FC Barcelona - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Povratak Neymara???

Anketa je završila: 07 avg 2019, 22:24.

1. Da
59
57%
2. Ne
44
43%

Ukupno glasova: 103

ripper
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la ripper » 20 okt 2012, 12:22

Oduvijek je Riazor bio gadno gostovanje Barci, i ne sumnjam nimalo da ce tako biti i ovaj put.
Moraju zabiti gol više kako znaju i umiju, jer ce ova odbrana primiti jedan sigurno.
I mislim da je vakat da Villa bude starter veceras....samo koga na klupu onda :?: :? Pedro u odlicnoj formi, a i Alexis u sve boljoj.
Zadnja izmjena: ripper, dana/u 20 okt 2012, 12:23, ukupno mijenjano 1 put.

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 okt 2012, 12:22

Nek bude 1:3 :mrgreen:

Alexis na klupu ..
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 okt 2012, 12:36

Unatoč tome što je Deportivo čak 18. na tabeli La Lige, Tito Vilanova poziva na oprez, jer, kako on kaže, Riazor nikad nije bilo lagano mjesto za igru:

- Svaka utakmica protiv Deportiva na njihovu stadionu je teška, osobito nakon što se igrači vraćaju s reprezentativne pauze.

Tito je govorio i o tome kad će i kako mladi Marc Bartra dobiti šansu za dokazivanje:

- Pružiti ću mu priliku kada budem mislio da je pravo vrijeme za to. Pritisak mu ni malo ne pomaže u ovim trenutcima.

Kao što je svima poznato, Pique je već neko vrijeme ozljeđen, propustio je El Clasio, a niti večeras neće moći nastupiti.

- Gerard još uvijek nije 100% spreman i neću ga izlagati riziku - razjasnio je trener.

I Tito je svjestan da ce veceras biti jako teško, zato i poziva na oprez i maksimalno zalaganje.
Ni veceras vjerovatno nema Bartre :shock: , Pique i Puyol odavno van stroja :? stvarno frustrira ovaj nedostatak pravih stopera i ovaj pokušaj od odbrane sa 2 DM-a na stoperskim mjestima (Song - Masche), to je tako labilna odbrana da je to za plakati :(

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 okt 2012, 12:41

Samo nek se Vilanova **** i prica kako nece dovesti stopera.

Da mi je samo vidjet pressing, bar prvo poluvrijeme. I onda kad im uvale 2-3, nek stanu na centru i igraju lace.
Ako ne bude pressinga, uvalit ce im Deportivo nekakav sugav go i onda ce ovi zaigrati tek tamo od neke 80-te minute i pokusati preokrenuti rezultat.

Nikako mi se ne svidja taktika Vilanove.
Sir Alex Ferguson: ''Guardiolina Barcelona je najbolji tim koji sam ikad gledao''.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 okt 2012, 12:52

Malo je neozbiljno da Barca trenutno nema niti jednog pravog stopera na raspolaganju :? ne malo, vec puno je neozbiljno, ali eto sad je gotovo svakako...veliki klub kao što je Barca nebi to trebao sebi dozvoliti, bez obzira na sve.
Kad se pogleda realnije, treba dovesti dva stopera u prelaznom roku jer ce sigurno biti ozljeda, kartona itd...kad se vec ne forsira Bartra.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 20 okt 2012, 15:17

prestanite govorit da barcelona nema stopera. mascherano je stoper; kad je zadnji put odigrao nešto osim stoperske pozicije? druga stvar, song može igrat stopera. treća stvar, busquets može igrat stopera. ne bi im bilo ni prvi ni zadnji put. odlika velikih/dobrih igrača i jest da mogu kvalitetno igrat na barem dvije pozicije. kako bi to bilo da barselona za svaku poziciju dovede dva bek-apa, da imamo 33 igrača u rosteru? u stožeru se radi dobar posao i za sad nam niko/ništa ne treba.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 okt 2012, 15:30

Može igrati :? šta znaci može igrati :?: pogotovu na nivou Barce...može i Adriano igrati stopera, kao što je igrao u derbiju, ali to je izmišljanje tople jer frajer nikad u životu to nije igrao...ali eto Tito ga stavi da igra stopera u jako bitnoj utakmici, protiv Benzeme, Ronalda, DiMarije i ostalih iz navale Reala... u krajnjoj liniji, može i Messi ili Pedro igrati stopera slijedeci tu logiku, ali kako ce odigrati to je jako upitno :? protiv Seville se Song gubio ko abdest (Negredo, koji inace nije plaho brz igrac, ga obrukao kod onog njihovog gola), a Boga mi i protiv Granade kad se gubio u pozicioniranju i glavom spuštao lopte njihovim špicevima.

