Roger Federer za sve njegove fanove

Moderatori/ce: Monolog,Unofficialpage

retro
Kontakt:

Re: Roger Federer za sve njegove fanove

Post Postao/la retro » 05 avg 2012, 19:19

Preveliku dramu pravis. :mrgreen:

OI su bitne i lijepo je imati zlato, ali da je to kriterij za odredjivanje najboljeg igraca svih vremena, nije.
Svi vole uzeti zlato za svoju drzavu, ali vjeruj da su im GS turniri mnogo vazniji. ;)
Genius, outrageous, the best ever! RF!

VolimLiverpool
Kontakt:

Post Postao/la VolimLiverpool » 08 avg 2012, 00:23

Sretan 31.rođendan najboljem i najvećem teniseru svih vremena.
Svaka čast ovom istinskom šampionu za sve ono što je dosada uradio,a nadamo se da ćemo do kraja njegove karijere u kojoj je osvojio gotovo sve što se osvojiti može vidjeti ga kako diže još koji pehar GS-a,nadam se da će to biti US open ili AO.
Rogeru,sretan sam što živim u vremenu kada se ti baviš ovim sportom.Toliko toga prelijepog sam vidio,toliko fantastičnih udaraca koje samo jedan genij poput tebe je u stanju da napravi.Također sam nekoliko puta bio i razočaran,isključivo u nekoliko zadnjih godina,ali sve je to sport,zar ne ? Ne možeš uvijek pobijeđivati.
Hvala ti majstore i nadam se da ću vidjeti još mnogo odličnih bekend paralela (jednoručan,u sami ugao) ili passing shootova iz zgloba u kontra stranu.Samo to može Bog Tenisa.Niko više.
Samo je jedan istinski šampion,veliki gospodin i van terena kojeg su nekoliko puta emocije savladale,ali to dokazuje da je dobar čovjek,zar ne ?
Kralj.
" onclick="window.open(this.href);return false;
slika

Big Champion.
You'll never walk alone.

anelbavarac
Kontakt:

Post Postao/la anelbavarac » 08 avg 2012, 21:05

Najbolji u historiji sta drugo reci.

anelbavarac
Kontakt:

za effe_sa

Post Postao/la anelbavarac » 19 avg 2012, 20:34

Cestitke Rogeru za sjajnu partiju i 5 titule u Cinnci-u,i po koji put dokaz da apsolutno u ovom trenutku nema premca,NAJBOLJI U HISTORIJI, bravo Roger odlicna uvertira za US open gdje je naravno favorit,bravo Roger.

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 29 avg 2012, 14:06

[youtube][/youtube]

:lol: :lol: :lol:

retro
Kontakt:

Post Postao/la retro » 12 okt 2012, 12:37

[youtube][/youtube]

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 22 okt 2012, 20:27

Malo zanimljivosti o najvećem ikada:

- 17 osvojenih GS turnira (rekord)
- 24 finala GS turnira (r)
- 32 polufinala GS turnira (r)
- 38 četvrtfinala GS turnira (3 do izjednačenja rekorda)
- 247 dobivenih mečeva na GS turnirima (r)
- 10 finala GS turnira u nizu (r; drži i drugo mjesto sa 8 finala u nizu)
- 23 polufinala GS turnira u nizu (r)
- 34 četvrtfinala GS turnira u nizu
- vodeći po broju osvojenih titula na 3 od 4 GS turnira
- jedan od rijetkih tenisača sa osvojena sva 4 GS turnira
- više od 85% dobivenih mečeva na GS turnirima
- 76 osvojenih ATP turnira
- 108 finala ATP turnira
- 12 uzastopnih sezona sa osvojenim turnirom (2 do izjednačenja rekorda)
- 871 dobiveni meč na ATP touru
- 6 osvojenih završnih turnira (r)
- zlatna i srebrena medalja sa OI
- 21 osvojeni Masters (r)
- jedini tenisač koji je igrao finale svih GS i Masters turnira
- 12 osvojenih turnira u jednoj sezoni
- 300 tjedana na vrhu ATP ljestvice (r)
- 237 uzastopnih tjedana kao nr.1 (r)
- jedini tenisač koji je osvojio neki GS ili Masters turnir bez izgubljenog seta
- 92-5 mu je najbolji score na kraju jedne sezone
...

