FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

Rios

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Rios » 30 okt 2012, 14:05

Ja sam zadovoljan protivnikom u Kupu..Istina,Olimpic nam nekako uvijek bude neugodan protivnik,ali ga gotovo uvijek uspijemo pobjediti..Odlicno je i to sto obje igramo u Sarajevu..Elem,ocekujem prolazak u polufinale aBd 8-)
Zeljeznicar za zivot cijeli !!

Miralem Pjanic !

Mirza Teletovic !

Damir Dzumhur !

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 30 okt 2012, 15:08

ne znam jel neko postavio...

http://www.klix.ba/sport/nogomet/premij ... /121030058" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 30 okt 2012, 15:09

evo pa opletite :lol:

slika
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

CARSON

Post Postao/la CARSON » 30 okt 2012, 15:15

KB-TM87 je napisao/la:evo pa opletite :lol:

slika
dodje mi da uzmem ovaj bager pa da sve srusim

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 okt 2012, 15:21

Sta ovo saniraju ?
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 30 okt 2012, 15:26

Ipak nam je Koldzo obecao bagere
ZELJEZNICAR 1921!

boccaccio
Kontakt:

Post Postao/la boccaccio » 30 okt 2012, 15:34

Ne svidja mi se pretjerano izbor koji smo dobili u kupu,iako je dobra stvar sto igramo u Sarajevu ove utakmice i ne moramo putovati.Ne svidja mi se iz razloga sto je po meni bilo bolje da smo sada u naponu sezone dobili nekog lakseg protivnika,ovako nema puno odmora a mnogo toga je na kocki.
Olimpic je kvalitetna ekipa koja do sada nije imala napadacke ambicije kada su igrali protiv nas,a pokusace sigurno odigrati partiju saha sa nama u ove dvije utakmice.Mislim da nama to ne lezi jer nam slijedi stresan duel prestiza protiv Sarajeva,gdje su opet u igri bodovi koji bi bili izuzetno vrijedni ukoliko bi ih dobili,a svakako je taj duel izuzetno iscrpljujuci na psihickoj bazi.Imamo mnogo imperativa u narednim utakmicama,a dodatno moramo sada dati od sebe da pobijedimo sahovski Olimpic a gotovo bez ikakvog odmora i bar laganog opustanja iza derbija.

Veliki test je na igracima,na njihovoj disciplini,a u ovom dijelu sezone,kada je skoro kraj pred taj neki njihov igracki odmor,psiha je sve tanja i ovde ce najbitnija biti ta fizicka spremnost kroz jak tempo koji slijedi do kraja.
Pokazao se vec u proslosti karakter ovih igraca koje sada imamo na raspolaganju,medjutim pitanje motiva mi je sumnjivo kroz cijelu ovu polusezonu,jer iako imamo taj rezultatski dio zadovoljavajuci,nazalost ne igramo uopste dobro.
Za utakmicu sa Sarajevom moramo puno bolje od odigranog sa Olimpicom,ali kontam da ce i postavka protivnika biti takva da ce i mogucnosti biti drugacije za ovu utakmicu.Zato mi se i ne svidja izvlacenje Olimpica kao narednog protivnika,jer je to takva ekipa koja je sastavljena od odlicnih igraca,ali koja svojom igrom ubija igru.A nama to ne odgovara.Malo dekoncentracije i mozemo se okliznuti,a to za ovaj dio sezone moze biti pogubno.Sada treba puna koncentracija i nadam se da ce ih Amar naspanovati tako da nas igracki kadar bude u punom sjaju u narednih par utakmica.To je itekako potrebno pred odmor.Da li ce uspjeti vidjecemo,nadam se da je igracki kadar sada siri povratkom nekih povrijedjenih igraca i zao mi je sto sada Kerla ima tu povredu,jer bi nam po mom vidjenju bio od neprocjenjivog znacaja,znajuci za Bogijev umor i potrebu da svako malo ipak odmori jer njegova povreda sa koljenom lagano uzima danak.
Nadati se najboljem,zasto da ne.
http: //fkzeljeznicar.ba/ Najbolji portal za najbolji klub !

jovanmaksimovic
Kontakt:

Post Postao/la jovanmaksimovic » 30 okt 2012, 15:48

izmedju 01.09.2012. i 21.11.2012. zeljo ce odigrati cak 7 gradskih derbija... :lol:

4 su vec zavrsena, sa max. ucinkom od 4 pobjede...

ova liga je jedinstvena!!!
https://www.youtube.com/watch?v=H1M8yfyW2fo
FOR PAUL

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 30 okt 2012, 15:50

KB-TM87 je napisao/la:evo pa opletite :lol:

slika
Pocelo je pocelo :lol:
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

BernardBarnjak
Kontakt:

Post Postao/la BernardBarnjak » 30 okt 2012, 16:01

mine?
Bernard Barnjak, igrac Sarajeva koji je presao u Hajduk kasnih 80-tih, a u FK Sarajevu bio pravo popularan, ljubimac navijaca.

Blues 11
Kontakt:

Post Postao/la Blues 11 » 30 okt 2012, 16:14

Vodovod, kanalizacije, struja, internet xD
Vozdra masvi ljoze pionsam!

KB-TM87
Kontakt:

Post Postao/la KB-TM87 » 30 okt 2012, 17:03

fenomenu derbija treba prici sa jednog potpuno drugog aspekta osim aspekta kvaliteta igraca i strucnosti trenera. sta je presudno za tih famoznih devedeset minuta casti i ponosa?
mislim da je kljucni faktor PSIHOLOGIJA !
ja bih opet segregirao tu psihologiju na trenutnu i evolutivnu.

zasto jedan oblajhani ljak'se Huseinovic daje onakve izjave protiv nas? a prije njega je to ucinio Kojasevic,a prije kojasevica negi drugi Huseinovic i Kojasevic... i tako iz godine u godinu iz derbija u derbi? oni nisu djeca UDBE,oni su došle.pa zasto daju takve izjave? mi imamo djecu grbavice koji su sada izvrsni igraci,djeca koja su ponikla u Zelji i vole Zelju. zasto se od nas nikada nisu culi klicaji mrznje i poziv na linc?
zato sto je njihova i trenutna i evolutivna psihologija uvijek uvezana i cini jednu simbiozu postojanja. sta ih na to tjera? mrznja,zavist,pakost ili ambicija? znam samo da ljubav nije,oni ne vole svoj klub. njima je receno da trebaju mrziti VELIKANA ! i od 1946 to se nikad nije promijenilo. psihologija mrznje,psihologija laznih moralnih pumpadzija u njima razvija bijes i kompleks nize vrijednosti,zbog toga grizu,pljuju,psuju,kradu,vrijedjaju i kadri su ukrasti,a kada ukradu ponose se time. sva historijska psihologija mrznje prenosi se na trenutni igracki kadar,pa dobijamo akutnu mrznju koja se prenosi na teren. to je pokretacka snaga i motor **** od pamtivijeka. igracki kadar je u 5 deka,i nece ciniti neki veliki faktor u dobijanju utakmice,ali ako se dignemo iznad njihovih poriva mrznje i kompleksa i budemo bili spremni od prve minute na salve napada i agresivnu igru,imamo sanse. takodje ako se ne pogubimo prvih pola sata ,sto nam je adet,imamo sanse jer necemo kao prosli puta popravljati stvari.
onih godina kada smo imali najbolju poslijeratnu generaciju,derali smo ih ''k'o bugar tuku''. tada smo bili dva puta kvalitetniji,imali smo za klasu bolje igrace te smo ih uz veliki kvalitet pobjedjivali,nije nam trebala agresivnost. ove i ovih godina nam definitivno treba. imamo Amara,ali šef nije na terenu. na gerenu nam treba jedanaest ne lavova,nego jedanaest kerbera da od prve minute pa do posljednje drze sve konce u svojim rukama,rasture sredinu nadljudskim zalaganjem. da odbrana ima koncentraciju kao Gavrankapetanovic,a napad da ofunta dupe od presinga na njihove vezne i stop liniju. svaki puta kada sam pisao na temu derbija napomenem jedan kljucni element : BEZOBRAZLUK. momci odigrajte mangupski bezobrazno i hrabro. odigrajte kao nekada Buki,Edis,Adzem,Kurt,Alihodzic.. tada ce se sva njihova melasa bijesa i bezobrazluka raspliniti,jer vam tada ne mogu nista.

pomislit ce neko da igramo protiv Manchestera koliko sam se raspisao. ali ne..ovo je derbi i ja ne zelim da pola godine cekam popravni. ne zelim da pola godine bjezim od udbe,ne zalim da pola godine rezimiram nase greske,ne zelim da pola godine mislim na gresku nekog naseg igraca koji nas je kostao pobjede,ne zelim jer mozemo to sve srediti za tih famoznih 90 minuta ponosa i casti. mozemo iz jednog razloga JER JE LJUBAV JACA OD MRZNJE !!!

