Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Devil
Moderator
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Devil » 21 okt 2012, 01:36

Koga zanima novine "Blic" ce u naredna tri ponedeljka da poklanjaju tri knjige Ive Andrica povodom 120 godina od njegovog rodjenja.Ovaj ponedeljak ide "Put Alije Djerzeleza",zatim ide "Bife Titanik" i na kraju "Jelena,zena koje nema".
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 21 okt 2012, 12:00

hvala za informaciju, nemam jedino tu drugu, pa valja pazarit :)

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 okt 2012, 13:29

koliko košta taj Blic ?
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!

Kapiten Blue Traina

harison_ford
Kontakt:

Post Postao/la harison_ford » 21 okt 2012, 15:07

@RajKoothrappali ne znam drug za Fantea dali ima online ja sam nabavio par njegovih knjiga kod ulicnih prodavaca bilo je jedno vrijeme u centru zenice izlozbenih standova bruku s knjigama kakvih ti bog hoce
mislim da od bukovskog ima online izdanje jedne knjige koja se zove 14 intervjua u kojoj on prica o svmu i svacemu (zene alkohol kocka besparica skitnja itd) između ostalog intervjuise ga i Šon Pen
nemam sad vremena immam nekog posla al cu se potrudit da je izguglam pa cu nakacit link ovde ;)

@trib treba ovu temu njegovat to je sigurno jer ovdje ti nece svako doc a i moze se i koja pametna razmijenit :P
RZ88

IN VLADO WE TRUST !!!

dubrava
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la dubrava » 21 okt 2012, 17:21

Devil je napisao/la:Koga zanima novine "Blic" ce u naredna tri ponedeljka da poklanjaju tri knjige Ive Andrica povodom 120 godina od njegovog rodjenja.Ovaj ponedeljak ide "Put Alije Djerzeleza",zatim ide "Bife Titanik" i na kraju "Jelena,zena koje nema".
Svaki pravi intelektualac u svojoj kolekciji mora imati Andrića! :P
"Stvarna veličina kluba ne mjeri se trenutnim rezultatima, trofejima ili novcem, nego time koliko ga ljudi doživljava kao svoj – kao nešto bitno u svojim životima"

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 21 okt 2012, 17:35

harison_ford je napisao/la:@RajKoothrappali ne znam drug za Fantea dali ima online ja sam nabavio par njegovih knjiga kod ulicnih prodavaca

Ja imam "Pričekaj proljeće..." u pdf-u, pa ko bi čitao, neka mi piše mail contact u poruke, mada mislim da nije teško naći ni link online. :)

Što se Andrića tiče, "Jelena" me oduševila. Način na koji je opisao tu češnju, iščekivanje... strašno. Da li taj poklon Blica dolazi i uz bh izdanje, ili? Nisam svaki dan na kioscima, pa ne pratim. :oops:
Valjalo bi to kupiti i imati opipljivu knjigu.
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 21 okt 2012, 21:21

vjerovatno će doći naknadno ,nakon što ostane što ne prodaju
barem tako je bilo s bibliotekom Jutarnjeg lista u BiH,
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 okt 2012, 21:24

anonimni je napisao/la:koliko košta taj Blic ?
Oko 0.70 KM u BIH cini mi se. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 21 okt 2012, 21:55

pa i nije puno :D ako mognem, uzeću ga, ako ne, pitaću da mi neko pošalje tu knjigu :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 22 okt 2012, 10:20

Devil je napisao/la:Koga zanima novine "Blic" ce u naredna tri ponedeljka da poklanjaju tri knjige Ive Andrica povodom 120 godina od njegovog rodjenja.Ovaj ponedeljak ide "Put Alije Djerzeleza",zatim ide "Bife Titanik" i na kraju "Jelena,zena koje nema".
Video sam i ja da poklanjaju nesto,samo nisam siguran da su to bas knjige kao knjige,vec da su to izdanja sa papirnatim koricama . U svakom slucaju da bi se to kupilo,mora se poraniti jer se vrlo brzo razgrabi.

DANTES je napisao/la:@tribaliane mogu li negdje da skinem nešto od Fantea i Bukovskog? Malo si mi probudio ono što ubija mačku....
@ Dantes,veruj da ne znam . Ja elektronska izdanja nikako ne mogu da citam,staromodan sam tip sto se toga tice. :)
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 22 okt 2012, 13:10

Nadam se da ću doći Devilu i(li) Tribalianu u posjetu za vrijeme sajmETa knjige. :mrgreen: U stvari, nadam se da ću dobiti zeleno svjetlo da se pojavim i potrošim koji dinar.
Btw, kako Bada12 suptilno dobija mailove, to je čudo Božije. :P
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

harison_ford
Kontakt:

