Zaigra Sesar, gura ga Pape jer je iz FKS ...
Zaigra Svraka, Osim naredio da mora dobit poziv...
Samo se kod nas ovako klasifikuju pozivi za reprezentaciju .
Svaka cast strucnjaci

Zaha Robovi su uz tebe !
90% sam siguran da ce taj par defanzivnih srednjih biti Besic ,Sesar !!! Zahirovic , Misimovic klupa.Sarajlijc@ je napisao/la:Sesar ce dokazati da je bolji, abd !
Daj mi jedan post navijača Želje gdje guraju Svraku u prvih 11??? Pa ja prvi kažem da Svraka nije reprezentativni kalibar, da mi je brat rođeni, a ne igrač Želje. Isto to tvrdim i za Sesara ali i za Zahirovića. Boli me neka stvar za boje klubova kada je reprezentacija u pitanju. Po meni mali Bešić ako nastavi igrati u kontinuitetu će izbaciti Zahirovića iz prvih 11, jer za razliku od Zahirovića, Bešić ima i igru prema naprijed, tj. zna povući loptu, odigrati zadnji pas...Zahirović je limitiran igrač i ne daje kvalitet reprezentaciji, samo što je pored Rahimića izgledao kao solidan igrač, ali kako generala nema već odavno, sve mane i ograničenja Zahirovića izlaze na vidjelo.Adi_Zepce je napisao/la:Zahirovic sasvim korektno odrađuje posao u reprezentaciji.Ove navijacke zelje Sarajlija (Sesar),odnosno Zeljovaca (Svraka) su sigurno slabiji od njega.Uostalom da posjeduju neki kvalitet vec bi davno otisli iz PL BIH.pa makar i u 2.ligu Rusije.
Upravo to i jeste problem, Bešić zna povući loptu. Zna, vrlo često. Jel ti razumiješ pojam defanzivnog veznog? Kad je Rahimić povuk'o loptu naprijed? Zahin pos'o je igra bez puno komplikacija, vraćanje lopte na sigurno, prekidanje protivničkog napada i krpljenje pozicije štopera kad jedan od njih izađe da povede loptu.voltron30 je napisao/la:Daj mi jedan post navijača Želje gdje guraju Svraku u prvih 11??? Pa ja prvi kažem da Svraka nije reprezentativni kalibar, da mi je brat rođeni, a ne igrač Želje. Isto to tvrdim i za Sesara ali i za Zahirovića. Boli me neka stvar za boje klubova kada je reprezentacija u pitanju. Po meni mali Bešić ako nastavi igrati u kontinuitetu će izbaciti Zahirovića iz prvih 11, jer za razliku od Zahirovića, Bešić ima i igru prema naprijed, tj. zna povući loptu, odigrati zadnji pas...Zahirović je limitiran igrač i ne daje kvalitet reprezentaciji, samo što je pored Rahimića izgledao kao solidan igrač, ali kako generala nema već odavno, sve mane i ograničenja Zahirovića izlaze na vidjelo.Adi_Zepce je napisao/la:Zahirovic sasvim korektno odrađuje posao u reprezentaciji.Ove navijacke zelje Sarajlija (Sesar),odnosno Zeljovaca (Svraka) su sigurno slabiji od njega.Uostalom da posjeduju neki kvalitet vec bi davno otisli iz PL BIH.pa makar i u 2.ligu Rusije.
