Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

dijalog
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la dijalog » 29 okt 2012, 19:27

calcio je napisao/la:
Ma nema, strasan primjer. Hoces da kazes da je Ibricic hrvatski reprezentativac da bi igrao u nekom boljem klubu?
pa eto pogledaj gdje igra medunjanin, a gdje badelj?

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 29 okt 2012, 19:30

dijalog je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Ma nema, strasan primjer. Hoces da kazes da je Ibricic hrvatski reprezentativac da bi igrao u nekom boljem klubu?
Dobro je @jacky ,znamo da ces vazda naginjati za ''svoje'' :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 okt 2012, 19:32

dijalog je napisao/la:
calcio je napisao/la:
naporan si, drug. kakve to veze ima? možda je Badelj u očima skauta stranih klubova bolji igrač od Medunjanina i to je to. zašto npr. Spahić igra u Sevilli,a Ćorluka u Lokomotivu, ako ćemo tako gledat? zar ne bi trebalo biti obrnuto s obzirom da su igrači Hrvatske više cjenjeni?

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 29 okt 2012, 19:32

ili ćeš reći da je kalinić neka igračina?? pa ibro je tad bio najbolji igrač u hnlu. zašto ga nije pokupio blackburn ja stvarno ne znam.
naši igrači se moraju dokazat tri puta da naprave normalan transfer.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 29 okt 2012, 19:35

dijalog je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Ma ja, ko zna. Da je Ibro odabrao kockaste umjesto BiH mozda bi umjesto u Lokomotivi zaigrao u glamuroznoj ukrajinskoj ligi :)
Sad se vrati nazad i primjetices da su svi igraci koje si naveo, osim Kalinica, iz Dinama. Ciji nastupi u Evropi su takodje zasluzni za transfere.
Ali nebitno sve to, ne igraju ni nasi po Duisburgima i TUS Koblenzima nego u dobrim klubovima (vecina).

jako
Kontakt:

Post Postao/la jako » 29 okt 2012, 19:44

kad interpol krene hapsiti po ovom forumu zbog pedofilije...

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 29 okt 2012, 19:47

Pišete gluposti ..kao prvo, Dinamo ima Mamića koji zna uvaliti igrača bolje nego bilo ko na ovom svijetu, to odgovorno tvrdim. Kao drugo, Alena već sada "traže" Real, Manchesteri, Juventus, itd. Dakle, mali može igrat' za San Marino, otišao bi u neki od najvećih klubova na svijetu.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 okt 2012, 19:51

jako je napisao/la:kad interpol krene hapsiti po ovom forumu zbog pedofilije...
prvo bi morali Wengera sklepat :)

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 29 okt 2012, 19:58

Pasos je određene drzave cuda radi kada su transferi u pitanju ...

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 29 okt 2012, 19:58

maximusdecimus je napisao/la:
jako je napisao/la:kad interpol krene hapsiti po ovom forumu zbog pedofilije...
prvo bi morali Wengera sklepat :)
hehehe 8-)

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 okt 2012, 20:00

samson je napisao/la:Pasos je određene drzave cuda radi kada su transferi u pitanju ...
opet nije problem, Alen može imati oba istovremeno, tako da igranjem za BiH ne gubi ništa po tom pitanju

samson
Kontakt:

Post Postao/la samson » 29 okt 2012, 20:05

maximusdecimus je napisao/la:
samson je napisao/la:Pasos je određene drzave cuda radi kada su transferi u pitanju ...
opet nije problem, Alen može imati oba istovremeno, tako da igranjem za BiH ne gubi ništa po tom pitanju
Kontam to. Mislio sam prije svega na usporedbu Badelj-Ibricic ...

