Arsenal - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Artetitis

Gdje će Arsenal završiti iduće sezone?

Anketa je završila: 08 avg 2019, 14:38.

Šampioni (sami se prijavite nadležnom doktoru ako izaberete ovu opciju)
1
6%
Od drugog do četvrtog mjesta
3
19%
Peto ili šesto mjesto
7
44%
Od sedmog do desetog mjesta, pad u mediokritetstvo, Everton II FC
2
13%
Od jedanaestog do sedamnaestog mjesta, katastrofa, dobro da ne ispadnemo
0
Nema glasova.
Od osamnaestog do dvadesetog mjesta (vidjeti tekst iz zagrade kod prve opcije)
0
Nema glasova.
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman u Top 4
1
6%
Uzimamo EL/neki domaći kup uz plasman van Top 4
2
13%

Ukupno glasova: 16

Londonarsenal
Kontakt:

Re: Arsenal

Post Postao/la Londonarsenal » 21 okt 2012, 21:38

Ovo sto je danas Arsenal pokazao ja u zivou nisam gore gledao. Traziti razlog za ovu losu igru, prije svega mislim da je to krivica Wengera koliko god to bilo tesko reci. Ne moze poslije reprezentativnih obaveza tek tako se ekipa okupiti i izaci na teren a da nije naglaseno kako i protiv koga se treba igrati. Ovo je bilo ocajno pripremljeno kao i kada j Gervinho dobio crveni.
Cekao sam ovakvu utakmicu u kojoj ce da se podbaci ali ovoliko pa ovo nije prosjek kao sto vi govorite ovo je duboko ispod prosjeka. Gubiti vecinu meca a ne stvoriti ozbiljniju priliku to je za duboke analize. Slazem se da se moze sada reci da od ove sezone nema nista vise od 4. pozicije ali takodjer ni manje jer je znatno losija konkurencija za LP ove sezone nego prosle.
O pojedincima se nema mnogo toga reci, svi su razocarali. Gervinho dobija previse slobode koju on ne zna da koristi. Nevjerovatno kako je lose odigrao. Njegovo zalijetanje u solo prodor prije nego sto pogleda ima li drugih rjesenja danas se pokazalo u potpunom svijetlu. Polahko pocinjem osjecati da njegov doprinos Arsenalu ce vise stetiti nego dobrog donijeti kao i sto je Wallcotov prethodnih godina.
Ramsey je takodjer kritican i njegova kriticnost takodjer mislim da je neizljeciva. Ne znam uopste koja je njegova glavna karakteristika. Nema pas, nema kreativnost, nema sigurnost, jedino sto koliko toliko vrijedi je njegova trkacka sposobnost ali kome je jos to potrebno kada se iz toga na njegovoj poziciji ne moze izroditi nista. A moze se reci da je i bezobrazan jer uvijek uzima vise od onog sto mu Wenger daje.
Cazorlu mislim da ne treba napadati. Za sada njegova klasa se primijeti cak i u losim mecevima. Problem treba traziti u postavci a za bezidejnost svi krive playmakera koji danas nije mogao nista. Giroud se zaista trudio i vidi se na njemu da daje sve od sebe.
Na kraju sta reci poslije svega, treba nam kvalitet i kvalitet. Mislim da je svima jasno da sa ramseyem, mannoneom, mi necemo stici nigdje.
I zasto ne zamjeriti Wengeru na njegovim greskama, ovo je bila njegova greska kao sto je i greska sto forsira igrace od kojih nikada nece biti klase. Iz svakog igraca zeli izvuci maksimum novca sto jednostavno ne treba da radi. Ali eto da ne sirim vise dosta od mene :)

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 21 okt 2012, 23:07

@vedo to što se tiče odbrane 100% si upravu. Mi igramo onu zonalnu odbranu a ona ništa dobrog ne donosi, umjesto da se nakon izgubljene lopte trči na svakog igrača i da se proba vratit mi se vraćamo u svoju polovicu i onda pasivno. Da se Bogdom i u odbrani hoće ugledat na Barcelonu.

Kad bi Isca doveli šut'o bi se nogom u guzicu od sreće. Fantastičan igrač.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 21 okt 2012, 23:39

SamoZeljo je napisao/la:
Arnelinho je napisao/la:Ne znam da li je Arsenal prosjek, al' ovo je najjači Arsenal od 2005. do danas, u to sam siguran. ;)
O tome bi se dalo diskutovati.
Recimo sve da si u pravu, to opet nije velika razlika nego proteklih godina. Sto znaci da ni ovaj Arsenal nije dovoljno jak za trofeje.
Sve da je Arsenal jaci ove sezone opet je u odnosu na konkurenciju mozda cak i slabiji jer konkurencija je kako se meni cini vise napredovala nego Arsenal.
Ja ovo ne poričem. Činjenica je da se za ovo vremena, od 2005. do danas, izrodio Manchester City, a Chelsea postajao sve jači i jači, iako su oni već i u drugoj polovini prve decenije ovog stoljeća bili jaki. :mrgreen:

Tu Arsenal nije mogao dosta da utiče, jednostavno imali su pare i morali su ih pustiti ispred. Sreća (prije boga mi znanje) je što je Arsenal ponekad završav'o i iznad njih. Al' iskreno mislim da je ovaj Arsenal jači od bilo koje generacije od dva-pet do danas.

Prvo, sada je kadar dosta širi i drugo sada ne postoji pozicija, gdje se mora sledeći prelazni rok kupiti igrač. Istina je, na mnogim mjestima se može i bolje, al' po prvi put nemamo situaciju da na nekim mjestima ne može gore.

Btw. ja tog Isca smatram talentiranim igračem, al' ne bih ga volio gledati u Arsenalu. Sličnog sam mišljenja i za Falcaa. Prvog ne bih, jer nema mjesta. Santi, Jack, Rosicky i onda Chamberlain, jednostavno nema mjesta. Morao bi se neko izbaciti, a tu smo najkvalitetniji kad je u pitanju naš roster.

A Falcaa ne bih, jer bi se cijela ekipa morala podrediti njemu i jer se ne bi mogao zadržati postojeći stil igre, a svidja mi se naročito stil iz ove sezone.

Moja nikad ispunjena želja u vrhu napada je Karim Benzema, al' od njega neće biti ništa. Robert Lewandowski i Loic Remy su druga dvojca na popisu napadača. A Adrian Lopez je isto neko koga gotivim, stim da on nije 100% napadač, mislim na špic igrače.

I isto tako mislim da nema potrebe za napadačem, eto ako bi se ko dovodio neka bude neko od ove četvorke. Mada bih ja radije Zahu kao trećeg ili četvrtog špica, pa nek' polako sazrijeva.

Ja bih od svega najradije da se dovede Jack Butland na gol, proda Manonne i(li) Fabianski i da se dovede kakav engleski štoper. Meni je bitno da Arsenal ima sačinjen kostur i većinu tima od Engleza, jer oni najbolje razumiju Premiership, a ostalo ćemo vidjeti.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 22 okt 2012, 00:03

frankqqqqq je napisao/la:@vedo to što se tiče odbrane 100% si upravu. Mi igramo onu zonalnu odbranu a ona ništa dobrog ne donosi, umjesto da se nakon izgubljene lopte trči na svakog igrača i da se proba vratit mi se vraćamo u svoju polovicu i onda pasivno. Da se Bogdom i u odbrani hoće ugledat na Barcelonu.

Kad bi Isca doveli šut'o bi se nogom u guzicu od sreće. Fantastičan igrač.
Donese i ta zona nekad dobrog, protiv nekih ekipa, koje ne znaju protiv takve odbrane igrati, sa slabijom organizacijom, a evo protiv nekih katastrofa totalna. Ma moraju se stvari sto se toga tice popraviti drasticno, moraju zeljeti loptu i kad gube i kad vode, inace se treba poselamiti i sa ovom sezonom.
If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger

Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 okt 2012, 00:22

@ Arnelinho

Pa ta dva igraca mogu samo brutalno uznaprijediti igru Arsenala.Naravno Arsenal ih ne moze dovesti i to je cinjenica.

Falcao je najbolji napadac na Svijetu rekao bi bez premca.Covjek je nevjerovatan fudbaler , u top5 ako ne i top 3 igraca Svijeta.

Isco je najbolji mladi igrac Svijeta uz Goetzea i Neymara , pa taj momak ima caroliju u nogama.Mislim da bi bukvalno svaki klub pozelio takvog igraca u svom timu , imao bi mjesta vjerovatno u prvih 11 u svakom timu svijeta ako izuzmemo Barcelonu i vjerovatno Real Madrid.Novi Iniesta je rodjen !
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 okt 2012, 00:34

Pretjera ga sad i ti Johhny : D

Nije Falcao jedini napadac, postoji i Zlatan Ibrahimovic.

Arnelinho, nije Radamel takav napadac da se svi moraju njemu podrediti, vec je on taj koji se podredjuje klubu.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

Johny
Kontakt:

Post Postao/la Johny » 22 okt 2012, 00:50

M4kaveli je napisao/la:Pretjera ga sad i ti Johhny : D

Nije Falcao jedini napadac, postoji i Zlatan Ibrahimovic.

