Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la calcio » 25 okt 2012, 17:49

ZOI84 je napisao/la:Najnovija u hrvatskim medijima "Alen je na terenu pokazao da je Hrvat" :D :D :D kako li se to pokazuje?
Donekle sovinizam na ovakvim forumima mogu razumjet, jer svak može pisati, ali hr.mediji i izjave njihovih celnika su toliko sovinisticke, da mi se povraca
Mislim da je to bila ona situacija na sinocnjoj utakmici kada mu je lopta pobjegla u aut. :lol:

ZOI84
Kontakt:

Post Postao/la ZOI84 » 25 okt 2012, 17:54

calcio je napisao/la:
ZOI84 je napisao/la:Najnovija u hrvatskim medijima "Alen je na terenu pokazao da je Hrvat" :D :D :D kako li se to pokazuje?
Donekle sovinizam na ovakvim forumima mogu razumjet, jer svak može pisati, ali hr.mediji i izjave njihovih celnika su toliko sovinisticke, da mi se povraca
Mislim da je to bila ona situacija na sinocnjoj utakmici kada mu je lopta pobjegla u aut. :lol:
Ne, to je bio onaj trenutak kada se pozdravljao sa Zlatanom kome je majka Hrvatica

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 25 okt 2012, 17:56

Ljudi slusajte mene Alena Halilovica, on ce se odluciti za BiH... covjek trentno igra za Hrvatsku pa javno govori kao se dvoumi dali da u buduce igra za A rep. BiH ili ne.... vjeruj te mi
A uostalom oni svi sto prate ovu temu ispod pocetka isto nebi trebali sumnjati da ce Alen odlucit se za BiH ;)

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 25 okt 2012, 17:58

raul-zakon je napisao/la:Joj jesu meni smiješni ovi s pričom: "Ako je ne voli, nek' ne igra"...

Pa jel vi stvarno mislite da jedan Shaqiri "osjeća" Švicarsku? Da jedan Šterbik(rukomet) osjeća Španiju, jedan Eduardo, ili Srna Hrvatsku?

Ma nemojte biti djeca, ljudi moji.

Kakvo srce? Dobro, lijepo je vidjeti jednog Spahu, Dijamanta, Stevanovića(da, njega) da izgaraju za repku, ali ne može samo to biti važno.

Ako će taj igrač donijeti prevagu, unaprijediti igru naše repke kroz nekoliko godina, pa grizite zemlju da ga dovedete, a ne tako hladno, "ako nas voli, doći će sam". Nema od takvog pristupa hljeba ljudi moji...

KS nam je pokazao pravi put.

Čovjek bi pomislio da su Ibrahimović, Subotić, Kovači, Handanović, Srna, Jelavić, Čorluka, Handanović, Stanić i još puuuno njih dovoljni da shvatimo neke stvari, ali izgleda da pojedincima još nije jasno.

Dobro, za neke se bilo džaba boriti, jer su imali jasan stav za koga će igrati, ali za bar 70% igrača koji su u prošlosti birali druge repke, nije bilo kasno. Njih smo upravo mi, upravo takvim stavom "nek' dođe ako hoće" otjerali.

Nismo Brazil ljudi, urazumite se !
@Raule po sto puta je ispricano da FIBA i FIFA ili UEFA su potpuno druga prica.
Eto Wrighta su vrbovali iz drim tima a ovaj im se odmetnuo.Jes plaho,kako da ne.
Iako nam je Zeko valjao k'o niko,ipak su oni da se tako ne izrazim otpatci i naravno ni blizu drimcige tima i NBA.
UEFA i FIFA namjerno koce ili usporavaju proces mjenjanja sportskog drzavljanstva,jer im nije u cilju da se losije stojece repke jacaju na ustrb ljepotana tipa Ronalda ili takvih i njihovih repki.
Sto bi Blater rekao velika bi steta bila da nam Roki ne zaigra na prvenstvu.
FIBA je olaksala proces,jer na taj nacin jacaju Evropske repke tako da je lakse dobiti taj pasos nego nekome licnu kartu.Iz razloga sto bi gledanost i popularnost bila na vecem nivou.Dok je FIFE i UEFE jako drugaciji proces iz vec navedenog.Tako da bi ljudi trebali prestati mjesati ta dva razlicita pojma.
Alen ce biti pozvan u mladu repku,ako zeli da zaigra i da se odazove,bujrum a ako ne siroko mu polje.Ni prvi ni zadnji.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 25 okt 2012, 17:59

nikad on za bosnu nece igrati a i nemora mal je nije za nas :lol:
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

ibrakadabra
Kontakt:

Post Postao/la ibrakadabra » 25 okt 2012, 18:02

Ovako se vrbuju igraci

NK Dinamo suspendirao je djelatnika svoje nogometne škole Sejada Halilovića, oca jedne od najvećih plavih nada, 15-godišnjega Alena, zbog višemjesečnog izbjegavanja razgovora s klubom o stipendijskom ugovoru za svoga sina.

– Da, ja sam suspendirao Halilovića jer se već dulje vrijeme oglušuje o moju zapovijed da ode na razgovor k izvršnom predsjedniku Mamiću. Ja sam mu nadređeni, a on nije napravio ono što sam od njega tražio – objasnio je Jozak dodajući da Dinamo pod svaku cijenu želi zadržati svoga "kapitalca", mladića kojemu proriču vrhunsku karijeru. Ne odazovu li se Halilovići na razgovor kod Mamića do 15. svibnja, Alena čekaju dvije godine suspenzije pod kapom Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno zabrana potpisa za inozemni klub do njegove 18. godine.

Sejad Halilović nije želio komentirati taj slučaj. Bio je vrlo štur...

– Ne želim davati izjave kako mi dijete ne bi imalo problema. Meni su, eto, zabranili da radim svoj posao – kazao je Halilović. Usput, Alen je jučer nastupio za kadetsku selekciju Hrvatske koja je u Maksimiru izgubila od vršnjaka iz SAD-a 1:4 u prijateljskoj utakmici, što je poprilično uzrujalo Jozaka koji je i predsjednik Stručne komisije HNS-a.

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 25 okt 2012, 18:05

ZOI84 je napisao/la:
calcio je napisao/la:
Ne, to je bio onaj trenutak kada se pozdravljao sa Zlatanom kome je majka Hrvatica

Zato sto ga je Ibra dodirnu desnom hrvatskom rukom. Da je kojim slucajem se pozdravio lijevom bosanskom zaigrao bi za BiH repku. Jasno kao dan. :lol:

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 25 okt 2012, 18:05

ibrakadabra je napisao/la:Ovako se vrbuju igraci

NK Dinamo suspendirao je djelatnika svoje nogometne škole Sejada Halilovića, oca jedne od najvećih plavih nada, 15-godišnjega Alena, zbog višemjesečnog izbjegavanja razgovora s klubom o stipendijskom ugovoru za svoga sina.

– Da, ja sam suspendirao Halilovića jer se već dulje vrijeme oglušuje o moju zapovijed da ode na razgovor k izvršnom predsjedniku Mamiću. Ja sam mu nadređeni, a on nije napravio ono što sam od njega tražio – objasnio je Jozak dodajući da Dinamo pod svaku cijenu želi zadržati svoga "kapitalca", mladića kojemu proriču vrhunsku karijeru. Ne odazovu li se Halilovići na razgovor kod Mamića do 15. svibnja, Alena čekaju dvije godine suspenzije pod kapom Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno zabrana potpisa za inozemni klub do njegove 18. godine.

– Ne želim davati izjave kako mi dijete ne bi imalo problema. Meni su, eto, zabranili da radim svoj posao – kazao je Halilović. Usput, Alen je jučer nastupio za kadetsku selekciju Hrvatske koja je u Maksimiru izgubila od vršnjaka iz SAD-a 1:4 u prijateljskoj utakmici, što je poprilično uzrujalo Jozaka koji je i predsjednik Stručne komisije HNS-a.

hahahah malo prije sam vec napiso kako Mamic prijeto Alenu i cjeloj njegovoj porodici :mrgreen:
Ovi Hrvati nisu normalni, sami sebi rupu kopaju :D

Izgleda da je Mamic primetio da tu bas nesto smrde kod Halilovica pa se uzhujo... :D

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 25 okt 2012, 18:09

ibrakadabra je napisao/la:Ovako se vrbuju igraci

Starom samo obecati kakav posao u NS BIH,tako da se ne mora brinuti za svoju egzistenciju ukoliko ga Mamic i ovaj put suspenduje.A sto se Alena licno tice,ne vjerujem da ce Mamic udariti i njega po ledjima nekom suspenzijom i sl jer bi time samo sebi sjebao nekih 10-20 miliona eura.Koje ce dobiti kada mali bude odlazio iz Dinama
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 okt 2012, 18:10

Dado je napisao/la:
ZOI84 je napisao/la:
calcio je napisao/la: Mislim da je to bila ona situacija na sinocnjoj utakmici kada mu je lopta pobjegla u aut. :lol:

Zato sto ga je Ibra dodirnu desnom hrvatskom rukom. Da je kojim slucajem se pozdravio lijevom bosanskom zaigrao bi za BiH repku. Jasno kao dan. :lol:
Detaljno sam prostudirao cijeli slucaj i otkrio da je Ibra na desnoj ruci tetovirao svoje prezime na arapskom pismu.
http://2.bp.****/-MGTLym1h7OU/T ... inter2.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;
Tako da ja ne bih letio pred rudu da sam na njihovom mjestu. :D
A vidim Ibra ima i tetovazu zmaja na ledjima, sigurno je to znak da ocekuje poziv Susica :mrgreen:

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 25 okt 2012, 18:12

@harishp

Mislio sam na Mašića, Peršića...

Pod tim opet ne mislim da je recimo Mašić imao na stolu ponudu HR i BiH pa se odlučio za nas, nego pokušavam dokazati pojedincima da sa njihovim pristupom "samo ako je voli" nigdje nećemo stići".

Da su tako gledali Aco ico. onda ova repka ne bi imala ni Peršića ni Mašića, jer Ante Mašić sigurno neće reći da je Bosanac. I šta sad? Pa po logici pojedinih treba ga istjerati, jer nikad neće "igrati srcem"

Pokušavam, dragi moj @harishp, dokazati koliko je to nebitno, jer kad se mreža na golu zatrese, kad se mrežica na košu zatrese, kad semafor pokazuje pobjedu, ne znaju ni koš, ni gol, ni semafor da li je tu pobjedu donio igrač koji je u srcu Bosanac, ili pak neko ko je Hrvat, Srbin, ili Peruanac.

Znači, bitan je rezultat, po 100000000000. put.

Bitno je kaparisati sve najbolje što ova zemlja daje i može imati, a ne to kako se neko zove, ko mu je poslodavac, gdje drži ruku dok pjeva himnu, koga nosi u srcu...

Boriti se za svakoga ko ima i mikron šanse da zaigra za nas- to je bitno.
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 25 okt 2012, 18:21

Ali ovaj slucaj bi trebo prijaviti UEFA. Suspendirali covjeka zato sto ne zeli potpisati ugovor za Mamicem. Ovo je zesci skandal!

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 25 okt 2012, 18:25

AlenHalilovic je napisao/la:Ali ovaj slucaj bi trebo prijaviti UEFA. Suspendirali covjeka zato sto ne zeli potpisati ugovor za Mamicem. Ovo je zesci skandal!
:lol: :lol:

ti kao da prvi puta čuješ za mamića.pa taj bi po kršenjima zakona i krađi novaca davno trebao biti u zatvoru,ali ništa.

calcio
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 25 okt 2012, 18:55

Edol je napisao/la:
Pirke je napisao/la:Jbg sta sam ja onda? Rodjen sam u Mostaru a nisam vjernik.
Kakve veze ima to jesi l' vjernik i etnička pripadnost? Možeš biti Hrvat pravoslavac, Srbin musliman, Bošnjak katolik, Crnogorac ateista, veze to druže nema. ;)
Nate je u pravu, Bosanac i Hercegovac su (po sadašnjem stanju stvari) samo teritorijalne odrednice... Ali ne vidim kakve veze ima s temom, predlažem da se vratimo Haliloviću. ;)
Nije tacno. Mozda nije vrijeme ni mjesto za ovu diskusiju ali svugdje u svijetu se pod nationality misli na drzavljanstvo (ne na etnicko porijeklo kao na balkanu) tako da oni svakog sa bh drzavljanstvom zovu bosnians/hercegovians. Slicna je stvar na primjer sa britancima i amerikancima, oni ne postoje kao etnicka skupina ali kao nacija itekako.

Zekoo
Kontakt:

Post Postao/la Zekoo » 25 okt 2012, 19:04

A šta to mu opet starog suspendovali ?

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 25 okt 2012, 19:21

Molim administraciju da uklone korisnika pod imenim nate. Nek svoju ljubav prema Hrvatskoj iskaljuje na nekom od Hrvatskih foruma. Nismo mu mi krivi sto zeli da bude Hrvat a zivi u BIH.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 25 okt 2012, 19:22

BIHfan je napisao/la:Molim administraciju da uklone korisnika pod imenim nate. Nek svoju ljubav prema Hrvatskoj iskaljuje na nekom od Hrvatskih foruma. Nismo mu mi krivi sto zeli da bude Hrvat a zivi u BIH.

tako je ako je toliko voli neka ide u nju zivjeti
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

Cautinho
Kontakt:

Post Postao/la Cautinho » 25 okt 2012, 19:23

Evo na RTL vijestima Sport,govore kako je Halilovic pozvan za mladu selekciju Hrvatske i da ce brzo bit pozvan za seniore.Izgleda da je to kraj sve ove priče :| :roll: :roll:
Keep walking.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 25 okt 2012, 19:36

Cautinho je napisao/la:Evo na RTL vijestima Sport,govore kako je Halilovic pozvan za mladu selekciju Hrvatske i da ce brzo bit pozvan za seniore.Izgleda da je to kraj sve ove priče :| :roll: :roll:
Pa nek igra za koga hoce, svakako cemo uvijek biti bolja reprezentacija od Hrvatske.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Dado
Kontakt:

Post Postao/la Dado » 25 okt 2012, 19:37

Pa igra za mlade selekcije Hrvatske odavno. Pozvan je i u U21 BiH. Lupaju i jedni i drugi a do momka je da sam odluci gdje ce ici. Fakat ovu temu treba pod kljuc. Nema se vise sta reci ovdje.

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 0 gostiju.