RK Gradacac
Re: RK Gradacac
doborac simulira? vjerovatno si ga gledao prvi put uživo ili tako nešto prijatelju.
taj čovjek samo igra na iskustvo; to što se postavlja pa traži probijanje ili traži faul pri skok šutu - to je nešto što manje-više svako radi. nemojmo bit smiješni pa reć "joj, pa on je reprezentativac", jer to nema nikakve veze. ako je reprezentativac, to znači da ne smije nikad da pokuša iznudit prekršaj? naravno da će u teškim situacijama možda iz nekog slabog kontakta tražit prekršaj, vas će to nervirat (kao što bi i nas nerviralo da je obrnuta situacija), ali to je ono što sportisti rade da bi donijeli što bolji rezultat.
ovo za "mušku igru" se apsolutno slažem. protivnički je izbor kako će igrat odbranu... ako žele igrat grubo, onda nek je igraju, ali naravno da to za sobom vuče rizik za isključenje ili karton. u svakom slučaju, ljudi imaju pravo da igraju kako žele.
i da, neko spomenu golmana... taj golman uopće nije toliko loš koliko kažete, možda je imao loš dan.
taj čovjek samo igra na iskustvo; to što se postavlja pa traži probijanje ili traži faul pri skok šutu - to je nešto što manje-više svako radi. nemojmo bit smiješni pa reć "joj, pa on je reprezentativac", jer to nema nikakve veze. ako je reprezentativac, to znači da ne smije nikad da pokuša iznudit prekršaj? naravno da će u teškim situacijama možda iz nekog slabog kontakta tražit prekršaj, vas će to nervirat (kao što bi i nas nerviralo da je obrnuta situacija), ali to je ono što sportisti rade da bi donijeli što bolji rezultat.
ovo za "mušku igru" se apsolutno slažem. protivnički je izbor kako će igrat odbranu... ako žele igrat grubo, onda nek je igraju, ali naravno da to za sobom vuče rizik za isključenje ili karton. u svakom slučaju, ljudi imaju pravo da igraju kako žele.
i da, neko spomenu golmana... taj golman uopće nije toliko loš koliko kažete, možda je imao loš dan.
Mene je iznenadio golman Mutapčić kada je protiv Gračanice imao 15-16 , a i protiv Dervente je isto imao otprilike taj bilans odbrana i uopšte nije loš kada ekipa igra dobru odbranu , čak šta više odličan... što se tiče ove utakmice u Živinicama ja sam htjeo ovdje na forumu prognozirati da će Konjuh pobjediti iz čistog razloga što imaju lijepu i uigranu ekpicu bez prevelikih zvijezda i ja vjerujem da neće niko iz Živinica odnijeti ni 1 bod , ni Čelik
, jedini minus njihovom treneru Junuzu zato što konstantno sudijama drži neka predavanja ...nepotrebna ... što se tiče Legende Doborca u Lukavcu sam steko' utisak da pri svakom kontaktu sa njim očekuje od sudija da mu dosude faul što je naravno nemoguće ...

O vidim da su počeli i članovi RK Konjuh da komentarišu po temama...nemate argumenata...i pokrijte se kakvim ćebetom da ne nazebete...thenoke je napisao/la:Obično ne komentarišem na Forumu, ali moram reći da RK Gradačac sasvim zasluženo neki dan izgubio u Živinicama. Naime, ne možete reći da ste oštećeni, imao je Gradačac daleko više i sedmeraca a igrači Konjuha daleko više isključenja. Međutim, ono što je očigledan problem kod vas je što sve svodite na igru Damira Doborca, i sve zavisi kakav će on imati dan. Kad smo kod toga, Damir je zaista veliki igrač i dobio je apaluz u Živinacma na početku utakmice, ali njegovo ponašanje tokom utakmice je veoma nisko za jednog reprezentativca. Naime, stalno pokušava da simulira prekršaj, pa čak kad i mu igrači Konjuha nisu blizu. Jednom mu je to uspjelo iako je pri skok šutu bio skroz sam, a drug put mu sudije na to nisu nasjele, nego su mu svirali dvije minute. I kakva gruba igra nad njim, pa nisu ga valjda u bundesligi mazili. Konjuh je igrao čvrstu, što bi rekli muški utakmicu. I pomirite se s tim, a ako vas zanima dođite u RK Konjuh po DVD pa ćete vidjeti koliko su vaši bili loši.
I još nešti, Konjuh je i te kako institucija za RK Gradačac, iz Živinica su daleko jače i domaće i strane ekipe odnosile "bodove".
Rekao sam čestitam na osvojena tri boda i ne pričajte o nekim institucijama i glupostima,Gradačac je Vas više puta pobijedio u Živinicama,a koliko ste vi Gradačac u Gradačcu...razmislite,imate biltene na rsbih.com...

A Doborac je igrač,kakvog vi u Živinicama nikad nećete imati...

- gradacac10
- Kontakt:
Damire bjezi iz ove lige, ovo je ciganluk... A vi iz Zivinica nikad necete imat takvog igraca, a ni takvog covjeka, ko god ga poznaje osobno zna o cemu pricam...
Trebaju ove gračanlije da vam otvore oči.no rules je napisao/la:Mene je iznenadio golman Mutapčić kada je protiv Gračanice imao 15-16 , a i protiv Dervente je isto imao otprilike taj bilans odbrana i uopšte nije loš kada ekipa igra dobru odbranu , čak šta više odličan... što se tiče ove utakmice u Živinicama ja sam htjeo ovdje na forumu prognozirati da će Konjuh pobjediti iz čistog razloga što imaju lijepu i uigranu ekpicu bez prevelikih zvijezda i ja vjerujem da neće niko iz Živinica odnijeti ni 1 bod , ni Čelik, jedini minus njihovom treneru Junuzu zato što konstantno sudijama drži neka predavanja ...nepotrebna ... što se tiče Legende Doborca u Lukavcu sam steko' utisak da pri svakom kontaktu sa njim očekuje od sudija da mu dosude faul što je naravno nemoguće ...
Sve što si napisao slažem se 100%.
Samo još da dodam da bi ovaj Konjuh mogao mnoge, koji nisu u toku, da iznenadi ove sezone. Opasno dobro rade, a i Uprava je u igrače, čini mi se.

damir doborac pozvan za kvalifikacije za evropsko prvenstvo 

Bijelo-crvena polja zvijezdina
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"
Igrajte za nju našu voljenu
Nek jače kuca to srce "ZMAJEVO"
očekivano 

