Alen Halilović

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

nate
Kontakt:

Re: Alen Halilović

Post Postao/la nate » 23 okt 2012, 16:24

sad je sve na alenu.nemojte mi fore ako odbije poziv da ce opet mozda igrati za bih :roll:

ako odbije igra za hrvatsku.sve u svemu sretno malom sta god odluci.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 23 okt 2012, 16:29

nate je napisao/la:sad je sve na alenu.nemojte mi fore ako odbije poziv da ce opet mozda igrati za bih :roll:

ako odbije igra za hrvatsku.sve u svemu sretno malom sta god odluci.
ne mora značit, do A reprezentacije je još dalek put, još bar godinu dana on neće odlučiti šta i kako. ja bih prvi volio da se odluči odmah, samo da ne čitam kako mu broje krvna zrnca i kako je Savez kriv što ne igra za BiH, al načekat ćemo se mi još

Kuko
Kontakt:

Post Postao/la Kuko » 23 okt 2012, 16:55

Poziv mi je totalno nejasan, posto je i sam Alen cini mi se dao izjavu kako ce igrati za HR u mladjim kategorijama, a onda kasnije odluciti za koju A repku ce nastupiti (makar nisam 100% siguran da je ovo tacno). Prvo sto mi je palo na pamet da ovo sto nasi rade jest potez ocajnika, ali mi je trenutno to jako nelogicno. Da im je Sejo vec rekao da mali zeli samo HR oni bi ga vec uredno popljuvali, tako da ta opcija vjerovatno otpada. Palo mi je na pamet da je ovo neki dogovor Seje i saveza, da upute poziv Alenu, te da ovaj isti odbije sto bi mu kasnije posluzilo kao neka "opravdanje" Stimcu, jer se vec uveliko prica kako mu Stimac sprema poziv. Ukoliko iz bilo kojeg razloga zeli dobiti na vremenu ovo i jeste idealna taktika.

Sve u svemu, siguran sam bar 90% da Alen ovaj poziv nece prihvatiti, iako i dalje mislim da su sanse da zaigra za A repku 60:40 u nasu korist.

Kad je sljedeci sluzbeni termin za odigravanje prijateljskih u mladjim kategorijama?

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 23 okt 2012, 17:20

AlenHalilovic je napisao/la:

Pirić: Nadam se da će Alen Halilović sa Zmajevima ići u Brazil

slika

Denijal Pirić, tehnički direktor svih reprezentativnih selekcija BiH, u razgovoru za Klix.ba kaže kako se nada da će Alen Halilović, trenutno jedan od najtraženijih mladih igrača u Evropi, zaigrati za reprezentaciju BiH na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu ukoliko Zmajevi izbore plasman.

Inter, Manchester United, Arsenal, Real Madrid samo su neki od nogometnih velikana zainteresiranih za dovođenje ovog 16-godišnjeg čuda od djeteta kojeg već zovu "mali Messi".

Alen igra za zagrebački Dinamo i sin je Sejada Halilovića, nekadašnjeg reprezentativca BiH i Hrvatske. Sadašnji selektori ove dvije reprezenatcije, Safet Sušić i Igor Štimac, nadaju se da će on biti jedan od putnika na SP u Brazilu za dvije godine. Pirić kaže kako će se za desetak do petnaest dana više znati o Alenovoj odluci za koju će reprezentaciju nastupati u budućnosti.

"U posljednjem razgovoru Sejad Halilović mi je rekao kako Alen odlučiti o tome. Pozvao sam ih da dođu na par dana u Sarajevo, da budu gosti Nogometnog saveza BiH, da osjeti malo tu klimu u koju je dobrodošao", kaže Pirić te dodaje:

"Mi smo sada sa našim selekcijama došli na nivo Hrvatske i ne može se reći da je prednost igrati za njih u odnosu na BiH. Igrati za reprezentaciju u kojoj u su Spahić, Misimović, Džeko, Pjanić, Lulić i ostali otvara put ka njegovoj afirmaciji", pojašnjava Pirić.

Ukoliko se BiH plasira na SP u Brazilu 2014. godine, Pirić kaže kako očekuje da će Halilović biti među Zmajevima na letu za Južnu Ameriku.

