VolimTz je napisao/la:
Kako nisu psovke problem, ako si već pomenuo djecu, znači bolje da djeca nauče psovati bogove, nego da trpe minutu eventualnog dima. To meni baš i nije neka logika.
To nije Ultra, gađati igrače jedne ili druge bilo čime, ako si bio u toj priči to znaš i sam. I takvo ponašanje se osuđuje od strane pravih Ultrasa.
Ja ne volim gledati fudbal u kojim će igrači i uprava dati guzova za par miliona, prodati tradiciju i obraz, nekome ko ne zna ništa o njihovom klubu. Fudbal je igra za narod, a ne za novac.
Toliko od mene uživaj.
Kao prvo nisam rekao da nisu psovke problem nego da su daleko manji problem nego nasilnicko ponasanje i baklje koje donose stetu klubu. Dijete uci u kuci sta valja a sta ne valja a ne na tribini, znaci nece se njegov kucni odgoj tek tako pokvarit... druga je stvar ako ga nema. A dim od baklje direktno utice na zdravlje djeteta.
Naravno da nije ultra gadjati igrace, nije ni bacati kamenje na tribinu sa obicnom publikom, nije ni pretuci nekoga samo zato sto ima sal protivnickog kluba, nije ni paliti autobuse, kao ni ganjati i tuci igrace... sve se to vidja na stadionima i u blizini njih iako to nije ultra zar ne?