FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

alan ford 26
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la alan ford 26 » 28 okt 2012, 12:55

Pa naravno da je bolje napraviti stimung sa bakljama za derbi utakmice, sve to lijepo izgleda, al brate nikakve koristi od toga na "malim" utakmicama, naprotiv. Kao sto je neko vec prethodno rekao ne bi ni to bio problem da je posjeta na svakoj utakmici 7-8 milja, ne bi se toliko osjetilo. Pitao bi ja ove ultrase, kao najvece navijace da iz svog dzepa kesira 500 KM ili milju, da li bi je ikad vise zapalio. I niko ne stvara losu atmosferu neg se diskutuje, vodimo se logikom, sta je ok u trenutnoj situaciji a sta ne.
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

Cuspajz
Kontakt:

Post Postao/la Cuspajz » 28 okt 2012, 13:12

alan ford 26 je napisao/la:Pa naravno da je bolje napraviti stimung sa bakljama za derbi utakmice, sve to lijepo izgleda, al brate nikakve koristi od toga na "malim" utakmicama, naprotiv. Kao sto je neko vec prethodno rekao ne bi ni to bio problem da je posjeta na svakoj utakmici 7-8 milja, ne bi se toliko osjetilo. Pitao bi ja ove ultrase, kao najvece navijace da iz svog dzepa kesira 500 KM ili milju, da li bi je ikad vise zapalio. I niko ne stvara losu atmosferu neg se diskutuje, vodimo se logikom, sta je ok u trenutnoj situaciji a sta ne.
razlog ovakvoj posjeti je je stagnacija ,znaci raja zna unaprijed sta ce se desiti a to je da ce jamak ,svraka ili sta ja znam pobijediti na grbavici dosta utakmica ,u gostima isto tako a onda ce doci neki lijevi klub i naruzit nas bez pardona ,nije problem sto ce nas oni pobijediti nego je problem sto znamo kako cemo proci ,to ne smeta 5000 ljudi ali smeta prestalim 15 000 koji bi dosli i hoce nesto novo ,drugi kljucni problem je neuredzenost stadiona ,vc radi il ne radi kako potrefis vrijeme ,da negdje sok mozes kupiti ni slucajno a trava iz betona raste da je ko nema pocupati i srediti ali bolje ovako prirodna atmosfera ,plus tome dodas karte od 5 ili 8 km za sve to u drzavi gdje nema posla nikako dobijes rezultat sa slavije ili sinoc i to je to

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 28 okt 2012, 13:14

Znal neko kolko smo igrali protiv Olimpica?
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

zeljocity
Kontakt:

Post Postao/la zeljocity » 28 okt 2012, 13:33

Polako polako samo vi palite baklje a jedna stvar je sigurna, iako nam treba da dodzemo do tog nekog evropskog standarda znaci zakoni itd.. prije ili kasnije to se desi. Zapamtite dobro samo je pitanje vremena kad ce Zeljo poceti tuziti vas "navijace" koji palite baklje. Kao prvo niko vas netjera da dolazite, kao drugo ko vam daje pravo da klubu nanosite finansijsku stetu? Kao trece ako mislite da supjiram evo vam jedan primjer Danac koji je prekinuo tekmu u Kopenhagenu izmedzu Danske i Svedske je bio optuzen i nogometni savez je od njega trazio odstetu (kako se sve zavrsilo ne znam) i jedva cekam taj dan kod nas.
Pali pali ali nicija nije do zore gorila ;). Cuj navijac a svako kolo klub osteti?????
Zeljo je beton i to armirani beton.
Who is your čampion??
Domination of blue nation.

pinki
Kontakt:

Post Postao/la pinki » 28 okt 2012, 13:36

je.bo vas rasprava više!

Koji vam je đavo ba, derbi je subotu, prvi smo i vi raspravljate ovdje petsto postova o bakljama?

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 okt 2012, 13:39

alan ford 26 je napisao/la:Pa naravno da je bolje napraviti stimung sa bakljama za derbi utakmice, sve to lijepo izgleda, al brate nikakve koristi od toga na "malim" utakmicama, naprotiv. Kao sto je neko vec prethodno rekao ne bi ni to bio problem da je posjeta na svakoj utakmici 7-8 milja, ne bi se toliko osjetilo. Pitao bi ja ove ultrase, kao najvece navijace da iz svog dzepa kesira 500 KM ili milju, da li bi je ikad vise zapalio. I niko ne stvara losu atmosferu neg se diskutuje, vodimo se logikom, sta je ok u trenutnoj situaciji a sta ne.
kakvi ultarasi kakvi bakaraci to sto se obuku o tom fazonu i sto polupaju koju kakfanu misle da su hit,lozenja na ultras tifo stranice i stavljanje klipva bitnije im je da ispadnu dobro na klipu,ili da se uslika kako stoje mangupi u dimu nego hocel go past,,ne znaju prvu postavu...