UBIJTE IM SNOVE ,JUG IZDAT NECE !
Željezničar - kult glavnog grada

I nostri cuori non finiranno mai di battere - Forza Lazio!

ljozeTM
Kontakt:

Post Postao/la ljozeTM » 30 okt 2012, 17:06

ipak olimpic u kupu prvu odigrat na 0 .poslije umora na derbiju i neki minimalan poraz ne treba da zabrine ipak smo kvalitetniji od njih,al prvo torpedo odradit uzet 3 boda pa makar iz ofsajda nek kukaju poslije :mrgreen:
ZELJEZNICAR-19TM87-ZAVIDOVICI

likusa
Kontakt:

Post Postao/la likusa » 30 okt 2012, 17:08

ovo treba igracima okacit na trenig u svlacionicu !
Željeznicar za život cijeli !

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 30 okt 2012, 17:12

Odlican tekst... svaka cast potpisniku ovih redaka.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 30 okt 2012, 17:26

" i facebook je plavo-bijeli, Zeljeznicar za zivot cijeli " :mrgreen:

slika
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Edin TM87
Kontakt:

Post Postao/la Edin TM87 » 30 okt 2012, 17:29

Imal' na yt ona pjesma od BHF-a sto se pjevala na poluvremenu? Ako nema mozel' tekst...
Roger Federer the greatest of all time!
Peyton Manning - the greatest QB of all time!

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 30 okt 2012, 17:34

Edin TM87 je napisao/la:Imal' na yt ona pjesma od BHF-a sto se pjevala na poluvremenu? Ako nema mozel' tekst...
" onclick="window.open(this.href);return false;
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

rastafarian
Kontakt:

Post Postao/la rastafarian » 30 okt 2012, 17:39

Ulaznice su u prodaji od srijede, 31.10.2012. godine u oba Fan Shopa FK Sarajevo, kao i na standardnim prodajnim mjestima u gradu, kao o putem portala http://fcs.kupikartu.ba/" onclick="window.open(this.href);return false;.
ovo samo za njihov sjever i istok, ili i Jug ?
Ž'21 !

alè alè alè Milan alè forza lotta vincerai non ti lasceremo mai!

UEFA MAFIJA !

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 30 okt 2012, 17:40

Lijepo je procitati izjave igraca Zeljeznicara. Veoma pametno, odmjereno. Bekric nece ni da komentarise. Zeba kulturno iznio svoje misljenje gradskim rijecnikom gdje ne obiluje papanluk. Lijepo je i to da se vec sad osjeti odakle pusu vjetrovi nervoze.

Jeftini pokusaji provokacija nisu upalili kod fudbalera Zeljeznicara. Radim sa momkom koji je zakleti pitar i kaze da ga je strah. Reko sto eno Said je najjavio oprostaj ako izgubite. Kaze pa zbog tih kretenski izjava me strah da nas ne otresete ko beba zvecu. Ma reko 0:3 nije opasno, on se smije kaze sve je moguce ali mu se ne svidja stav igraca Sarajeva. Momak je mlad 23 godine ima ali ima i u glavi inace ga ameri ne bi zaposlili. Registrovan je kaze i na ovome forumu ali mi nije rekao ko je mogu admini naci ista nam je ip adresa sigurno ili u dva broja razlika ali ista lokacija.

Svidja mi se i atmosfera kod navijaca Zeljeznicara. Od ovih starijih sam cuo da ce ih par ici na zapad ali dosta nece jer ce hladno biti. Ja necu prisustvovati derbiju jer sam dan poslije u gradu tek ali lijepo je vidjeti da se ni na forumu ne pridaje puno paznje provokacijama jer ipak mi imamo o cemu pricati. Izvukli smo Olimpik a neko nece ni na tv-u kup gledati. Tako da moraju lajati. A pas koji laje ne ujeda.

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], Orvel i 27 gostiju.