Adnan Zahirović

AllGunsBlazing
Kontakt:

Re: Adnan Zahirović

Post Postao/la AllGunsBlazing » 14 jul 2012, 00:29

zgembo89 je napisao/la:Ma realno nije on ni neki kapacitet da se razumijemo,nema veze to sto je mlad ili sto dolazi iz Zenice jendostavno talenat je potreban za velike domete i klubove,a kroz treninge ga brusiš..
Po cemu si to zakljucio? Vjerujem da nisi pogledao vise od pet utakmica ovog igraca. A svejedno ukoliko si pogledao i 150 utakmica, samo mi nije jasno sto ne radis kao skaut za neki veci klub, ocigledno je da imas znanje. Znas procjeniti igraca.

I da, samo jedna stvar, NIKAD, ama bas nikad se igrac nije razvio samo preko treninga. Za to mu trebaju utakmice, dobre i lose, da stekne iskustvo, da shvati neke stvari koje ni za 1000 godina treniranje ne bi mogao shvatiti. Toliko o tvom znanju. I da druga stvar, talenat se uvijek moze nadoknaditi radom.
Celik!3,2,2.

chily-rz
Kontakt:

Post Postao/la chily-rz » 16 okt 2012, 23:07

Ajde,mora se neko i tebe sjetiti :mrgreen:

Mislim da je definitivno prekuco Nalcik,trci za trojicu a udara za petoricu :lol: E moj Zaha,napravise Rahimica od tebe :mrgreen:

Sarajlijc@
Kontakt:

Post Postao/la Sarajlijc@ » 19 okt 2012, 09:31

chily-rz je napisao/la:Ajde,mora se neko i tebe sjetiti :mrgreen:

Mislim da je definitivno prekuco Nalcik,trci za trojicu a udara za petoricu :lol: E moj Zaha,napravise Rahimica od tebe :mrgreen:
Kakav on, Nalcik ce mu biti najveci klub u karijeri.
NA KRAJU SVIJETA ILI SUNČEVOG SISTEMA
PRATIĆE TE NAŠA PJESMA IL' IMA DA NAS NEMA!

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 okt 2012, 09:57

AllGunsBlazing je napisao/la: I da druga stvar, talenat se uvijek moze nadoknaditi radom.
jest, kako da ne. onda bi olić bio barem ranga messija.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 19 okt 2012, 10:06

dijalog je napisao/la:
AllGunsBlazing je napisao/la: I da druga stvar, talenat se uvijek moze nadoknaditi radom.
jest, kako da ne. onda bi olić bio barem ranga messija.
Dijalog od tebe ni jednog pametnog posta na ovom forumu.10% talenta 90% rada ;)
Nad tobom sunce najljepše sja

dijalog
Kontakt:

Post Postao/la dijalog » 19 okt 2012, 10:08

imate misketa, imate zahirovića. pa ćemo vidjeti za 10 godina ko je imao bolju karijeru. ;)

sony_91
Kontakt:

Post Postao/la sony_91 » 19 okt 2012, 10:55

Ja odavno (čitaj nikad :D ) nisam vidio zadnjeg veznog koji manje sudjeluje u igri, odnosno gotov pa nikako. Svaki put kada naša odbrana kreće da organizuje napad Zahirović se sakrije za nekog suparničkog igrača, a o fazi odbrane da ne govorim, samo jednom me je iznenadio kada je ispravio Spahićevu grešku. Tek kada je Pjanić počeo dolaziti posve nazad mi smo počeli igrati i praviti neke prilike protiv Litvanije. Mislim da se mora naći bolje rješenje za tu poziciju a šta će biti ostaje nam da vidimo, sreća pa imamo rezultate pa niko previše i ne upire prste prema "Sejinom pulenu"

criscito
Kontakt:

Post Postao/la criscito » 19 okt 2012, 14:54

sony_91 je napisao/la:Ja odavno (čitaj nikad :D ) nisam vidio zadnjeg veznog koji manje sudjeluje u igri, odnosno gotov pa nikako. Svaki put kada naša odbrana kreće da organizuje napad Zahirović se sakrije za nekog suparničkog igrača, a o fazi odbrane da ne govorim, samo jednom me je iznenadio kada je ispravio Spahićevu grešku. Tek kada je Pjanić počeo dolaziti posve nazad mi smo počeli igrati i praviti neke prilike protiv Litvanije. Mislim da se mora naći bolje rješenje za tu poziciju a šta će biti ostaje nam da vidimo, sreća pa imamo rezultate pa niko previše i ne upire prste prema "Sejinom pulenu"
Svaka cast na postu ;)
Nedavno sam pricao sa jednim fudbalerom, bivsim mladim i potencijalnim A reprezentativcem, u vezi Zahirovica. Kazao mi je kako odavno gori igrac nije igrao za repku. Doveden je u kadete Celika iz Travnika, gdje su ga gurali svi od portira, do gradolnacelnika Smajlovica. To je Smajlovicu bilo u interesu jer je Adnanov otac javni tuzioc. Sa 18 godina je dobio priliku u 1. timu, ispred mnogih igraca koji su par klasa bili ispred njega. Poslije 1-2 godine mu je i data kapitenska traka, a u medijima se podvaljivalo da je on celikovo-zenicko dijete, a Zenicu nije vidio dok nije u kadete dosao. U Nalchiku je proveo skoro mjesec dana na probi dok ga nisu uzeli. Koliki je kvalitet govori i cinjenica da ne moze naci bolji angazman od 2. ruske lige, a da pri tom ima status reprezentativca i uz to je standardan u ekipi koja je glavni kandidat za Brazil.

Razlog zasto ga Susic gura je taj sto je to igrac kojeg zastupa njegov burazer :)
Posto sam siguran da ce mnogi reci kako nikad nije zakazao u reprezentaciji, kako je dobar i sl., to ponajvise moze zahvaliti nasim velemajstorima iz veznog reda. Uporedite njegovu utakmicu iz reprezentacije i Spartaka, pa ce te vidjeti na cemu je

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 19 okt 2012, 15:30

Koje se samo gluposti mogu ovdje procitati..
Zahirovic je najtalentovaniji igrac u zadnjih 10 godina sto je bio u Celiku..
Sa 18 godina,kada je debitovao ,vec je bio jedan od boljih.. Odmah je proglasen novim Sabicem,prekucao ligu sa 20 godina,sada ima 22 sto je daleko od zrelog igraca ,pogotovo za tu poziciju..
A on igra kao da ima stotine utakmica u nogama..U ekipi gdje u veznom redu imate samo jednog igraca sa defanzivnim vrlinama ne mozete ni ocekivati previse ofanzivnosti,a vjerujte da ovaj momak zna igrat lopte i to jako dobro,ali iskljucivo zbog Misketa on ima vise defanzivnih zadaca nego sto bi trebao..
Gdje su ostali reprezentativci bili sa 22 godine ?
Dzeko,Miske,Spaha,Vedo,Sejo ?

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 19 okt 2012, 15:38

U nas je svaki igrač koji ranije upadne u reprezentaciju, ili nenadano, upao preko štele, imaju tatu, mamu, nenu, dedu, amidžu, daidžu, strica u blizini repke i oni su im to sredili.
Treba samo pogledati njegove prve utakmice protiv Rumunije na BP, i protiv manjih protivnika kada nismo mogli računati na Rahimića ( ne mislim na utakmicu protiv Rumunije ), on je obavljao defanzivu, i držao naš vezni red.
Šta vi mislite kolika je odgovornost to igraču koji je tek izašao iz PLBiH, i zaigrao u prosiječnom ruskom timu ?
Mnogi smatraju da je loš, i osuđuju ga, a ne shvataju minus njegovih godina i ne iskustva, no bez obzira na to, od ozlijede Rahimića, konstanta je u veznom redu, i to na veoma važnoj poziciji, griješi ???
Pa pogledajte malo ostale, pogledajte jednog Misimovića, kojemu bih ja dao status u repki kao onaj kakav ima u Dinamu iz Moskve.
Ne može se ocijenjivati igra nekog igrača na terenu bez sagledavanja ostalih faktora koji na to utiču, isto kao što mnogi govore da je Vedo zakazao u Grčkoj, pa on je jedan od najzaslužnijih za pozitivan rezultat, pravi primjer sportaša, patriote, koji se podliježe kolektivu u cilju rezultata cijelog tima.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

Phill Jackson
Kontakt:

Post Postao/la Phill Jackson » 19 okt 2012, 15:55

criscito je napisao/la:Poslije 1-2 godine mu je i data kapitenska traka, a u medijima se podvaljivalo da je on celikovo-zenicko dijete, a Zenicu nije vidio dok nije u kadete dosao.
ne lupaj, do sestog il sedmog razreda je zivio ovdje
http://liverpool.bosnianforum.com/

It's Always Sunny in Philadelphia

soko
Kontakt:

Post Postao/la soko » 19 okt 2012, 17:44

criscito je napisao/la:
sony_91 je napisao/la:Ja odavno (čitaj nikad :D ) nisam vidio zadnjeg veznog koji manje sudjeluje u igri, odnosno gotov pa nikako. Svaki put kada naša odbrana kreće da organizuje napad Zahirović se sakrije za nekog suparničkog igrača, a o fazi odbrane da ne govorim, samo jednom me je iznenadio kada je ispravio Spahićevu grešku. Tek kada je Pjanić počeo dolaziti posve nazad mi smo počeli igrati i praviti neke prilike protiv Litvanije. Mislim da se mora naći bolje rješenje za tu poziciju a šta će biti ostaje nam da vidimo, sreća pa imamo rezultate pa niko previše i ne upire prste prema "Sejinom pulenu"
Svaka cast na postu ;)
Nedavno sam pricao sa jednim fudbalerom, bivsim mladim i potencijalnim A reprezentativcem, u vezi Zahirovica. Kazao mi je kako odavno gori igrac nije igrao za repku. Doveden je u kadete Celika iz Travnika, gdje su ga gurali svi od portira, do gradolnacelnika Smajlovica. To je Smajlovicu bilo u interesu jer je Adnanov otac javni tuzioc. Sa 18 godina je dobio priliku u 1. timu, ispred mnogih igraca koji su par klasa bili ispred njega. Poslije 1-2 godine mu je i data kapitenska traka, a u medijima se podvaljivalo da je on celikovo-zenicko dijete, a Zenicu nije vidio dok nije u kadete dosao. U Nalchiku je proveo skoro mjesec dana na probi dok ga nisu uzeli. Koliki je kvalitet govori i cinjenica da ne moze naci bolji angazman od 2. ruske lige, a da pri tom ima status reprezentativca i uz to je standardan u ekipi koja je glavni kandidat za Brazil.

Razlog zasto ga Susic gura je taj sto je to igrac kojeg zastupa njegov burazer :)
Posto sam siguran da ce mnogi reci kako nikad nije zakazao u reprezentaciji, kako je dobar i sl., to ponajvise moze zahvaliti nasim velemajstorima iz veznog reda. Uporedite njegovu utakmicu iz reprezentacije i Spartaka, pa ce te vidjeti na cemu je
Prije da je razlog da je bio standardan u U21 i dobro se pokazao. Presao u Nalncik i prosle jeseni bio standardan. I u nekih 6 utakmica imao vec nekoliko golova. Igrao na def veznom gdje nam je trebao jos jedan igrac.
To je to.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 19 okt 2012, 18:16

L_blancos je napisao/la:Gdje su ostali reprezentativci bili sa 22 godine ?
Bas me zanimalo pa sam pogledao:

Dzeko: Wolfsburg
Misimovic: Bayern/Bochum
Spahic: NK Zagreb
Vedad: Dijon/Aachen
Salihovic: Hoffenheim
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 okt 2012, 18:18

Pirke je napisao/la:

Bochum druga liga, Dijon druga liga, Hoffenheim treca liga
Posto smo tek sada otkrili predlazem da ih naknadno nogiramo iz reprezentacije jer ocigledno ne zasluzuju biti dio nje.

L_blancos
Kontakt:

Post Postao/la L_blancos » 19 okt 2012, 18:22

Pirke je napisao/la:

Dzeko je bas tad bio na diobi prelaska u Wolfsburg cini mi se,i bio je daleko od isprofiliranog igraca..
Bochum je bio drugoligas a Hofenhajm nizeligas,Dijon takodjer..
I oni su danas polovnjaci ?
Ovdje se apostrofira cinjenica da on igra sa 22 igra u ruskom drugoligasu,a ne spominje se to da je sezonu ranije igrao u elitnom takmicenju te drzave..

