Adnan Zahirović

criscito
Kontakt:

Re: Adnan Zahirović

Post Postao/la criscito » 21 okt 2012, 21:31

Nimla_RZ je napisao/la:
criscito je napisao/la: Nedavno sam pricao sa jednim fudbalerom, bivsim mladim i potencijalnim A reprezentativcem, u vezi Zahirovica. Kazao mi je kako odavno gori igrac nije igrao za repku. Doveden je u kadete Celika iz Travnika, gdje su ga gurali svi od portira, do gradolnacelnika Smajlovica. To je Smajlovicu bilo u interesu jer je Adnanov otac javni tuzioc. Sa 18 godina je dobio priliku u 1. timu, ispred mnogih igraca koji su par klasa bili ispred njega. Poslije 1-2 godine mu je i data kapitenska traka, a u medijima se podvaljivalo da je on celikovo-zenicko dijete, a Zenicu nije vidio dok nije u kadete dosao. U Nalchiku je proveo skoro mjesec dana na probi dok ga nisu uzeli. Koliki je kvalitet govori i cinjenica da ne moze naci bolji angazman od 2. ruske lige, a da pri tom ima status reprezentativca i uz to je standardan u ekipi koja je glavni kandidat za Brazil.

Razlog zasto ga Susic gura je taj sto je to igrac kojeg zastupa njegov burazer :)
Posto sam siguran da ce mnogi reci kako nikad nije zakazao u reprezentaciji, kako je dobar i sl., to ponajvise moze zahvaliti nasim velemajstorima iz veznog reda. Uporedite njegovu utakmicu iz reprezentacije i Spartaka, pa ce te vidjeti na cemu je
Ko je to bio kvalitetniji par klasa kako ti kažeš od Zahe u to vrijeme u Čeliku? Ko? Nama je bio odličan. I kapitensku je zaslužio! Šta podvaljivalo da je zeničko dijete? Čije je? Rođen u BL al' odrast'o u Zenici. U Travniku bio mali vremenski period jer mu je tamo stari dobio posao, pa se kasnije vratio.

Uostalom, UEFina statistika dovoljno govori kakav je Zaha bio do sada. Adnan je treći po broju oduzetih lopti u kvalifikacijama i 9. po realizaciji pasova (89%). To je za sada nezvanično, ali izaći će ta statistika na kraju kvalifikacija.
Horic, Duvnjak, Smriko, Dilaver, Sisic... I ako nisu napravili do danas karijeru kao on, ruku na srce nikad nisu ni dobili priliku u 1. timu, ni slobodu u igri kakvu je Zaha imao.
Dje nadje tu statistiku samo da mi je znati :roll:

Nimla_RZ
Kontakt:

Post Postao/la Nimla_RZ » 21 okt 2012, 21:36

criscito je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la: Ko je to bio kvalitetniji par klasa kako ti kažeš od Zahe u to vrijeme u Čeliku? Ko? Nama je bio odličan. I kapitensku je zaslužio! Šta podvaljivalo da je zeničko dijete? Čije je? Rođen u BL al' odrast'o u Zenici. U Travniku bio mali vremenski period jer mu je tamo stari dobio posao, pa se kasnije vratio.

Uostalom, UEFina statistika dovoljno govori kakav je Zaha bio do sada. Adnan je treći po broju oduzetih lopti u kvalifikacijama i 9. po realizaciji pasova (89%). To je za sada nezvanično, ali izaći će ta statistika na kraju kvalifikacija.
Horic, Duvnjak, Smriko, Dilaver, Sisic... I ako nisu napravili do danas karijeru kao on, ruku na srce nikad nisu ni dobili priliku u 1. timu, ni slobodu u igri kakvu je Zaha imao.
Haver radi izvještaje za UEFU.
Ko nije dobio priliku? Horić ti je trenutni kapiten Čelika. I ostali, većina, su dobijali priliku, ne lupetaj molim te. Zaha je bio najbolji na svojoj poziciji u to vrijeme i zato je i igrao. Ostali su imali preveliku konkurenciju. Gdje će molim te Smriko igrati pored jednog Hadžića i Adilovića? Neozbiljan si.
Čelik Zenica 1945

criscito
Kontakt:

Post Postao/la criscito » 21 okt 2012, 21:59

Nimla_RZ je napisao/la:
criscito je napisao/la:
Nimla_RZ je napisao/la: Ko je to bio kvalitetniji par klasa kako ti kažeš od Zahe u to vrijeme u Čeliku? Ko? Nama je bio odličan. I kapitensku je zaslužio! Šta podvaljivalo da je zeničko dijete? Čije je? Rođen u BL al' odrast'o u Zenici. U Travniku bio mali vremenski period jer mu je tamo stari dobio posao, pa se kasnije vratio.

