Književnost

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Senaid L.F.C
Kontakt:

Re: Književnost

Post Postao/la Senaid L.F.C » 13 okt 2012, 18:15

Cautinho je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
Imam ti je ja.Mogu ti je probat poslat.
de posalji Allahati treba mi za utorka a imam samo neku na cirilici,a jos probrana poglavlja (meni treba prvih 30)

@madrist i @azter u pdf il wordu mi treba,a love nemam da kupim
Web,Heysel,Clattenburg say it Scums who else?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 13 okt 2012, 18:20

Senaid L.F.C je napisao/la:
Cautinho je napisao/la:
Senaid L.F.C je napisao/la:Zna li ko gdje mogu naci knjigu Don Kihot na nasem jeziku (BH/HRV/SRB svejedno)
Imam ti je ja.Mogu ti je probat poslat.
de posalji Allahati treba mi za utorka a imam samo neku na cirilici,a jos probrana poglavlja (meni treba prvih 30)

@madrist i @azter u pdf il wordu mi treba,a love nemam da kupim
Evo je.
Don Kihot
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.
"Misimovića jedino ja mogu da zamijenim." Safet Sušić Pape 04.06.2013.

Sportsport.ba liga-Čekićari: prava lažna devetka

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 13 okt 2012, 18:23

@bada hvala spasila si me
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 13 okt 2012, 18:39

Senaid L.F.C je napisao/la:@bada hvala spasila si me
Nema na čemu, druže.

Samo mi reci: je li to lektira kod Almire, Goce ili je u pitanju Esmira? :mrgreen:
"Bio sam profesionalac 20 godina, ali mi je ovo najdraža pobjeda u karijeri." Safet Sušić Pape 26.3.2011.

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 13 okt 2012, 18:43

BaDa12 je napisao/la:
Nema na čemu, druže.

Samo mi reci: je li to lektira kod Almire, Goce ili je u pitanju Esmira? :mrgreen:
kod ove prve,ma odakle si ti?
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

BaDa12
Kontakt:

Post Postao/la BaDa12 » 13 okt 2012, 18:47

Senaid L.F.C je napisao/la:
BaDa12 je napisao/la:
Nema na čemu, druže.

kod ove prve,ma odakle si ti?
Reći ću ti da je Almira jako zeznuta kad su lektire u pitanju. ;)

Jedan dan ću ugrabit vrijeme da napišem šta sam zadnje čitala i neke planove za dalje. Da dalje ne kvarimo temu...

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 okt 2012, 12:28

slika
.... nekad bol, nikad strah, nekad muk.....

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 okt 2012, 12:30

danas kupio za 6 km
slika
tvrdi povez, nije ova na slici, 6km knjiga kako je sve ošlo u pm,nemreš popit piće za 6km al možeš Hemingveja kupit.
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 okt 2012, 12:36

" Starac i more " sam imao kao lektiru u srednjoj,ako se ne varam. Tad je nisam procitao,vec nesto kasnije. Nisam knjizevni kriticar ,pa se u kritiku ne bih upustao :) Ako zelis da nastavis sa citanjem Hemingveja ,mogu da preporucim " Zbogom oruzje" .

madridist
Kontakt:

Post Postao/la madridist » 19 okt 2012, 12:42

danas kupio nisam mogao odoliti za 6 maraka,pročitao davno ;)
“We are all born ignorant, but one must work hard to remain stupid.”
Chico Felipe Cayetano Lopez Martinez y Gonzales
Don Alfredo Di Stefano

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 19 okt 2012, 14:52

Imati i nemati, Za kim zvoni zvono(nikad ne pitaj, jer zvoni za tobom, je moj omiljeni citat), Zbogom oružje, Starac i more... Sve u srednjoj... Ja ne samo da sam čitao svoje lektire, već i tuđe lektire, referate.....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

High

Post Postao/la High » 19 okt 2012, 15:25

Vlado Mrkić, knjiga ''Istočno od Zapada''. Najbolja ikad!
Ako u selo dođe bog kog seljaci nisu na vlastitim kolima dovukli, oguliće ga i pojesti mu džigericu i meso i oglodati kosti. A njegove crvene krpe razapeće na slavolucima.

harison_ford
Kontakt:

Post Postao/la harison_ford » 19 okt 2012, 15:38

slika

Dzon Fante ne bas tako poznat americki spisatelj. pisao je tzv džins prozu ili prozu u trapericama nesto tipa Lovac u žitu, frajer je fenomenalan, u svojim romanima obrađuje život i djelo svog alter ega Artura Bandinija (inace je njegova porodica emigrirala iz Italije u SAD) na vrlo jednostavan i autoironican pristup...od knjiga bi savjetovao "Sacekaj proljece Bandini" "Put za Los Anđeles" "Snovi sa Bunker Hilla" i naravno "Zapitaj prah" (Ask the dust) ko se odluci bar za jednu od ovih knjiga nece se pokajati i ja mu garantujem da ce je procitat za jedno popodne ;)
RZ88

IN VLADO WE TRUST !!!

