvaljat u paksu sa pisanjem.Bio bi veoma razdragan da mu se to i ostvari.Valjda geni iz posusja,duvna.......
Ali se nadam da ce profulati kao i sa Irskom 8-)
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2009, 19:16

Ne znam brate za tebe, al meni nije smiješno sekunde. Zadnji put kad smo se smijali ratu znaš i sam kako je završilo.

Ovaj tekst nije nimalo naivan kako se čini.
glupost za hrabre je sebičan lijek

Dis tajm nekst jer, vil'bi čempions of Jurop

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 okt 2009, 19:27

VanBasten je napisao/la:Ne znam brate za tebe, al meni nije smiješno sekunde. Zadnji put kad smo se smijali ratu znaš i sam kako je završilo.

Ovaj tekst nije nimalo naivan kako se čini.
Ja se smijem njegovim provalama ne o ratu nego o drugim cinjenicama.
A ako citas Dezulovica duze kod njega je svaki natpis sa primjesom rata.
Tako da uopste ne trebas uzimati za ozbiljno i inace ovog tekstopisca.
Jer ako se nije nalupao do sad nece ni odsad.
Tako da je bolje se obratiti onome gore a ne svakoj budali koja se pera lati.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2009, 19:40

heh, ima bi štošta reći. al' odošmo u offtopic. Reći ću stoga samo još ovo i stim završiti; rat na Balkanu je uvijek otvorena opcija. **** miša, historija je učiteljica života.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 okt 2009, 19:50

VanBasten je napisao/la:heh, ima bi štošta reći. al' odošmo u offtopic. Reći ću stoga samo još ovo i stim završiti; rat na Balkanu je uvijek otvorena opcija. **** miša, historija je učiteljica života.
De makar da to polufinale u Durbanu bolje odigramo.U Banjaluci onda nece biti razloga za grafitima i ,,radovanjima,,
I problem rjesen :mrgreen: 8-)
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2009, 19:58

Vjeruješ, ja sam nešto uvjeren da ako odemo "dole" da ćemo napraviti rezultat pravi, zašto ne i polufinale. Ako odemo....

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 16 okt 2009, 20:17

hahahaha, hajmo momci godišta na sunce, da vidimo kome je vrijeme ić na spavanje. :mrgreen:

čovjek je do u detalje opisao put reprezentacije jugoslavije na prvenstvu u italiji 1990 (misimović - jozić, ibričić - piksi, supić - ivković, vladavić - hadžibegić..., holandija - španija). I bilo je smiješno i simpatično sve do zadnja dva pasusa :|

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2009, 20:24

Nek si nam pojasnio o čemu se radi :roll:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 okt 2009, 20:27

VanBasten je napisao/la:Nek si nam pojasnio o čemu se radi :roll:
:roll:Mi poceli i vec zavrsili u kratkim crtama al izgleda neko na kraj filma dosao da objasnjava radnju.
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 16 okt 2009, 20:32

pa vidim da se prepucavate oko "nagovještaja rata", pa kontam niste skontali... :oops:

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2009, 20:39

legenda :mrgreen:

biće da ipak nismo

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 16 okt 2009, 20:44

pa dobro ba, šta se odma ljutiš, jedan dežulovića naziva budalom koja se pera laća, drugi pominje polufinale u južnoj africi, šta čovjek da pomisli... :mrgreen:

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 okt 2009, 20:50

teferič je napisao/la:pa dobro ba, šta se odma ljutiš, jedan dežulovića naziva budalom koja se pera laća, drugi pominje polufinale u južnoj africi, šta čovjek da pomisli... :mrgreen:
Moze da pomisli.
,,More bit bidne a more bit i ne bidne,, Et to ti je citavo objasnjenje na ova pisanja ,,Dezketea,,
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2009, 20:53

teferič je napisao/la:pa dobro ba, šta se odma ljutiš, jedan dežulovića naziva budalom koja se pera laća, drugi pominje polufinale u južnoj africi, šta čovjek da pomisli... :mrgreen:
Jok ja, ne'am razloga. Čak si me i mrvu oraspoložio.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 16 okt 2009, 20:55

harishp je napisao/la:
Moze da pomisli.
,,More bit bidne a more bit i ne bidne,, Et to ti je citavo objasnjenje na ova pisanja ,,Dezketea,,
pa ne znam baš, ja to nisam baš tako vidio, najmanje za tekst je najmanje bitno možemol se susrest sa irskom ili saudijskom arabijom. Kako rekoh, paralele su bile zanimljive i simpatične do zadnja dva paragrafa, a onda... :| Sam tekst u principu ima najmanje veze sa fudbalom.