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 20 okt 2012, 15:36

ripper je napisao/la:Može igrati :? šta znaci može igrati :?: pogotovu na nivou Barce...može i Adriano igrati stopera, kao što je igrao u derbiju, ali to je izmišljanje tople jer frajer nikad u životu to nije igrao...ali eto Tito ga stavi da igra stopera u jako bitnoj utakmici, protiv Benzeme, Ronalda, DiMarije i ostalih iz navale Reala... u krajnjoj liniji, može i Messi ili Pedro igrati stopera slijedeci tu logiku, ali kako ce odigrati to je jako upitno :? protiv Seville se Song gubio ko abdest (Negredo, koji inace nije plaho brz igrac, ga obrukao kod onog njihovog gola), a Boga mi i protiv Granade kad se gubio u pozicioniranju i glavom spuštao lopte njihovim špicevima.
znači da je to već igrao nebrojeno puta i da se može snaći na toj poziciji, jer je profesionalac i jer je ta pozicija usko povezana sa njegovom klasičnom pozicijom. ako tito ne brine o tome, zašto bismo mi brinuli?

adriano nikad nije igrao stopera. to što si vidio na onoj grafici prije ili poslije utakmice (ili na rezultatima) da stoji na poziciji stopera, to je greška. na terenu je to izgledalo puno drugačije, igrao je polulijevo, s tim što se vraćao u sredinu da pomaže ostatku odbrane jer su nazad igrala praktički samo tri igrača.

song se izgubio zato što se navikava na novu sredinu. novi tim, nova liga, novi zadaci, nova očekivanja. za njega ne brinem.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 20 okt 2012, 15:38

slika

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 okt 2012, 15:41

azTer je napisao/la:
ripper je napisao/la:Može igrati :? šta znaci može igrati :?: pogotovu na nivou Barce...može i Adriano igrati stopera, kao što je igrao u derbiju, ali to je izmišljanje tople jer frajer nikad u životu to nije igrao...ali eto Tito ga stavi da igra stopera u jako bitnoj utakmici, protiv Benzeme, Ronalda, DiMarije i ostalih iz navale Reala... u krajnjoj liniji, može i Messi ili Pedro igrati stopera slijedeci tu logiku, ali kako ce odigrati to je jako upitno :? protiv Seville se Song gubio ko abdest (Negredo, koji inace nije plaho brz igrac, ga obrukao kod onog njihovog gola), a Boga mi i protiv Granade kad se gubio u pozicioniranju i glavom spuštao lopte njihovim špicevima.
znači da je to već igrao nebrojeno puta i da se može snaći na toj poziciji, jer je profesionalac i jer je ta pozicija usko povezana sa njegovom klasičnom pozicijom. ako tito ne brine o tome, zašto bismo mi brinuli?

adriano nikad nije igrao stopera. to što si vidio na onoj grafici prije ili poslije utakmice (ili na rezultatima) da stoji na poziciji stopera, to je greška. na terenu je to izgledalo puno drugačije, igrao je polulijevo, s tim što se vraćao u sredinu da pomaže ostatku odbrane jer su nazad igrala praktički samo tri igrača.

song se izgubio zato što se navikava na novu sredinu. novi tim, nova liga, novi zadaci, nova očekivanja. za njega ne brinem.
Ma po svoj prilici, Song ce i igrati veceras stopera....toga se i bojim, a iskreno se nadam da griješim u vezi njega...prvi cu pojesti svoje rijeci, ako odigra dobro, i to s merakom :mrgreen: , ovdje pred svima :D samo da se dođe do 3 boda veceras.
Valjda ce i Song proigrati na toj pozciji....za nadati se.

ripper
Kontakt:

Post Postao/la ripper » 20 okt 2012, 15:47

Joj gledaj nam bolnice: Pique, Puyol, Alves, Thiago, Cuenca, Muniesa, Abidal (od ranije)....vazda po 5-6 van stroja, tako bilo kroz vecinu prošle sezone. Sreća pa se Iniesta oporavio.

mandraX
Kontakt:

Post Postao/la mandraX » 20 okt 2012, 15:53

Dortmund - Schalke 0:1 (Afellay) 8-)

M4kaveli
Kontakt:

Post Postao/la M4kaveli » 20 okt 2012, 16:47

Ma Song moze protiv ovih manjih ekipa igrati stopera ali protiv Reala, Atletica, Valensije i Seville nema sanse.

Jel ono gore zvanicna postava ?
Vidim nema Xavija u prvih 11 .. sta je s njim ?

Ovo je mozda Fabregasova pozicija, tj. ona koja mu najvise odgovara 8-)

azTer
Kontakt:

Post Postao/la azTer » 20 okt 2012, 16:51

kad si vidio zvaničnu postavu šest sati prije utakmice?

slika

8-)

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 okt 2012, 17:36

ja ne znam koliko je ozbiljan tito kad kaze da nece biti pojacanja ove zime, pa bilo bi sad vec i preglupo nikoga ne dovoditi, ev sad kad pogledamo cetvorku koja je povrijedjena alves-pike-puyol-abidal, pa to je kompletna standardna zadnja linija barce u zadnjih nekoliko godina

stoper se mora jednostavno dovesti prvog dana prelaznog roka, mozda neko iskusan da da uleti do kraja sezone kad zatreba, pa na ljeto onda dovoditi pravo pojacanje, ja bi najvise volio naseg spahu vidjeti, mislim da bi on komotno mogao odgovoriti zahtjevu rezervnog stopera kod nas, i mislim da bi bio bolji i od songa pa cak i od maskerana na toj poziciji

veceras pobjeda ne smije doci u pitanje, nova tri boda i nastavak laganog puta do nove titule u spaniji
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 20 okt 2012, 19:43

