Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real....
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
Re: Smatrate li normalnim da neko navija za Barcu, Lyon,Real
Mislim okej simpatizirati neki strani klub,ali sada da npr.za Barceloninim porazom se nerviram kao i za Dinamov - nema teorije.
o tom ti i govorim (al' ako ideš na Dinamove utakmicenate je napisao/la:Mislim okej simpatizirati neki strani klub,ali sada da npr.za Barceloninim porazom se nerviram kao i za Dinamov - nema teorije.

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
-
- Kontakt:
Koristi svoje...ja ti npr..više cijenim srbe koji pišu ćirilicu nego one što ne pišu...jer cijene svoje..PatrickBateman je napisao/la:kad koristim anglizam,onda sam zrtvaDANTES je napisao/la:To je naličje pojave da niko više ne govori zdravo već ćao, da kad nešto hoće da istaknu govore engleske fraze, i slično.... Žrtve globalizacije i kulturne asimilacije....
kad koristim turcizam,onda sam ponos i dobar patriota? Wtf?
Turcizme je nasljedio svaki narod i šta sad imamo dosta i germanizama i normalno da je to postalo dio našeg govora...
Eh,sad neodgovori ti meni u gornjem postu gdje sam opet te opet oborio argumentom

Pa meni nije bas normalno.ok simpatisati poznate klubove i pomalo pratiti sve to,ali nako se uziviti u sve to i govoriti u mnozini kao trebali smo kupiti ovoga onoga,to je na granici opsesije i ljudi mozda pomalo teze da pripadaju negdje,ko ce ga znati.A mozda je samo do mene,mozda sam ja pomalo staromodan...mozda je pomalo sve to novi trend.
- PatrickBateman
- Kontakt:
Ja mislim da ti ne znas sta je argument.merdanovic je napisao/la: Eh,sad neodgovori ti meni u gornjem postu gdje sam opet te opet oborio argumentom
Slažem se. Zašto? Turci su ako ništa bili ovdje i Njemci... Englezi nisu nikad... Turcizme je teže izbaciti... A i kako bi kad su se uvlačili 5 vijekova... No ja nisam rekao da imam nešto ekstremno protiv tuđica, kao što su neologizmi, anglizmi, bohemizmi, turcizmi, germanizmi, već čitavih fraza... Znači ja sad iz čista mira da bih istakao poentu cijelog teksta pisanog na srp,bos,hr, opalim rečenicu na engleskom... Neku frazu koja sa nama i našim mentalitetom nema veze....merdanovic je napisao/la:Koristi svoje...ja ti npr..više cijenim srbe koji pišu ćirilicu nego one što ne pišu...jer cijene svoje..PatrickBateman je napisao/la:kad koristim anglizam,onda sam zrtvaDANTES je napisao/la:To je naličje pojave da niko više ne govori zdravo već ćao, da kad nešto hoće da istaknu govore engleske fraze, i slično.... Žrtve globalizacije i kulturne asimilacije....
kad koristim turcizam,onda sam ponos i dobar patriota? Wtf?
Turcizme je nasljedio svaki narod i šta sad imamo dosta i germanizama i normalno da je to postalo dio našeg govora...
Eh,sad neodgovori ti meni u gornjem postu gdje sam opet te opet oborio argumentom
@arnelinho ne uviđaš šta globalizacija zaista jeste i čemu vodi... To kako ti vidiš je utopija Star Trek-a.... I nikad zaživjeti neće... Nažalost....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
-
- Kontakt:
Ja mislim da ti ne znas sta je argument.[/quote]
Ti misliš i da navijaš za te "buržujske" klubove pa opet griješiš.
Ti misliš i da navijaš za te "buržujske" klubove pa opet griješiš.
Zato ti, vrli strucnjak za nogomet i ljudsku psihu znas sta on osjeca i za koga navija. Cudo pa te babo nije poslo na psihologiju da studiras.
Ja sam uvjeren da Patick pet puta voli svoj klub vise nego ti svoj. Ja tako mislim, dakle, ti grijesis.
Ja sam uvjeren da Patick pet puta voli svoj klub vise nego ti svoj. Ja tako mislim, dakle, ti grijesis.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
-
- Kontakt:
Apsolutne neke je turcizme teško izbaciti tipa Avlija,Jorgan itd..Koristi svoje...ja ti npr..više cijenim srbe koji pišu ćirilicu nego one što ne pišu...jer cijene svoje..