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 okt 2012, 20:13

koje ja nebuloze ovdje mogu procitat.cuj eto Manchester,Real,Barsa...ce kupiti igraca samo jer ima pasos hrvatske.Repka moze donekle pomoci da odes u neki klub,ali to vazi samo kod 1 transfera.ako si ti **** od igraca,ma mozes igrati i za Brazil,neces dogurati vise od Pofalickog.A ako imas kvalitet mozes igrati i za Somaliju (sad cekam da me Somalija Che sa ORG-a pocne kritikovat,da ne diram njegovu Somaliju :mrgreen: :mrgreen: ) igraces za Barsu,Real i ostale velike klubove.A s obzirom da mi imamo sporazum sa Hrvatskom o dvojnom drzavljanstvu,mali se ne mora odreci putovnice i opet moze igrati za nas,a da se ne smatra strancem u EU,jer pored naseg ima i HR drzavljanstvo
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 okt 2012, 20:16

samson je napisao/la: Kontam to. Mislio sam prije svega na usporedbu Badelj-Ibricic ...
ma nema to veze, Badelj je bolji igrač od Ibre. gledao sam Badelja, a gledao sam i Ibru, ovaj prvi mi je ostavio puno bolji dojam.pratim i HSV i vidim da se fino uklopio u ekipu, strasno jak igrac na lopti, na malom prostoru vrlo lako otrese 2,3 protivnička igrača, a i kreće se puno više od Ibre. to je moje mišljenje, dozvoljavam da nisam u pravu ;)

vidovitadjemila

Post Postao/la vidovitadjemila » 29 okt 2012, 20:22

Sva sreca pa ne razmisljaju svi kao ti,mada ih ima.Pokunjavanje glave i skidanja gaca zbog MOZDA malo vise privilegije i nije bas primjer koji treba da pokazes svom djetetu.
@ harishp .Kako dubokoumno od tebe.Prvo bolan dobro procitaj ono sto komentarises pa onda prokomentarisi nesto.
Sta je to nerealno da djete koje je odraslo u Zagrebu i poniklo u Dinamu te Hrvati od njega napravili igraca igra za Hrvatsku.Evo bas cemo vidjeti za koga ce igrati.Ma spreman sam cini mi se i da se opkladim :lol: .
Morate shvatiti da su jedno nase zelje a drugo je realno.I ti moras da shvatis poziciju u kojoj se decko nalazi.Ali ne ti neces jer vaznija je nasa zelja ,nego ono sto je njemu bitno.
Mogao bi ja tebi da sada ovdje cjelu studiju napisem zasto Hrvati i Srbi rodjeni ovdje koji nesto vrijede nece da igraju za BiH vec biraju reprezentacije susjednih zemalja.Jedan je osnovni razlog.Zato sto te reprezentacije imaju bolje rezultate.Pa sta mislis da je Bosna bila treca u Evropi ,do sada se plasirala na gotovo sva prvenstva poslije rata a Hrvatska se nije plasirala ni na jedno,dali bi tako nogometasi Hrvati iz BIH birali Hrvatsku .Ma ja garantujem da nebi ni pomislili da lete tamo.Ja samo kazem sta je srz problema .Vecina ovdje citam nesto izvrdava i trazi neke nemoguce razloge za igranje za BiH.Opet ponavljam volio bi nego ista da igra i nisi ti jarane nesto veci domoljub od mene sto tako fazon razmisljas,jer to je zaboga popularnije na ovom forumu.Ali hajdemo vec jednom realnosti pogledati u oci i problem nazvati pravim imenom.Da bi se te stvari promjenile nasa reprezentacija mora napraviti iskorak i plasirati se na veliko takmicenje da bi bili ozbiljno shvaceni i na bilo koji nacin konkurentni.Pa i u segmentu o kome pricamo.Dotle bojim se da ce nam igrati neke Pandje ,Bartolovici ,braniti neki Supici a mi se nafuravati kako su to klasne igracine.I jos dugo necemo vidjeti dalje od nosa i tapkati u mjestu...A mi sad ocekujemo da se igraci naseg porjekla odluce za BiH.Pa Zlatan Ibrahimovic nije.I dali je pogrjesio...Iz naseg ugla jest sigurno :D iz svog cisto sumnjam ;) ...
OTKAKO JE STARI TRAVNIK NASTAO,OVAKAV SVJET JOS NIJE RASTAO A MENE DUGO BILO NIJE...

