Nisam gled'o sinoć utakmicu. Ustvari jesam, zakasnio sam 15-20 minuta prvog poluvremena, gled'o do kraja prvih 45 minuta, a u drugom poluvremenu me samo gol Huntelara probudio, njegov gol sam vidio i ostalo ništa više. Preumoran sam doš'o kući, još popio tabletu zbog glavobolje, a na nogama bio od 6 do 9 naveče. Pa bih vas zamolio ako ko ima link da downloadujem utakmicu, pa da je pogledam za vikend.
Zato tekme neću ni komenarisati, sve što mogu reći za onih prvih 45 minuta, koliko sam gled'o, Coquelin i Vermaelen su mi djelovali jako dobro.
I naravno, prvi gol je Santosov, nikako Vermaelenov. Upravo suprotno bi trebalo, po nekoj logici da se radi, da je štoper uvijek iza bekova, a u ovoj situaciji Santos je ostao iza, jer tobože lakše je beku pogledati jedan na lijevu stranu, drugi na desnu i izaći malo naprijed, nego štoperu i na lijevu i na desnu. Praktičnost.
Možda je čak i Jenki sukrivac, al' njega mi usporeni ne prikaza najblje. Osim toga, Andreovom stranom je toliko puhalo, da je to bilo malo je reći smiješno. Ja sam za 20 minuta vidio toliko propuha, da je to dovoljno za 90, a sad mogu misliti kako je bilo u svih 90 minuta.
Što se tiče sezone, vjerovatno bi bilo ljepše da se to gleda malo na drugačiji način. Za mene Arsenal nije 2x izgubio, za mene ova dva poraza znače da je Arsenal izgubio po 1x u dva takmičenja. Tu je razlika! Uvijek valja sliku umiještat u kontekst i biti dovoljno pronicljiv, inače nam prijeti da se ne razlikujemo od drugih, koji olako lupaju teze, ne da bi iza njih imali ikakve argumente.
Isto tako, ne zaboravimo da ovu utakmicu nije vodio Wenger!
I za kraj bih volio da dodam kako se ogradjujem od mišljenja da su na Edena bačene pare. Ja sam na temi Chelsea rek'o da je njihova ekipa najsposobnija osvojiti P'ship i da je taj Eden pravi vodja ove generacije. Iako mi se lik ne svidja, ne mogu mu poricati kvalitet.
Santi je, a i to sam rek'o, slabiji igrač od Edena. Oba su jako kvalitetni, u pet deka, nije to neka prevelika razlika, k'o što nije izmedju većine igrača top engleskih klubova, al' ipak Hazard ima kvalitete koje više cijenim i zbog tih kvaliteta ga smatram (nekoliko) kvalitetnijim igračem.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!
"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger