KK Bosna
Moderatori/ce: CashMan,nerminh74,ultrasstyle_tz
Re: KK Bosna
Nažalost izgubili smo utakmicu zbog lošeg defanzivnog skoka.U ostalim segmentima igre bili smo bolja momčad od Zvezde.Ono što je činjenica jeste da Zimić iz utakmice u utakmicu pokazuje stalni napredak i da već sada možemo reći da igra Bosne sa njim na parketu ima sasvim drugu dimenziju u odnosu kada je on na klupi.Normalno da nisam zadovoljan porazom pogotovo što smo dobro odigrali i uz pojačanja na 1 i 3 ova ekipa može daleko više.
Bosna je u Beograd otputovala bez povrijeđenog Hajrića čime je otvoren dodatni prostor za Emira Zimića koji je on iskoristio na najbolji način i uz ukupni index 27 bio najkorisnij igrač susreta.
Odavno sam govrio o potencijalu koji ovaj momak predstavlja. Kvaka su bili prethodni vajni treneri, da ih ne spominjem, jer su doslovce SVI, osim donekle Nene markovića, se iživljavali nad Zimom i drugim našim mladim igračima. Zima će na kraju sezone biti sjajan igrač, koji će uz Vukoičića naučiti da ne pravi beze lične greške i koji će sve bolji i bolji biti ofanzivno.On je kvalitet koji će biti stožerni centar repke , a za dvije godine i EU će ga platiti suhim zlatom, bolje nego Baraća, jer ima bolje predispozicije od istog reprezentativca Hrvatske.
također, smatram da i Suljagić ima potencijal, za godinu-dvije će biti bolji od onog miša Kikanovića, samo da ostane ovaj Vukoičić, bolje njega platiti 150.000 Eura nego dovoditi krampe igrače.
I dalje smatram da će i Pašalić isplivati i da će se do kraja sezone razviti u reprezentativca, momak treba, bar ja tako mislim , samo da na jednoj tekmi "otčepi" što bi se reklo, i dobijamo odličnog pleya.
I za kraj, gdje su oni sa ovog foruma , koji su nipodapštavali Zimića i Suljagića, prepoznaće se po stalnom prenemaganju da im treba CENTAR.
Ovo je poraz koji ohrabruje i koji pokazuje da smo imali talente, al smo sad dobili KONAČNO i trenera DOSTOJNOG našeg kluba.
Odavno sam govrio o potencijalu koji ovaj momak predstavlja. Kvaka su bili prethodni vajni treneri, da ih ne spominjem, jer su doslovce SVI, osim donekle Nene markovića, se iživljavali nad Zimom i drugim našim mladim igračima. Zima će na kraju sezone biti sjajan igrač, koji će uz Vukoičića naučiti da ne pravi beze lične greške i koji će sve bolji i bolji biti ofanzivno.On je kvalitet koji će biti stožerni centar repke , a za dvije godine i EU će ga platiti suhim zlatom, bolje nego Baraća, jer ima bolje predispozicije od istog reprezentativca Hrvatske.
također, smatram da i Suljagić ima potencijal, za godinu-dvije će biti bolji od onog miša Kikanovića, samo da ostane ovaj Vukoičić, bolje njega platiti 150.000 Eura nego dovoditi krampe igrače.
I dalje smatram da će i Pašalić isplivati i da će se do kraja sezone razviti u reprezentativca, momak treba, bar ja tako mislim , samo da na jednoj tekmi "otčepi" što bi se reklo, i dobijamo odličnog pleya.
I za kraj, gdje su oni sa ovog foruma , koji su nipodapštavali Zimića i Suljagića, prepoznaće se po stalnom prenemaganju da im treba CENTAR.

Ovo je poraz koji ohrabruje i koji pokazuje da smo imali talente, al smo sad dobili KONAČNO i trenera DOSTOJNOG našeg kluba.
Bareov solidan ucinak, ne znam sto svi kenjaju po tom igracu, ja mislim da on moze dosta bolje i da ce to pokazati, evo vidim dao je 10 poena, a i do sad kad je igrao imao je dosta dobar ucinak. U svakom sl dostojan poraz i ohrabrujuca igra pred olimpiju koju bi morali dobiti s obzirom da se ganjamo sa slovencima za taj koeficijent...

a zna li se koliko je burrel zijanio lopti?
It's not about the shoes, it's about what you do in them!
slazem se sa Ars-om oko tima ali nema nista od omladine dok oni nebudu imali bitnu ulogu u timu kao veceras ZIMA.
