Lige petice
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
Re: Lige petice
Ne kontate vi svasta nesto, nerealni ste, trollate i tako dalje.
Nema niko normalan s kim mozes diskutovat ..
Nema niko normalan s kim mozes diskutovat ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.
I pored toga Španjolci vise titula u zadnjih 10 godina osvojilisoxx je napisao/la:2002 Real M. - Bayer L.
2003 Milan - Juve
2004 Porto - Monaco
2005 Liverpool - Milan
2006 Barcelona - Arsenal
2007 Milan - Liverpool
2008 United - Chelsea
2009 United - Barcelona
2010 Inter - Bayern
2011 Barcelona - United
2012 Chelsea - Bayern
Ljudi moji, pa u zadnjih 10 godina su i italijani bolji od vas![]()
To sto pobjedite par utakmica ne znaci da ste najjaci.
Inace da kazem, evo chelsea u 7 dana od shahtara igra 3 utakmice.. Prosle sezone je bilo tako par mjeseci bez prestanka kako treba..

O pretrpanosti termina moze se govoriti i u Španjolskoj.Jer eto i klubovi iz Primere ce odmah sada poslije LP igrati 3 meca u sedam dana,to je glupo i pominjati.
Zadnja izmjena: Adi_Zepce, dana/u 26 okt 2012, 01:02, ukupno mijenjano 1 put.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Nisi dobro napisao post al nasao sam nekakoAdi_Zepce je napisao/la:soxx je napisao/la:2002 Real M. - Bayer L.
2003 Milan - Juve
2004 Porto - Monaco
2005 Liverpool - Milan
2006 Barcelona - Arsenal
2007 Milan - Liverpool
2008 United - Chelsea
2009 United - Barcelona
2010 Inter - Bayern
2011 Barcelona - United
2012 Chelsea - Bayern
I opet pored svega toga u zadnjih 10 godina Španjolci vise osvojili LP od EnglezaNa kraju se ipak gleda smo pobjednik,ne finalista
![]()
Inace da kazem, evo chelsea u 7 dana od shahtara igra 3 utakmice.. Prosle sezone je bilo tako par mjeseci bez prestanka kako treba..

Pa mozemo reci da je barcelona jedina koja i igra u evropi sto se tice spanjolskih klubova..jel tako onda?
U Ligi prvaka,ne u Europisoxx je napisao/la:Nisi dobro napisao post al nasao sam nekakoAdi_Zepce je napisao/la:soxx je napisao/la:2002 Real M. - Bayer L.
2003 Milan - Juve
2004 Porto - Monaco
2005 Liverpool - Milan
2006 Barcelona - Arsenal
2007 Milan - Liverpool
2008 United - Chelsea
2009 United - Barcelona
2010 Inter - Bayern
2011 Barcelona - United
2012 Chelsea - Bayern
I opet pored svega toga u zadnjih 10 godina Španjolci vise osvojili LP od EnglezaNa kraju se ipak gleda smo pobjednik,ne finalista
![]()
Pa mozemo reci da je barcelona jedina koja i igra u evropi sto se tice spanjolskih klubova..jel tako onda?

De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!
www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
No. 1

- AllGunsBlazing
- Kontakt:
-
- Kontakt:
U cemu im mnogo bolje ide, u tri kola grupne faze lige prvaka?Adi_Zepce je napisao/la:Uredu je ti fkt bolje znas o Valenciji od mene i ne samo da je on htio bilo je jos tih ponuda,ali su odbijene.Zar fkt recimo mislis da je City ili PSG privlacniji klub od Valencije?BigBigBang je napisao/la:Prodajom dresova stices simpatije i oni te hoce gledati na tvu hajmo sve to fino progutati i onda ponovo se vrati na podatak o prodatim tv pravima engleske lige i ucescu azijskog trzista u istom i nasmijmo se konstataciji da je to neka prevaga. Pomirite se sa cinjenicom da je u evropi a i svim ostalim dijelovima svijeta engleska liga u ocima gledalaca najkvalitetnija, najjaca i najatraktivnija, prodaja tv prava sve govori.
Valencija i ubleha o ponosu je smijesna, Mansour nikad nije htio uzeti taj klub a da jeste sigurno bi ga kupio.
P.S Prodaja tv prava nista ne govori,vec rezultati na zelenom terenu,a za sada klubovima iz Primere mnogo bolje ide.