Vidi, šta mislis koju poziciju igra Xavi u Barceloni? Ili npr. šta je po vokaciji Xabi Alonso ili u svoje vrijeme Paul Scholes??? Svi nabrojani su defanzivni vezni. Ovo što ti smatraš da bi defanzivni vezni trebao raditi je fudbal iz 80-ih godina prošlog stoljeća, tj. totalno zastarjelo. Protiv ekipa kao što je Grčka, gdje ti se šanse za gol pružaju na kapaljku, mora se koristiti i mrvica slobodnog prostora, a igrač kao Zahirović to ne zna. Dok on smisli šta će s loptom, pa skonta da je vrati nazad na sigurno do Spahića, svih 10 Grka se vrate u odbrambenu formaciju. To jednostavno ne prolazi protiv jakih ekipa, a vidjelo se čak i protiv jedne Litve da on nije u stanju odigrati pas prema naprijed.Nimla_RZ je napisao/la:Upravo to i jeste problem, Bešić zna povući loptu. Zna, vrlo često. Jel ti razumiješ pojam defanzivnog veznog? Kad je Rahimić povuk'o loptu naprijed? Zahin pos'o je igra bez puno komplikacija, vraćanje lopte na sigurno, prekidanje protivničkog napada i krpljenje pozicije štopera kad jedan od njih izađe da povede loptu.voltron30 je napisao/la:Daj mi jedan post navijača Želje gdje guraju Svraku u prvih 11??? Pa ja prvi kažem da Svraka nije reprezentativni kalibar, da mi je brat rođeni, a ne igrač Želje. Isto to tvrdim i za Sesara ali i za Zahirovića. Boli me neka stvar za boje klubova kada je reprezentacija u pitanju. Po meni mali Bešić ako nastavi igrati u kontinuitetu će izbaciti Zahirovića iz prvih 11, jer za razliku od Zahirovića, Bešić ima i igru prema naprijed, tj. zna povući loptu, odigrati zadnji pas...Zahirović je limitiran igrač i ne daje kvalitet reprezentaciji, samo što je pored Rahimića izgledao kao solidan igrač, ali kako generala nema već odavno, sve mane i ograničenja Zahirovića izlaze na vidjelo.Adi_Zepce je napisao/la:Zahirovic sasvim korektno odrađuje posao u reprezentaciji.Ove navijacke zelje Sarajlija (Sesar),odnosno Zeljovaca (Svraka) su sigurno slabiji od njega.Uostalom da posjeduju neki kvalitet vec bi davno otisli iz PL BIH.pa makar i u 2.ligu Rusije.
Iskreno, ni meni se nije svidjelo kako je odradio zadnje dvije utakmice. S previše straha je igrao, i to sam napisao u postu iznad. A te igrače koje si nabrojao, to su više kreativci, oni znaju posao s loptom. Ono što ja gore nabrojah sigurno ne radi nijedan od te tvoje trojice. Svi oni imaju podršku još nekog zadnjeg veznog, destruktivca, u vidu Busquetsa, Khedire ili Carricka. Eh tu bi Bešić mogao igrati, dakle jedino obojica istovremeno. Mi takvih DMF-a više nemamo osim Muhameda i Sejada. Tako je i izgledalo protiv Litvanije kad je Salihović nekoliko minuta igrao na svojoj poziciji DMF-a zajedno sa Zahirovićem. Uglavnom, obojica dijelimo mišljenje da čim se nađe bolji neka zaigra na ovoj poziciji, trenutno nemamo ništa bolje.voltron30 je napisao/la:Vidi, šta mislis koju poziciju igra Xavi u Barceloni? Ili npr. šta je po vokaciji Xabi Alonso ili u svoje vrijeme Paul Scholes??? Svi nabrojani su defanzivni vezni. Ovo što ti smatraš da bi defanzivni vezni trebao raditi je fudbal iz 80-ih godina prošlog stoljeća, tj. totalno zastarjelo. Protiv ekipa kao što je Grčka, gdje ti se šanse za gol pružaju na kapaljku, mora se koristiti i mrvica slobodnog prostora, a igrač kao Zahirović to ne zna. Dok on smisli šta će s loptom, pa skonta da je vrati nazad na sigurno do Spahića, svih 10 Grka se vrate u odbrambenu formaciju. To jednostavno ne prolazi protiv jakih ekipa, a vidjelo se čak i protiv jedne Litve da on nije u stanju odigrati pas prema naprijed.Nimla_RZ je napisao/la: Upravo to i jeste problem, Bešić zna povući loptu. Zna, vrlo često. Jel ti razumiješ pojam defanzivnog veznog? Kad je Rahimić povuk'o loptu naprijed? Zahin pos'o je igra bez puno komplikacija, vraćanje lopte na sigurno, prekidanje protivničkog napada i krpljenje pozicije štopera kad jedan od njih izađe da povede loptu.
