Lige petice

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

Najbolja liga je...?

Premiership
277
43%
Primera Division
164
26%
Seria A
99
15%
Bundesliga
90
14%
Le Championat
10
2%

Ukupno glasova: 640

Johny
Kontakt:

Re: Lige petice

Post Postao/la Johny » 25 okt 2012, 14:29

Sta oni poslije utakmica prokopaju teren ? Zato oni onako mlohavo djeluju u Evropi.Nemaju snage jalove ekipe.

kakva igra bez pauze sine dragi :lol:

Kolko se igra kola u Engleskoj ? Kolko u Spaniji , Italiji ?

Englezi imaju boxing day ostali to nadoknade u martu i aprilu kada igraju u 4 hefte 8 kola.Kakva je razlika ?
Lige zavrse prakticno u istom trenutku a odigra se isto kola.Sine dragi nismo sisali veslo.Ima ljudi koji koriste mozak.kad pocnes rabiti taj organ onda ces poceti i sam donositi zaklucne a ne cuo , kazao , rekao.

Englezi imaju dva Kiki bombona kupa dok drugi imaju jedan + Superkup.

Siroti Englezi garant se lome i umaraju puno vise nego li drugi.Je oni igraju brze , jace , vise , ljepse, sexipilnije...
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 25 okt 2012, 14:35

BigBigBang je napisao/la:a pusti i odmor, spanski jadovi imaju niakkvu konkurenciju gdje dodjes do pobjede sa pola snage dok u engleskoj krv moras propisati i protiv najslabije ekipe lige i onda sve bace na euro takmicenja i opet uvijek nedoreceni ostanu. Pa pogledajte samo utakmicu Barcelona-Celtic. Celtic je klasicna otocka ekipa kakvih ima dosta u Premiershipu koja po snazi nije nivo Newcastlea, Evertona, Swansea, Stokea. Jesi li vidio koliko se patila ta mocna Barcelona protiv njih, e sad zamislite svaki vikend Barcelonu i srijedom u kupu protiv ovakvih ekipa, zamisli problema pogotovo na gostovanjima. I pored toga jos da igraju evropu mos mislit na sta bi to licilo, a jos kad bi ih pocele udarati ozlijede ko ostale najjace engleske klubove, dodje mi da se zapitam da li bi oni grupu mogli proci?
otvaras nam oci Paja.naravno problem losih igara predsavnika Engleske lige je u samoj ligi.

Previse je jaka liga.Pa pogeldajte taj Norwich.Sila od ekipe, razbucaju Arsenal , ne vidim razlog sto recimo ne bi Barcelonu.

Sigurno bi se Everton u svakoj drugoj ligi borio za ttulu , dok bi Arsenal bio klub nad klubovima.Zarili bi i palili svim mogucim stadionima.Medjutim oni su u Engleskoj gdje su sve sami vrhunski klubovi koji obiluju superstarovima.

jasno je svima da ova blamaza Citya je taktika Manchinija.Ostali konkurenti ce se trositi i u smjesnoj LP dok ce on biti odrijesen tih muka i posvetice se najelitnijem takmicenju na Svijetu gdje igraju sve sami najboji igraci Svijeta.
Nagradno pitanje.Moze li mi neko nabrojati 5 najboljih fudbalera na Ostrvu.naravno u posljednje 2 do 3 sezone.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 okt 2012, 15:25

Smijesno je da ce ova tema opet prestati biti aktivna tamo u maju jer se neki zbog uspjeha odredjenih klubova nece smjeti javiti, i tako sve do 10. mjeseca kad ce reci da je Spanska opet jaca. I tako u krug, a zalosno sto se to svaki put mora prozivljavati i ponavljati. Svake godine je Valencija najbolja u zadnjih 10 godina, isto kao i Atletico koji se ne moze ni plasirati u LP a oni bi razvaljivali, kako da ne.
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 25 okt 2012, 15:35