slika
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 22 okt 2012, 22:40

05.11.2012
THE END
:mrgreen:
"Indija,Pakistan..."

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 22 okt 2012, 22:41

KSIVLE je napisao/la:Malo zanimljivosti o najvećem ikada:
- jedini tenisač koji je igrao finale svih GS i Masters turnira
slika
...

ne bas. nole ima finala svih mastersa i svih slemova bas kao i fed. uz to obojica imaju i finala na zavrsnim sampionatima (cak i titule) a fed ima finale OI (srebro) a nole DC-a (titula)!

njih 2. su rekorderi i po razlicitom masters titulama. od mastersa fedu fale MC i rim (nije osvojio ni sangaj ali je osvojio madrid na betonu kojeg je kasnije zamijenio sangaj nakon sto je zavrsni sampionat premjesten iz sangaja u london)!

noletu fale MC (ima 2 finala) i sinsi (4 finala) kao i naravno RG od slemova (ove godine bio u finalu).

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 22 okt 2012, 22:47

- jedini tenisač koji je osvojio neki GS ili Masters turnir bez izgubljenog seta

slika
ovo je jednostavno predaleko od istine.

ove godine je raafa recimo osvojio i MC i rim bez izgubljenog seta a nole majami!

u istoriji ima premnogo primjera i za slemove a pogotovo za masterse!

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 22 okt 2012, 23:12

No1e je napisao/la:

slika
ovo je jednostavno predaleko od istine.

ove godine je raafa recimo osvojio i MC i rim bez izgubljenog seta a nole majami!

u istoriji ima premnogo primjera i za slemove a pogotovo za masterse!
Jašta je ja daleko od istine, stipu levata pojma nema :mrgreen: Rafa je mescini i RG 2008 osvojio bez izgubljenog seta

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 23 okt 2012, 00:00

i 2008. i 2010.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 okt 2012, 09:55

@Nole

U pravu si za oboje.

Ovo sam krivo preveo. Roger je jedini tenisač koji:
Win a Masters 1000 or Grand Slam final without having serve broken or losing a set the entire tournament:
2012 Cincinnati Masters Roger Federer
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 23 okt 2012, 12:09

ja sam uvjek u pravu. drago mi je da mi se ovdje i dopusta da kazem kako jeste. na jednom drugom, isto bosanskom sajtu, su mi redovno na ispravke odgovarali uvredama, i licnim i vrijedjanjem cijele nacije i na kraju me uvjek banoali nakon diskusija iako nikada nisam vrijedjao nego bio vrijedjan i samo potkrijepljivao cinjenicama to sto tvrdim. zanimljivo ovi koji su me vrijedjali su se uvjek izvlacili bez bana a mene su banovali uvjek zbog "spama" iako sam samo dokumentovao tvrdnje. ono nisu mogli zbog vrijedjanja jer sam ja bio vrijedjan a ne drugi. zato mi nije jasno zasto ovaj sajt nije popuilarniji od tog koji je daleko posjeceniji?!

izmedju ostalog se tamo pisalo da je monika demonstrativno istupila iz srpskog drzavljanstva i odselila se za ameriku cim su poceli sukobi da bi se distancirala od miloseviceve politike. na sta sam odgovorio da nije tacno. da je ravo svoje najvece uspjehe imala za vrijeme najvecih sukoba kod nas. od 1990-1993. da se nikada nije odricala drzavljanstva. da je prekid nastao zbog atentata a da je uzela zmericko drzavljanstvo (kako je sama napisala silom prilika) jer su joj americki lobisti omogucili da se nakon dvogodisnje pauze vrati kao br1 na WTA. to je najkontraverznija odluka WTA kojom su ponistili i sopstvenu odluku da joj se suksesivno oduzimaju poeni i da pada na listi kao da je u piutanju obicna povreda a ne strahovit propust organizacije same WTA. naravno ta odluka je bila dok je igrala za srbiju. kasnije je bojkotovala fed kup u vrijeme nato bombardovanja srbije.