kako sam ja vidio nalazi se na sirem spisku igraca,nije jos konacan spisak iako ne sumnjam da ce se naci na glavnom spiskubondich je napisao/la:damir doborac pozvan za kvalifikacije za evropsko prvenstvo
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Pokušaću biti objektivan i realan.
Gradačac bez Damira, uigrana dobra ekipa sa sjajnim trenerom koji godinama izvlači maksimum iz kadra sa kojim raspolaže, sigurno među tri ekipe u ligi. Gradačac sa Damirom ubjedljivo najbolja ekipa u ligi. Damir tri klase bolji od svakog igrača. Živinice, dobra ekipa, pokrivena na svim mjestima, igra pravi muški rukomet, pomalo grub za naše prilike, ali u granicama sportskog. Uz Gradačac i Čelik i ova ekipa spada u vrh naše lige.
Najslabije tačke obiju ekipa po mom skromnom mišljenju su golmani.
Utakmica. Prvo poluvrijeme, furiozna igra Živinica, u jednom momentu vodili su sa 14-6, poluvrijeme 16-9. Gradačac, loš u odbrani, sa jednom, eventualno dvije odbrane golmana, nervozan u napadu, izostala je ona poslovična borbenost i požrtvovanje koje godinama krasi ekipu Gradačca. Damir je pokušavao, nije išlo. Živiničani su igrali žestoku odbranu i stalni presing na njega, par puta sudije nisu svirale prekršaje na devet metara koji se obično sviraju, par puta je Damir neopravdano gestikulirao i tražio zaštitu, odnosno faul od sudija, uglavnom zasluženo vođstvo domaćina. U drugom poluvremenu druga priča. Simultanka Damira Doborca, kojoj su se donekle pridružili i ostali igrači, golman Mutapčić odbranio je par lopti i visoko vođstvo domaćina se brzo topilo. Sredinom drugog poluvremena, nakon izrađene akcije Rašid Osmanović je imao priliku da poravna, ali ga je golman nadmudrio. Slična situacija sa istim ishodom se ponovila i desetak minuta kasnije i nakon toga ekipa Gradačca je pala. U tom periodu važne golove postiže Begić, Živinice odlaze na 3-4 gola prednosti i rutinski privode utakmicu kraju. Damir u drugom poluvremenu izvanredan i on je jedini istinski rukometni dragulj u našoj ligi. Bilo je još par solidnih igrača u Gradačcu, ali su se previše oslonili na njega. U Živinicama odličan Smajić, velike zasluge ima Begić, a veliki posao u odbrani odradili su Zildžić i Memić. Sudijski par, nije dorastao ovoj utakmici jer je ovo bio jedan od derbija prvenstva. Nisam stekao dojam da su namjerno nekog oštetili, mada je bilo kontroverznih odluka. Ono što im zamjerim je da su trebali sankcionisati priču sa klupe domaćina (Junuzović, Omerefendić), a mislim da su dozvolile i Damiru da priča i objašnjava više nego što je uobičajeno, a to je prilično iritiralo domaću publiku. Takođe, dozvolili su da domaćini igraju oštro (jednostavno to je stil igre Živinica), istina u toj igri nije bilo namjere da se neko povrjedi. Što bi se u žargonu reklo momci "češljaju", al i to je na neki način rukomet (ni Francuzi ne miluju). U svakom slučaju dobra utakmica, u kojoj su Živinice zasluženo pobjedile, a Gradačac dokazao da je sveukupno gledajući ipak naša najbolja ekipa bez obzira na poraz.
Gradačac bez Damira, uigrana dobra ekipa sa sjajnim trenerom koji godinama izvlači maksimum iz kadra sa kojim raspolaže, sigurno među tri ekipe u ligi. Gradačac sa Damirom ubjedljivo najbolja ekipa u ligi. Damir tri klase bolji od svakog igrača. Živinice, dobra ekipa, pokrivena na svim mjestima, igra pravi muški rukomet, pomalo grub za naše prilike, ali u granicama sportskog. Uz Gradačac i Čelik i ova ekipa spada u vrh naše lige.
Najslabije tačke obiju ekipa po mom skromnom mišljenju su golmani.
Utakmica. Prvo poluvrijeme, furiozna igra Živinica, u jednom momentu vodili su sa 14-6, poluvrijeme 16-9. Gradačac, loš u odbrani, sa jednom, eventualno dvije odbrane golmana, nervozan u napadu, izostala je ona poslovična borbenost i požrtvovanje koje godinama krasi ekipu Gradačca. Damir je pokušavao, nije išlo. Živiničani su igrali žestoku odbranu i stalni presing na njega, par puta sudije nisu svirale prekršaje na devet metara koji se obično sviraju, par puta je Damir neopravdano gestikulirao i tražio zaštitu, odnosno faul od sudija, uglavnom zasluženo vođstvo domaćina. U drugom poluvremenu druga priča. Simultanka Damira Doborca, kojoj su se donekle pridružili i ostali igrači, golman Mutapčić odbranio je par lopti i visoko vođstvo domaćina se brzo topilo. Sredinom drugog poluvremena, nakon izrađene akcije Rašid Osmanović je imao priliku da poravna, ali ga je golman nadmudrio. Slična situacija sa istim ishodom se ponovila i desetak minuta kasnije i nakon toga ekipa Gradačca je pala. U tom periodu važne golove postiže Begić, Živinice odlaze na 3-4 gola prednosti i rutinski privode utakmicu kraju. Damir u drugom poluvremenu izvanredan i on je jedini istinski rukometni dragulj u našoj ligi. Bilo je još par solidnih igrača u Gradačcu, ali su se previše oslonili na njega. U Živinicama odličan Smajić, velike zasluge ima Begić, a veliki posao u odbrani odradili su Zildžić i Memić. Sudijski par, nije dorastao ovoj utakmici jer je ovo bio jedan od derbija prvenstva. Nisam stekao dojam da su namjerno nekog oštetili, mada je bilo kontroverznih odluka. Ono što im zamjerim je da su trebali sankcionisati priču sa klupe domaćina (Junuzović, Omerefendić), a mislim da su dozvolile i Damiru da priča i objašnjava više nego što je uobičajeno, a to je prilično iritiralo domaću publiku. Takođe, dozvolili su da domaćini igraju oštro (jednostavno to je stil igre Živinica), istina u toj igri nije bilo namjere da se neko povrjedi. Što bi se u žargonu reklo momci "češljaju", al i to je na neki način rukomet (ni Francuzi ne miluju). U svakom slučaju dobra utakmica, u kojoj su Živinice zasluženo pobjedile, a Gradačac dokazao da je sveukupno gledajući ipak naša najbolja ekipa bez obzira na poraz.
Očito i sa Damirom ostali domaćinska ekipa 