Ma dobro, ja sam uvijek pobornik argumentovane rasprave, nego mi malo ovo išlo na živce da se ova tema svede na prepucavanje navijača ovog ili onog kluba. Razlike u mišljenju su sasvim prirodna stvar.Nimla_RZ je napisao/la:Iskreno, ni meni se nije svidjelo kako je odradio zadnje dvije utakmice. S previše straha je igrao, i to sam napisao u postu iznad. A te igrače koje si nabrojao, to su više kreativci, oni znaju posao s loptom. Ono što ja gore nabrojah sigurno ne radi nijedan od te tvoje trojice. Svi oni imaju podršku još nekog zadnjeg veznog, destruktivca, u vidu Busquetsa, Khedire ili Carricka. Eh tu bi Bešić mogao igrati, dakle jedino obojica istovremeno. Mi takvih DMF-a više nemamo osim Muhameda i Sejada. Tako je i izgledalo protiv Litvanije kad je Salihović nekoliko minuta igrao na svojoj poziciji DMF-a zajedno sa Zahirovićem. Uglavnom, obojica dijelimo mišljenje da čim se nađe bolji neka zaigra na ovoj poziciji, trenutno nemamo ništa bolje.voltron30 je napisao/la:Vidi, šta mislis koju poziciju igra Xavi u Barceloni? Ili npr. šta je po vokaciji Xabi Alonso ili u svoje vrijeme Paul Scholes??? Svi nabrojani su defanzivni vezni. Ovo što ti smatraš da bi defanzivni vezni trebao raditi je fudbal iz 80-ih godina prošlog stoljeća, tj. totalno zastarjelo. Protiv ekipa kao što je Grčka, gdje ti se šanse za gol pružaju na kapaljku, mora se koristiti i mrvica slobodnog prostora, a igrač kao Zahirović to ne zna. Dok on smisli šta će s loptom, pa skonta da je vrati nazad na sigurno do Spahića, svih 10 Grka se vrate u odbrambenu formaciju. To jednostavno ne prolazi protiv jakih ekipa, a vidjelo se čak i protiv jedne Litve da on nije u stanju odigrati pas prema naprijed.Nimla_RZ je napisao/la: Upravo to i jeste problem, Bešić zna povući loptu. Zna, vrlo često. Jel ti razumiješ pojam defanzivnog veznog? Kad je Rahimić povuk'o loptu naprijed? Zahin pos'o je igra bez puno komplikacija, vraćanje lopte na sigurno, prekidanje protivničkog napada i krpljenje pozicije štopera kad jedan od njih izađe da povede loptu.
Mozda nisi ti pisao,ali buraz mnogo ih je na temi Grcka-BiH,pa i nekim ranijim utakmicama pisalo da bi Svraka izdominirao na sredni terenavoltron30 je napisao/la:Daj mi jedan post navijača Želje gdje guraju Svraku u prvih 11??? Pa ja prvi kažem da Svraka nije reprezentativni kalibar, da mi je brat rođeni, a ne igrač Želje. Isto to tvrdim i za Sesara ali i za Zahirovića. Boli me neka stvar za boje klubova kada je reprezentacija u pitanju. Po meni mali Bešić ako nastavi igrati u kontinuitetu će izbaciti Zahirovića iz prvih 11, jer za razliku od Zahirovića, Bešić ima i igru prema naprijed, tj. zna povući loptu, odigrati zadnji pas...Zahirović je limitiran igrač i ne daje kvalitet reprezentaciji, samo što je pored Rahimića izgledao kao solidan igrač, ali kako generala nema već odavno, sve mane i ograničenja Zahirovića izlaze na vidjelo.Adi_Zepce je napisao/la:Zahirovic sasvim korektno odrađuje posao u reprezentaciji.Ove navijacke zelje Sarajlija (Sesar),odnosno Zeljovaca (Svraka) su sigurno slabiji od njega.Uostalom da posjeduju neki kvalitet vec bi davno otisli iz PL BIH.pa makar i u 2.ligu Rusije.
