Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

legenda reala
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la legenda reala » 22 okt 2012, 22:36

Raul_64 je napisao/la:Dzaba ja tebi saljem njegov profil u inobx Don Kihote :lol:
i sa 33 na ledjima bio bi nas daleko najbolji napadacki bek no dobro.
Edinov, jel ga znaš ??To je tvoja škola rukometa :P
Pa sigurno da bi uz Terzića bio glavna opcija u napadu, ali jbg nema ga i štaš .
Al moraš priznati da je uvijek srao kad je repka bila u pitanju, još dok je za Amicitu igrao, stalno neki problemi oko njegovog odazivanja :roll:
Kad je bio golobradi mladić igrao krilo, stalno se odazivao, kasnije kad se malo probi u svijetu rukometa, nikad ga više , do koga je ??

Zašto?? to bi ti trebao znati ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 22 okt 2012, 22:39

Joj ta ne zaboravna generacija, ne zna se ko je bolji bio :roll:
Sirćo sa vanjske pozicije, Šuman s desnog krila, ili Maglajlija na crti, joj, joj ...
Ali oni poznati okret Šuman kada je prebaciva u desnu ruku 8-) , nikada zaboraviti neću
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 22 okt 2012, 22:44

samo_lijevo
Mi smo dobili prošle kvale, kad nije niko htio
Znam da ste prihvatili.I ja bih volio da se igra u Gorazdu i Visokom,ali sta ces.Ipak imaju i oni svoju racunicu,a kada nece Sarajevo ima ko jedva ceka.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 23 okt 2012, 09:56

legenda reala je napisao/la:Ma ne znam šta bih ti rekao, uigrani su, skoro svi igraju u Medvedima.
Gaje svoj stil(jaka odbrana prije svega), dvometraši u odbrani ubiše, nema teorije proći na crtu.
Nisu jaki kao prije, ali bojim se da su jači od nas, ne leže nam nikako, mi nemamo bekova koji mogu odgovriti na njihovu agresivnu odbranu.
Nisu jaki kao prije, to bez dileme, ali nisu bili jaki ni zadnji put, a mi jesmo bili jači, pa smo opet razbijeni desetak razlike, jes da je Arena bila prazna.

Da daju nama i Ruse i Austrijance(organizaciju), mislim da bi ih dobili :mrgreen: :mrgreen:

Nego ko je ovaj Deni Đozić?? Igra u Lowenu a 91 godište :?:
Denni Đozić (* 2. listopada 1991 u Speyer ) je njemački rukometaš bosanskog porijekla. Igra za Rhein-Neckar Löwen u Njemačkoj.
Visok 1,75 m, a težak 75 kg, igra na poziciji lijevog krila .
Od ove godine u kadru prve ekipe RNL, momak je iz Prijedora, kako sam našao na netu iz rukomente porodice.
Pretpostavljam da ima naše papire, tako da Smaji Karačiću i selektoru preostaje jedino da ga pozovu.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 23 okt 2012, 10:56

Pozicija koja nam škripi, treba ga zvati odma ;) Mlad je u jakom je klubu, možda nešto bude od njega.
Samo nije izabrao najbolji klub za svoj razvoj, Genshaimer mu je konkurencija, neće se naigrati :x
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 23 okt 2012, 11:12

Nisam znao to za Prceta da je otisao u Liban/Katar.
Svejedno mislim da ima mjesta u ovoj repki, generalno smo tanki za Srbe, treba se dobro napeti pa vidjeti sta se moze uraditi.
Licno nisam neki optimista ovdje, moze biti svasta od 2 poraza do 2 pobjede.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 25 okt 2012, 20:37

bhsport je napisao/la:Nisam znao to za Prceta da je otisao u Liban/Katar.
Svejedno mislim da ima mjesta u ovoj repki, generalno smo tanki za Srbe, treba se dobro napeti pa vidjeti sta se moze uraditi.
Licno nisam neki optimista ovdje, moze biti svasta od 2 poraza do 2 pobjede.
A dobro rukomet je takav sport da se nikad ne zna samo ja se bojim ako izgubimo u Austriji da nece biti puno ljudi na utakmici protiv Srbije.Ali imamo kvalitet da dobijem obje utakmice ja sam optimista Srbija nije neka velesila u rukometu mislim da su cak i u nasem rangu!!

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 25 okt 2012, 20:42

legenda reala je napisao/la:Pozicija koja nam škripi, treba ga zvati odma ;) Mlad je u jakom je klubu, možda nešto bude od njega.
Samo nije izabrao najbolji klub za svoj razvoj, Genshaimer mu je konkurencija, neće se naigrati :x
Slazem se sa tobom pravi igrac Stojanovic je vec u godinama!!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 okt 2012, 16:01

Kad je okupljanje, gdje su ovi mediji, šta se ovo ništa ne spominje???
Hoće li se u Austriji okupiti pred utakmicu ili??