Post Postao/la harison_ford » 22 okt 2012, 14:41

Monolog je napisao/la:Nadam se da ću doći Devilu i(li) Tribalianu u posjetu za vrijeme sajmETa knjige. :mrgreen: U stvari, nadam se da ću dobiti zeleno svjetlo da se pojavim i potrošim koji dinar.

taj Bg sajam je vrh vrhova jer znam kad je bio prosle godine haver mi prico izbor knjiga je drama znaci, ne razumijem se u "dinar" i kako kotira al znam da su njega (havera mi) neki naslovi znali izac al oni boli glava kostali po nekih 5-6 maraka, sto je smijesno da se razumijemo...ja sam imo nijet ove godine ici, cak mi i fax organizuje prevoz 30 mara, znaci sa stojom bi tamo mogo bit gospodin taj dan i nakupovat knjiga da ne mogu stat u bus al dzaba kad su se pare popile i prokockale :|
jedino ako sta namangam u međvremenu mada sumnjam :D
RZ88

IN VLADO WE TRUST !!!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 22 okt 2012, 14:53

Zna li ko kakve su cijene na ovom sajmu u Zagrebu u Novembru,kontam ici oko 16.11 pa me zanima bil se za cvaju(maraka) mogla kupit ASOIAF a za ostatak (jos 20) jos sta dobro?
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 okt 2012, 15:58

Tribalian je napisao/la:
Video sam i ja da poklanjaju nesto,samo nisam siguran da su to bas knjige kao knjige,vec da su to izdanja sa papirnatim koricama . U svakom slucaju da bi se to kupilo,mora se poraniti jer se vrlo brzo razgrabi.
ja oko pola 3 kupio :mrgreen: i nije knjiga kao knjiga, baš k'o što si već rek'o :)

Kapiten Blue Traina

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 22 okt 2012, 17:32

u tuzli tražio na 6-7 mjesta, pretežno svugdje imaju novine, ali ne dođu knjige. navodno nisu zadužili knjige. kako me nerviraju, a sigurno su to ostavili baška, pa će kasnije prodavat, isto kao što su radili kad je časopis "dani" dijelio knjige tako. rekao curi i prijatelju da potraže u dva različita grada (modriča/gradačac), ista situacija. kakva prevara ovaj život u bosni :cry:

što se tiče sajma - prošle godine sam išao u beograd, ove godine namjeravam u zagreb. u beogradu su cijene ok, mogle su se naći knjige po 2-3 km, ali ako želite neko kvalitetnije štivo onda je to pretežno oko 10 km. ulaz na sajam je 8 km, s tim što je iz tuzle prevoz 15-20 km (zavisno od agencije) i nije uračunat ulaz na sajam. mogu se nać i agencije koje uzimaju 23 km za prevoz i ulaznicu. u svakom slučaju vrijedi otić, imate vremena i prošetat beogradom, a i sajam je ogroman, sigurno ćete naći šta vas zanima, a pri tome će bit barem malo jeftinije nego ovdje kod nas.

anonimni
Kontakt:

Post Postao/la anonimni » 22 okt 2012, 17:50

al' tanko je ovo, jedna pripovijetka samo :mrgreen:

Kapiten Blue Traina

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 22 okt 2012, 18:24

legenda reala je napisao/la:
DANTES je napisao/la:Imati i nemati, Za kim zvoni zvono(nikad ne pitaj, jer zvoni za tobom, je moj omiljeni citat), Zbogom oružje, Starac i more... Sve u srednjoj... Ja ne samo da sam čitao svoje lektire, već i tuđe lektire, referate.....
Oj štrebera :mrgreen:
Ja pet za godinu , toliko je trebalo za prolaza
Bio sam odličan đak, ali ne baš štreber... Možda da sam učio imao bi sve 5... Ovako više sam volio čitati... Obožavam knjige... Da odem na sajam, pa pukao bih... Finansijski, mentalno.... :roll:
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 22 okt 2012, 18:24

dubrava je napisao/la:
Svaki pravi intelektualac u svojoj kolekciji mora imati Andrića! :P
I ne imati Blic. xD
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 22 okt 2012, 19:59

Monolog je napisao/la:Nadam se da ću doći Devilu i(li) Tribalianu u posjetu za vrijeme sajmETa knjige. :mrgreen: U stvari, nadam se da ću dobiti zeleno svjetlo da se pojavim i potrošim koji dinar.
Male čarolije velikih majstora. :P

Ovi koji idu u Beograd kod Devila i(ili) Tribaliana bi mogli donijeti koju knjigu ovim velikim suptilnim majstorima. :mrgreen:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 22 okt 2012, 20:25

BaDa12 je napisao/la:
Male čarolije velikih majstora. :P

Ovi koji idu u Beograd kod Devila i(ili) Tribaliana bi mogli donijeti koju knjigu ovim velikim suptilnim majstorima. :mrgreen:
Čuj kod Debila aha :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 93 gosta.