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 okt 2012, 14:11

Cuspajz je napisao/la:
SarajlijaTM je napisao/la:Teska tekma do bola,najvise za nas sto smo po kisi stajali na jugu,ko da je 3 sata trajala,jbt
Imam osjecaj da ih se vecina cuvala za derbi,sto od kartona,sto od povreda,dali go,tacno koliko je trebalo,ali smo i grijesili u pm. Mozda to da se pitice malo vise nafuraju kad pogledaju snimak i kazu po obicaju,ta ce oni,pa ih onda klempujemo. Il ko sto Osim rece, "Derbi ce se bitno razlikovati od ovoga veceras"

Nego kakav je ono primitivizam na pocetku? Dodje covjek da fino zamoli za baklje,da se ne pale na pocetku,fol navijanje "dino je jedan od nas..." ,a dino ne dodje ni do reflektora,zapalise,sjeba se jadan ko foka. Ono je bas bilo nisko. Treba sad protiv veleza dati kornjacama da rove ili makar da posmatraju,pa i da slikaju,pa fino na izlazu jednog po jednog po 5glava,makar ja izasao za sat vremena.
Volim i ja bakljadu,lijepo to izgleda,ponese raju,al ocigledno ne moze vise i kraj price

Ne mogu se oteti utisku da tu ima nesto vise,nije nekog briga ,ni za klub ,ni za navijanje,nego jednostavno mozda da se pokrene biznis kakav ko ovi ultrasi iz bg i slicno.
kakav primitizam baklje su se palile i palit ce uvijek naravno bez ubacivanja na teren ,svaka cast dini za sve sto radi i njegovom odnosu prema manijacima ali ko je on da dodze i kaze e nemojte to to i to ,i navijaci se ponasaju prema njemu korektno i postuju ga ali niko se ne mijesa gdje mu nije mjesto i ne trazi nesto sto nije moguce uraditi ,nije ni on morao glumiti djelioca pravde pa dobiti 2 milje kazne kao glavno lice za sigurnost na stadionu ,jedino od svega sto mi se ne svidza je kad se baklje pale nek se zapali 50 kom a ne 2 jer su kazne iste bez ubacivanja u teren ili su tu negdje
Nisi me skontao... nije primitivizam zapaliti baklju,primitivizam je ispasti pakas pa reci sve ok necu,klub ovo ono,bla bla,pa onda preci preko svojih rijeci

naravno da su se palile,ja sam ih prvi palio,doduse prije 10tak g. ,ali tad nije bilo kazni kao sad

Znaci racunica je jasna,paljenjem baklje NE pomazes klubu,nego mu ŠTETIŠ tako sto ionako malo love izbijas iz dzepa,love koja se moze potrositi pametnije. I kazes da volis klub,volis qrac moj il razmisljas plivadonom pa ne kontas.

Do mene stoji ekipa koja je zapalila vise baljki nego sto si nabrojao na slikama i videima na yt,pa od kad su poceli pucati kazne momci to vise ne rade

A cekaj da vidis dok nekome pukne film iz kluba i ne bude htio vise placati kazne za gluposti,pa uvedu da te kornjaca rovi i zavodi red umjesto onih prasinara sto grickaju kospe,pitacu te ko je djelilac pravde i ko je magup.
smjesno razmisljanje u najmanju ruku.

jedino sto se slazem da je bolje napraviti 3-4 puta godisnje kvalitetnu bakljadu na jacim tekmama gdje i treba da bude,a ne ovako za gluposti

enelinho
Kontakt:

Post Postao/la enelinho » 28 okt 2012, 14:15

ipetm je napisao/la:Znal neko kolko smo igrali protiv Olimpica?
Ako mislis na BAJRAMSKI 4:2 smo dobili , nakon 0:1 probudili se nasi i pocijepali vukove i u malom nogometu. Za nas igraju : KARIC , COLIC B , COLIC E , ARMIN HODZIC, BRKOVIC, PEHILJ, YOSHIDA, RAMIC

ipetm
Kontakt:

Post Postao/la ipetm » 28 okt 2012, 14:19

Hvala na infu, kakav je Yoshi? :D
Sve što imaš njemu daš, mi smo Željini Željo je naš !

White shoes never lose !

Ultras1921
Kontakt:

Post Postao/la Ultras1921 » 28 okt 2012, 14:26

enelinho je napisao/la:
Ako mislis na BAJRAMSKI 4:2 smo dobili , nakon 0:1 probudili se nasi i pocijepali vukove i u malom nogometu. Za nas igraju : KARIC , COLIC B , COLIC E , ARMIN HODZIC, BRKOVIC, PEHILJ, YOSHIDA, RAMIC
A dje nam je zebinjo :mrgreen:
Stojimo predano, nikom te ne damo! 1921

Forza Inter!