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 28 okt 2012, 16:42

Veceras u Becu okupljanje repke.Pripreme u Austriji.Srjeda tekma sa domacinom.Mediji,nek oni prate strane lige, a nasa reprezentacija im nije izgleda prioritet.Sramota.Nije prvi put.Neka nas bombarduju izborima i stranackim dogovorima i prepucavanjima.SRAMOTA.

Papastathopoulos
Kontakt:

Post Postao/la Papastathopoulos » 28 okt 2012, 17:47

31.10.'12 Austrija-BiH, direktan prijenos na BHT1 u 20:20h....
Ko rano rani, il je pekar il nije normalan

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 28 okt 2012, 21:47

Nece se valjda termin meca sa Srbijom poklopiti sa derbijem :shock:
ZELJEZNICAR 1921!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 okt 2012, 21:53

Kako sada stvari stoje, ne bi trebao derbi subota 20:00 , a rukomet u nedjelju 17:00.

Ali ovo je BIH, pa je sve moguće :lol:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 okt 2012, 21:57

Iako su nastupili bez Branislava Obradovića i Mirka Mikića, sa rovitim Srđanom Trivundžom i Igorom Mandićem, "crveno-plavi" su smogli snage da poraze velikog rivala. Do prvenca su ih predvodili Stefan Janković sa sedam golova, Damir Delić je postigao četiri, dok je Bojan Ljubišić upisao 14 odbrana.

jesuli ova dvojica povrijedjena ili je obradovic naknadno pozvan u reprezentaciju pa su obadvojica na okupljanju?
hvala

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 okt 2012, 22:18

Teška EHF nedelja je pred Veselinom Vukovićem i njegovim izabranicima. Od ranije je bilo poznato da će “Orlovi” na startu kvalifikacija EHF EURO 2014 igrati bez Momira Ilića i Dalibora Ćuture, a novi izostanci su vezani za imena Rastka Stojkovića, Nikole Manojlovića, Momira Rnića, Strahinje Milića i Rajka Prodanovića.
Pa oni faktički ostaju samo sa Vujinom i Šešumom na bekovima 8-)
Ovo moramo dobiti.

Sva tri lijeva beka povrijeđena, prvo desno krilo povrijeđeno, prvi pivot povrijeđen, rezervni srednji bek :roll:
Vujin u nikakvoj formi 8-) Šešum solidan .

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 okt 2012, 22:19

Marković: Desetkovani smo povredama, deficitarni na klupi ali možemo pružiti otpor

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za naredna dva kvalifikaciona meča za odlazak na Evropsko prvenstvo...

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je pripreme za naredna dva kvalifikaciona meča za odlazak na Evropsko prvenstvo, protiv Austrije na strani, i protiv Srbije u Sarajevu.

Selektor Dragan Marković je za Federalni radio istakao da ima problema sa sastavom zbog povreda kojima je najbolji rukometni tim naše zemlje desetkovan, ali da uprkos tome, može pružiti dostojan otpor u mečevima koji slijede.

''Teško je davanti prognoze. U jednoj smo od najjačih kvalifikacionih grupa. Austrija je u usponu forme. igra fantastičan rukomet. Mi nismo toliko slabi koliko smo kratki na klupi. Fali nam šest ili sedam igrača. U svakom slučaju očekujem neizvjesne utakmice i u Austriji i Sarajevu.

Protivnici su nam favoriti, ali mislim da možemo pružiti dostojan otpor. Prce, Kukrika su ispali iz sastava. Imamo problema sa bekovima. Terzić i Harmandić su procvjetali, pa mislim da se možemo suprostaviti Austriji, a protiv Srbije ćemo vidjeti. Mi smo u neprilici sa kadrom. Srbija može da odigra dobro ili loše, na to računam u Sarajevu''.

Podsjećamo, 31. ovog mjeseca igramo sa Austrijom, dok je susret sa Srbijom 4. novembra u Sarajevu.

ko jos fali i ko je jos povrijedjen?? moze li iko ista konkretno da napise????

High

Post Postao/la High » 28 okt 2012, 22:21

Halaliti i ove kvalifikacije.
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 28 okt 2012, 22:23

Pišam ja reprezentaciju koja je desetkovana izostankom Kukrike, a i selektora koji se vadi na to :roll: :roll:

Šta bi tek trebo Vuković pričati :roll:

mrsic07
Kontakt:

Post Postao/la mrsic07 » 28 okt 2012, 22:58

nikako mi se ne svidja ova prica, kvalifikacije jos nisu pocele a trener vec pronalazi alibi za eventualni neuspjeh... Gospodine Markovic, ako ne uspijete u ovim kvalifikacijama bilo bi casno i dostojanstveno s vase strane da podnesete otkaz...

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 28 okt 2012, 23:06

legenda reala je napisao/la:Pišam ja reprezentaciju koja je desetkovana izostankom Kukrike, a i selektora koji se vadi na to :roll: :roll:

Šta bi tek trebo Vuković pričati :roll:
:lol:

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.