al što reče ovaj drugi kolega, nije za ove teme.

teferič
Kontakt:

Post Postao/la teferič » 16 okt 2009, 20:59

VanBasten je napisao/la:
Jok ja, ne'am razloga. Čak si me i mrvu oraspoložio.
:mrgreen: haj drago mi je, uzdravlje

VanBasten
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la VanBasten » 16 okt 2009, 21:01

...i rahatluku

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 okt 2009, 21:10

A ljudi sto i vi zakompliciraste :roll:
,,Dezke,, je takav kojem je uvjek u spiritu i dusi to jest duboko urezano u tekstvima ideja o ratu.
Ko imalo dublje procita vraca se uvjek na tu pomisao.
Cak i u zadnjem tekstu koje su me od srca nasmijale od tableta do cenife.
Dok se ne dodze do balvana a kod njega ti balvani stoje vec od devedesetih i onda samo u valu nanese kao usput taj duh.
Sto znaci izvoli birati koji ces nacin razmisljanja uzeti onaj duhoviti i blago neistiniti ili kud ikamo bolniji i koji vise lici na realnost.
Ali ako napravis paralelu mozes kako bi se reklo surfati izmedzu tih talasa pa dokle doguras.
NEgo vratimo se na temu i Ciro majstore Ciro Majstore :mrgreen:
-----------
-----------
Pravda za @Kurtmu

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 okt 2009, 18:27

Sa 24sata.info :D

Blatter: "BiH ima odličnog Blaževića i igrače... Želim vam uspjeh i plasman na SP 2010"

U vrijeme dok je Jusuf Pušina vladao bh. nogometom, Sepp Blatter je bio čest gost u Sarajevu. Pušina se kod Blatera izborio za brojne privilegije za N/FS BiH u FIFA-i, pa je šef Svjetske fudbalske federacije doveo selekciju Svijeta na Koševu.

Bilo je to prije desetak godina, a svjetske je zvijezde vodio upravo portugalski selektor Carlos Quiroz. I Blater je tada bio počasni gost, kako u loži, tako na prijemu kod najvećih tadašnjih političkih autoriteta u BiH.

"Svim učesnicima baraža želim sreću i uspjeh", rekao je Blatter u uvodnom dijelu toko žrijeba dodatnih kvalifikacija održanog u ponedjeljak u Crihu.

U protokolarnom pozdravu, Blatter je došavši do bh. selektora, uz osmjeh kakav se viđa prilikom susreta sa starim znancem, namignuo Ćiri. I pozdravio sve u njegovoj blizini; Ušanovića, Blaževića Juniora, Čolakovića, Čeku, Pilava...

"Blažević je moj prijatelj. Mi se poznajemo godinama, jer sam od Ćire učio fudbal. Kada je on bio jedan od najpopularnijih trenera u Švicarskoj, mister Blažević mi je bio šef", slatkorječivo je priznao Sepp, pišse "San".

Bilo je to sedamdesetih u jednom švicarskom klubu. Blatter je hvalio sve reprezentacije. Naravno kurtoazno. O Bosni je govorio, barem se tako činilo, iskrenije.

"Bosna ima odličnog trenera i igrače. Vi ste najprijatnije iznenađenje u kvalifikacijama. Bosanski su igrači vrlo cjenjeni u Evropi. Želim vam uspjeh i plasman na Svjetsko prvenstvo", još jednom je ponovio Blatter dok se probijao kroz kordon novinara i svih koji su ga molili za slikanje.

Na intervju sa Blatterom u redu se čeka mjesecima, jer je Sepp često na putu; dijeli donacije, u izbornim godinama sakuplja glasove, obilazi sirotinju, organizira humanitarne akcije, pa su ovakvi događaji, kada je i Blatter u svečarskom raspoloženju, najbolja prilika za razgovor "u prolazu". Razgovor bez autorizacije. Blatter se sjetio i specijalnog priznanja koje mu je dodijelila Internacionalna liga humanista, koje je primio u Sarajevu, pa se na pomen Sarajeva raznježi poput malog djeteta.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 21 okt 2009, 18:41

Po Sanu je Blazevic otputovao za Spaniju po Medjunanina.
Clanak ce biti pristupan veceras od 2 sata navece.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.