zatim su me banovali kada sam ispravljao netacne tvrdnje da se andrea ne osjeca srpkinjiom nego bosnjakinjom.

onda kada sam tvrdio pocetkom 2011 da je nole vec tada u top 20-25 u open eri (tvrdili su da nije ni u top50!!) a da ce do kraja karijere biti u top10 ako ne bude povreda. obje moje tvrdenje su ismijavane i bile predmet sprdnje. naravno da je nole sa 10ak mastersa i 2 slema kao i duzim stazom u top3 i vec izvjesnim br1 bio vec tada u top20-25 a sada mu, ukoliko opet zavrsi godinu kao br1 (a ima odlicne sanse), treba jos samo 1 slem pa da po svim kriterijima bude u top10 open ere.

onda tacno predvidio kada ce nole biti br1 a poslije ozija 2012 i da ce tu biti bar do vimbldona (znaci godinu dana a ne najkraci br1 ikada kako su neki tvrdili), onda da nole igra jednu od najboljih sezona ikada i da je trenutno najbolji i najdominantniji sportista planete (navodjeni su razni novicki, boltovi, fudbaleri, F1 i svasta drugo a mene se opet i ismijavalo i banovalo a nole je i sluzbeno dobio nagradu za naj sportistu 2011 - jer tu nagradu na srecu dodjeljuju najbolji sportisti svijeta a ne clanovi tog foruma).

onda sam tvrdio da (uz naglasak da ukoliko su jedino pravo i objektivno mjerilo postignuti rezultati a ne sbbkbb!) drazen nije bio ni najtrofejniji a samim tim ni najbolji kosarkas sa ex yu prostora a kamoli sportista.

da kindze nije predvodio bosnu u finalu kada su osvojili klupsko EP nego da je to bio varajic koji je na toj utakmici postigao 45 koseva (apsolutni rekord svih finala) sto je bilo skoro pola bosninih koseva a tada jos nije bilo trice. covjek jednostavno nije znao promasiti tog dana i igrao je kao u transu!

i na kraju posljednji put su me banovali kada sam odgovorio na tvrdnju jednog uvazenog clana da se penzionisao 4. najbolji aktivni igrac (rodik) koji je imao najbolju karijeru poslije feda, rafe i noleta. dodao sam samo i da je i hjuit ostvario dosta vise.. sto je razvilo diskusiju i masu uvreda na moj racun. na kraju su mene banovali jer sam iznosio statistike po kojima se jasno vidi da je hjuit postigao vise (2GS>1GS, 2WTF>0WTF, 2YE#1>1Ye#1, 80 sedmica br1>12 sedmica br1, 2DC>1DC, 2M<5M --- glavni protiv argument je bio da rodik ima ukupno 32. a hjuit 28 titula) a ovoga ko je vriedjao nisu. vise se od tada tamo nisam javljao.
Zadnja izmjena: No1e, dana/u 23 okt 2012, 20:26, ukupno mijenjano 2 puta.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 okt 2012, 13:51

@No1e

Pa nemam ti šta proturječit ako si u pravu. Ja poštujem činjenice, a činjenice kažu kako si rekao istinu. Ostalo neću komentirati jer nisam upućen, ali Nole je sigurni top 10 All Times ako nastavi ovim tempom.

Nov sam ovdje, pa ne znam kakvi su odnosi. Hrvat sam i Hercegovac, ali to ne bi trebalo biti bitno u diskusijama na ovom (sportskom) sajtu. Osobno nemam nikakvih predrasuda prema drugim nacijama ili vjeroispovjestima, a vjerujem da je isto i sa moderatorima ovdje. Zasad nemam nikakvih problema sa njima. Dapače, djeluju vrlo korektno.