AllGunsBlazing je napisao/la:Smijesno je da ce ova tema opet prestati biti aktivna tamo u maju jer se neki zbog uspjeha odredjenih klubova nece smjeti javiti, i tako sve do 10. mjeseca kad ce reci da je Spanska opet jaca. I tako u krug, a zalosno sto se to svaki put mora prozivljavati i ponavljati. Svake godine je Valencija najbolja u zadnjih 10 godina, isto kao i Atletico koji se ne moze ni plasirati u LP a oni bi razvaljivali, kako da ne.
Kako sada stvari stoje vi cete biti ti koji se nece smijeti pojaviti na ovoj temi.Vec sada bi mogli ostati bez dva kluba u 1/8,a Španjolci ce imati sva 4.
I ono sto je najzanimljivije,svi imaju velike sanse da se kao prvi plasiraju dalje,te tako na jedan nacin olaksaju sebi prolaz do 1/4 finala.
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 25 okt 2012, 15:51

Johny je napisao/la:
BigBigBang je napisao/la:a pusti i odmor, spanski jadovi imaju niakkvu konkurenciju gdje dodjes do pobjede sa pola snage dok u engleskoj krv moras propisati i protiv najslabije ekipe lige i onda sve bace na euro takmicenja i opet uvijek nedoreceni ostanu. Pa pogledajte samo utakmicu Barcelona-Celtic. Celtic je klasicna otocka ekipa kakvih ima dosta u Premiershipu koja po snazi nije nivo Newcastlea, Evertona, Swansea, Stokea. Jesi li vidio koliko se patila ta mocna Barcelona protiv njih, e sad zamislite svaki vikend Barcelonu i srijedom u kupu protiv ovakvih ekipa, zamisli problema pogotovo na gostovanjima. I pored toga jos da igraju evropu mos mislit na sta bi to licilo, a jos kad bi ih pocele udarati ozlijede ko ostale najjace engleske klubove, dodje mi da se zapitam da li bi oni grupu mogli proci?
otvaras nam oci Paja.naravno problem losih igara predsavnika Engleske lige je u samoj ligi.

Previse je jaka liga.Pa pogeldajte taj Norwich.Sila od ekipe, razbucaju Arsenal , ne vidim razlog sto recimo ne bi Barcelonu.

Sigurno bi se Everton u svakoj drugoj ligi borio za ttulu , dok bi Arsenal bio klub nad klubovima.Zarili bi i palili svim mogucim stadionima.Medjutim oni su u Engleskoj gdje su sve sami vrhunski klubovi koji obiluju superstarovima.

jasno je svima da ova blamaza Citya je taktika Manchinija.Ostali konkurenti ce se trositi i u smjesnoj LP dok ce on biti odrijesen tih muka i posvetice se najelitnijem takmicenju na Svijetu gdje igraju sve sami najboji igraci Svijeta.
Nagradno pitanje.Moze li mi neko nabrojati 5 najboljih fudbalera na Ostrvu.naravno u posljednje 2 do 3 sezone.
Nazalost nikakav argument nisi naveo, tvoji smijesni odgovori koji su neki pokusaji sarkazma su samo pokazatelj kakvi su jadni argumenti pristalica lige dva kluba, koja da se sjetimo prosle sezone sve izodminirase u Ligi Prvaka, ali eto sjeba ih uefa nije stavila u program razigravanje za trece mjesto :lol:

Hahahahaha ali cuj ti logike, spanci to nadoknade u kolima u martu i aprilu hahaha da nadoknade nakon sto se mjesec dana u najzescem dijelu sezone odmaraju :lol: :lol:

Englezi imaju neke bezvezne i beznacajne kupovoe ali zato strasno konkurentni kup kralja je prejako takmicenje naravno nabrojao je i superkup u takmicenje hahahahahahaha ne vjerujem amatera pa to je ekvivalent Comunity Shieldu :lol:
VOAJERU CIGANE ODLAZI IZ ARSENALA!

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 okt 2012, 16:45

Adi_Zepce je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la:Smijesno je da ce ova tema opet prestati biti aktivna tamo u maju jer se neki zbog uspjeha odredjenih klubova nece smjeti javiti, i tako sve do 10. mjeseca kad ce reci da je Spanska opet jaca. I tako u krug, a zalosno sto se to svaki put mora prozivljavati i ponavljati. Svake godine je Valencija najbolja u zadnjih 10 godina, isto kao i Atletico koji se ne moze ni plasirati u LP a oni bi razvaljivali, kako da ne.
Kako sada stvari stoje vi cete biti ti koji se nece smijeti pojaviti na ovoj temi.Vec sada bi mogli ostati bez dva kluba u 1/8,a Španjolci ce imati sva 4.
I ono sto je najzanimljivije,svi imaju velike sanse da se kao prvi plasiraju dalje,te tako na jedan nacin olaksaju sebi prolaz do 1/4 finala.
Prosle godine je isto tako bilo pa znamo sta se desilo. Uostalom ja ne smatram da je ucinak u LP relevantan pokazatelj koja je jaca liga. Jednostavno ona koja je gledanija, atraktivnija, to je najjaca liga. A mislim da svi znamo koja je to. Uostalom, kakve veze ima pojavljivanje ovdje? Kakve veze ima to sto ce neko na forumu reci da je Spanska kad citav svijet zna koja je?
Celik!3,2,2.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 25 okt 2012, 17:16