Postoji eto i taj uefa koeficijent koji pokazuje da svake godine Engleska liga ima najbolji koeficijent a dobar koeficijent se postize dobrim rezultatima, pa i zeleni teren govori da je Engleska liga bolja. Da ne pricamo o tome da je Primera i ovo drugo mjesto izvukla iskljucivo zahvaljujuci Ligi Evrope gdje Engleski klubovi igraju sa sklj. sastavima i gledaju kako da sto prije ispadnu iz istog jer znaju kakav je belaj igrati u cetvrtak pa onda ponovo za vikend ligu.
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!
- suicidesquad
- Kontakt:
Zašto trolaš i lažeš?BigBigBang je napisao/la:U cemu im mnogo bolje ide, u tri kola grupne faze lige prvaka?Adi_Zepce je napisao/la:Uredu je ti fkt bolje znas o Valenciji od mene i ne samo da je on htio bilo je jos tih ponuda,ali su odbijene.Zar fkt recimo mislis da je City ili PSG privlacniji klub od Valencije?BigBigBang je napisao/la:Prodajom dresova stices simpatije i oni te hoce gledati na tvu hajmo sve to fino progutati i onda ponovo se vrati na podatak o prodatim tv pravima engleske lige i ucescu azijskog trzista u istom i nasmijmo se konstataciji da je to neka prevaga. Pomirite se sa cinjenicom da je u evropi a i svim ostalim dijelovima svijeta engleska liga u ocima gledalaca najkvalitetnija, najjaca i najatraktivnija, prodaja tv prava sve govori.
Valencija i ubleha o ponosu je smijesna, Mansour nikad nije htio uzeti taj klub a da jeste sigurno bi ga kupio.
P.S Prodaja tv prava nista ne govori,vec rezultati na zelenom terenu,a za sada klubovima iz Primere mnogo bolje ide.![]()
Postoji eto i taj uefa koeficijent koji pokazuje da svake godine Engleska liga ima najbolji koeficijent a dobar koeficijent se postize dobrim rezultatima, pa i zeleni teren govori da je Engleska liga bolja. Da ne pricamo o tome da je Primera i ovo drugo mjesto izvukla iskljucivo zahvaljujuci Ligi Evrope gdje Engleski klubovi igraju sa sklj. sastavima i gledaju kako da sto prije ispadnu iz istog jer znaju kakav je belaj igrati u cetvrtak pa onda ponovo za vikend ligu.

Premiership nema svake godine najbolji koeficijent. U zadnjih 5 sezona je uvijek 1 liga bila ispred Engleza po broju osvojenih bodova. Premiership je u sezonama 08/09, 2010/11 imao više bodova od Primere, 09/10 isti broj bodova kao i Primera, a prošlu sezonu ste izdominirani pošteno (Primera - 20.857, a Premiership 15.250). Sve su prilike da će se i ove sezone to ponoviti. Primera nije izvukla drugo, već prvo mjesto i to najviše zahvaljujući Barceloni i Atleticu. Real, Valencija, Bilbao, Malaga, Villarreal, Sevilla su isto dali svoj doprinos. Primera je po rezultatima u zadnjih 5 godina zasluženo na prvom mjestu, i tamo će biti najmanje još 3 sezone. Premiership je u padu. Kako sada stvari stoje za 3 sezone će vas i Bundesliga prestići.
Koji je smisao ove rasprave?
-
- Kontakt:
Po kojim je ba rezultatima Primera na prvom mjestu, na prvom mjestu je Engleski Premiership svake godine u ukupnom koeficijentu Premiership je prvi, dosta je bilo vasih smijesnih lazi i mazanja ociju. AKo pogledas ove sezone koeficijent vidjeces da je prva Primera jer su se rezultati iz jedne sezone izbrisali (A u toj sezoni su Englezi imali najbolji koficijent i tim brisanjem su najvise izgubili). Sad kad je umjesto te sezone pocelo skupljanje koeficijenta za ovu Spanci dobro stoje zahvaljujuci pocetnim rezultatima, kao i svake godine ali na kraju kad dodju faze dje se broj ucesnika takmicenja smanjujue na kraju u ukupnom koeficijentu uvijek je Premiership prvi. Jedini koji laze ovdje si ti sa svojim smijesnim podatcima gdje uzimas u obzir samo jednu sezonu kao mjeru jacine lige a ne 5 kao sto to svako normalan pa i Uefa radi.
oni jednu sezonu mjere pa tako dodjemo do podatka da je pretprosle sezone najbolja liga na svijetu bila Portugalska
jer je imala najbolji koeficijent za tu sezonu. Svi ti podatci su samo pokazatelj da je Premiership najjaci, jer kaos to svi znamo Uefa sa dosta bodova nagradjuje uspjeh u Evropa ligi koji se boduje tek nesto manje od LP a trebao bi se bodovati puno manje. U tom takmicenju Spanci uvijek igraju do kraja dok Englezi a i Italijani gledaju kako da sto prije ispadnu iz istog, i u tome je tajna sto je SPanija na drugom mjestu godinama. Da se smijesna evropa liga ne boduje tako dobro ne bi spanci ni drugi bili.
oni jednu sezonu mjere pa tako dodjemo do podatka da je pretprosle sezone najbolja liga na svijetu bila Portugalska