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 okt 2012, 20:35

vidovitadjemila je napisao/la:
Sva sreca pa ne razmisljaju svi kao ti,mada ih ima.Pokunjavanje glave i skidanja gaca zbog MOZDA malo vise privilegije i nije bas primjer koji treba da pokazes svom djetetu.
@ harishp .Kako dubokoumno od tebe.Prvo bolan dobro procitaj ono sto komentarises pa onda prokomentarisi nesto.
Sta je to nerealno da djete koje je odraslo u Zagrebu i poniklo u Dinamu te Hrvati od njega napravili igraca igra za Hrvatsku.Evo bas cemo vidjeti za koga ce igrati.Ma spreman sam cini mi se i da se opkladim :lol: .
Morate shvatiti da su jedno nase zelje a drugo je realno.I ti moras da shvatis poziciju u kojoj se decko nalazi.Ali ne ti neces jer vaznija je nasa zelja ,nego ono sto je njemu bitno.
Mogao bi ja tebi da sada ovdje cjelu studiju napisem zasto Hrvati i Srbi rodjeni ovdje koji nesto vrijede nece da igraju za BiH vec biraju reprezentacije susjednih zemalja.Jedan je osnovni razlog.Zato sto te reprezentacije imaju bolje rezultate.Pa sta mislis da je Bosna bila treca u Evropi ,do sada se plasirala na gotovo sva prvenstva poslije rata a Hrvatska se nije plasirala ni na jedno,dali bi tako nogometasi Hrvati iz BIH birali Hrvatsku .Ma ja garantujem da nebi ni pomislili da lete tamo.Ja samo kazem sta je srz problema .Vecina ovdje citam nesto izvrdava i trazi neke nemoguce razloge za igranje za BiH.Opet ponavljam volio bi nego ista da igra i nisi ti jarane nesto veci domoljub od mene sto tako fazon razmisljas,jer to je zaboga popularnije na ovom forumu.Ali hajdemo vec jednom realnosti pogledati u oci i problem nazvati pravim imenom.Da bi se te stvari promjenile nasa reprezentacija mora napraviti iskorak i plasirati se na veliko takmicenje da bi bili ozbiljno shvaceni i na bilo koji nacin konkurentni.Pa i u segmentu o kome pricamo.Dotle bojim se da ce nam igrati neke Pandje ,Bartolovici ,braniti neki Supici a mi se nafuravati kako su to klasne igracine.I jos dugo necemo vidjeti dalje od nosa i tapkati u mjestu...A mi sad ocekujemo da se igraci naseg porjekla odluce za BiH.Pa Zlatan Ibrahimovic nije.I dali je pogrjesio...Iz naseg ugla jest sigurno :D iz svog cisto sumnjam ;) ...
da je babi gitara, bila bi Goran Bregović :mrgreen: jbg, nije da ta tvoja tvrdnja nije tačna, ali čini mi se da podcjenjuješ privrženost bh Hrvata matici...ima tu neka tajna veza :)

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 29 okt 2012, 21:04

Sakuragi je napisao/la:
vidovitadjemila je napisao/la:Hajde brate dragi da i mi jednom u zivotu budemo malo realni i ne gledamo sve iz svog ugla.Da se razumijemo i ja bi volio da takav talenat igra za BiH.
Ali realno mali je rodjeni Zagrepcanin ponikao u Dinamu ,ljudi ulagali svoj trud i znanje da naprave igraca od njega i mislim da je i vise nego realno da igra za Hrvatsku.
Hajde da postavimo stvari ovako .96 u Sarajevu rodi se decko koji se zove npr.Damjan Damjanovic.Roditelji katolici. :D Otac ga sa 7-8 godina dovede na Grbavicu i strucnjaci do danas naprave najveceg talenta nogometa u Bosni i Hercegovini.I onda se neko napravi pametan i predlozi da djete igra za Hrvatsku.Kako bi vi reagovali.Ali posteno.... :)
samo jedan jedan primjer: Mario Stanic.