Haver radi izvještaje za UEFU.
Ko nije dobio priliku? Horić ti je trenutni kapiten Čelika. I ostali, većina, su dobijali priliku, ne lupetaj molim te. Zaha je bio najbolji na svojoj poziciji u to vrijeme i zato je i igrao. Ostali su imali preveliku konkurenciju. Gdje će molim te Smriko igrati pored jednog Hadžića i Adilovića? Neozbiljan si.
Da, dobili su priliku 2-3 godine poslije njega. On sa 18, svi ostali sa 20-tak godina.
U napadu su igrali Hadzija i Kapetan, ako mislimo na istu sezonu. Ne kazem da su Smriko i Dilaver trebali igrati prije njih, vec da ih je trebalo tada gurati u vatru, jer su bili mnogo veci potencijal u mladjim kategorijama.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 21 okt 2012, 22:11

criscito je napisao/la:@L_blancos... da da, sigurno je talentovaniji od Salcinovica, Burica, Mahmutovica, Ljevakovica...
Da ti nisi onaj kad-kako ?
Predstavljas se kao duboki poznavalac Celika i proglasavas se zenicaninom a spominjes Zahu da je igrao u Celiku u kojem su igrali Mahmutovic i Ljevakovic ?
I da ,gdje je Salcin sad ?
Poredit talenat golmana i igraca je smijesno..Mislim da tu treba i stati rasprava..

criscito
Kontakt:

Post Postao/la criscito » 21 okt 2012, 22:42

L_blancos je napisao/la:
criscito je napisao/la:@L_blancos... da da, sigurno je talentovaniji od Salcinovica, Burica, Mahmutovica, Ljevakovica...
Predstavljas se kao duboki poznavalac Celika i proglasavas se zenicaninom a spominjes Zahu da je igrao u Celiku u kojem su igrali Mahmutovic i Ljevakovic ?
Poredit talenat golmana i igraca je smijesno..Mislim da tu treba i stati rasprava..
Nadji mi gdje sam se tako predstavio i odmah ti dam mobitel, kljuceve od auta i stana, bubreg... sta god hoces. Pitanje, tj. konstantaciju u vezi Mahmutovica i Ljevakovica citam po 5. put i ne mogu da skontam sta si htio reci?
Taj Salcin je sa 20 godina debitovao za A reprezentaciju, imao je zimus ponudu tog istog Nalchika, bio u prvih 11 na pripremama ljetos u Rijeci koja je po imenima sto se tice Balkana odmah iza Dinama i Partizana. Siguran sam da ce ostvariti dobar transfer na kraju sezone. A uz to mu menadzer nije Sejo Susic...
Inace su gomani statisti i nemaju nikakav doprinos uspjehu tima? U ostalom mislio opcenito na igrace koji su golobradi dobili priliku i iskoristili je, ne vidim da sam ih gdje poredio sa Zahom. Rekao si da je najtalentovanjiji u zadnjih 10 godina, ja kazem da nije i sta sad? Po meni je imao vise srece od nabrojane 4-orice, a uz to nigdje nisam napisao da nije bio talentovan. Moje misljenje je da nije za reprezentacije i tacka. U ostalom, nisam jedini koji tako misli

ahmic
Kontakt:

Post Postao/la ahmic » 21 okt 2012, 23:01

ja za njega nemam neko misljenje..Mislim da ce igrat dok se ne nadje drugi Rahimic...On je ni tamo ni amo,ne pravi velike greske niti niti unosi veliki mir i sigurnost...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 21 okt 2012, 23:25

criscito je napisao/la:
Devil je napisao/la:
criscito je napisao/la:
@Devil... ok, imas i ti pozdrave. Ti govoris jednom reprezentativcu da ne prica o tome, a tebi je sto se fudbala i sporta uopste tice, najveci uspjeh to sto si moderator na sportskom forumu. ;)
Ne govorim reprezentativcu nego potencijalnom reprezentativcu sam si to napisao,a bivsi mladi reprezentativac sam i ja bio.Sto se tice mojih dostignuca o tome ne bi,mozda na PP ako zelis,jer za razliku od tebe meni niko drugi ne treba govoriti kakav je ko fudbaler vec imam svoje oci i svoje razmisljanje.