AllGunsBlazing je napisao/la:
Adi_Zepce je napisao/la:
Prosle godine je isto tako bilo pa znamo sta se desilo. Uostalom ja ne smatram da je ucinak u LP relevantan pokazatelj koja je jaca liga. Jednostavno ona koja je gledanija, atraktivnija, to je najjaca liga. A mislim da svi znamo koja je to. Uostalom, kakve veze ima pojavljivanje ovdje? Kakve veze ima to sto ce neko na forumu reci da je Spanska kad citav svijet zna koja je?
Vec smo konstatovali da EPL ima jaci marketing i zbog toga su gledanija liga,a to nije nikakvo mjerilo.Vec sam poredio to sa zanrovima filmova.A da je Engleska liga atraktivnija to samo mogu cuti od vas.Od kada krkani tipa Skota,Engleza,Iraca i sl.znaju napraviti neki lijep potez te da tvrdis da je atrktivnija.U Španjolskoj ces vidjeti atraktivnih poteza silu,dok je u EPL to ipak rijetkost.
Uostalom,citajuci vasu Arsenalovu temu nasao sam 100 primjera da bi neki igrac iz Primere (Isco,Suesata,Hererra,Soldado,Falcao,Adrian,Munain itd) preporodio Arsenal,a to nije samo na vasoj temi vec i na ostalim temama EPL klubova.Kako nakon svega toga tvrditi da je EPL atraktivnija i jaca?
De pequeño yo te empecé a seguir! Poco a poco me enamoré de ti! Cuando juegues siempre estaré a tu lado! No me falles Valencia! Yo nunca te he fallado!!!

www.valencia-balkan.net

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 25 okt 2012, 17:23

Ma ovaj AGB je vjerovatno neki balavac kojem bi prodali i pokvareno meso , samo je vazno da ima dobru reklamu i da se dobro prodaje.

Da je tako svi bi hebali kurve , al hvala Bogu nismo svi isti.

Da li je Milka najbolja cokolada na Svijetu ? Da li je Red Bull najbolje pice na Svijetu ?
Finansije - Marketing - Menadzment

Primera ima mnogo vecu konkurentnost , velike talente , najvece igrace.Finansijski je jedino jaca ta seljacka liga od Primere.Sta ce jade moraju sve zivo uvoziti jer nemaju domace resurse.Na kraju krajeva prosjecni i dobri igraci iz Primere su pravili velike karijere ili prave u EPL/u.

Cazorla je automatski postao strasan igrac ,leti , najbolji tehnicar , ma space shutlle.To kao u Malagi nije bio :lol:
Do duse Malaga ima bolje igrace od njega.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 okt 2012, 17:38

Siguran da sam stariji od tebe.

@Adi Pa nije to samo marketing covjece. Ne bi ni mogao biti, ako cu ja prodavati nesto sto nije kvalitetno i sto se lahko kvari ni jedan marketing mi ne moze pomoci. Uostalom reprezentacija Engleske bas pati zbog lige jer se dovode strani igraci, jer su jeftiniji i kvalitetniji.

Ako se ne varam Arsenalu ne treba preporod, taj Isco, Muniain ili bilo ko drugi ne bi donijeli Arsenalu titulu. Uostalom jel i Barca trazila tog Isca? Vjerovatno ce i Muniaina nekad probati dovesti. Tako da to nema veze. Englezi dovode igrace iz xy liga jesu i one jace? A i to pokazuje ko gdje ide. Spanski igraci koji ne igraju u Realu ili Barci idu u EPL, to pokazuje koliko je jaka ta lige, ne mzoe ni zadrzati najjace igrace.
Celik!3,2,2.