Slažem se. Zašto? Turci su ako ništa bili ovdje i Njemci... Englezi nisu nikad... Turcizme je teže izbaciti... A i kako bi kad su se uvlačili 5 vijekova... No ja nisam rekao da imam nešto ekstremno protiv tuđica, kao što su neologizmi, anglizmi, bohemizmi, turcizmi, germanizmi, već čitavih fraza... Znači ja sad iz čista mira da bih istakao poentu cijelog teksta pisanog na srp,bos,hr, opalim rečenicu na engleskom... Neku frazu koja sa nama i našim mentalitetom nema veze....
@arnelinho ne uviđaš šta globalizacija zaista jeste i čemu vodi... To kako ti vidiš je utopija Star Trek-a.... I nikad zaživjeti neće... Nažalost....
Također germanizme tipa gasterbajter,šerafciger itd..teško je naći zamijenu u našem jeziku..
Međutim uzalud našim ljudima dokazivati jer su najpametniji sa tim što jednostavno upijaju ono što drugi govore.Da u našem narodu ima imalo zdravog razuma zasigurno ovakvo stanje ne bi bilo u državi.Nažalost,oni više kod kuće vole sjediti i pričati o fudbalu a nisu pogledali nogometnu utakmicu uživo zadnjih 5 godina.Što bi rekli momci iz BS : "Puštamo program da nam kaže šta je stvarno."
-
- Kontakt:
Kao prvo za tebe sam vjerovatno doktoriro fudbal,košarku i tenis,što se sportova tiče.D10S je napisao/la:Zato ti, vrli strucnjak za nogomet i ljudsku psihu znas sta on osjeca i za koga navija. Cudo pa te babo nije poslo na psihologiju da studiras.
Eh,ajmo dalje..Patrik vjerovatno "navija" za klub kojem nikad nije bio na utakmici,a ja sam na utakmicama svog kluba idem gotovo svaku domacu(maximalno 1 po sezoni mašim) te vrlo rijetko na gostujuće.
Kao dokaz toga da nisi baš naročito pametan (nisam reko da si glup) ide u prilog ta rečenica
"Hvala ti Bože ,što ne navijam za Barcalonu"
Šta tu još treba dodati ?
Aha.merdanovic je napisao/la: Kao prvo za tebe sam vjerovatno doktoriro fudbal,košarku i tenis,što se sportova tiče.
Kakve sad to ima veze je li bio na utakmici? I otkud znas da nije bio na nijednoj Barcinoj utakmici. Evo, ja ga znam i meni je licno rekao da je bio na utakimci Hajduk - Barca i da je na tu utakimcu potrosio vise para nego sto ces ti za cijelu sezonu sto gledas svoj bijedni klub koji igra po travnjaku koji vise lici na kakav krmetnjak nego na nogometno boriliste. Uostalom, ja govorim o ljubavi prema klubu. Ako Meho s Dobrinje ide na utakmice Zelje samo da si skrati vrijeme, a Patrick gleda utakmice Barce, nervira se i place, je li to znaci da da je Meho veci navijac od njega usprkos tome sto posjecivanjem tih utakmica samo ubija vrijeme? Pogresna postavka teza moj Medranovicu, neces daleko s tim misljenjem. Iskljuciv si kao i svaki klasicni Balkanac koji vidi samo u jednom smjeru. Prosiri svoje vidike na svijet, pokusaj pogledati stvar iz nase perspektive, prihvatiti da neko gleda iz drugacijeg ugla, pa se malo nageti i vidjeti njegov ugao, pokusati gledati iz njega, je civilizacijska vrijednost i ideal i pokusaj malo teziti prema tome, a ne samo gonit svoje po cijenu zivota. Al znam lave, lakse je razbit atom nego predrasudu.Eh,ajmo dalje..Patrik vjerovatno "navija" za klub kojem nikad nije bio na utakmici,a ja sam na utakmicama svog kluba idem gotovo svaku domacu(maximalno 1 po sezoni mašim) te vrlo rijetko na gostujuće.
Tu treba dodati jos to da nisi savladao gradivo iz prvog razreda srednje skole i stilske figure. Sarkazam, ironiju i slicno.Kao dokaz toga da nisi baš naročito pametan (nisam reko da si glup) ide u prilog ta rečenica
Da sam ja tebi rekao nesto slicno, ti bi sada napisao u ovom slucaju: "za tebe sam doktor nauka na svim poljima", ali necu jer ne zelim biti toliko iskljuciv kao ti.