Arnelinho, nije Radamel takav napadac da se svi moraju njemu podrediti, vec je on taj koji se podredjuje klubu.
Pa nisam ni napisao da je jedini nego da je najbolji sto jeste definitvno.
Falcao je svestraniji , mnogo vise radi na terenu.Zabija na svaki moguci nacin iz svake pozicije.Daje genijalne lopte i trci za troicu.

Svaki vrhunski menadzer bi prije pozelio Radamela nego li Ibru.Bas kao sto rece.Radamel je igrac koji se podredi uspjehu tima a Ibra svoj uspjeh stavlja kao prioritet.Ostali su marionete a on je dirigent.

Ljudi ocito jako malo prate njegove igre.Posljednjih 3 sezone ovaj covjek toliko odusevljava da je za nepovjerovati.Nevjerovatan je.Sad Arnelinho moze laprdati ovde da ga ne bi vidio , usro bi se od srece kad bi ga vidio u dresu Arsenala , no naravno to je prosto nemoguce jer taj covjek kosta koliko i citava navala Arsenala.
Johnny b, how much there is to see
just open your eyes and listen to me
straight ahead, a green light turns to red
oh why can't you see, oh Johnny b-

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 22 okt 2012, 01:02

Falcao je mozda u boljoj formi od Ibrahimovica trenutno ali da je bolji, nije.
Ali necemo sada o tome, treba otvoriti jednu posebnu temu za napadace :mrgreen:

Falcao bi u Arsenalu hladno zabij'o 40 golova po sezoni.
Isplatio bi se on veoma brzo ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

frankqqqqq
Kontakt:

Post Postao/la frankqqqqq » 22 okt 2012, 12:34

slika

Sretan 63 rođendan čovjeku koji je napravio Arsenal ovakvim kakav je sada, koji je stvorio moderan Arsenal i pretvorio ga u jednog od najelitnijih klubova na svijetu, čovjek koji je jedan od najvećih stručnjaka na svijetu, ako ne i najveći. Kad on ode, ode i Arsenal sa njim.

IN ARSENE WE TRUST!

Lennon
Kontakt:

Post Postao/la Lennon » 22 okt 2012, 12:44

Iskrene čestitke naravno, i od mene, te da ih doživi još mnogo!
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

muamer985
Kontakt:

Post Postao/la muamer985 » 22 okt 2012, 13:31

Mislim da Wengeru treba trpati mlade engleze,jer malo je trenera u EPL da dobro rade sa mladim igracima.Arsenal ima Tea,Gibsa,Wilshera i Oxa.Napredak je u odnosu na prosle sezone gdje u stranci potpuno dominirali,pogotovu Francuzi.Ovo se samo nadovezujem na @Arnelinhov post o vecini engleza u timu.I ja mislim da bi veliki klub tog tipa bolje napredovao u EPL,uz naravno par vrhunskih stranaca..I sretan rodjendan drugom najboljem treneru 8-)
“Nogomet je moj život, moja strast. Teško mi je nogomet doživljavati kao posao, ne vidim ga tako i nikada neću reći da se bavim nogometom.” Thierry Henry

Samo je jedan MANCHESTER UNITED...GGMU

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 22 okt 2012, 13:34

Hvala mu za sve što je uradio za nas. Dobili smo najmoderniji stadion u Engleskoj, dobili smo Invinciblese, dobili smo sjajne mlade igrače... Istina, kad on ode, odlazi i jedan dio Arsenala. Nadam se da će moći još izdržati i voditi nas još bar 10-ak godina.
slika
In Arsene we trust!
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 22 okt 2012, 14:02

Sretan ti rodjendan kralju naš !
Arsene Wenger

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 22 okt 2012, 15:53

U21 dobio everton 2-1 eisfild oba cini mi se a wilshire jedna il dvije ass

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 22 okt 2012, 16:03

Rosicky je napisao/la:U21 dobio everton 2-1 eisfild oba cini mi se a wilshire jedna il dvije ass
Jeste, Eisfeld je dao 2 gola, Jack jednom asistirao ;)
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

vedofeelgood
Kontakt:

Post Postao/la vedofeelgood » 22 okt 2012, 16:14

Zelim i Eisfelda i Wilshere protiv QPR-a ! Eisfeld od kako je dosao pokazuje da je sazrio za prvi tim, a sad je to 100% i dokazao, znaci vise njega volim gledati, nego peglanje lopte kod Ramseya. Onda Jack mora igrati protiv QPR-a koliko toliko, ali mora jednostavno
Arsene Wenger

siromah
Kontakt:

Post Postao/la siromah » 22 okt 2012, 18:46

Arsenal posmatra s pažnjom situaciju Benzeme u Realu

El Mudndo Deportivo piše da bi Real Madrid mogao dovesti Radamela Falcaa iz Atletico Madrida...