SarajlijaTM

Post Postao/la SarajlijaTM » 28 okt 2012, 14:28

Ultras1921 je napisao/la:
enelinho je napisao/la:
A dje nam je zebinjo :mrgreen:
Sazalio se Amar,da pitari bar nesto osvoje ove god.garant su ovdje u najjacem sastavu :lol: :lol: :lol:

Avanes
Kontakt:

Post Postao/la Avanes » 28 okt 2012, 14:37

Da ne cititam post bezveze. SarajlijaTM je napisao od rijeci do rijeci ono sto ja zelim, ali mi fakat mrsko po ovom sivom vremenu (meteoropata sta cu). Proslu tekmu protiv Slavije, nekakve curice (redovne su fakat i uvijek su na tekmama) upalise bengalku pravi i prepadose se jadne, baci ova baklju iz ruku od straha sekunda je falila da je nekome za vrat gurne. Sve ja to shvatam da je furka, ali furka koja mom Zelji izbije 3000 lupam, a znam kako je tesko zaraditi tih 3000 je uzasno glupa furka. Cuj da klub placa navijacima hranu i sokove i ko zna sta sve ne. Takvo nesto mi nikad u zivotu nije palo na pamet. Ja oduvijek gledam kako da pomognem klubu, saljem mailove sa idejama, kupujem originalne proizvode itd itd, a ne da ocekujem da mi klub plati nesto. Ogromna je razlika ljubavi koju gaje ove malo iskusnije generacije prema svom Zelji od ljubavi koju gaje novije generacije, sve je otislo naopako pa tako i to nazalost. Volite vi Zelju ja to ne sporim, ali razmislite malo prije nego sto uradite nesto.
Prvenstvo je vaznije, kup je onako usput.

alan ford 26
Kontakt:

Post Postao/la alan ford 26 » 28 okt 2012, 14:51

Cuspajz je napisao/la:
razlog ovakvoj posjeti je je stagnacija ,znaci raja zna unaprijed sta ce se desiti a to je da ce jamak ,svraka ili sta ja znam pobijediti na grbavici dosta utakmica ,u gostima isto tako a onda ce doci neki lijevi klub i naruzit nas bez pardona ,nije problem sto ce nas oni pobijediti nego je problem sto znamo kako cemo proci ,to ne smeta 5000 ljudi ali smeta prestalim 15 000 koji bi dosli i hoce nesto novo ,drugi kljucni problem je neuredzenost stadiona ,vc radi il ne radi kako potrefis vrijeme ,da negdje sok mozes kupiti ni slucajno a trava iz betona raste da je ko nema pocupati i srediti ali bolje ovako prirodna atmosfera ,plus tome dodas karte od 5 ili 8 km za sve to u drzavi gdje nema posla nikako dobijes rezultat sa slavije ili sinoc i to je to
Sve to stoji sto si ti napisao, slazem se u potpunosti, jos pridodaj lose vrijeme i tv prenos i dodjes do cifre od max 3-4 hiljade po utakmici, samo smo stavili naglasak na te baklje koje ne idu u prilog klubu u ionako jadnoj finansijskoj situaciji. Ali je i evidentno da je NS odlucio da uzme taj kes od BH telecoma kao sponzora sebi kroz ove kazne. Recimo bolje te pare sto se trose na pirotehniku iskoristiti u druge svrhe, u dekor tribine, zastave folovi...
"Bolje živjeti 100 godina u bogatstvu, nego jedan dan u siromaštvu!"

Minhi
Kontakt:

Post Postao/la Minhi » 28 okt 2012, 14:52

Baklje protiv Olimpica nam fakat nisu trebale.
Idemo sad oderat pitare na olimpiskom stadionu :D
Ja sam lud, ja sam jak - ja sam ZELJIN MANIJAK !!!

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 28 okt 2012, 15:08

Kvesic nije nesto bio posebno na onoj jucerasnjoj utakmici,a toliko se ocekuje od njega U-21 reprezentativac..Svraka,A reprezentativac takođe nije puno odskocio od ostalih..Odvaznu igru na terenu je pokazao onaj Duljevic Haris iz Olimpica..Željezničar nema povezanu igru,iako u ekipi ima dosta tehnicara uvijek nekako se izgubi lopta na 30tak metara od protivnickog gola..

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 okt 2012, 15:38

Danas su se na Otoci odigrale utakmice omladinaca izmedju Olimpika i Zeljeznicara.. Nasi dobili u obje kategorije..
Kadeti dobili 3:1 a juniori 3:0.. Za juniore strijelci Hota broj 10 i Bajic broj 7 dva puta.. Istakao bih igru malog Bajica.. Desno krilo koje ce, ako ga uspijemo premuntati da potpise, biti veliko pojacanje za prvi tim.. Za Olimpik igrao onaj nas proslogodisnji junior Hajradinovic i nije se mogao prepoznati.. Vidi se da mu se ne igra za Olimpik ali stari mu je mozda i upropastio karijeru odlucivsi da mu sin igra za zelene..
BUDI ŽELJO !!!

