raul-zakon je napisao/la:Joj jesu meni smiješni ovi s pričom: "Ako je ne voli, nek' ne igra"...
Pa jel vi stvarno mislite da jedan Shaqiri "osjeća" Švicarsku? Da jedan Šterbik(rukomet) osjeća Španiju, jedan Eduardo, ili Srna Hrvatsku?
Ma nemojte biti djeca, ljudi moji.
Kakvo srce? Dobro, lijepo je vidjeti jednog Spahu, Dijamanta, Stevanovića(da, njega) da izgaraju za repku, ali ne može samo to biti važno.
Ako će taj igrač donijeti prevagu, unaprijediti igru naše repke kroz nekoliko godina, pa grizite zemlju da ga dovedete, a ne tako hladno, "ako nas voli, doći će sam". Nema od takvog pristupa hljeba ljudi moji...
KS nam je pokazao pravi put.
Čovjek bi pomislio da su Ibrahimović, Subotić, Kovači, Handanović, Srna, Jelavić, Čorluka, Handanović, Stanić i još puuuno njih dovoljni da shvatimo neke stvari, ali izgleda da pojedincima još nije jasno.
Dobro, za neke se bilo džaba boriti, jer su imali jasan stav za koga će igrati, ali za bar 70% igrača koji su u prošlosti birali druge repke, nije bilo kasno. Njih smo upravo mi, upravo takvim stavom "nek' dođe ako hoće" otjerali.
Nismo Brazil ljudi, urazumite se !
@Raule po sto puta je ispricano da FIBA i FIFA ili UEFA su potpuno druga prica.
Eto Wrighta su vrbovali iz drim tima a ovaj im se odmetnuo.Jes plaho,kako da ne.
Iako nam je Zeko valjao k'o niko,ipak su oni da se tako ne izrazim otpatci i naravno ni blizu drimcige tima i NBA.
UEFA i FIFA namjerno koce ili usporavaju proces mjenjanja sportskog drzavljanstva,jer im nije u cilju da se losije stojece repke jacaju na ustrb ljepotana tipa Ronalda ili takvih i njihovih repki.
Sto bi Blater rekao velika bi steta bila da nam Roki ne zaigra na prvenstvu.
FIBA je olaksala proces,jer na taj nacin jacaju Evropske repke tako da je lakse dobiti taj pasos nego nekome licnu kartu.Iz razloga sto bi gledanost i popularnost bila na vecem nivou.Dok je FIFE i UEFE jako drugaciji proces iz vec navedenog.Tako da bi ljudi trebali prestati mjesati ta dva razlicita pojma.
Alen ce biti pozvan u mladu repku,ako zeli da zaigra i da se odazove,bujrum a ako ne siroko mu polje.Ni prvi ni zadnji.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu