Dado je napisao/la:
Hajde ne budi bukvalac. Naravno na niko nikog nije natjerao, ali da je bilo bezkurpuloznih ambicija jednog nogometnog saveza (u ovom slucaju HNS) prema igracima rodjenim i afirmisanim u stranoj drzavi toga je sigurno bilo. Po istoj mjeri i BiH je "ukrala" Pjanica od Luksemburga i Francuske, Misimovic od SCG i Njemacke, i Begovica od Kanade.
Rodjenim da, afirmirani ne, tu je razlika. Evo primjer Corluke ili Lovrena, oba rođeni u BiH, od malih nogu u Dinamu, dakle Dinamo im je dao priliku, Corluka od svoje 8 godine a Lovren od svoje 10 u Karlovcu, ne vidim po cemu je iti jedan od njih afirmiran u BiH, i jedan i drugi prosli sve mlađe kategorije Hrvatske reprezentacije (od u16 pa na dalje), uopce nebi bilo pogresno da su oba birala igrat za BiH (jer to mogu) ali oni su izabrali Hrvatsku i tu svaka prica staje. Znaci svojom voljom su izabrali Hrvatsku prije BiH.
Ovo podrucje (Balkan) je proslo kroz pakao 90ih godina, i normalno da su se ljudi rasuli diljem svijeta, zato je meni normalno da jedan Begovic zeli igrat za BiH ili jedan Pjanic. Pa zasto i nebi ako se oni tako osjecaju.
TMovac je napisao/la:
Uz duzno postovanje prema tebi.Ali ti ocito ne znas razliku izmedju ucjene i kradje.Ucjena je to upravo sto si ti opisao.Kada nekome prislonis pistolj na celo i kazes mu ako ne ucinis to i to ubit cu te,polimiti ti noge i slicno.A kradja je kada nekome otudjis nesto.Prisvojis ono sto ti ne pripada.
Ali covjek bi po upisima na ovoj temi zakljucio da su ti igraci koji danas igraju za Hrvatsku, a mogli su igrat za BiH imali pravo da igraju JEDINO i SAMO za Bosnu i Hercegovinu,i da su prisiljeni igrat za Hrvatsku. Po kojem zakonu Corluka i Lovreni nisu Hrvati? Jesu, jednako kao i ja koji sam rođen u Hrvatskoj. Ako su trazili prodaju u neki veci klub kroz reprezentaciju to su sad ostvarili, zasto onda dolaze na svako okupljanje, zasto Lovren vec 3-4 put riskira tezu ozljedu, a Corluka igra pod blokadama zadnjih 15ak utakmica za reprezentaciju, zato sta zele.