Arsenal s velikom pažnjom posmatra situaciju Karima Benzeme u Real Madridu. Navnodno, francuski napadač mogao bi na kraju sezone napustiti tim sa Santiago Bernabeua.

El Mudndo Deportivo piše da bi Real Madrid mogao dovesti Radamela Falcaa iz Atletico Madrida, a u tom slučaju Santiago Bernabeu bi napustio Karim Benzema.

Arsenal ima ove sezone problema u napadu, a Arsene Wenger je veliki ljubitelj igara Benzeme, tako da bi na kraju sezone mogao pokušati dovesti francuskog reprezentativca.
Nisam se dugo ovako nasmijao :lol: i ja posmatram kako se neko brcka po moru

nedim1993
Kontakt:

Post Postao/la nedim1993 » 22 okt 2012, 18:50

dajte ba ljudi. Eto sad Falcao sad u TOP 5 uleti . jbt faktički je ove sezone dobit epitet El tigrea zvijeri najboljeg napadača, posle jedne serije i td. Ne poričem da je strašna igračina. Al tolike pare davat za jednog čovjeka meni nikad nije opcija. Ševčenko je bio sve u milanu, bog i batina, dođe u čelzi propade ko Grčka, Tores isto iz lpooola isto. a dalo se za njih oko 100 miliona eura. Abramovič je glupan.
a niko ne može da je reć najbolji na svijetu, jer imaju mesi i ronaldo. NJih izgleda ljudi zaboravljaju , ko da se ne računaju među fudbalere :mrgreen: .
Ja mislim da će proć decenija i decenija u fudbalu dok se opet dočekaju Messi i Ronaldo da igraju u istoj generaciji
Vođa zna.

Raul_64
Kontakt:

Post Postao/la Raul_64 » 22 okt 2012, 18:55

faktički je ove sezone dobit epitet El tigrea zvijeri najboljeg napadača, posle jedne serije
Si ti gledao kako je vodio Porto pa Atletiko da titule EL , ugradivsi 74 gola ?
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.

Arnelinho
Kontakt:

Post Postao/la Arnelinho » 22 okt 2012, 19:07

nedim1993 je napisao/la:Ja mislim da će proć decenija i decenija u fudbalu dok se opet dočekaju Messi i Ronaldo da igraju u istoj generaciji
Ne znam za tebe, al' meni lično je ovo najslabija izbačena generacija otkako pratim fudbal. Valjda zbog ovih klubova što preko noći postaju bogatiji, pa ih rastegnuše.

Svojevremeno su bili italijanski igrači na nekoliko puta višem nivou od skoro svih reprezentativaca Italije i igrača iz Serie A koji nastupaju za reprezentacije. Njemačka je imala nešto slabije igrače, iako ni danas nije puno kvalitetnija, koliko je promijenila i popravila sistem. Englezi su imali nekoliko vrhunskih igrača. Brazil ih dijelio drugim zemljama. Argentina istina nešto slabija, al' i Francuska mnogo, mnogo jača. Hrvati su isto pali. Veliko je pitanje kud su ti igrači otišli. :mrgreen:

@Johny i Makiaveli: Slažem se ja sa vama dvojcom, samo nerealan tip se ne bi složio, al' meni nije u pitanju toliko klasa. Nekako, iako je to pomalo i relativno, klasa koja nastane izvan Arsenala, Arsenalu ne treba. Klasa, u smislu medju pe' - šes' najboljih. Nečim takvim se vodim ('dinho je jedina klasa, koju sam htio gledati u Arsenalu), jer je i "filozofija" Arsenala takva.

A i kako @muamer reče, u ovom trenutku bih najradije čim više Engleza. Osjećam da Wenger radi na tome i da sve više i više Engleza dodaje u tim i ako se malo bolje zamislimo, ovo je u suštini jako sličan put Barcelone od Rivalda do Messia, tj. španjolizacije Barcelone. Vidjećemo koliko Arsenal kasni, al' drago mi je da je Wenger prepoznao kvalitet...I ovi Španci što se kupuju, po mom mišljenju oni su tu i da dignu kvalitet igre i da nauče mlade Engleze kako se igra španski fudbal.

I naravno, sretan rodjendan Arsenu Wengeru, čovjeku sa nevjerovatnom vizijom i hrabrošću da štošta ludog učini. Za mene vazda naš Profesor.
Do zadnjeg dana života mog samo Saraj'vo!!!

"How do you know what is right and what is wrong? Well you just try to analyse the situation as well as you can." - Arsene Wenger

Zaključano

Natrag na “Arsenal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.