"Ja sa selektorom Sušićem nisam razgovarao na tu temu, ali takve bisere treba ranije nagraditi, da osjete malo ambijent A reprezentacije i da vide šta ih čeka. Ko zna, možda krene stopama Pelea koji je sa 16 godina na SP", kaže Pirić na kraju razgovora.
:mrgreen:

http://www.klix.ba/sport/nogomet/piric- ... /121010117" onclick="window.open(this.href);return false;

Hocu da vas posjetim na ovu izjavu Pirica... kako ispade upravu je, za 10-15 dana ce se znat vise, a interv. je od 10.10.

Alen ce 100% igrat za nasu A reprezentaciju dali se odzvao U21 ili ne....zivi bili pa vidjeli kako se fino kaze. Ali citirat cu ovu svoju izjavu kad se sve zavrsi oko njega.

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 23 okt 2012, 17:33

..........."Spremio sam poziv za Alena Halilovića. Ne znam hoće li se odazvati, znam samo da je tehnički direktor u našem Savezu Denijal Pirić već održao nekoliko sastanaka s njegovim roditeljima. Nadam se pozitivnom ishodu, pratio sam ga, zaista je vanserijski nogometaš", izjavio je Jagodić za ****.ba.

......

"Naša dužnost je da ga pozovemo jer odskače do svoje generacije i zaslužuje mjesto u našem timu. No, treba znati da su prošla vremena u kojima smo neke igrači molili da igraju za državnu momčad. Naša reprezentacija danas je ugledna i priznata'', ističe izbornik Jagodić koji je ujedno i trener Čelika.
http://www.hrsport.net/vijesti/449100/n ... zentacije/" onclick="window.open(this.href);return false;
"Što se tiče Halilovića konkretno, mislim da ga mi moramo pozvati. Napravljen je kontakt s njim i ja ću ga pozvati bez obzira na sve. E, sada je do njega i njegove porodice dalje, odnosno hoće li taj poziv i prihvatiti. Mi smo u petak održali jedan sastanak i donijeli odluku da ga pozovemo u U-21 reprezentaciju BiH. Nema nikakvog razloga da mu ja ne uputim poziv, a do njega je dalje", dodao je Jagodić.
http://www.24sata.hr/nogomet/alen-halil ... ati-286594" onclick="window.open(this.href);return false;
"Razgovarali smo sa Alenom i njegovim ocem. Ja ću ga pozvati bez obzira na sve. E, sada je do njega i njegove porodice da odluče hoće li taj da prihvate taj poziv", rekao Jagodić.
http://www.****/s264196/Sport/Fudba ... esija.html" onclick="window.open(this.href);return false;

AlenHalilovic
Kontakt:

Post Postao/la AlenHalilovic » 23 okt 2012, 23:15

Ovdje mozete vise saznat o sastanku Piric-Pape-Jagodic

Tehnički direktor i generalni sekretar N/FSBiH Denijal Pirić, odnosno Jasmin Baković u petak su održali zajednički sastanak sa selektorima „A“ i U-21 selekcije, Safetom Sušićem i Vladom Jagodićem.

- Dogovorili smo se da u narednom periodu iskoristimo sve termine za okupljanja i kontrolne utakmice, kaže Jagodić.

- Već za 14. novembar su dogovorene prijateljske utakmice sa Alžirom i Poljskom. Prvu će igrati „A“ tim, a drugu selekcija do 21 godine. Međutim, još ne znamo definitivno gdje ćemo dočekati Poljake. U opciji su Široki Brijeg, Visoko, Zenica, Sarajevo i Konjic... Mlada reprezentacija BiH će u februarskom terminu UEFA-a, najvjerovatnije, odmjeriti snage sa vršnjacima iz Srbije.

- U Fudbalski savez Srbije smo već poslali ponudu za tu utakmicu... Komšije su obećale da će doći na "revanš". Također, okupljanje ćemo napraviti i u martu kada „A“ tim bude igrao sa Grčkom, a da li ćemo igrati međusobnu ili kontrolnu utakmicu sa nekom drugom selekcijom, još ćemo vidjeti. Jagodić konstatuje da će mlada reprezentacija iskoristiti aprilski i junski termin 2013. godine.

- Juni je u kalendaru UEFA-e, a april nije, ali ćemo i u tom terminu okupiti bar kandidate iz naših klubova, Jednostavno, pred start novih kvalifikacija potrebno nam je što više okupljanja i provjera. Do 1. novembra objavit ću širi spisak reprezentativaca na kojem će biti od 30 do 35 igrača, a nedugo potom i 20 fudbalera, te tri golmana za duel sa Poljacima. U prve dvije provjere pokušat ću da svima pružim priliku, a onda ću napraviti selekciju.