Znaci ja ne mogu vjerovat da ti pokusavas ubjediti nekoga da ne moze voliti ono sto stvarno voli, jesi li ti lave normalan? Ajde pokusaj shvatiti da ima ljudi koji razmisljaju drugacije od tebe, da imaju drugacije poglede na svijet, da mogu voljeti ono sto ti ne volis, je li ti to jasno? Eeeeej. Ti mozes izvesti svoje misljenje na ovu temu i reci da po tebi nije normalno da neko navija za neki strani klub, ali nikako ne mozes reci nekome ko voli taj strani klub da ga ne voli.
Ti meni dokazi da Patrick ili ja ne volimo Barcelonu, odnosno Madrid, ja prihvatim tvoje misljenje kao referentno.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano
-
- Kontakt:
Ova tema je mnogo zanimljiva meni i ovdje se vidi svi problemi društva u kojem živimo.Nažalost,ovdje gubim vrijeme al cu pokušavajuci umišljenom čovjeku objasniti nešto kristalno jasno.Vrijeme interneta i kompjutera je meni isto kao i tebi te ostalima uzelo mnogo života.D10S je napisao/la:Aha.merdanovic je napisao/la: Kao prvo za tebe sam vjerovatno doktoriro fudbal,košarku i tenis,što se sportova tiče.
Kakve sad to ima veze je li bio na utakmici? I otkud znas da nije bio na nijednoj Barcinoj utakmici. Evo, ja ga znam i meni je licno rekao da je bio na utakimci Hajduk - Barca i da je na tu utakimcu potrosio vise para nego sto ces ti za cijelu sezonu sto gledas svoj bijedni klub koji igra po travnjaku koji vise lici na kakav krmetnjak nego na nogometno boriliste. Uostalom, ja govorim o ljubavi prema klubu. Ako Meho s Dobrinje ide na utakmice Zelje samo da si skrati vrijeme, a Patrick gleda utakmice Barce, nervira se i place, je li to znaci da da je Meho veci navijac od njega usprkos tome sto posjecivanjem tih utakmica samo ubija vrijeme? Pogresna postavka teza moj Medranovicu, neces daleko s tim misljenjem. Iskljuciv si kao i svaki klasicni Balkanac koji vidi samo u jednom smjeru. Prosiri svoje vidike na svijet, pokusaj pogledati stvar iz nase perspektive, prihvatiti da neko gleda iz drugacijeg ugla, pa se malo nageti i vidjeti njegov ugao, pokusati gledati iz njega, je civilizacijska vrijednost i ideal i pokusaj malo teziti prema tome, a ne samo gonit svoje po cijenu zivota. Al znam lave, lakse je razbit atom nego predrasudu.Eh,ajmo dalje..Patrik vjerovatno "navija" za klub kojem nikad nije bio na utakmici,a ja sam na utakmicama svog kluba idem gotovo svaku domacu(maximalno 1 po sezoni mašim) te vrlo rijetko na gostujuće.
Tu treba dodati jos to da nisi savladao gradivo iz prvog razreda srednje skole i stilske figure. Sarkazam, ironiju i slicno.Kao dokaz toga da nisi baš naročito pametan (nisam reko da si glup) ide u prilog ta rečenica
Da sam ja tebi rekao nesto slicno, ti bi sada napisao u ovom slucaju: "za tebe sam doktor nauka na svim poljima", ali necu jer ne zelim biti toliko iskljuciv kao ti.
Znaci ja ne mogu vjerovat da ti pokusavas ubjediti nekoga da ne moze voliti ono sto stvarno voli, jesi li ti lave normalan? Ajde pokusaj shvatiti da ima ljudi koji razmisljaju drugacije od tebe, da imaju drugacije poglede na svijet, da mogu voljeti ono sto ti ne volis, je li ti to jasno? Eeeeej. Ti mozes izvesti svoje misljenje na ovu temu i reci da po tebi nije normalno da neko navija za neki strani klub, ali nikako ne mozes reci nekome ko voli taj strani klub da ga ne voli.
Ti meni dokazi da Patrick ili ja ne volimo Barcelonu, odnosno Madrid, ja prihvatim tvoje misljenje kao referentno.
Nogomet posmatraš površno i nije sva bit nogometa u 7-8 svjetskih liga i 2 europska takmicenja te svjetskim i europskim prvenstvima i ja mnogo više od toga pratim.
Da bi navijajo za neki klub,to se ne može raditi pored "malih ekrana" nego klub bodriti glasom,dlanovima te mnogim drugim načinima na stadionu,dvorani.
Patrik plače zbog poraza Barcalone smiješno ili žalosno?
Nisam ja kreten da stidim Balkana i svog porijekla.
Šta reći za ljude koji "sjeku vene" zbog poraza kluba kojem su eto vjerovat cemo jednom bili na utakmici?Neučestvuju u izbori direktora Barcalone,ne znaju Španski jezik?Smiješno ili žalosno?