Ako ce samo dodavati u igri onda nista ali cini mi se da ce vlada to sve posloziti.
zao mi je zbog male minutaze suljage,lose uloge sehe ali nadam se kada ih vlada bolje upozna da ce dobiti jos bolju sansu.
nadam se da makar nekih 5-10 min. uleti majstoric i camdzic koji su po meni na razini djedovica(ne bukvalno)ali nisu izvikani kao doticni.
-HZ-
Ako ce samo dodavati u igri onda nista ali cini mi se da ce vlada to sve posloziti.
zao mi je zbog male minutaze suljage,lose uloge sehe ali nadam se kada ih vlada bolje upozna da ce dobiti jos bolju sansu.
nadam se da makar nekih 5-10 min. uleti majstoric i camdzic koji su po meni na razini djedovica(ne bukvalno)ali nisu izvikani kao doticni.
-HZ-
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
★ 30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★
izgubio je tri lopte sto nije strasno posebno ako se izdvoji da je uz 10 poena imao i 6 asistencija i 2 skoka i da nije potrosio previse lopti....mahalac je napisao/la:![]()
You are someone else I am still right here
Nije samo problem koliko je lopti izgubio.fera je napisao/la:izgubio je tri lopte sto nije strasno posebno ako se izdvoji da je uz 10 poena imao i 6 asistencija i 2 skoka i da nije potrosio previse lopti....mahalac je napisao/la:![]()
Osnovni problem koji imamo je da na poz 3 NEMAMO igrače koji su nivo NLB Lige.
Taman se ponadam da će Vučurović proigrati ,jer je on jedino po meni igrač koji bi mogao odgovoriti poz 3 u trenutnom rosteru, a on opet počne sa ispucavanjem i lošim igrama.
Šehović, je kao što sam rekao ipak igrač koji nema konstantu ni šut koji bi bio makar prosječan, daj bože da od njega bude iole dobro krilo, jer za beka šutera ipak nije.
Burelll ni svojom visinom ni ostalim karakteristikama to nije,niti je kvalitet koji zadovoljava apetitet Bosne, ali ipak zauzima tu poziciju trenutno u timu.
Pa nas je CZ pobjedila upravo zbog učinka njihovih igrača na poz 3(Milošević, Kešelj) i donijelu tu prevagu u skoku i realizaciji.
Možda je rješenje da Zima bude 5 uz 10-tak minuta zamjene Suljagićem i Klincom; a da Suljagić,Ivanović i Hajrić igraju i dijele minutažu na poz 4 i 3, što bi značilo i igrati više pod koš, i igrati zonu kad igraju njih trojica zajedno.Na taj način posloženi ne bi ni bili nadskakani od ekipa Nlb Lige.
Tako trenutno igra i CZ sa Kešeljom, Miloševićem, Dragičevićem i Bjelicom i Robertsom na poz 4 i 3, a na poziciji 5 se smjenjuju Kikanović, Milošević S. i Štimac.
Mi ovu tekmu u protiv CZ nismo izgubili zbog pleya i centra, nego SAMO I ISKLJUĆIVO zbog pozicije 3 odnosno krila.
Slažem se i već sam spomenuo u prethodnom mail-u da na 3 nemamo konstantu.Vučurević slab u svim utakmicama izuzev protiv FMP-a kada je bio samo solidan.Realno on je najveće razočarenje od svih pojačanja ove godine.ars01 je napisao/la:Nije samo problem koliko je lopti izgubio.fera je napisao/la:izgubio je tri lopte sto nije strasno posebno ako se izdvoji da je uz 10 poena imao i 6 asistencija i 2 skoka i da nije potrosio previse lopti....mahalac je napisao/la:![]()
Taman se ponadam da će Vučurović proigrati ,jer je on jedino po meni igrač koji bi mogao odgovoriti poz 3 u trenutnom rosteru, a on opet počne sa ispucavanjem i lošim igrama.
Šehović, je kao što sam rekao ipak igrač koji nema konstantu ni šut koji bi bio makar prosječan, daj bože da od njega bude iole dobro krilo, jer za beka šutera ipak nije.
Burelll ni svojom visinom ni ostalim karakteristikama to nije,niti je kvalitet koji zadovoljava apetitet Bosne, ali ipak zauzima tu poziciju trenutno u timu.
Pa nas je CZ pobjedila upravo zbog učinka njihovih igrača na poz 3(Milošević, Kešelj) i donijelu tu prevagu u skoku i realizaciji.