Svi znamo da je Primera prosle sezone sezone imala 5 klubova u polufinalima dva Evropska Cupa . Englezi jednog u LP, pretprosle nijednog u polufinalima . A prica kako Engleze ili Talijane ne zanima LE je potrosena fraza ljubitelja istih liga . Kako Engleze ne zanima LE kada je prije samo 2 godine Fulham igrao finale,a Liverpol polufinale ? Par godina ranije i M'boro igrao finale . Pa jos ranije Liverpool osvojio isto takmicenje . Ali naravno, engleze ne zanima to takmicenje . Mozes si misliti . Eno sinoc gotovo sve engleske ekipe su odigrale svoje utakmice u ponajboljim sastavima,kako to komentarisete? Mogu razumjeti da je Tottanham prosle sezone zrtvovao LE zbog toga sto su mislili da im je vaznija borba za cetvrto mjesto . Ipak LP donosi vise novca . Slicno je sa Atleticom ove sezone ,ali taj isti Atletico je odigrao bez pola prvotimaca svoje utakmice,i opet zabiljezio sve pobjede . Tako to rade velike ekipe . Smatram da bi bilo sramota da se ispadne u grupnoj fazi ,ipak treba paziti na ugled kluba . Bas me zanima kakva bi vam prica bila ukoliko Liverpool ili Tottanham osvoje LE? Sta odjednom im se svidjelo to takmicenje ,ili sta vec

El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡
-
- Kontakt:
JEdini Engleski klubovi koji nesto pokusavaju u EL su upravo timovi poput Fulhama i Boroa, davljenici u ligi koji su se u tim sezonama borili za opstanak u Engleskoj dosli su do finala istog takmicenja. To vise govori o kvaliteti tog takmicenja nego o kvaliteti Engleskih klubova. Pa kud cete bolji primjer od Napolija, prosle godine prosli grupu LP sa Cityem, BAyernom i Villarealom, Evropski prvak ih je na jedvite jade eliminisao a ove godine sa istim timom ih u EL nakanta nekakav Dnipro Dnipropetrovsk. e sad imamo dva objasnjenja, ili je mocni Dnipro toliko jak da bi se u LP prosetao grupom smrti i igrao ravnoprvano sa evropskim prvakom u knock out fazi ili Napoli bas i ne shvata ozbiljno ovo takmicenje i zaboli ih djon ako ispadnu iz njega?
Nisam siguran, ali mislim da su Fulham i M'boro tih sezona bili u gornjoj polovici tabele (siguran sam 90%).
Dnipro ti je izuzetno kvalitetan tim ...Vodi ih odlican trener Juande Ramos. Za ovaj tim nastupaju izmedju ostalog i hrvatski reprezentativac – Ivan Strinic, Andrej Mazuh, koji je stigao iz Anderlehta, dva sjajna Brazilca – Djulijano (Internasional) i Mateus (stigao iz Brage) i naravno reprezentativac Ukrajine – Jevgeni Konopljanka, fantasticni plejmejker, koji bez problema moze da igra u najboljih klubovima Evrope. Znamo koliko su Ukrajinski timovi zadnjih godina napredovali . Imaju love,dobru infrastukturu , tako da protiv njih ne mozes igrati sa kombinovanim ekipama . Jednostavno neke ekipe imaju sirinu na klupi za takvo nesto ,neke ne i to je to . Pitaj navijace Napolija sta misle o toj sinocnjoj predstavi svog tima u Ukrajini
.Ne znam ja jel njih zaboli za ovo takmicenje ,ocito su im vitrine prepune pehara pa im ne treba jos jedan . Dakle,jak je Dnipro .
Ja znam da je Lazio igrao protiv Atletica u najjacem sastavu ,igrao dobro ,cak je Olimpico bio popunjeniji nego inace. Sto govori o tome koliko Talijane zanima ovo takmicenje .
Dnipro ti je izuzetno kvalitetan tim ...Vodi ih odlican trener Juande Ramos. Za ovaj tim nastupaju izmedju ostalog i hrvatski reprezentativac – Ivan Strinic, Andrej Mazuh, koji je stigao iz Anderlehta, dva sjajna Brazilca – Djulijano (Internasional) i Mateus (stigao iz Brage) i naravno reprezentativac Ukrajine – Jevgeni Konopljanka, fantasticni plejmejker, koji bez problema moze da igra u najboljih klubovima Evrope. Znamo koliko su Ukrajinski timovi zadnjih godina napredovali . Imaju love,dobru infrastukturu , tako da protiv njih ne mozes igrati sa kombinovanim ekipama . Jednostavno neke ekipe imaju sirinu na klupi za takvo nesto ,neke ne i to je to . Pitaj navijace Napolija sta misle o toj sinocnjoj predstavi svog tima u Ukrajini