Kako zavrsi capljina-gradacac,.rekao sam na pocetnu capljina je exta ekipa i niko im nece boda uzet kod kuce.,brzi je napisao/la:Očito i sa Damirom ostali domaćinska ekipa
- gradacac10
- Kontakt:
izgubismo 5-6...
Konačno da neko da realan komentar,svaka čast @rukomet. A Gradačac je evo ízgubio opet ,sa rezultatom 35-29. Mislim da se trebamo zapitati...imamo ekipu,imamo uslove,imamo Damira,jednom riječju ovo postaje iritantno i žalosno. Imam osjećaj da su nam igrači sebi umislili da su zvijezde,e pa niste...igrajte kao Konjuh i Čapljina,na glavu a ne kao manekeni. Damire,ako ovo čitaš,idi brate odavde,nisi ti ovo zaslužio.
Veliki sam navijač,i sad odgovorno tvrdim da neću više komentarisati ove naše manekene,jer to ne zaslužuju. Odo brate gledat Gračanicu i manje se sekirat,ha ja. . .
Veliki sam navijač,i sad odgovorno tvrdim da neću više komentarisati ove naše manekene,jer to ne zaslužuju. Odo brate gledat Gračanicu i manje se sekirat,ha ja. . .
Realno Gradacac ima Damira ali rukomet je kolektivni sport i dokaz da ni sa jednim vrhunskim igracem poput Damira se nemoze pobjedit solidne ekipe poput Capljine ili Konjuha.
Capljine je pravi primjer za sve ekipa u bih,to je ekipa u kojoj naptupa 14 domaci igraca i 2 iz Ljubuskog koji Sutonu nisu bili ni porebni ali momci nisu imali mjesta u Ljubuskom i on je primio sebi.Sve pohvale za Capljinu sve su to mladi igraci prosjek oko 22 godine,jos nemaju ni desnog krila igraju sa eretom.Kada bi imali novca i mogli da vrate Sabljica,Prskala,Kukriku,Prcea,Kolovrata uz ovakav rad Dragana Sutona(Tele)sigurno bi bili prvaci bih i borili bi se dostojanstveno za ligu prvaka,.Primjer za Gradacac
Capljine je pravi primjer za sve ekipa u bih,to je ekipa u kojoj naptupa 14 domaci igraca i 2 iz Ljubuskog koji Sutonu nisu bili ni porebni ali momci nisu imali mjesta u Ljubuskom i on je primio sebi.Sve pohvale za Capljinu sve su to mladi igraci prosjek oko 22 godine,jos nemaju ni desnog krila igraju sa eretom.Kada bi imali novca i mogli da vrate Sabljica,Prskala,Kukriku,Prcea,Kolovrata uz ovakav rad Dragana Sutona(Tele)sigurno bi bili prvaci bih i borili bi se dostojanstveno za ligu prvaka,.Primjer za Gradacac
rkbosna je napisao/la:Realno Gradacac ima Damira ali rukomet je kolektivni sport i dokaz da ni sa jednim vrhunskim igracem poput Damira se nemoze pobjedit solidne ekipe poput Capljine ili Konjuha.
Da napomenem , sinoc kad je trener Gradačca cuo da momci iz Capljine igraju bez "dinara" nije mogao vjerovati, mislim da jos ne vjeruje, u zadnja tri mjeseca dobili po "stoju"
- gradacac10
- Kontakt:
Pobjeda 9 razlike, kad je Gradacac vodio i po 15, usli su mladji igraci pa su igraci Celika uspjeli smanjiti na 9... 

sramota bi i bilo da gradačac svakog nabija!!!!! ipak nismo u SEHA ligi !!!!!al smo zato bolj već 80 % klubova u premijerligi
čestitkr ČELIKU sto je izgubi!!!!!!
čestitkr ČELIKU sto je izgubi!!!!!!
cestitke gradaccu nasem na pobjedi .bice velika steta ako se nasi rukometasi malo ne opoguraju financijski jer imaju velike sanse da zavrse prvi.idemo sada dobiti leotara a celik da izgubi u capljini i eto nas u egalu 

Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
koliko u našoj rukometnoj ligi znači jedan vrhunski igrač... dođe doborac i odma se primijeti kako igramo sa lakoćom. sinoć opet 12 golova, ubjedljivo najbolji i igrom i samim učinkom.
imal rezultata iz trebinja
Nova sezona nova nafaka
Nova sezona nova nafaka
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.