Možda je rješenje da Zima bude 5 uz 10-tak minuta zamjene Suljagićem i Klincom; a da Suljagić,Ivanović i Hajrić igraju i dijele minutažu na poz 4 i 3, što bi značilo i igrati više pod koš, i igrati zonu kad igraju njih trojica zajedno.Na taj način posloženi ne bi ni bili nadskakani od ekipa Nlb Lige.
Tako trenutno igra i CZ sa Kešeljom, Miloševićem, Dragičevićem i Bjelicom i Robertsom na poz 4 i 3, a na poziciji 5 se smjenjuju Kikanović, Milošević S. i Štimac.
Mi ovu tekmu u protiv CZ nismo izgubili zbog pleya i centra, nego SAMO I ISKLJUĆIVO zbog pozicije 3 odnosno krila.
OK ali Burrel i nije doveden kao SF u klub nego kao rjesenje za bekovske pozicije, nije da ja njega nesto branim naravno da nije dobar ali nije ni najgori igrac u timu i previse se kritikuje i to je cinjenica. mislim da se sada lahko mogu naci tri odgovarajuca igraca koja bi na extra nacin zakrpili nas roster jer nije kosarka ko fudbal da samo preko ljeta mozes naci igrace. sto se tice ovog prijedloga to sve stoji i to je dobar nacin da se iskoristi trenutni igracki kadar ali mislim svejedno da bez pojacanja mi necemo vidjeti NLB naredne sezone.ars01 je napisao/la:Nije samo problem koliko je lopti izgubio.fera je napisao/la:izgubio je tri lopte sto nije strasno posebno ako se izdvoji da je uz 10 poena imao i 6 asistencija i 2 skoka i da nije potrosio previse lopti....mahalac je napisao/la:![]()
You are someone else I am still right here
Priča se da ste do kasno u noć kupili otpatke u dvorani jer ste uvezli/dobili dosta svježih "banana"iz Sarajeva.obannon je napisao/la:Rutinska pobjeda Zvezde
34-tvorka vam je bezveze, ne znam kako se zove

Prvo cestitke Zimicu na odlicno odigranoj utakmici. A i ostalim se nema sta puno zamjeriti. Ovakva igra mi ulijeva dozu optimizma. Bravo momci!
sigurno je istinadeniso je napisao/la:Priča se da ste do kasno u noć kupili otpatke u dvorani jer ste uvezli/dobili dosta svježih "banana"iz Sarajeva.obannon je napisao/la:Rutinska pobjeda Zvezde
34-tvorka vam je bezveze, ne znam kako se zove
Budi Bosna!
Zimic je bio odlican protiv C.Zvezde! Zaista ,sve cestitke! Vidi se da je Vukoicic najbolji trener poslije rata u Bosni!
Mnogo smo dobili njegovim dolaskom! Uz kvalitetno pojacanje na pleyu,siguran sam da mozemo postici jos mnogo pobjeda u ovoj ligi! Iskreno ,zabrinjava me Vucurovic,jos nista nije pokazao,izuzev utakmice protiv FMP-a! Ta pozicija nam je definitivno uz pleya najslabija u timu! Djordjevic je bio solidan,ali po meni vise bi pokazao kao rezervni pley! Pasalic..preslab igrac,njega treba poslati u Novi grad na kaljenje !
U svakom slucaju Vukoicicu sve cestitke,sa novim pleyom i Hajricem,mozemo pobjediti svaku ekipu u ovoj ligi! bar u Sarajevu!
Mnogo smo dobili njegovim dolaskom! Uz kvalitetno pojacanje na pleyu,siguran sam da mozemo postici jos mnogo pobjeda u ovoj ligi! Iskreno ,zabrinjava me Vucurovic,jos nista nije pokazao,izuzev utakmice protiv FMP-a! Ta pozicija nam je definitivno uz pleya najslabija u timu! Djordjevic je bio solidan,ali po meni vise bi pokazao kao rezervni pley! Pasalic..preslab igrac,njega treba poslati u Novi grad na kaljenje !
U svakom slucaju Vukoicicu sve cestitke,sa novim pleyom i Hajricem,mozemo pobjediti svaku ekipu u ovoj ligi! bar u Sarajevu!
Prioritetna pozicija treba da bude centar pa tek onda plej i krilo.Suljagić je previše inferioran dok Zimić nije spreman da igra više od 30 min po meču.
Jedinicu mogu solidno popuniti Đorđević i Burrel stim da i Pašalić ima iskustva.Na trojci su Šehović i Vučurović dok na petici izuzev Zimića nema niti jednog igrača koji može igrati jadransku.
