Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

don_burza
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la don_burza » 27 okt 2012, 10:38

Liverpool- Levante bi zaista bio duel stabilnih prvoligasa :D
Thomas Müller - Fußballgott

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 okt 2012, 11:45

Naravno Spance uvijek ponese nki trijumf u superkupovima i Evropa ligi, sjetimo se samo tog Atletica kad su isto bili mocni na rijecima sa Aguerom, Forlanom kasnije izdominirali EL, dosli su Ligu Prvaka i u nekakvoj smijesnoj grupi nisam siguran ko je sve bio znam da su bili zadnji u grupi.

Da Napoli je bas oslabio u odnosu na proslu godinu, toliko su oslabili da se ove sezone bore za titulu u Italiji, i uvjeren sam da ce ako ne osvoje bar drugi na kraju zavrisiti, dakle jos bolji nego prosle sezone. Ali dobro rezultati u EL su mjerilo, nije lako sa mocnim Dniprom Dnipropetrovskim :lol: koje vodi diletant Juande Ramos

Nije tu ni do kombinovanja timova, kad ti timovi ne ulazu nikakve napore da ostvare dobar rezutat u EL jer su procjenili da im ista samo steti, ne mogu se sjetiti tacno ali celnici ili igraci nekog tima iz liga petice nisam siguran jel engleski ili italijanski je prije pocetka EL rekao da se nada da ce ispasti vec u pretkolu :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 okt 2012, 12:55

Ma nema smisla ovo vise.. Spancima pojedinim nikad nece engleska biti bolja od njihove lige i to je to.. Samo se mozemo kretat u krug sa ovim raspravama..

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 okt 2012, 12:55

Adi_Zepce je napisao/la:Ovo da je NBA liga Premir poteklo je od ljubitelja te lige na ovom forumu.Englezi imaju kupovnu moc i sve vise igraca dovode bas iz Španjolske i to je jos jedan dokaza da zele kopirati tu ligu.Shvatili su i oni da od njihovih parmaka nema kruha,te da je polovnjak iz Španjolske u EPL zvijezda :mrgreen:
E pa nije od mene poteklo i nećeš nikad čuti da ja to kažem, osim da vam je takva usporedba preglupa,jer ne može nijedna liga biti bolja od ostalih toliko da se može okarakterisati da je NBA za ostale ;)

Englezi dovode igrače iz cijelog svijeta, ne samo Primere, to pokazuje i podatak da najviše igrača iz Prema učestvuje na eurima i Svjetskim prvenstvima.

A normalno da bi željeli imati rezultate jedne Španije na tim takmičenjima (i ja željeo da Bosna igra kao Španija i osvaja prvenstva, makar cijela naša liga bila sastavljena od igrača iz Španije :mrgreen: ), i onda se i traže takvi igrači koji bi mogli donijeti dijelić igre te Španije u timove iz Prema ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 okt 2012, 13:18

Jos jedna ubleha, Englezi kupuju igrace iz svih drzava pa tako i spanije, francuza je mnogo vise u engleskoj nego Spanaca pa Primeraljupci ne govore da Engleska kopira Francusku vec Spansku ligu, ima svaba, brazilaca, argentinaca, afrikanaca, ostalih juznoamerikanaca, ostalih evropljana jedino italijana nema puno, njih je tesko od italije odvojiti. Po njihovoj prici rekao bi da su pola premiershipa spanski igraci.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 okt 2012, 13:27

Paja mozes ti pricat sta hoces, ali prosjecan igrac u Spaniji je zvijezda u EPL-u ..

Spanija ima najbolje mlade igrace na svijetu, najbolju skolu, najbolji sistem rada.

Da je organizirana kao EPL, bila bi duplo jaca.
Ovako je tu negdje s tim da se u Primeri igra duplo lijepsi i atraktivniji fudbal.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 okt 2012, 13:31

M4kaveli je napisao/la: Ovako je tu negdje s tim da se u Primeri igra duplo lijepsi i atraktivniji fudbal.
Ti nikad shvatiti da je to "ljepši i astraktivniji", subjektivni dojam ;)

Nekome se zbog stila igre sviđa Prem, nekome Primera, nekome Serie A itd..

Isto tako će neko treći reći da se po njemu ljepši fudbal igra u nekoj drugoj ligi ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 okt 2012, 13:38

M4kaveli je napisao/la:Paja mozes ti pricat sta hoces, ali prosjecan igrac u Spaniji je zvijezda u EPL-u ..

Spanija ima najbolje mlade igrace na svijetu, najbolju skolu, najbolji sistem rada.

Ovako je tu negdje s tim da se u Primeri igra duplo lijepsi i atraktivniji fudbal.
Pa otac mi navija za Barcelonu msm nije neki navijac al su mu najdrazi pa kad upali englesku ligu i gleda samnom covjek uziva.. "Kako brzo igraju" ( njegove rijeci).

Neko voli tu brzinu, nego voli gledat kako lopta kruzi.

Drugo, ne kupuju englezi od spanaca samo, kupuju i oni od engleza..
Evo jedan ali dovoljan primjer.. Koliko je Real se nakupovao igraca iz Uniteda zadnjih godina..