Ja znam da je Lazio igrao protiv Atletica u najjacem sastavu ,igrao dobro ,cak je Olimpico bio popunjeniji nego inace. Sto govori o tome koliko Talijane zanima ovo takmicenje .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
-
- Kontakt:
Neosporavam solidnu kvaltietu dnippra dnipropetrovska ali te ukrajinceako bi se nekako docepali lige prvaka i tamo naletili na Napoli ni sudije ne bi spasile debakla. Ne mozes pobjediti Dnipro sa kombinovanim sastavom, kljucna rijec kombinovani kod NApolija govori o njhovim ambicijama ovdje.
I da Juande Ramos je uspio sa Totenhemom da bude nakon pola sezone u zoni za ispadanje. Fulham je bio 12- u ligi a igrao finale tog takmicenja a Boro je sigurno bio i losiji.
I da Juande Ramos je uspio sa Totenhemom da bude nakon pola sezone u zoni za ispadanje. Fulham je bio 12- u ligi a igrao finale tog takmicenja a Boro je sigurno bio i losiji.
Trebas shvatiti da je Napoli dosta oslabljen u ovoj sezoni.Ostali su bez dva veoma vazna igraca,bez Lavezzia i Garrgana.Oba prvotimca i jedni od nositelja igra Napolia iz prosle sezone.Logicno je da ce se to osjetiti,a previse podcjenjues Dnipro,znam da vi ljubitelji Engleza u tom uzivate,ali Dnipro uopce nije slaba ekipa.Uostalom oni su nezgodna ekipa,cesto pobjede Dynamo,Shakhtar,a vidjeli smo sta ovaj uradi Chelseu u LP.Ljudi su u pojedinim trenutcima se poigravali.BigBigBang je napisao/la:JEdini Engleski klubovi koji nesto pokusavaju u EL su upravo timovi poput Fulhama i Boroa, davljenici u ligi koji su se u tim sezonama borili za opstanak u Engleskoj dosli su do finala istog takmicenja. To vise govori o kvaliteti tog takmicenja nego o kvaliteti Engleskih klubova. Pa kud cete bolji primjer od Napolija, prosle godine prosli grupu LP sa Cityem, BAyernom i Villarealom, Evropski prvak ih je na jedvite jade eliminisao a ove godine sa istim timom ih u EL nakanta nekakav Dnipro Dnipropetrovsk. e sad imamo dva objasnjenja, ili je mocni Dnipro toliko jak da bi se u LP prosetao grupom smrti i igrao ravnoprvano sa evropskim prvakom u knock out fazi ili Napoli bas i ne shvata ozbiljno ovo takmicenje i zaboli ih djon ako ispadnu iz njega?
Nego,de sada objasni je li to Englezima postala Europa liga zanimljiva,te igraju sa poprilicno jakim sastavima u ovoj sezoni?

I da,fkt imate glupe fraze,u grupi gotovo svi timovi igraju sa drugim (kombinovanim) timovima,pa eto jedan Levante kombinuje sa sastavom pa mu to ne smeta da olako lidera Nizozemske savlada sa 3:0.Dok recimo Tottenham sa kombinovanim sastavom ne moze pobjediti Maribor.Ocekujem sada teoriju da je slovenacka liga jaca od Nizozemske,jer ipak Englezi tu nisu slavili pobjedu

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Neka se ljubitelji Premiershipa smire, još malo pa će mart. 
Lično bih volio da Malaga i Valencia budu prvi u grupama a Arsenal i Chelsea drugi i da se sastanu među 16 najboljih. Također bih volio gledati duel Levantea i Liverpoola u EL.

Lično bih volio da Malaga i Valencia budu prvi u grupama a Arsenal i Chelsea drugi i da se sastanu među 16 najboljih. Također bih volio gledati duel Levantea i Liverpoola u EL.
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Mec Valencia-Arsenal bi i ja itekako volio.Odmah bi to potpisaoHenderson je napisao/la:Neka se ljubitelji Premiershipa smire, još malo pa će mart.

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Protiv Atl. Madrida, Liverpool bi prošao isto kao i Chelsea.
Misljenja sam da bi im bilo i goremandraX je napisao/la:Protiv Atl. Madrida, Liverpool bi prošao isto kao i Chelsea.

www.valencia-balkan.net
www.valencia-balkan.net
Liverpool i Atletico su prvi u grupama i teško da će se moći odmah sastati među 32 najbolje ekipe. Upravo zbog toga sam i naveo Liverpool-Levante, jer je Liverpool prvi a Levante drugi u grupi. Za dalje ne znam, a pogotovo ko će koga pobjediti. Prosjek 25 registrovanih igrača Liverpoola je 23,5 godine i još trebaju pogače i kajmaka da jedu da bi bili prava ekipa. No, ako iko iz Engleske zna igrati protiv Španaca to je Liverpool. 

Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.