O dokazivanju ljubavi da vi volite te klubove ne treba trošiti riječi.Dokazati nekom umišljenom(a posebno virtualnom navijaču) je skoro nemoguce.
I to što vrijeđaš domaće klubove od tebe je vrlo ružno.Ja opet kažem,treći put napravite ekipu Virtualnih navijača(koji strašno poznaju nogomet) i odigrajte meč protiv Iskre iz Bugojna (recimo).Možete i protiv kadeta tog tima i djeca bi Vas iznabijala "ko beba zvečku."
išao prije,sada sam se ovamo vratio pa manje jel...mislim opet odem u sezoni na onoliko koliko mi to novcano stanje dopusta.anonimni je napisao/la:o tom ti i govorim (al' ako ideš na Dinamove utakmicenate je napisao/la:Mislim okej simpatizirati neki strani klub,ali sada da npr.za Barceloninim porazom se nerviram kao i za Dinamov - nema teorije.)
nema veze, svakako nam je isti stav
mada kad neko kaže da bali za Farsom ili ****, zgazio bih ga 

Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
- Bata_Barata
- Kontakt:
Mozete vi do sutra pricati kako volite te anamo neke klubove, voli ti njega koliko hoces, ali ste smijesani na kvadrat.
Uzmi racKu pa ga bacaj na nekog mesija, cr7 istetoviraj na lijevoj podlaktici, je.bi svima familiju kad izgubi mancester, padni u depresiju zato sto nije usao Long Bilong u igru a usao Đek Trbosjek. itd itd.. Ustvari to i govori vama kakvi ste. Vecina vas je kao sto neko rece, djeca u glavi i sa 25 godina u bulji.
Ima kod mene u mahali jedan frizer, navija za liverpool. Ima 30tak god, a veceg djeteta nema na dunjaluku. Sjebaju ga porazi liverpula. Ako izgube bolje mu ne idi jer ces zijaniti uho. Ako pobijedi, "ma danas i sisanje je djabaluka".
Uglavnom hocu reci, SMIJESNI SMIJESNI SMIJENI i drugog neceg nema. Samo sto to ode u bolest, pa mi ih u neku ruku i zao.. djeste madridisti barselonisti itd itd, sta ima kod vas u klubovima, jestel polijepili sve slicice u album, ili ste sad na oficijalnoj stranici svog satro "voljenog" kluba pa drk.ate ku.rac i na njihovom forumu. A ?
A znate li vi doticni kako je kad si na tribini voljenog kluba kroz citavu sezonu, bilo domace ili gostujuce? Ili zatvoris oci kad gledas stream pa zamisljas da si tamo sa rekvizitima okolo, posteri i miš sa grbom Real madrida.. Hmm
Uzmi racKu pa ga bacaj na nekog mesija, cr7 istetoviraj na lijevoj podlaktici, je.bi svima familiju kad izgubi mancester, padni u depresiju zato sto nije usao Long Bilong u igru a usao Đek Trbosjek. itd itd.. Ustvari to i govori vama kakvi ste. Vecina vas je kao sto neko rece, djeca u glavi i sa 25 godina u bulji.
Ima kod mene u mahali jedan frizer, navija za liverpool. Ima 30tak god, a veceg djeteta nema na dunjaluku. Sjebaju ga porazi liverpula. Ako izgube bolje mu ne idi jer ces zijaniti uho. Ako pobijedi, "ma danas i sisanje je djabaluka".
Uglavnom hocu reci, SMIJESNI SMIJESNI SMIJENI i drugog neceg nema. Samo sto to ode u bolest, pa mi ih u neku ruku i zao.. djeste madridisti barselonisti itd itd, sta ima kod vas u klubovima, jestel polijepili sve slicice u album, ili ste sad na oficijalnoj stranici svog satro "voljenog" kluba pa drk.ate ku.rac i na njihovom forumu. A ?

A znate li vi doticni kako je kad si na tribini voljenog kluba kroz citavu sezonu, bilo domace ili gostujuce? Ili zatvoris oci kad gledas stream pa zamisljas da si tamo sa rekvizitima okolo, posteri i miš sa grbom Real madrida.. Hmm
Slavit cemo tvoje ime
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !
dok u nama srce bije
zivio nam Osim dragi
gospodaru familije
Amar Amar Osim Osim !
Ne znam zašto vam je to toliki trn u oku, ja navijam za Sarajevo i Liverpool meni su to dvije razlicite ljubavi i volim oba kluba na razlicit nacin. Ako sam ja u sedmoj godini zavolio Liverpool (kad sam bio klinjo koji nije imao pojma o ziovtu) to vi zovete nenormalnim jel ? to je ljubav, jednostavno se rodi i ti ne mozes protiv toga.