Cilj mi je da već na početku naredne godine imam sve iskristalizovano kako bih do početka kvalifikacija za Euro 2014, koje će biti odigrane po ubrzanom principu, mogao uigravati tim. Selektor mlade reprezentacije nam nije želio otkriti imena igrača koje ima u bilježnici.

- Naravno, u obzir dolaze svi igrači koji su 1992. i 1993. godište, a koji su već bili u mladoj reprezentaciji. Oni već znaju naš način rada, ali i mi njih. To su sigurno Grahovac (Borac), Bešić (Ferencvaroš - posuđeni igrač HSV-a), Mešanović (Čelik), Zakarić (Lokomotiva Zagreb), koji su bili i standardni igrači, te Bekić (Zrinjski), Mario Kvesić (Široki Brijeg), Kovačević (Travnik), Zolotić (Željezničar), Prcić (Sošo), koji je trenutno povrijeđen.

- Naravno, računam na Prcića i pomenute igrače...Također, bazirat ću se i na sada već bivšu generaciju igrača U-19, koja je takmičenje završila u drugom krugu, a neću bježati ni od još mlađih fudbalera. Jedan od njih je sigurno „mali“ Armin Ćerimagić, koji je 1994. godište.

On je svojim igrama već pokazao da može konkurisati za tim do 21. godine, a tu su i Alen Halilović iz zagrebačkog Dinama (1994. godište - op.a.), Sead Kolašinac iz Šalkea. Odlučan sam da im pošaljem poziv već za predstojeću utakmicu sa Poljskom. Zašto ne? Nonstop se priča o njima ovo ili ono, a sada se na djelu može sve vidjeti. Također, ima još dosta interesantnih igrača po inostranim klubovima, ali ne bih još sve otkrivao, za kraj kaže Jagodić.

Konacno postajemo neka ozbiljna reprezentacija :mrgreen:

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 23 okt 2012, 23:20

Kako mediji prepisuju,neko je prvi pogriješio i napisao da je 1994-to godište i sad svi to objavljuju,a rođen je 1996-te.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 23 okt 2012, 23:21

Koja bi divota bila gledati Kolašinca i Halilovića u našoj repki :o

Iskreno se naam da ćemo to i dočekati aBd.
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

Freddy Krueger
Kontakt:

Post Postao/la Freddy Krueger » 23 okt 2012, 23:32

Da smo bili pametni pa da smo u tajnosti obavili razgovor sa Alenom,lobirali neko vrijeme i tek onda mu uputili poziv on bi 1000% bio naš.Faktor iznenađenja je ključan a mi ga nismo znali iskoristit.Ovako su Hrvati(HNS) spremni i realno male su šanse da zaigra za nas.
"Welcome to prime time, bitch!"

nevera
Kontakt:

Post Postao/la nevera » 24 okt 2012, 00:41

Freddy Krueger je napisao/la:Da smo bili pametni pa da smo u tajnosti obavili razgovor sa Alenom,lobirali neko vrijeme i tek onda mu uputili poziv on bi 1000% bio naš.Faktor iznenađenja je ključan a mi ga nismo znali iskoristit.Ovako su Hrvati(HNS) spremni i realno male su šanse da zaigra za nas.
Evo sta Torcida,uz Delije jedina navijacka skupina vrijednog nekog spomena na ovim prostorima,kaze o HNSu:

" onclick="window.open(this.href);return false;

Od HNSa sigurno netrebate strahovati, preglupi su da bi nekog momka bez prijetnje mogli nagovarati da igra za HR reprezentaciju 8-) Svakog kojeg su dosad probali nagovarati da igra za HR odlucio se za neku drugu reprezentaciju ( Cvitanich, Gavranovic, Russ, Drmic itd....). Znaci vama se nebi nista bolje moglo dogoditi nego da ga HNS proba nagovoriti da igra za HR onda ste sigurno probijedili :)

LukavacBHF
Kontakt:

Post Postao/la LukavacBHF » 24 okt 2012, 01:10

Denizmare je napisao/la:Ja stvarno ne kontam raju ovdje na forumu!
Ne valja vam kad nekoga ne zovu,ne valja vam kad hoce da ga pozovu!
,,Ne smije nam se ponoviti Ibrahimovic,, - recenica je koja je vise puta napisana ovdje od bilo koje druge.
Sad se razmatra da li je pravo vrijeme :?: Forumasi sve znaju bolje od bilo koga drugog,selektora,trenera itd.
Ovo je situacija kada cemo konacno dobiti odgovor na pitanje sta je bilo i sa Ibrahimovicem i ostalim igracima. Decko ce dobiti poziv pa bujrum odazovi se. I treba mu slati pozive dok god moze igrati za nas. Ako se ne odazove onda mirne duse i selektor i savez mogu reci da su pokusali sve.
I ne treba cekati,fintirati itd. da ga Hrvati nebi uzeli lakse. Drito u glavu,pa neka Halilovic konta sta ce.....
Ja mislim da je ovaj momak dao najbolji moguci odgovor na ovu temu... cisto ko suza! bravo majstore!
Samo je jedan - SERGEJ BARBAREZ!