Zvezda je u prošlom kolu imala čak 16 skokova više dok prije toga obavezno su protivnički centri blistali kao što je to slučaj sa Vukosavljevićem koji je odigrao možda i utakmicu života.Samardžinski i Raduljica su također dominirali u Sarajevu.
Inače vidim Bavčić briljira u Turskoj.Donio je ekipi pobjednički mentalitet a procenat šuta mu je oko 30%.Na žalost mnogih i sa ovog foruma pokazalo se da on nema nikakvu psihološku barijeru već je ograničen odnosno tek solidan igrač.
P.S @brza zmija je po ko zna koji put dokazao da mu nadimak baš ne pristaje jer je dao izvještaj od prošle sedmice
Jedinicu mogu solidno popuniti Đorđević i Burrel stim da i Pašalić ima iskustva.Na trojci su Šehović i Vučurović dok na petici izuzev Zimića nema niti jednog igrača koji može igrati jadransku.
Zvezda je u prošlom kolu imala čak 16 skokova više dok prije toga obavezno su protivnički centri blistali kao što je to slučaj sa Vukosavljevićem koji je odigrao možda i utakmicu života.Samardžinski i Raduljica su također dominirali u Sarajevu.
Inače vidim Bavčić briljira u Turskoj.Donio je ekipi pobjednički mentalitet a procenat šuta mu je oko 30%.Na žalost mnogih i sa ovog foruma pokazalo se da on nema nikakvu psihološku barijeru već je ograničen odnosno tek solidan igrač.
P.S @brza zmija je po ko zna koji put dokazao da mu nadimak baš ne pristaje jer je dao izvještaj od prošle sedmice
Sljedecu tekmu moramo dobiti jer olimpija ce biti umorna od gostovanja u euroligi i onda sa gostovanja na gostovanje kod nas.
ovaj umor treba iskoristiti za brzu igru i rjesavanje napada na kontre i polukontre i na brza rjesenja u napadu sto i preferira vlada.
nama treba pravi vucurovic,burell(onakvi kakvi su bili na pripremama)a ako se jos neko vrijeme ne pokazu potrebne su nam zamjene to jest pravi plej i krilo.
ovaj umor treba iskoristiti za brzu igru i rjesavanje napada na kontre i polukontre i na brza rjesenja u napadu sto i preferira vlada.
nama treba pravi vucurovic,burell(onakvi kakvi su bili na pripremama)a ako se jos neko vrijeme ne pokazu potrebne su nam zamjene to jest pravi plej i krilo.
SAMO ZBOG LJUBAVI PREMA BORDO BOJI
ma ja mislim da su imali vise nego dovoljno vremena da se dokazu...dzenan01 je napisao/la:Sljedecu tekmu moramo dobiti jer olimpija ce biti umorna od gostovanja u euroligi i onda sa gostovanja na gostovanje kod nas.

Budi Bosna!
jos uvijek ne znamo kakav je vukoicic trener...trebamo rezultate da bi to tvrdili i ne mozemo sada reci da se vidi da je sjajan jer je on tek dosao i nije imao vremena da pokaze sta zna(jeste u drugim klubovima,ali ne i u bosni)...svejedno ja mislim da je bosna dobila dosta toga njegovim dolaskom....samo naprijed
Budi Bosna!
@blazz,
definitivno nam treba centar, po mogućnosti Tubak, perspektivan igrač, i ljubimac MB ga preferira.
Mi smo tekmu protiv CZ i izgubili radi Šehovića i Vučurovića, odnosno zbog učinka Kešelja i Miloševića Milana.
Što se tiče Bavketa , po meni za početak nije loše, 8,5 poena i 5 skokova po meču, bit će i bolje.
definitivno nam treba centar, po mogućnosti Tubak, perspektivan igrač, i ljubimac MB ga preferira.
Mi smo tekmu protiv CZ i izgubili radi Šehovića i Vučurovića, odnosno zbog učinka Kešelja i Miloševića Milana.
Što se tiče Bavketa , po meni za početak nije loše, 8,5 poena i 5 skokova po meču, bit će i bolje.
Ako već spominješ tu utakmici po minutaži se da primjetiti da je u Beogradu Ikonić najviše igrao to nisko krilo.Generalno gledajući najviše škripi na centru pa tek onda krilu i pleju.Nažalost Suljagić do sada niti u jednoj utakmici nije pokazao da se na njega može računati u jadranskoj i to najviše zbog nedostatka snage i iskustva.
Trenutno korisnika/ca: Homelander i 6 gostiju.