Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

Papastathopoulos
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la Papastathopoulos » 30 okt 2012, 22:49

zizu1991 je napisao/la:Ne razumijem ove izjave po medijima, kao idemo pobjediti, austrija nije lak protivnik, dok kladionice nama praktički ne daju nikakve šanse, baš gledam večeras kvote, na austrijsku pobjedu, najveća kvota 1.35, ili su kladionice u zabludi, ili mi, jedno od to dvoje jeste. :mrgreen:
ma yebo kladionice, to nije mjerilo nikakvo...austrija nije velesila, al su nezgodni...al kad smo mogli sa fakticki istim spiskom i sastavom (otprilike isti) dobit svabe 9 razlike, mozemo i austrijance, pa bilo kakva pobjeda bi bila fenomenalna...i onda u skenderiji docekat srbe....a ovaj odnos austrija-bih ti je kao u fudbalu prije par godina kad smo mi bili solidni, a to je recimo odnos bugarska-bih otprilike...ponavljam, prije 4-5 godina kad smo mi bili solida...
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 30 okt 2012, 23:19

Ma specifičan sport vam je taj rukomet, sve je moguće, evo npr. mi ćemo sutra izgubiti od Austrije, a u nedjelju ćemo s lakoćom dobiti viceprvaka Evrope :roll:

Biće sutra zeznuto, sva tri znaka su u opticaju.
Najviše opasnosti će nam prijetiti od Szilagya lijevog beka Austrije, on je njihov najbolji igrač, godinama igra u Bundeslige, drugi igrač Weber igra krilo i također igra u Bundesligi, dobar u kontrama, precizan sa sedam metara.
Ostali igrači su manje poznati/prosječni koji igraju u osrednjim klubovima, kao i velika većina naših igrača, tako da šanse su podjednake, možda smo individualno čak i jači, aliii taj domaći teren.
Ključno u igri Austrije će biti dobra odbrana i raspoloženje golmana, vjerovatno će Austrijanci početi sa 6:0 odbranom i mjenjati shodno razvoju utakmice.Dok bi kod nas ključ trebali biti bekovi prije svih Terzić, jer desnog nažalost skoro da i nemamo, trebaće nam sutra dalekometni šutevi naših bekova sa 9 metara, kojima će razbijati zonu Austrijanaca, ako nas krene, možemo pobjediti.Treba koristiti i kontre nakon naše dobre odbrane, oni se sporije vraćaju i Vražalić i Stojanović bi to trebali iskoristiti.
Nadam se da publika koja je u rukometu jako bitna neće biti odlučujući faktor, jer očekujem bar pola dvorane naših tifoza .

Sretno momcima, i samo hrabro, ostavite zadnji atom snage na terenu i rezultat neće izostati, niti će vam neko zamjeriti.Nemojte ponoviti utakmicu iz Njemačke :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 okt 2012, 23:22

A šta je s onim Jaškićem, jel on pozvan, nisam ga primjetio na spisku, kojeg iskren da budem nisam previše ni čitao, gdje on sada igra, znam da je igrao u Zagreba ima godina, tako nešto ?
Jel pozvan za ove kvalifikacije ?
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 30 okt 2012, 23:41

Gledaj druže, ako je jedan forumaš protiv njega, ne mora značiti da su svi.
Ja iskreno ne znam, niti mogu znati šta se desilo, sve se svodi na princip rekla - kazala, tako da sam suzdržan, a ostalima, naravno ostavljam njihovo pravo na sopstveno mišljenje.

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 30 okt 2012, 23:48

zizu1991 je napisao/la:A šta je s onim Jaškićem, jel on pozvan, nisam ga primjetio na spisku, kojeg iskren da budem nisam previše ni čitao, gdje on sada igra, znam da je igrao u Zagreba ima godina, tako nešto ?
Jel pozvan za ove kvalifikacije ?
Poslije Zagreba igrao je malo u Goraždu , pričalo je se da je trenirao sa Krivajom i da bi mogao u Qatar ... po svemu sudeći ili je bez kluba ili je kliznuo i on kao i Medžić u Qatar ...