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 27 okt 2012, 13:40

Nije to subjektivni dojam nego je to totalno nerealno.

Kako se nekome moze vise svidjati npr. igra Uniteda i Citya nego Reala i Barcelone ?

Atletico, Valencia i Malaga takodje igraju lijepse i atraktivnije od svih klubova iz EPL-a.

Ali naravno da ce ljubitelji Premier lige pisati kako ti klubovi igraju lijepse i bolje.

Pa u Engleskoj pola ekipa nema rep a ni glavu. Neke imaju repa a nemaju glavu i obrnuto.
U Spaniji je skroz drugacije. Sve ekipe, pa i one koje dodju iz Segunde imaju i glavu i rep i znaju sta hoce.
Imaju svoj jednistven stil.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 27 okt 2012, 13:48

Pa naravno da ce spanski fanovi reci da je njihov fudbal ljepsi. Ja barcu ne volim gledat sa tim pasovima, real vec mogu..

Al nije bit u ta dva kluba.. Radije cu gledat Reading - Fulham nego tamo nekog Getafe - Mallorcu..
Jer se brze igra.. Ja volim tu brzinu i et.. Navukao sam se na spid. :P

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 27 okt 2012, 14:10

M4kaveli je napisao/la:Nije to subjektivni dojam nego je to totalno nerealno.

Kako se nekome moze vise svidjati npr. igra Uniteda i Citya nego Reala i Barcelone ?

Atletico, Valencia i Malaga takodje igraju lijepse i atraktivnije od svih klubova iz EPL-a.

Ali naravno da ce ljubitelji Premier lige pisati kako ti klubovi igraju lijepse i bolje.

Pa u Engleskoj pola ekipa nema rep a ni glavu. Neke imaju repa a nemaju glavu i obrnuto.
U Spaniji je skroz drugacije. Sve ekipe, pa i one koje dodju iz Segunde imaju i glavu i rep i znaju sta hoce.
Imaju svoj jednistven stil.
Kako ti ne shvataš da se nekome može sviđati i može biti zaljubljen u stil igre koji nije tika-taka ili da to nije tim koji dolazi iz Primere ;)

Ti kao da nisi čuo nikad za demokratiju i objektivnost :roll: :mrgreen:

Nismo svi isti, i hvala Bogu pa nismo, da bi nam se svima iste stvari sviđale i da bi imali isti stav o svim stvarima, jer kakvo bi to društvo bilo, da smo svi istomišljenici, jednoumlje koje je završilo kako je završilo ;)

A to da nemaju rep i glavu si zaključio iz čega :roll:

Englezi imaju svoj stil, kao i Španci ili Italijani, Bundeska itd, koji se možda tebi lično ne sviđa i to je tvoj subjektivni dojam, dok sa nekome drugom sviđa i to je opet njegov subjektivni dojam ;)

Dakle to tvoje "ljepše i atraktivnije" je subjektivni dojam, jer nemaju svi iste standarde ljepote, što je vidljivo iz mnogobrojnih primjera, kako na ovom forumu, tako i kroz cijelu historiju našeg planeta i društva danas ;)
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 okt 2012, 14:39

M4kaveli je napisao/la:Paja mozes ti pricat sta hoces, ali prosjecan igrac u Spaniji je zvijezda u EPL-u ..

:lol: :lol: :lol:

Jesi li to upravo rekao da su Silva, Mata, Torres, Cazorla, Aguero bili prosjecni igraci u Spaniji? Ne budi smijesan, prosjecni igraci koji dodju iz Spanije su Michu, i Pablo Hernandez i oni su u prosjecan klub otisli i daleko su od najboljih igraca lige. Najbolju skolu imaju Holandjani, najbolji sistem rada, ubjedljivo Njemacka, jos jedna ubleha o Spaniji.

Ako ces vec lupati gluposti o prosjecnim igracima neke lige koji su odjednom svjetska klasa u drugoj ligi, drzi se primjera Gerarda Piquea, standardnog grijaca klupe u Manchester Unitedu kojeg vecina fanova barce smatra za jednog od najboljih stopera svijeta mada po mom misljenju nije on ni u Primeri najbolji stoper al to nije tema...
Zadnja izmjena: BigBigBang, dana/u 27 okt 2012, 14:42, ukupno mijenjano 1 put.

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 27 okt 2012, 14:42

Ma ne treba raspravljati o ukusima . Ja licno volim gledati obje lige,ali smatram da se u Primeri igra tehnicki mnogo ljepse i dotjeranije . Prije ces na tekmi Mallorce i Getafea vidjeti neku izradjenu akciju s nekoliko vezanih pasova ,nego li na tekmi Stoke v WBA ...Gdje tesko da ima akcija,jer im se igra svodi na duge lopte i nema tu mnogo dodavanja na sredini terena . Recimo taj Swensea igra na tipican spanski nacin i odmah se izdvojio kao tim koji igra najljepsi fudbal u engleskoj . O tome je rijec . Jedino sto mi se vise svidja na tekmama u engleskoj je sto se igra muski i cvrsto . Ne svira se za svaki moguci kontakt prekrsaj ,ne sjecka se igra,nema puno padavicara i slicno . Dok je u Primeri potpuno obrnuta situacija ,i to padavicari najbolje koriste .