Kod nas na balkanu nema ni logike ni realnosti, znaci necu da trosim svoju logiku.

Svaki hercegovac ili bosanski katolik/hrvat sto je nesto valjao otiso je da igra za hrvatsku. I kazes da mi trebamo biti realni? haj ne kaki.
Zaboravio da navedes u toj hipotetskoj prici da je tata te mlade nade bio reprezentativac susjedne drzave.
Ma daj pa nije samo primjer Mario Stanic.Svaki Hrvat koji je imao priliku da bira izmedju Hrvatske i BiH izabrao je Hrvatsku.To je nasa realnost.I hajde da ti ja sada kazem koji je osnovni razlog.E to jarane sto je Hrvatska nogometna reprezentacija i po poziciji na rang listi i po do sada postignutim rezultatima pet koraka ispred nase reprezentacije.I to je za mnoge bolna istina.I logicno je da igraci koji imaju sansu da se odluce imaju takav izbor.Ili mozda nije.
I ja se realno bojim da ce tom logikom ici i Alen Halilovic.A to da na Balkanu nema logike malo se varas .Ta logika zove se novac i interes ,a ja se ce bojim da u ovoj prici to biti presudno ,jer vjerovati da Mamic i ljudi iz vrha Hrvatskog nogometa nece iskoristiti ugovor sa malim koji imaju i sve ostalo ravno je najvecoj gluposti.
Realno, evo sada nesto razmisljam ja da sam u poziciji roditelja malog Halilovoca, odlucio bi da on igra za Hrvatsku,ako mislim dobro svom djetetu.Ma i svi vi bi tako postupili.lako je iz neke nase kvazi perspektive gledati na stvari.Stavite se malo i u njihovu kozu pa razmislite.I bas me interesuje sta ste zakljucili...

Hvala bogu pa nisu svi takvi kreteni kao ti, nebi ni imali ovih reprezentativca koje sad imamo, jer su dosta mogli u boljim reprezentacijama igrate nego sto je nasa.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 29 okt 2012, 21:07

Jesi li to opet bila kod Torabija?
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 29 okt 2012, 21:13

AlenHalilovic je napisao/la:

Hvala bogu pa nisu svi takvi kreteni kao ti, nebi ni imali ovih reprezentativca koje sad imamo, jer su dosta mogli u boljim reprezentacijama igrate nego sto je nasa.
na stranu Alen i fudbal, ti bi se trebao naučiti osnovnoj kulturi i ne nazivati kretenom nekog ko ima različito mišljenje od tebe! ako te roditelji tome nisu naučili, nadam se da ćeš dobiti lekciju od moderacije

P.S. nisam vidio čovjeka koji se 16-godišnjem klincu više uvlači u dupence od tebe :mrgreen: sačekaj da mali bar postane milioner, da imaš kakvog hajra od toga

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 30 okt 2012, 00:17

Ljudi sta vi mislite na moje jedno zapazanje vezano za intervjue koje prave novinari iz komsijske drzave s Alenom Halilovicem. Novinari mu guraju Hrvatska, Hrvatska.. nada li se pozivu za repku Hrvatske, da li ce se odazvati selektoru repke Hrvatske itd., a Alen kad odgovara kaze nadam se da cu igrati za A repku, velika mi je cast odazvat se selektoru koji god bude tada..
Poenta je da lik rijec Hrvatska nikako preko jezika ne prebacuje, dok rijec bosanac katkad i kaze jos komsijskim medijima..

Trebali bi mu nasi (eto kao onako) poklonit jedan dres pjanicev, cisto eto onako slucajno sto kaze da mu se po stilu igranja svidja pjanic. :D

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.