Ne govorim reprezentativcu nego potencijalnom reprezentativcu sam si to napisao,a bivsi mladi reprezentativac sam i ja bio.Sto se tice mojih dostignuca o tome ne bi,mozda na PP ako zelis,jer za razliku od tebe meni niko drugi ne treba govoriti kakav je ko fudbaler vec imam svoje oci i svoje razmisljanje.criscito je napisao/la:
@Devil... ok, imas i ti pozdrave. Ti govoris jednom reprezentativcu da ne prica o tome, a tebi je sto se fudbala i sporta uopste tice, najveci uspjeh to sto si moderator na sportskom forumu.![]()
A? Jesi siguran?voltron30 je napisao/la: Vidi, šta mislis koju poziciju igra Xavi u Barceloni? Ili npr. šta je po vokaciji Xabi Alonso ili u svoje vrijeme Paul Scholes??? Svi nabrojani su defanzivni vezni. Ovo što ti smatraš da bi defanzivni vezni trebao raditi je fudbal iz 80-ih godina prošlog stoljeća, tj. totalno zastarjelo. Protiv ekipa kao što je Grčka, gdje ti se šanse za gol pružaju na kapaljku, mora se koristiti i mrvica slobodnog prostora, a igrač kao Zahirović to ne zna. Dok on smisli šta će s loptom, pa skonta da je vrati nazad na sigurno do Spahića, svih 10 Grka se vrate u odbrambenu formaciju. To jednostavno ne prolazi protiv jakih ekipa, a vidjelo se čak i protiv jedne Litve da on nije u stanju odigrati pas prema naprijed.
Ko je to bio kvalitetniji par klasa kako ti kažeš od Zahe u to vrijeme u Čeliku? Ko? Nama je bio odličan. I kapitensku je zaslužio! Šta podvaljivalo da je zeničko dijete? Čije je? Rođen u BL al' odrast'o u Zenici. U Travniku bio mali vremenski period jer mu je tamo stari dobio posao, pa se kasnije vratio.criscito je napisao/la: Nedavno sam pricao sa jednim fudbalerom, bivsim mladim i potencijalnim A reprezentativcem, u vezi Zahirovica. Kazao mi je kako odavno gori igrac nije igrao za repku. Doveden je u kadete Celika iz Travnika, gdje su ga gurali svi od portira, do gradolnacelnika Smajlovica. To je Smajlovicu bilo u interesu jer je Adnanov otac javni tuzioc. Sa 18 godina je dobio priliku u 1. timu, ispred mnogih igraca koji su par klasa bili ispred njega. Poslije 1-2 godine mu je i data kapitenska traka, a u medijima se podvaljivalo da je on celikovo-zenicko dijete, a Zenicu nije vidio dok nije u kadete dosao. U Nalchiku je proveo skoro mjesec dana na probi dok ga nisu uzeli. Koliki je kvalitet govori i cinjenica da ne moze naci bolji angazman od 2. ruske lige, a da pri tom ima status reprezentativca i uz to je standardan u ekipi koja je glavni kandidat za Brazil.
Razlog zasto ga Susic gura je taj sto je to igrac kojeg zastupa njegov burazer
Posto sam siguran da ce mnogi reci kako nikad nije zakazao u reprezentaciji, kako je dobar i sl., to ponajvise moze zahvaliti nasim velemajstorima iz veznog reda. Uporedite njegovu utakmicu iz reprezentacije i Spartaka, pa ce te vidjeti na cemu je
Ja i dalje ostajem pri svome da je on prosjecan igrac koji nikad nece napraviti neku karijeru i da ima srecu sto za suigrace u vezi ima Pjanica i Misketa, pa njegove mane ne dolaze toliko do izrazaja.Devil je napisao/la:Ne govorim reprezentativcu nego potencijalnom reprezentativcu sam si to napisao,a bivsi mladi reprezentativac sam i ja bio.Sto se tice mojih dostignuca o tome ne bi,mozda na PP ako zelis,jer za razliku od tebe meni niko drugi ne treba govoriti kakav je ko fudbaler vec imam svoje oci i svoje razmisljanje.criscito je napisao/la:
@Devil... ok, imas i ti pozdrave. Ti govoris jednom reprezentativcu da ne prica o tome, a tebi je sto se fudbala i sporta uopste tice, najveci uspjeh to sto si moderator na sportskom forumu.![]()
Adnan je strasan potencijal na zadnjem veznom,njegova nesreca je sto igra na poziciji zadnjeg veznog u vremenu kada ljudi uopste neobracaju paznju na tu verujuci da jedino sto valja u fudbalu se nalazi na ofanzivnim pozicijama i golmanskoj poziciji pa se njegov rad na terenu uopste ne vrednuje toliko.Neko rece toliko je jak da se ne moze pomeriti iz ruske druge,pa me zanima zasto je onda bio trazen od strane Dynama i Krasnodara ali su novci bili problem da se to i realizuje.
Spominje se kao trenutno Svraka bolji od njega,Sesar,cekam samo jos neko da kaze Vlastimir Jovanovic.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.