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 31 okt 2012, 00:13

Mislim da ce biti veoma teska utaknica sa Austrijom oni imaju dva do tri vrhunska igraca,ostali su prosjecni otprilike kao i nasi.Prvo ime je svakako Viktor Szilágyi naturalizirani Austrijanac porijeklom je Madar po indvidualnom kvalitetu sigurno kvalitetni igrac od Terzcica naseg najboljeg.Igra na poziciji srenjeg beka po potrebi i ljevog veoma je dobar kreativac i suta 90% sa zemlje nezgodne suteve koji golmani tesko brane.Dokaz njegovog kvaliteta je tri uzastopne titule njemacke lige sa Kielom i osvojena liga sampiona 2007.Poslje toga je nastupao za Gummersbach,a zadnje dvije sezone za viceprvaka njemacke Flensburg u kojem je prosle sezone bio jedna od glavni igraca.
Trenutno nastupa sa Bergischer njemacki drugoligas,uz njega svakao treba izdvojim odlicno desno krilo Magdeburga Webera koji igra u odlicnoj forni i bice nam velka opasnost u kontrama.Ostali igraci su manje poznati ali svakako nisu za odbacit,mi fakticki igramo bez desnog beka i bez pravog sutera koji se moze dignut sa 10 metara.
Terzic igra u odlicnoj formi,kao i Vrazalic dok ostali igraju promjenjivo mislim da ako uprijemo zaustaviti Szilágya i opasna austiska krila imamo neke sanse.
Bice tesko,ako pobjedimo Austiju mislim da se mozemo nadati i pobjedi nad Srbijom.

xinxee
Kontakt:

Post Postao/la xinxee » 31 okt 2012, 10:04

Bit će nam teško ako ne budemo igrali 90% od onoga što znamo,ili ako se igraci previse opeuste zadnjih 20 minuta,onda cemo sigurno izgubiti...Ali ako pokazu zube,borbenost i snagu..uspijet ce...Austrijanci su vec upisali sebi pobijedu,a Markovic bio izjavljivao da smo u svakoj utakmici outsajder...

Igraj Bosno,ne daj se :D

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 31 okt 2012, 15:32

Ako neko zna da li ce jos neka tv prenosit tekmu veceras neka napise,Hvala :-)

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 31 okt 2012, 15:43

ahmic je napisao/la:Ako neko zna da li ce jos neka tv prenosit tekmu veceras neka napise,Hvala :-)
ORF SPORT +

Nekad je na Astri 19E, bio nekodiran, ne znam jeli i sada, provjeri ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 31 okt 2012, 16:49

legenda reala je napisao/la:
ahmic je napisao/la:Ako neko zna da li ce jos neka tv prenosit tekmu veceras neka napise,Hvala :-)
ORF SPORT +

Nekad je na Astri 19E, bio nekodiran, ne znam jeli i sada, provjeri ;)
Imam nekakvih kijamet ORF al nigdje ne vidim ORF SPORT,CUDNO

bhfanatic14
Kontakt:

Post Postao/la bhfanatic14 » 31 okt 2012, 16:56

steta sto ne igra PRCE :( ...po meni nas najbolji igrac nakon Terzica...
SAVEZ NAPOLJE ! ! ! NSBIH = 0% fudbal 100% kriminal
Stadion Koševo

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 31 okt 2012, 17:07

ahmic@
U paketu ORF DIGITAL 19.2 E nalazi ti se kanal ORF SPORT+ ali je kodiran sam ako imas CS mozes gledati :D
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

komax
Kontakt:

Post Postao/la komax » 31 okt 2012, 17:08

Mozda me neko i napadne da sam pesimista i sl. ali ljudi ja nikako ne mogu vjerovati ovoj reprezentaciji i od njih ocekujem samo blamazu i neuspjeh. Daj Boze da grijesim

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 31 okt 2012, 17:09

bhfanatic14 je napisao/la:steta sto ne igra PRCE :( ...po meni nas najbolji igrac nakon Terzica...
E **** jarane...

Yucca
Kontakt:

Post Postao/la Yucca » 31 okt 2012, 17:12

Nisam ni ja nesto optimistican sto se tice vecerasnje utakmice i nase Repke toliko puta su nas razocarali tako da nista dobro ne ocekujem ni veceras
38 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Cartman
Kontakt:

Post Postao/la Cartman » 31 okt 2012, 17:26

komax je napisao/la:Mozda me neko i napadne da sam pesimista i sl. ali ljudi ja nikako ne mogu vjerovati ovoj reprezentaciji i od njih ocekujem samo blamazu i neuspjeh. Daj Boze da grijesim
X
Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 31 okt 2012, 18:10

Yuca

Hvala nasao sam u satelitima :-)
Ide,radi kod mene :-)
Danke ,merci itd

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 31 okt 2012, 18:43

ahmic je napisao/la:Yuca

Hvala nasao sam u satelitima :-)
Ide,radi kod mene :-)
Danke ,merci itd

Jel ima negdje na internetu il kojem domacem programu da se gleda?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 31 okt 2012, 18:45

Ima na BHT - u, u 20 : 25h

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 31 okt 2012, 18:46

zizu1991 je napisao/la:Ima na BHT - u, u 20 : 25h
Hvala druze, posto vidim na teletekstu nista ne pise :D

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 1 gost.