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 24 okt 2012, 11:36

Kod: Označi sve

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/mali-alen-drzi-se-kao-veliki-za-index-otkriva-jos-nisam-odlucio-hocu-li-igrati-za-hrvatsku-ili-bih-/640445.aspx
4:21 "Mojim Bosancem" 8-) Izvinjavam se ako je bio link :)
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

franklampard8
Kontakt:

Post Postao/la franklampard8 » 24 okt 2012, 11:59

neo je napisao/la:

Kod: Označi sve

http://www.--- SPAM ---/sport/clanak/mali-alen-drzi-se-kao-veliki-za-index-otkriva-jos-nisam-odlucio-hocu-li-igrati-za-hrvatsku-ili-bih-/640445.aspx
4:21 "Mojim Bosancem" 8-) Izvinjavam se ako je bio link :)
Gledaj ti ove tuke sta pita momka, da li prakticiras nocni zivot ? Boze sacuvaj.
1946

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 24 okt 2012, 13:01

Ja sam iz Hr, ali bi mi bilo jako drago da Alen zaigra za BiH. Koliko je samo dobrih igrača Hr maznula Bosni, e pa red bi bio i da Bosna nešto mazne od Hr.

maximusdecimus
Kontakt:

Post Postao/la maximusdecimus » 24 okt 2012, 14:12

PunjenaPaprika je napisao/la:Ja sam iz Hr, ali bi mi bilo jako drago da Alen zaigra za BiH. Koliko je samo dobrih igrača Hr maznula Bosni, e pa red bi bio i da Bosna nešto mazne od Hr.
Bosanac bauštelac s Jadrana? :mrgreen: :)

Lesnar
Kontakt:

Post Postao/la Lesnar » 24 okt 2012, 14:16

PunjenaPaprika je napisao/la:Ja sam iz Hr, ali bi mi bilo jako drago da Alen zaigra za BiH. Koliko je samo dobrih igrača Hr maznula Bosni, e pa red bi bio i da Bosna nešto mazne od Hr.
ajmo anketa-čiji je ovo lažni profil ? :D

čuj bilo bi ti jako drago da alen zaigra za bih iako si iz hrvatske,a prije si napisao da si bosanac,pa što ti ne bi bilo drago ? :D

nate
Kontakt:

Post Postao/la nate » 24 okt 2012, 14:42

kako vam se samo da pravit lazne profile.

tako biti licemjeran.

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 24 okt 2012, 14:48

Lesnar je napisao/la:
ajmo anketa-čiji je ovo lažni profil ? :D

čuj bilo bi ti jako drago da alen zaigra za bih iako si iz hrvatske,a prije si napisao da si bosanac,pa što ti ne bi bilo drago ? :D
Jedno je sigurno NEDIMKO sigurno nije :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

PunjenaPaprika
Kontakt:

Post Postao/la PunjenaPaprika » 24 okt 2012, 14:49

maximusdecimus je napisao/la:
Bosanac bauštelac s Jadrana? :mrgreen: :)
Ne, nego Bošnjak rođen i odrastao u Hrvatskoj, baš kao i Alen Halilović. Zadovoljan?

Ovi što pričaju o lažnim profilima, ako moderatori imaju mogućnost da provjere ip ili nešto tako, neka to učine pa ako sam lažan profil nek me odmah brišu.

Hvala vam, dragi moji Bosanci, što mene, čovjeka koji voli Bosnu i koji je ponosan na svoje korjene, dočekujete na nož. Beskrajno vam hvala, kakva divna i nadasve uzvišena dobrodošlica... :roll:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 24 okt 2012, 14:51

Pa čovjek ništa nije slagao, rođen je u Hrvatskoj, može biti bilo koje pripadnosti, i vi odmah uhvatili u mašinu.
Ccccc :mrgreen:
Dobrodošao druže na forum, nadam se da ćemo te viđati često
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Zaključano

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.