I don't believe in God, but I'm afraid of him.
-
- Kontakt:
Bata_Barata je napisao/la:Mozete vi do sutra pricati kako volite te anamo neke klubove, voli ti njega koliko hoces, ali ste smijesani na kvadrat.
Bolest je to nego šta drugo.Ni ja nemam priliku da navijam mnogo jer živim u malom mjestu ima koliko ima 2 utakmice po sezoni pa 2.Dok drugi ne žele da dodju i izgovor traže u rečenici tipa "Mene zanima samo Real."I šta tad da čovjek kaže ?
Čitao sam po facebooku komentare tipa zadnja utakmica United-Chelsea da li je bio crveni ili nije.I ljudi(čitaj:djeca) u Bosni pored svih problema koje imamo u državi svađaju se na temu nekog glupog derbija.
Šta je to nego bolest i dobro vam je rečeno skupljaj te vi i dalje sličice i zamarajte se stvarima u Engleskoj jer englezima i špancima je mnogo stalo do vašeg mišljenja.
Opet vi po pozitivnim stvarima udarate negativu. Ljudi koji navijaju za Bayern imaju veće šanse naučiti njemački, nego ovi koji navijaju za domaće klubove. A za mene je nepismen svako ko ne zna makar jedan strani jezik, bar one osnove.
Opet, po drugoj strani, čovjek koji navija za Bayern ima veće mogućnosti pokupiti njemačku (ili europsku) filozofiju, a takvi su sigurno manje zatucani nego ljudi, koji bosanske probleme pokušavaju riješiti na bosanski način.
Upravo tu i leži bosanska/balkanska zatucanost, jer umišljaju da se naši problemi riješavaju našim načinima, bolje rečeno u našim uskim pogledima.
Tek sad se pomalo, a i to tek niče, shvata važnost otvorenosti prema svijetu, uticaju globalizacije (i to je @Dantes ono što ja govorim, globalizacija nije nužno zlo i nije nužno 5% svijeta vlada nad 95%, globalizacija je u svom pravom značenju - putu kojim sada ide - jako dobra stvar) i svijesti o tudjim praksama.
I da vam skratim nedoumicu: Sve što se ogleda u praktičnoj korisnosti, pa bilo da je i gledanje utakmica preko TV-a, je dobro, barem onoliko koliko je to i gledanje utakmica sa tribine.
Praktična korist je jedina "stvar" koja treba da nas briga, svo ostalo teoretiziranje, razmišljanja, stavovi i komentari su bespredmetni i bezvezni.
Opet, po drugoj strani, čovjek koji navija za Bayern ima veće mogućnosti pokupiti njemačku (ili europsku) filozofiju, a takvi su sigurno manje zatucani nego ljudi, koji bosanske probleme pokušavaju riješiti na bosanski način.
Upravo tu i leži bosanska/balkanska zatucanost, jer umišljaju da se naši problemi riješavaju našim načinima, bolje rečeno u našim uskim pogledima.
Tek sad se pomalo, a i to tek niče, shvata važnost otvorenosti prema svijetu, uticaju globalizacije (i to je @Dantes ono što ja govorim, globalizacija nije nužno zlo i nije nužno 5% svijeta vlada nad 95%, globalizacija je u svom pravom značenju - putu kojim sada ide - jako dobra stvar) i svijesti o tudjim praksama.
I da vam skratim nedoumicu: Sve što se ogleda u praktičnoj korisnosti, pa bilo da je i gledanje utakmica preko TV-a, je dobro, barem onoliko koliko je to i gledanje utakmica sa tribine.
Praktična korist je jedina "stvar" koja treba da nas briga, svo ostalo teoretiziranje, razmišljanja, stavovi i komentari su bespredmetni i bezvezni.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger
-
- Kontakt:
Ljudi koji navijaju za Bayern već znaju njemački jel ih vecina živi u Njemačkoj.Arnelinho je napisao/la:Opet vi po pozitivnim stvarima udarate negativu. Ljudi koji navijaju za Bayern imaju veće šanse naučiti njemački, nego ovi koji navijaju za domaće klubove. A za mene je nepismen svako ko ne zna makar jedan strani jezik, bar one osnove.
Ti očigledno misliš da je plod svih problema u Bosni i regionu stvar ljudi nas koji tu živimo.Eh pogledaj film "Težina lanaca" i pogledaj gdje su stvarni problemi ,a ne ono što televizija kaže.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.