Faraon iz Visokog
Kontakt:

Post Postao/la Faraon iz Visokog » 25 okt 2012, 17:40

Adi_Zepce je napisao/la:Uostalom,citajuci vasu Arsenalovu temu nasao sam 100 primjera da bi neki igrac iz Primere (Isco,Suesata,Hererra,Soldado,Falcao,Adrian,Munain itd) preporodio Arsenal,a to nije samo na vasoj temi vec i na ostalim temama EPL klubova.Kako nakon svega toga tvrditi da je EPL atraktivnija i jaca?
De mi reci koliko igraca imaju Real i Barca a da su dosli iz Engleske,ako imate tako dobre igrace kao sto govoris sto Barca i Real ne kupuju od tih klubova?
Rođen s tobom da budem

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 25 okt 2012, 17:59

JEdina dva izraza koja koriste pristalice juzne skotske lige su Marketing i Finansije i stalno to ponavljaju a pri tome i ne znaju objasniti ta dva izraza.

Marketing? Molim vas objasnite na sta mislite, nije valjda da hocete reci da se EPL vise reklamira pa zato skuplje prodaje svoja tv prava? Znaci aj sam tv kuca i biram za koju cu ligu dati vise para za EPL ili Primeru i vidim reklamu za EPL(posto ima jaci marketing ko sto kazete) i kupim EPL hahahah. To jeste tako ali pod uslovom da dodjem iz drugog univerzuma na planetu zemlju. ko i svako normalan dacu najvise para za onu ligu u kojoj se igra najkvalitetniji i najjaci fudbal a posto za epl svi placaju najvise lako je skontati koja je bolja.

Finansije- Svaki klub u Spanskoj ligi osim REala i Barcelone se moze kupiti i otvoren je za strane investitore, bogatase, naftase, tajkune, i ti spanski klubovi se mogu i za manje novca kupiti od nekih Engleskih. Jeste se ikad zapitali zasto niko od ovih investitora (osim ovih sumnjivih arapa koji su u Malagi oprali lovu) nije kupio te klubove i napravio tu ligu jacom? Kad kako kazete tu je prisutan toliki silni talenat u toj ligi, sto nema investicija u tu ligu?

juznjak>
Kontakt:

Post Postao/la juznjak> » 25 okt 2012, 22:21

AGB, zadnji poraz Atletica u Primeri bio je prije 6 mjeseci . U Evropi taj Atletico ima 15 pobjeda zaredom .
Sada dijeli prvu poziciju u ligi sa Farsom . Ponizi prvaka Evrope u Super Cupu . I opet po tebi ,velikom strucnjaku ,nebi razvaljivao u Ligi prvaka . Ne tvrdim ni ja da bi razvaljivao . Ali da bi se prosetao u Arsenealovoj grupi s Olimpikosom,Montepelerom i Schalkeom ...Sigurno da bi . 8-) No nek' si se ti uhvatio Atletica .

Adi,Engleska liga je kompetitivnija , bolje organizirana ,iskomercijalizirana i kao takva bolja od Primere. Nikakav NBA,ali za nijansu jeste jaca. Nazalost,Spanci ne znaju da posluju i prodaju svoj proizvod. Zato Barca i Real drze monopol u Spaniji . Zato jedan Michu ode u englesku za samo 2 miliona ,a radi se o igracini. Dok je Sundrland za 15 miliona ljetos prodao nekog liga ,a ni ime mu nisam zapamtio :? . Treba imati u vidu da za sada u Aziji zare i pale engleski klubovi, dok Spanci tek treba da se probiju na to trziste . Kada to ostvare ,sigurno da ce biti vise prihoda i popularnija liga .
El Glorioso vuelve a ser un grande ! Rap sucks. Rap = Retards Attempting Poetry.
Ser del Madrid tiene precio,ser del barsa tiene precio,ser del atleti no tiene precio para todo lo demás ROJIBLANCO FORZA ATLETI!!!♡♥♡ Bosna Prkosna Od Sna !♥♡

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 25 okt 2012, 22:51

azijsko trziste jos jedna ubleha, od 60 miliona funti koje je United zaradio od tv prava, 18 miliona(znaci blizu jedne trecine) je doslo od prava prodatih Overseas. A od tih 18 miliona overseas vecinom su tv prava za SAD i Srednju i Juznu Ameriku. Pa ti sad skontaj kolikog tu udjela ima to azijsko trziste koje potencirate.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 25 okt 2012, 23:26

BigBigBang je napisao/la:JEdina dva izraza koja koriste pristalice juzne skotske lige su Marketing i Finansije i stalno to ponavljaju a pri tome i ne znaju objasniti ta dva izraza.