Adnan je strasan potencijal na zadnjem veznom,njegova nesreca je sto igra na poziciji zadnjeg veznog u vremenu kada ljudi uopste neobracaju paznju na tu verujuci da jedino sto valja u fudbalu se nalazi na ofanzivnim pozicijama i golmanskoj poziciji pa se njegov rad na terenu uopste ne vrednuje toliko.Neko rece toliko je jak da se ne moze pomeriti iz ruske druge,pa me zanima zasto je onda bio trazen od strane Dynama i Krasnodara ali su novci bili problem da se to i realizuje.

Spominje se kao trenutno Svraka bolji od njega,Sesar,cekam samo jos neko da kaze Vlastimir Jovanovic.
Ja i dalje ostajem pri svome da je on prosjecan igrac koji nikad nece napraviti neku karijeru i da ima srecu sto za suigrace u vezi ima Pjanica i Misketa, pa njegove mane ne dolaze toliko do izrazaja.
Ako kome nisu problem novci, onda sigurno nisu Dynamu i cisto sumnjam da nisu mogli izdvojiti u vrh glave 2 miliona eura za tog strasnog potencijala, ako su ga toliko zeljeli. Prije 2 sezone je i za Ljevakovica bio zainteresovan CSKA, pa nikad nije dobio priliku u reprezentaciji i ako je par sezone jedan od najboljih zadnjih veznih u Ceskoj ligi. I jos mnogo igraca prije njega su zasluzili poziv, a nisu ga dobili.
Siguran sam da kada se Hadzicu rijese papiri i kada Besic skupi iskustvo ove sezone, da ce biti prioritetniji izbor u prvih 11.
Izvini onda za onaj prethodni post sto se uspjeha tice, ako je tako. Javi se na pp
A taj drugi,treci ko dodje njemu nece biti sreca sto za saigrace ima Pjanica i Misimovica.Naravno da ce mu biti sreca,jer su to dva kreatora u sredini koje bi svaka ekipa volela da ima.Zahirovic je do sada u reprezentaciji stvari odradjivao vrlo korektno.Druga je stvar sto Susic glumi indijanca pa ubacuje Zahirovica na desnog beka u isto vreme dok na klupi ima jednog Vranjesa..Takodje u Nalchiku Zahirovic je igrao odlicne utakmice,dovoljno je samo bilo videti kako je izgledala ekipa dok je on tu,i onda kada je neopravdano dobio 4 meca suspenzije.Isto tako govoreci o tome Haadzicu ja smatram da on trenutno nije bolji od Zahirovica.Gledao sam mec Rieda protiv Austrije kada su ispusili 1:0 na domacem terenu,a on igrao zadnjeg u tandemu sa malim Ziegelom koji je odigrao mnogo bolje od njega.Gledao sam i mec protiv Salzburga 1:1 kada je upravo Ziegel dao gol,ali je tada na mestu zadnjeg veznog igrao Reiter koji je inace stoper.Opet Hadzic marginalizovan u tom timu.A to su verovatno dve najjace utakmice koje Ried ima u austrijskoj ligi.Hadzic je meni mnogo bolje izgledao prosle sezone,ove mi je vec u nekom padu u odnosu na to.Cenim da bi mogao da prodje,ali trenutno Zahirovic je na poziciji zadnjeg kvalitetnije resenje.
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 21 okt 2012, 23:29

Sreca pa je Rahimic zaigrao za repku tek kad mu je bilo 30+ godina. Ukopali bi ga ovi strucnjaci da je igrao kada mu je bilo 22...

Misko
Kontakt:

Post Postao/la Misko » 22 okt 2012, 14:21

Eh vidim da se vi razumijete..Ja cu vam reci odakle je i kako je dosao u Celik...Zivio je od 94 u Zenici i 2000 godine je preselio u Travnik gdje je poceo igrati za kadete Travnika..igrao je 2 godine tamo i onda se vratio u Zenicu,sa 16 godina...Igrao malo za juniore i sa 17 potpisao za prvi tim..Ovog sto je navodio da mu je stari tuzioc i tako..on sa Husom veze nema,niti s bilo kim od navedenih..Prvo se raspitaj pa onda napisi...Ne volite momka zato sto je iz Zenice..a u repki obavlja svoj posao..sprijeci napad,uklizi,uzmi loptu i daj je Pjanicu ili Misketu...Nema tu puno pametovanja na toj poziciji..Ko ga iole prati,zna da u Nalchiku ima mnogo vise prostora prema naprijed bez straha da da mu neko nece zatvoriti ledja..Ne moze Miske da mu zatvori ledja,jer ni svoj dio ne pokriva kako treba..Uostalom,niko ne zna sta mu Pape kaze u svlacionici..Kako treba igrat i sta treba da radi..Da mu ne vjeruje,ne bi nikad zaigrao..I to oko menadjera,lupate gluposti..Prvo je igrao u Turskoj protiv Poljske,igraci iz PL BIH..i tu ga je vidio Pape..i onda je njegov brat dosao u Zenicu i potpisali su ugovor..Znaci,da ovaj lik nema nista s tim...Mnogo ste nerealni,al dobro..Svakom svoje..Sarajlije imaju kompleks vise vrijednosti,pa su njihovi igraci Bogovi :S .. Pustite momka da igra,a igra odlicno..Samo ko zna da gleda,shvatit ce njegovu glavnu snagu :)) Pozdrav... :D

bagrcavi
Kontakt:

Post Postao/la bagrcavi » 22 okt 2012, 14:48

Sad mi je jasno na koga me Zahirović podjeća :mrgreen:
slika
DRUG NEBI TI PUNCA

Misko
Kontakt:

Post Postao/la Misko » 22 okt 2012, 20:02

Koliko vas je gledalo utakmicu protiv Baltika :)) Zacepio je usta ovim kriticarima ^^

Dylan Dog
Kontakt:

Post Postao/la Dylan Dog » 22 okt 2012, 20:29

Misko je napisao/la:Koliko vas je gledalo utakmicu protiv Baltika :)) Zacepio je usta ovim kriticarima ^^
Ako cijeniš Zahirovića,zadnje što ćeš učiniti je naspomenuti ljudima gdje on igra,bolje da ne misle o tome.
A pogotovo ne želiš spomenuti utakmicu u kojoj su izgubili od direktnog rivala u borbi za mjesto koje vodi u viši rang takmičenja.
Sledeću utakmicu Nalchik igra 31.10,u gostima protiv još jedne ekipe iz gornjeg dijela tabele Neftekhimika,ako i tu izgube već se može reći da je opcija da će Nalchik i naredne sezone igrati u drugoj ligi realna.
Tragedija!Bosna i Hercegovina gubi svog najvećeg dragulja??Pogibljeni start znači kraj potencijalno velike karijere?? Pogledati na:
http://www.pohrani.com/f/1h/RC/SsrCfkJ/dajv.gif

Misko
Kontakt:

Post Postao/la Misko » 23 okt 2012, 15:21

Ja sam rekao da je odigrao odlicnu utakmicu..Gledao sam ga kao pojedinca na terenu..Igra u Ruskoj 1.ligi..Zar je to neka losa liga ? Sigurno je bolja od svih liga na Balkanu..Ne znam jesi li gledao utakmicu..al nebitno je gdje igra trenutno,nego kako igra..Doci ce vrijeme kada ce promjeniti klub..mozda sada na zimu da mu to podje za rukom,sto mi svi iskreno i ocekujemo,jer je prevazisao Nalchik odavno...

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 okt 2012, 15:33

Drugoj ruskoj ligi druže, drugoj...
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

bubreg
Kontakt:

Post Postao/la bubreg » 23 okt 2012, 15:37

criscito je napisao/la:
L_blancos je napisao/la:
Nadji mi gdje sam se tako predstavio i odmah ti dam mobitel, kljuceve od auta i stana, bubreg... sta god hoces.
:evil: :oops: :o :cry:
Izađite na balkone, pojedite šampinjone.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 23 okt 2012, 16:41

zizu1991 je napisao/la:Drugoj ruskoj ligi druže, drugoj...
Sad u drugoj. Kad je pozvan igrao je i u prvoj. Bio standardan, po koji gol. Cak je i Zenitu zabio gol.
U ta doba je dobio poziv za repku. One prve utakmice sto je igrao za repku pokazao se je kao dobar izbor.
Nema tu sta puno pametovati. Ako dodje bolji od njega, moze se zamjeniti. Trenutno igra ok, nije los.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 okt 2012, 16:52

Nisam ja ništa rekao zato što sada igra u drugoj ruskoj, nego sam ga ispravio da ne igra u prvoj ligi.
Ko god valja Sušiću, valja i meni.

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 23 okt 2012, 17:19

zizu1991 je napisao/la:Nisam ja ništa rekao zato što sada igra u drugoj ruskoj, nego sam ga ispravio da ne igra u prvoj ligi.
Ko god valja Sušiću, valja i meni.
Ustvari sad igra u prvoj. Prije je igrao u Premier. :mrgreen:

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 23 okt 2012, 17:20

Ahh... oui, oui :mrgreen:

Misko
Kontakt:

Post Postao/la Misko » 25 okt 2012, 07:57

To nije 2.Ruska liga..to je 1.Ruska liga..ima Premier liga,i onda ide 1.Premier liga :)) 2.liga je sasvim druga stvar :)) Morat cete malo procitat :))

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.