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 okt 2012, 18:25

Greska zadnjeg veznog je u mnogo slucajeva opasna kao i greska stopera.
Zato Adnan puno ne pametuje vec igra na siguricu.Kao destruktor protivnicke igre u sredini sasvim ok za svoje godine.Ocito je primio puno savjeta od starijeg mu kolege Rahima.
Nalcik bi se mogao ponovo vratiti u prvu Rusku ligu,znaci opet kvalitetnih igara u nogama.
i vjerovatno je nasljednik Rahimica u repci.Sad sto je on igrao u Celiku a ne u nekom drugom premierligasu i jeste razlog zasto neki ''udaraju''kritike.Naravno slaba fajda od toga.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 19 okt 2012, 18:29

I Rahimic je sa 22 godine igrao u nekom SK Vorwärts Steyr, strasan klub. Pa je onda presao u Anzhi koji je tada bio drugoligas.

Pirke
Kontakt:

Post Postao/la Pirke » 19 okt 2012, 20:04

L_blancos je napisao/la:
Pirke je napisao/la:

Dzeko je bas tad bio na diobi prelaska u Wolfsburg cini mi se,i bio je daleko od isprofiliranog igraca..
Bochum je bio drugoligas a Hofenhajm nizeligas,Dijon takodjer..
I oni su danas polovnjaci ?
Ovdje se apostrofira cinjenica da on igra sa 22 igra u ruskom drugoligasu,a ne spominje se to da je sezonu ranije igrao u elitnom takmicenju te drzave..
Bochum druga liga, Dijon druga liga, Hoffenheim treca liga
Posto smo tek sada otkrili predlazem da ih naknadno nogiramo iz reprezentacije jer ocigledno ne zasluzuju biti dio nje.
Izkulirajte, sta vam je. Ja sam samo napisao gdje su igrali, nisam rekao da su igrali u boljim takmicenjima od Zahirovica.
U mome zavičaju vinograd zori
I žene feredže nose.
U mome zavičaju najviše ima
Kamenja i bijede bose.
Pa ipak kad jednom sklopim oči,
želja ce posljednja biti:
Da me se moji drugovi sjete
I da me put juga nose.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 okt 2012, 20:06

Al jedna činjenica koju obilazite je da oni kada su igrali u tim "niželigašima" nisu igrali standardno u reprezentaciji i da nije bilo onog famoznog potpisa, pitanje bil još zaigrali ;)

Vedo je debitovao, kad je bio u Achenu mislim, a on je tada bio Bundesligaš, a Vedo jedan od najboljih igrača tog kluba, onda Hofenhaim ulazi u Cvajtu, tad i Sejo debituje, Vedo prelazi kod njega i uvode ga u Bundesligu.

Miske je debitovao protiv Finske, mislim 2004, Salihamidžić ga doveo, tad jedna od nada Bayerna, odlazi u Bochum koji tada nije bio drugoligaš, nego Bundesligaš, igraju KUP Uefa, i ispadaju iz Bundeslige, exspresno se vraćaju, predvođeni Misketom, koji je tada bio njihov najbolji igrač, još jednu sezonu odigraju u Bundeski uz visok plasman, nakon čega on ide u Nurnberg. ;)

Džeko najbolji igrač Češke lige, pred potpisom za Wolfsburg, neuporedivo

Niti je Vedo igrao kad je bio u Dijonu niti Sejo kad je Hofenhaim bio trećeligaš, nego prvi na tabeli Cvajte .

Spahić je debitovao isto mlad, ali ispočetka su tu bili Konjić i Hibić, pa su oni bili pri kraju karijera, Konjić i stalno povrijeđen, tako da su on i Papac preuzeli odbranu, onda dolazi ona famozna utakmica sa Grcima potop, potpis, Muzurović uzima većinu igraća iz mlade repke + Miske i Rahimić , dobijamo Norvešku i Turke, tad su prekomandovani iz mlade Džeko,Vedo,Sejo,Ibro,Pandža,Muharemović
Znači da je Muzurović stvorio ovu repku :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 19 okt 2012, 20:16

legenda reala je napisao/la:

Znači da je Muzurović stvorio ovu repku :P
Begovic,Lulic,Mujdza,Pjanic,Zahirovic,Stevanovic,Vranjes itd ???
Vecina ih sad i standardna a za vrijeme Muzurovica ni u planu,naravno vecinom zbog godina ali o stvaranju nigdje veze.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Odgovori

Natrag na “Ostalo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.