Marketing? Molim vas objasnite na sta mislite, nije valjda da hocete reci da se EPL vise reklamira pa zato skuplje prodaje svoja tv prava? Znaci aj sam tv kuca i biram za koju cu ligu dati vise para za EPL ili Primeru i vidim reklamu za EPL(posto ima jaci marketing ko sto kazete) i kupim EPL hahahah. To jeste tako ali pod uslovom da dodjem iz drugog univerzuma na planetu zemlju. ko i svako normalan dacu najvise para za onu ligu u kojoj se igra najkvalitetniji i najjaci fudbal a posto za epl svi placaju najvise lako je skontati koja je bolja.

Finansije- Svaki klub u Spanskoj ligi osim REala i Barcelone se moze kupiti i otvoren je za strane investitore, bogatase, naftase, tajkune, i ti spanski klubovi se mogu i za manje novca kupiti od nekih Engleskih. Jeste se ikad zapitali zasto niko od ovih investitora (osim ovih sumnjivih arapa koji su u Malagi oprali lovu) nije kupio te klubove i napravio tu ligu jacom? Kad kako kazete tu je prisutan toliki silni talenat u toj ligi, sto nema investicija u tu ligu?
Marketing kada kazem mislim na odlazak engleskih klubova u ove zemlje gdje nogomet bas i nije na visokom nivou,a gdje je lova velika.Prije svih mislim na zemlje Azije,SAD,te Australiju.To je nogometni marketing,te tako dođe do prodaje EPL u te zemlje.
Ovim drugim dijelom posta si pokazao da ne pratis toliko Primeru.Španjolci jednostavno nisu spremni dati svoje klubove u ruke Rusa,Arapa,Amera itd.Vecinu klubova u Španjolskoj drze regionalne vlade,te su oni simboli i ponosi svoje pokrijene,a dolaskom raznih "luđaka" iz Rusije i Azije to gubi svoj smisao.Mozda ti nije poznata cinjenica,ali seik koji danas je vlasnik City pokusao je kupiti Valenciu pa su mu glat kazali ne.
@Faraon iz Visokog
Trenutno skupa Barca i Real imaju 10 igraca u svojim timovima koje su doveli iz EPL,a dok recimo sam City trenutno ima 4 igraca u svom sastavu koja je doveo iz Primere.Na drugi dio tvog posta igraci iz "ostalih" timova koji igraju za Barcu i Real trenutno:Kod Barce:Alves,Adriano (Sevilla),Alba,Villa (Valencia),Tello (Espanyol),Pinto (Celta),kod Reala:Callejon (Espanyol),Albiol (Valencia),Ramos (Sevilla).Realno kod Barce ne mozes puno igraca sa strane ocekivati,jer imaju dosta iz svog omladinskog pogona,dok je Real oduvijek vise kupovao igrace sa drugih podrucija tipa Argentine,Francuske itd.
juznjak> je napisao/la:AGB, zadnji poraz Atletica u Primeri bio je prije 6 mjeseci . U Evropi taj Atletico ima 15 pobjeda zaredom .
Sada dijeli prvu poziciju u ligi sa Farsom . Ponizi prvaka Evrope u Super Cupu . I opet po tebi ,velikom strucnjaku ,nebi razvaljivao u Ligi prvaka . Ne tvrdim ni ja da bi razvaljivao . Ali da bi se prosetao u Arsenealovoj grupi s Olimpikosom,Montepelerom i Schalkeom ...Sigurno da bi . 8-) No nek' si se ti uhvatio Atletica .