Romariooo je napisao/la:ja ne znam koliko je ozbiljan tito kad kaze da nece biti pojacanja ove zime, pa bilo bi sad vec i preglupo nikoga ne dovoditi, ev sad kad pogledamo cetvorku koja je povrijedjena alves-pike-puyol-abidal, pa to je kompletna standardna zadnja linija barce u zadnjih nekoliko godina

stoper se mora jednostavno dovesti prvog dana prelaznog roka, mozda neko iskusan da da uleti do kraja sezone kad zatreba, pa na ljeto onda dovoditi pravo pojacanje, ja bi najvise volio naseg spahu vidjeti, mislim da bi on komotno mogao odgovoriti zahtjevu rezervnog stopera kod nas, i mislim da bi bio bolji i od songa pa cak i od maskerana na toj poziciji

veceras pobjeda ne smije doci u pitanje, nova tri boda i nastavak laganog puta do nove titule u spaniji
ovo je prava glupost. nece da kupe novog stopera, ali takodje ne daju mladim igracima priliku. pored fontasa(odlazi), bartre, sergio gomeza, on stavlja adrian'a :roll:
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 okt 2012, 19:44

Romariooo je napisao/la:ja ne znam koliko je ozbiljan tito kad kaze da nece biti pojacanja ove zime, pa bilo bi sad vec i preglupo nikoga ne dovoditi, ev sad kad pogledamo cetvorku koja je povrijedjena alves-pike-puyol-abidal, pa to je kompletna standardna zadnja linija barce u zadnjih nekoliko godina

ma znas ove ludjake nase,kad kaze da nece dovodit nikog to je to,vole oni aman ovako krpit ekipu,interesantnije im vako :D
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

barca_87
Kontakt:

Post Postao/la barca_87 » 20 okt 2012, 19:49

FA7 je napisao/la:

ovo je prava glupost. nece da kupe novog stopera, ali takodje ne daju mladim igracima priliku. pored fontasa(odlazi), bartre, sergio gomeza, on stavlja adrian'a :roll:
to je nedostatak hrabrosti kod tita sto nece da stavlja ove mladje stopere ,vise vjeruje ovima iskusnijima ,nadam se da ce bartru koristiti vise ,ne vako song igra a gubi se na stoperu adriano cak i dobro odigra ono protiv reala al opet ja mislim da bi bartra se pokazo ko bolje rijesenje od ove dvojice,samo da ga stavi jednu tekmu da vidi kako igra pa ak je los lako je sljedecu stavit ponovo songa il koga drugog ,al ne vijerujem da bartra moze gore od songa odigrat na stoperu ,ono do sad song sto je odigro slabo ko moze nadmasiti :mrgreen:
We are strikers who defend, we are defenders who attack, we are speed, we are strength, we are effort, we are precision, we are as one... We are Barça

MES QUE UN CLUB !!!
https://www.youtube.com/watch?v=frMsSmcOYnA

LarryDavid
Kontakt:

Post Postao/la LarryDavid » 20 okt 2012, 20:01

I ja bi volio spahu vidjeti, ali on na svakoj utakmici, pored toga sto dobro odigra, i pogrijesi ko malo dijete I dovede go u opasnost, tako da ne vidim svrhu

Sent from my PMP5197DULTRA using Tapatalk 2
Edin Džeko: 'Nikad se ne predaji i uvijek vjeruj u sebe.'

The anxiety of the flinch is almost always worse than the pain itself. You’ve forgotten that. You need to learn it again. You need more scars. You need to live...

FA7
Kontakt:

Post Postao/la FA7 » 20 okt 2012, 20:57

barca_87 je napisao/la: to je nedostatak hrabrosti kod tita sto nece da stavlja ove mladje stopere ,vise vjeruje ovima iskusnijima ,nadam se da ce bartru koristiti vise ,ne vako song igra a gubi se na stoperu adriano cak i dobro odigra ono protiv reala al opet ja mislim da bi bartra se pokazo ko bolje rijesenje od ove dvojice,samo da ga stavi jednu tekmu da vidi kako igra pa ak je los lako je sljedecu stavit ponovo songa il koga drugog ,al ne vijerujem da bartra moze gore od songa odigrat na stoperu ,ono do sad song sto je odigro slabo ko moze nadmasiti :mrgreen:
Fino je odigro Adriano. Ali jbg nema odbrane bez pravog stopera, pa makar imo 20 godina ^^ . Steta, kad bude real skratio na 3-4 poena i budu redom kiksali u odbrani, teko onda ce Tito krenuti po novog stopera.
Crveno-Crna i Blaugrana!
"You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favourite football club!"

Zaključano

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.