Pajo, M'boro i Fulham su zavrsili na sedmom mjestu i tako se plasirali u Evropsku ligu . Ne mozes napisati da su to bile davljenicke ekipe . To su bile kvalitetne ekipe, koje jednostavno nisu mogli igrati uspjesno i u Evropi i u domacoj ligi u predstojecoj sezoni . A sjecam se dobro da je te sezone Fulham nabusio Man Uniteda sa 3-0 , Igrali su dobro citavu sezonu ,tek su na kraju malo posustali zbog toga sto se se vise okrenuli zavrsnici LE.
Zadnja izmjena: juznjak>, dana/u 27 okt 2012, 19:11, ukupno mijenjano 1 put.
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 okt 2012, 14:46

Ja govorim za sezone kad su ostvarili uspjehe u LE, to su bile ekiep izvan top 10 Premiershipa znam da je Fulham 12, Boro nemam pojma znam samo da su jos dvije sezone bili i ispali u Championship.

Mene niko ne moze ubjediti da je LE neko prestizno takmicenje, mislim volio bi ja da je to jako takmicenje ko nekad sto je bio kup uefa dok su Ligu Prvaka igrali samo sampioni drzava ali jednostavno novi format Lige Sampiona je dobro ugusio to takmiecenje.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 okt 2012, 14:58

Ne znam sta je smijesno, i sta su gluposti, Pique je bio na klupi Uniteda...

reds
Kontakt:

Post Postao/la reds » 27 okt 2012, 16:29

BigBigBang je napisao/la:
:lol: :lol: :lol:

Jesi li to upravo rekao da su Silva, Mata, Torres, Cazorla, Aguero bili prosjecni igraci u Spaniji?
Ja mislim da je on aludirao prije svega na Cazorlu. Ako sam upravu potvrdi, da se ne zalijećem bezveze sa odgovorom. :mrgreen:
FK Pjetlovi

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 27 okt 2012, 17:10

Cuj u Engleskoj se igra brzo :lol: :lol: :lol:

Pa sta je prvak Engleske ne moze centra preci protiv Reala.napadaci im bili defanzivci.
Borussija ih tempom i trkom siluje.
Ajax im pokaze kako se igra fudbal od noge do noge.Uz to ih trkom i tempom ostave bez snage u 60 minuti.

City moze brzo igrati protiv drvosjeca.Protiv pravih ekipa oni igraju kao slow motion kao i svaki drugi klub iz Engleske.

Trkacki najjace dvije lige su Primera i Bundesliga.Tehnicki Primera.

Davno je prodana ta prica o snazi,tempu i zustrini u Engleskoj.Imamo oci za razliku od pojedinaca koji i dalje smatraju da je ta liga mnogo jaka.

Priemra je po koeficietu i po svakom drugom parametru boja i kvalitetnija liga.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 27 okt 2012, 17:55

Do prije godinu dana bih bez dvoumljenja rekao da je Prem bolji, ali sada mi to ne djeluje tako.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 27 okt 2012, 19:10

Haj nam daj taj koeficijent dje je bolja a da nije onaj za sezonu u kojoj su odigrane 3 evropske utakmice? :lol:

Vjerovatno vodeci se onom hiljadu puta ponovljena laz postane istina ovi spancici stalno ponavljaju jednu te istu laz. Koeficijent o jacini lige je veoma jasan i precizan uzima u obzir zadnjih 5 sezona (Jer kad bi se gledala samo jedna onda bi prije dvije godine najjaca liga bila Portugalska). Na kraju svake godine u obracunu 5 zadnjih sezona Premiership je najbolja liga. Sad kad se izbrisala sezona 07-08 (u kojoj je premiership imao najveci koeficijent i samim tim izgubio najvise bodova) umjesto nje upada ova tekuca sezona dje su spanci nakon 3. kola vodeci. Na kraju ove sezone dobicemo konacan obracun, nadam se da ce nam se ovi sto prodaju ublehe o primeri nam se javiti na kraju sezone.

Ok ako je mislio na Cazorlu kao prosjecnog igraca, samo nisam znao da ima tako lose misljenje o najuspjesnijoj spanskoj selekciji u historiji u kojoj prosjecni igrac stalno ulazi u rooster za velika natjecanja i kvalifikacije.

Niti je Cazorla prosjecan igrac a niti je zvijezda u Arsenalu a kamoli u Premiershipu, 2-3 odlicne utakmice koje je odigrao nisu dovoljne za takav status.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 28 okt 2012, 00:19

Ma dzabe se raspravljat.
Meni je engleska najzanimljivija i najbolja liga uglavnom. Sta god se napise neko odgovara na to nadje ti neku tekmu tamo.. Pa hvala Bogu da nece svaka tekma biti sjajna, bude ih i ispod prosjeka.

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Pensioner26 i 1 gost.