Adi,Engleska liga je kompetitivnija , bolje organizirana ,iskomercijalizirana i kao takva bolja od Primere. Nikakav NBA,ali za nijansu jeste jaca. Nazalost,Spanci ne znaju da posluju i prodaju svoj proizvod. Zato Barca i Real drze monopol u Spaniji . Zato jedan Michu ode u englesku za samo 2 miliona ,a radi se o igracini. Dok je Sundrland za 15 miliona ljetos prodao nekog liga ,a ni ime mu nisam zapamtio :? . Treba imati u vidu da za sada u Aziji zare i pale engleski klubovi, dok Spanci tek treba da se probiju na to trziste . Kada to ostvare ,sigurno da ce biti vise prihoda i popularnija liga .
Juzni sloziti cu se s tobom da je samo bolje organizovanija te iskomercijalizirana EPL u odnosu na Primeru.Sto se tice Michua jeste otisao jeftino,no nazalost znamo u kakvoj je situaciji Rayo i kako sam citao spremni su Barca i Real da se to mijenja,jer znaju da bez ostatka lige nema ni njih.Ovo za Sunderland opce je poznato precjenjivanje igraca u EPL.

www.valencia-balkan.net

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 25 okt 2012, 23:54

Atletico prvo mora uci u LP pa cemo onda o nekom setanju. Arsenal kakav god da je 16 godina igra ovo takmicenje za redom dok Atletica vise nema nego sto ima.

Kakva ba komercijalizacija? Vidis po nagradnom dobitku sto je EPL jaca. Dok Barca i Real uzivaju sa po 100-ak miliona prihoda, a ostali se jedva muce sa 20, u EPL najmanje sto klub dobije jeste 40 miliona, duplo vise nego treca ekipa Spanije. To je najveca razlika, zato Michu, i slicni idu iz Spanije. Ako cemo gledati Spanski igraci jesu bolji od Engleskih, sto dokazuje i repka naravno, ali liga kao liga nije jaca, prvenstveno zato sto Englezi NE vode glavnu rijec, vec strani igraci. Sad koliko je to zdravo za repku, nije bas, ali liga je na vrhuncu. Englezi rade pametno, a Spanci ne rade, zato je EPL jaca. Da su Real i Barca kolegijalniji Spanska liga bi bila jaka, ali bi onda ova dva kluba ispastala. Zato Mallorca ne mzoe ici u Evropu iako je to zasluzila.
Celik!3,2,2.

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 26 okt 2012, 00:23

hahaha pa pazi ti ovo engleski klubovi putuju u aziju da prodaju tv prava epl-a. Engleski klubovi putuju tamo iskljucivo radi svog licnog interesa a to je prodaja dresova, rekvizita i privlacenje novih clanova. Ja ima postavim fino koliko novca je EPL dobio od prodaje prava "Overseas" u sta spada ta azija i udjelu iste u tom paketu ali oni opet o aziji kao kljucnom faktoru :lol:

Jos jedna velika ubleha, Valencia koja grca u dugovima, prodaje sve zivo, stadion ce praviti vjecno jer nema love je odbila seika Mansoura :lol: mos mislit...

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 okt 2012, 00:30

AllGunsBlazing je napisao/la:Atletico prvo mora uci u LP pa cemo onda o nekom setanju. Arsenal kakav god da je 16 godina igra ovo takmicenje za redom dok Atletica vise nema nego sto ima.

Kakva ba komercijalizacija? Vidis po nagradnom dobitku sto je EPL jaca. Dok Barca i Real uzivaju sa po 100-ak miliona prihoda, a ostali se jedva muce sa 20, u EPL najmanje sto klub dobije jeste 40 miliona, duplo vise nego treca ekipa Spanije. To je najveca razlika, zato Michu, i slicni idu iz Spanije. Ako cemo gledati Spanski igraci jesu bolji od Engleskih, sto dokazuje i repka naravno, ali liga kao liga nije jaca, prvenstveno zato sto Englezi NE vode glavnu rijec, vec strani igraci. Sad koliko je to zdravo za repku, nije bas, ali liga je na vrhuncu. Englezi rade pametno, a Spanci ne rade, zato je EPL jaca. Da su Real i Barca kolegijalniji Spanska liga bi bila jaka, ali bi onda ova dva kluba ispastala. Zato Mallorca ne mzoe ici u Evropu iako je to zasluzila.
Michu i slicni u Englesku odlaze zbog love,ne kvalitete lige.Isti slucaj je recimo sa igracima koji odlaze u SAD,ili arapske zemlje.Trebas shvatiti da ovi klubovi u Primeri imaju veliku bazu kvalitetnih igraca i u nizim ligama,te naravno u J.Americi.Rayo je za "sitnis" prodao Michua,a da ih pratis vidio bi da su ga nadomjestili sjajnim brazilskim napadacem Leom Baptistãom,koji ima samo 20 godina te je izdanak Rayove skole.
To je dokaz da Primera ne moze izgubiti na kvaliteti ma tko god otisao iz nje,jer svake godine u ligi se pojavi nekoliko izuzetno talentovanih igraca.
BigBigBang je napisao/la:hahaha pa pazi ti ovo engleski klubovi putuju u aziju da prodaju tv prava epl-a. Engleski klubovi putuju tamo iskljucivo radi svog licnog interesa a to je prodaja dresova, rekvizita i privlacenje novih clanova. Ja ima postavim fino koliko novca je EPL dobio od prodaje prava "Overseas" u sta spada ta azija i udjelu iste u tom paketu ali oni opet o aziji kao kljucnom faktoru :lol:

Jos jedna velika ubleha, Valencia koja grca u dugovima, prodaje sve zivo, stadion ce praviti vjecno jer nema love je odbila seika Mansoura :lol: mos mislit...
Prodajom dresova i sl stices simpatije u nekoj zemlji i normalno je onda da te zele ti tvoji simpatizeri gledati i na TV-u zar ne?
Da,eto vidis kakva je ta Valencia vise voli da grca u dugovima,da prodaje igrace,ali ta Valencia zadrzala je ponos.Ta Valencia je za dvije godine smanjila dug za skoro 250 miliona,ta Valencia ima vrlo jak tim bez pomoci Arapa ili Rusa.Takođe ta Valencia nastavlja gradnju stadiona koji ce se zvati "Nueva Mestalla",sto je pravi spanjolski naziv stadiona,jer su ipak Španjolci.Stadion Valencije se nece zvati "Etihad" ili sl.,jer Valencia je ipak klub iz Španjolske,ne iz UEA ili Qatra ;)

www.valencia-balkan.net

BigBigBang
Kontakt:

Post Postao/la BigBigBang » 26 okt 2012, 00:37

Prodajom dresova stices simpatije i oni te hoce gledati na tvu hajmo sve to fino progutati i onda ponovo se vrati na podatak o prodatim tv pravima engleske lige i ucescu azijskog trzista u istom i nasmijmo se konstataciji da je to neka prevaga. Pomirite se sa cinjenicom da je u evropi a i svim ostalim dijelovima svijeta engleska liga u ocima gledalaca najkvalitetnija, najjaca i najatraktivnija, prodaja tv prava sve govori.

Valencija i ubleha o ponosu je smijesna, Mansour nikad nije htio uzeti taj klub a da jeste sigurno bi ga kupio.

Adi_Zepce
Kontakt:

Post Postao/la Adi_Zepce » 26 okt 2012, 00:43

BigBigBang je napisao/la:Prodajom dresova stices simpatije i oni te hoce gledati na tvu hajmo sve to fino progutati i onda ponovo se vrati na podatak o prodatim tv pravima engleske lige i ucescu azijskog trzista u istom i nasmijmo se konstataciji da je to neka prevaga. Pomirite se sa cinjenicom da je u evropi a i svim ostalim dijelovima svijeta engleska liga u ocima gledalaca najkvalitetnija, najjaca i najatraktivnija, prodaja tv prava sve govori.

Valencija i ubleha o ponosu je smijesna, Mansour nikad nije htio uzeti taj klub a da jeste sigurno bi ga kupio.
Uredu je ti fkt bolje znas o Valenciji od mene i ne samo da je on htio bilo je jos tih ponuda,ali su odbijene.Zar fkt recimo mislis da je City ili PSG privlacniji klub od Valencije?
P.S Prodaja tv prava nista ne govori,vec rezultati na zelenom terenu,a za sada klubovima iz Primere mnogo bolje ide.

www.valencia-balkan.net

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 26 okt 2012, 00:54

2002 Real M. - Bayer L.
2003 Milan - Juve
2004 Porto - Monaco
2005 Liverpool - Milan
2006 Barcelona - Arsenal
2007 Milan - Liverpool
2008 United - Chelsea
2009 United - Barcelona
2010 Inter - Bayern
2011 Barcelona - United
2012 Chelsea - Bayern

Ljudi moji, pa u zadnjih 10 godina su i italijani bolji od vas :lol:

To sto pobjedite par utakmica ne znaci da ste najjaci.

Inace da kazem, evo chelsea u 7 dana od shahtara igra 3 utakmice.. Prosle sezone je bilo tako par mjeseci bez prestanka kako treba..

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.