Senaid L.F.C
Kontakt:

Post Postao/la Senaid L.F.C » 19 okt 2012, 15:41

Ja sam citao Hemingwaya u 8 razredu.Starca i more.Pravo dobra knjiga.A i svaki dan visim u Hemingwayu
20 golova u ss.ba ligi.
Utakmnica 38.
Liverpool we love you

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 19 okt 2012, 16:38

harison_ford je napisao/la:
Dzon Fante ne bas tako poznat americki spisatelj. pisao je tzv džins prozu ili prozu u trapericama nesto tipa Lovac u žitu, frajer je fenomenalan, u svojim romanima obrađuje život i djelo svog alter ega Artura Bandinija (inace je njegova porodica emigrirala iz Italije u SAD) na vrlo jednostavan i autoironican pristup...od knjiga bi savjetovao "Sacekaj proljece Bandini" "Put za Los Anđeles" "Snovi sa Bunker Hilla" i naravno "Zapitaj prah" (Ask the dust) ko se odluci bar za jednu od ovih knjiga nece se pokajati i ja mu garantujem da ce je procitat za jedno popodne ;)
@ Harisone ,slabo si ti pratio moj rad na ovoj temi :mrgreen: Salim se :mrgreen: Preporucivao sam ja Fantea ovde nekoliko puta ja mislim. Pa znas i sam verovatno cija je dela Bukowski citao i ciji uticaj se prepoznaje u delima Bukowskog :)

Jedan je Dzon Fante .

harison_ford
Kontakt:

Post Postao/la harison_ford » 19 okt 2012, 18:39

Tribalian je napisao/la:
@ Harisone ,slabo si ti pratio moj rad na ovoj temi :mrgreen: Salim se :mrgreen: Preporucivao sam ja Fantea ovde nekoliko puta ja mislim. Pa znas i sam verovatno cija je dela Bukowski citao i ciji uticaj se prepoznaje u delima Bukowskog :)

Jedan je Dzon Fante .

doduse ev sad sam malo prelistao temu nasao tvoj post za Fantea
naravno da njih dvojica idu ruku pod ruku samo sto je Bukowski, po meni za nijansu "tvrđi" al izrazito kvalitetan spisatelj..zanimljivo je da se kod obojice javlja gotovo ista konstrukcija autolika (Kinanski i Bandini) ;)
tacno je da je za Fanteovu popularnost zasluzan ponajvise Bukowski jer ga je on "izvukao iz naftalina" i preporucio svom izdavacu koji ga je reizdao..takođe u tom reizdanju romana "ask the dust" bukowski mu je napisao pozamasan predgovor

ne moš samnom :D
RZ88

IN VLADO WE TRUST !!!

Tribalian
Kontakt:

Post Postao/la Tribalian » 20 okt 2012, 11:01

ne moš samnom :D
Odlicno onda :mrgreen: I ocekujem te cesce na ovoj temi jer ne zelim vise da tema ode na trecu stranicu pa da je ja vracam ili neki skolarac koji bi da mu neko preprica lektiru :mrgreen:

DANTES
Kontakt:

Post Postao/la DANTES » 21 okt 2012, 00:05

@tribaliane mogu li negdje da skinem nešto od Fantea i Bukovskog? Malo si mi probudio ono što ubija mačku....
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 okt 2012, 01:02

DANTES je napisao/la:Imati i nemati, Za kim zvoni zvono(nikad ne pitaj, jer zvoni za tobom, je moj omiljeni citat), Zbogom oružje, Starac i more... Sve u srednjoj... Ja ne samo da sam čitao svoje lektire, već i tuđe lektire, referate.....
Oj štrebera :mrgreen:
Ja pet za godinu , toliko je trebalo za prolaza
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

RajKoothrappali
Kontakt:

Post Postao/la RajKoothrappali » 21 okt 2012, 01:33

harison_ford je napisao/la:slika

Joj znaš li ima li gdje za skinuti Fante-ova djela, pošto nisam pri parama, a rado bih ga čitao. Jednom mi popili i ovaj drug mi hvalio Put za LA pola sata, ja tražio i po knjižarama i ništa. Još uz to Bukowski stari perverznjak :lol:

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.