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 28 okt 2012, 15:47

champions1921 je napisao/la:Svugdje se stalo u kraj pirotehnici pa ce se stati i kod nas
Osim u Velikoj Britaniji i Irskoj (gdje se skoro nikada nije palila), Njemackoj prvoj Bundesligi i Španiji (gdje zaista rijetko vidim) gdje se to stalo pirotehnici u kraj? Gledam redovno slike navijaca iz Italije, Rusije, Poljske, Austrije i ponekad cak Francuske, Holadnije i Portugala (namjerno nisam naveo Balkan jer opce poznato stanje kod nas) i uvijek vidim pirotehniku (cak i na manjim utakmicama, slicno kao kod nas svega nekih 5-6 baklji), kazne mnogo vece nego kod nas, ali imam osjecaj da se nigdje kao kod nas raja medjusobno optuzuje zbog toga...

ciza
Kontakt:

Post Postao/la ciza » 28 okt 2012, 15:54

razlog ovakvoj posjeti je je stagnacija ,znaci raja zna unaprijed sta ce se desiti a to je da ce jamak ,svraka ili sta ja znam pobijediti na grbavici dosta utakmica ,u gostima isto tako a onda ce doci neki lijevi klub i naruzit nas bez pardona ,nije problem sto ce nas oni pobijediti nego je problem sto znamo kako cemo proci ,to ne smeta 5000 ljudi ali smeta prestalim 15 000 koji bi dosli i hoce nesto novo ,drugi kljucni problem je neuredzenost stadiona ,vc radi il ne radi kako potrefis vrijeme ,da negdje sok mozes kupiti ni slucajno a trava iz betona raste da je ko nema pocupati i srediti ali bolje ovako prirodna atmosfera ,plus tome dodas karte od 5 ili 8 km za sve to u drzavi gdje nema posla nikako dobijes rezultat sa slavije ili sinoc i to je to[/quote]

Sve to stoji sto si ti napisao, slazem se u potpunosti, jos pridodaj lose vrijeme i tv prenos i dodjes do cifre od max 3-4 hiljade po utakmici, samo smo stavili naglasak na te baklje koje ne idu u prilog klubu u ionako jadnoj finansijskoj situaciji. Ali je i evidentno da je NS odlucio da uzme taj kes od BH telecoma kao sponzora sebi kroz ove kazne. Recimo bolje te pare sto se trose na pirotehniku iskoristiti u druge svrhe, u dekor tribine, zastave folovi...[/quote]

jos da kakvu nagradu dadnu publici,kakvu estradnu zvijezdu da malo zabavi publiku,jos sta pojest popit,sta toplo pod guzicu, i onda da pokazemo ljubav prema klubu o kojoj se na sva usta hvalimo!pardon na sva slova s tastature

nime_tm87
Kontakt:

Post Postao/la nime_tm87 » 28 okt 2012, 16:03

slika

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 28 okt 2012, 16:06

AnelZ je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Svugdje se stalo u kraj pirotehnici pa ce se stati i kod nas
Osim u Velikoj Britaniji i Irskoj (gdje se skoro nikada nije palila), Njemackoj prvoj Bundesligi i Španiji (gdje zaista rijetko vidim) gdje se to stalo pirotehnici u kraj? Gledam redovno slike navijaca iz Italije, Rusije, Poljske, Austrije i ponekad cak Francuske, Holadnije i Portugala (namjerno nisam naveo Balkan jer opce poznato stanje kod nas) i uvijek vidim pirotehniku (cak i na manjim utakmicama, slicno kao kod nas svega nekih 5-6 baklji), kazne mnogo vece nego kod nas, ali imam osjecaj da se nigdje kao kod nas raja medjusobno optuzuje zbog toga...
U tim jacim ligama se radi o izolovanim slucajevima.. I te tekme prati 30 000+ gledalaca koji placaju deset puta skuplje ulaznice od nas tako da tim klubovima nije problem platiti poneku kaznu.. Kod nas je situacija skoro da sav prihod od karata bude nuliran kaznama.. Prije smo kazne kompenzirali izdavanjem stadiona na koristenje reprezentacijama ali sada nas stadion ne koristi niko osim nas..Samo Balkan i mozda J.Amerika su mjesta gdje je pirotehnika uobicajena pojava.. I ta cinjenica se moze objasniti ako pogledas zivotni standard u tim drzavama u odnosu na bogatije i uredjenije..
BUDI ŽELJO !!!

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”