Ovaj drugi portal je pretpostavljam klix.ba. :)

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 23 okt 2012, 14:00

Sad ću malo u offtopic, ali pošto si spomenuo Dražena, moram i to prokomentirati. Najtrofejniji nije, ni blizu. Kukoč je od njega puno trofejniji, a valjda i koji vaš. Je li bio najbolji košarkaš na ovim prostorima je subjektivno. Za mene je, ali poštujem i drugačije mišljenje. Ali Dražen je poseban po mnogo čemu - po svom neslomljivom duhu, po ljubavi i odnosu prema košarci, po tome što je bio među prvima koji su dokazali Amerima kako i Europljani znaju igrati košarku, a za nas Hrvate i po ljubavi za domovinu. Poginuo je mlad i u naponu snage. To je sigurno pridonijelo njegovom današnjem kultnom statusu. Ali i da se nije desila ta tragedija, vjerujem da bi i živ bio jedna od najomiljenijih ličnosti na ovom prostoru. A da ne govorim da bi mu i igračka karijera bila bogatija trofejima i postignućima.

soba 39
Kontakt:

Post Postao/la soba 39 » 23 okt 2012, 19:01

KSIVLE je napisao/la:Sad ću malo u offtopic, ali pošto si spomenuo Dražena, moram i to prokomentirati. Najtrofejniji nije, ni blizu. Kukoč je od njega puno trofejniji, a valjda i koji vaš. Je li bio najbolji košarkaš na ovim prostorima je subjektivno. Za mene je, ali poštujem i drugačije mišljenje. Ali Dražen je poseban po mnogo čemu - po svom neslomljivom duhu, po ljubavi i odnosu prema košarci, po tome što je bio među prvima koji su dokazali Amerima kako i Europljani znaju igrati košarku, a za nas Hrvate i po ljubavi za domovinu. Poginuo je mlad i u naponu snage. To je sigurno pridonijelo njegovom današnjem kultnom statusu. Ali i da se nije desila ta tragedija, vjerujem da bi i živ bio jedna od najomiljenijih ličnosti na ovom prostoru. A da ne govorim da bi mu i igračka karijera bila bogatija trofejima i postignućima.
To je najbolji košarkaš sa ovih prostora od kada ja pratim košarku
"Indija,Pakistan..."

No1e
Kontakt:

Post Postao/la No1e » 23 okt 2012, 20:18

kao i u mnogim ostalim slucajevima, o pokojniku sve najbolje. veliki kosarkas da. najveci, ipak ne. rana smrt sigurno pridonosi kultnom statusu licnosti. ne samo u njegovom slucaju. evo... dzems din, elvis prisli, merlin monro, dzim morison, kurt kobejn, dzimi hendrix, dzon lenon, bob marlej... itd.. itd. od njega su bolju NBA karijeru imali kukoc, divac i stojakovic. divac je bio u prvom timu jednog od najboljih NBA timova dok je drazen bio na klupi mnogo losijeg tima. toliko o tome da je bio prvi sa ovih prostora koji je uspio u NBA. vece uspjehe, uopsteno gledajucio, je imao citav niz kosarkasa sa ovih prostora, pocev od kica-praja, pobjeda do kraja, generacije pa do sale-sale-divac-bodi bond.... kao sto rekoh... price sbbkbb ne volim. ostalo je subjektivan osjecaj i umjetnicki dojam. ovim zakljucujem ovo vantopicenje. a o ovome se mogu pisati strane i strane i svako ce imati nesto svoje sto misli da je pametnije od drugih da kaze. po meni su uvjek i jedino pravo i objektivno mjerilo bili postignuti rezultati i nista vise. jedini mi je izuzetak seles koja je mlatila grafovu kako je i gdje stigla i u pravom smislu rijeci dominirala tenisom kao jako mlada i koju su jedinom atentatom sprijecili da ne bude najveca svih vremena! (njeni rezultati od 1990 do 1993 i atentata opet govore dovoljno sami za sebe).

EmirSioux89
Kontakt:

Post Postao/la EmirSioux89 » 28 okt 2012, 16:53

**** ga Del Potro smoto jedan smotani -.-
Manchester United!

delko
Kontakt:

Post Postao/la delko » 28 okt 2012, 17:00

No1e je napisao/la:ja sam uvjek u pravu.
eto npr sad nisi u pravu, cuj covjek napisao UVJEK xD :D i kaze da je UVIJEK u pravu :D
★★★★★★★★★★
Roger Federer
Borac Banjaluka
NEW JERSEY Nets
" ?
★★★★★★★★★★

Odgovori

Natrag na “Tenis”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.