NK Bratstvo Gračanica

Moderator/ica: GracanicaAA

Probisvjet
Kontakt:

Re: NK Bratstvo Gračanica

Post Postao/la Probisvjet » 19 okt 2012, 09:59

Izgleda da nema nista od vaseg ulaska i PL. U krugovima SDP-a prica da Gracanica nema kapacitet za Pl.
Eh sada da li je to istina nemam pojma, ali kako pomazu Slobodi (u Tuzli SDP) i kako su pomagali Jedinstvu (u Bihacu bio SDP) ne bi me cudilo da ne rasprodaju bodove.
To bi bila jos jedna sramota u nizu SDP-ovaca.
Ovo ne uzimajte kao provjereno, al' eto da vidimo na kraju sta ce se desiti. Stavite ovu stranicu i ovaj komentar u bookmarks.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 19 okt 2012, 11:06

Probisvjet je napisao/la:Izgleda da nema nista od vaseg ulaska i PL. U krugovima SDP-a prica da Gracanica nema kapacitet za Pl.
Eh sada da li je to istina nemam pojma, ali kako pomazu Slobodi (u Tuzli SDP) i kako su pomagali Jedinstvu (u Bihacu bio SDP) ne bi me cudilo da ne rasprodaju bodove.
Ovo ne uzimajte kao provjereno, al' eto da vidimo na kraju sta ce se desiti. Stavite ovu stranicu i ovaj komentar u bookmarks.
To se možda priča po ovim tuzlanskim sdp-ovim krugovima, a dobro se zna da se sdp tuzla i sdp gračanica bas i ne gotive mnogo (citaj premjer causevic, ko je upucen malo bolje zna o cemu se radi), a plus malo i da zataskaju vas kao navijace slobode, jer svi vide da je i u Gračanici načelnik sdp, a Bratstvo je ipak prvo...To vam ba opet djasminoglu zamazuje oci....
Bratstvo do groba....

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 19 okt 2012, 11:13

ElWeddo23 je napisao/la: kakva navijačka grupa??? daj nam malo više informacija???
Jos nista nije zvanicno, ali evo na prvom sastanku dogovoren je naziv, za pocetak cilj nam je okupiti sto vise srednjoskolaca.

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 19 okt 2012, 11:18

ElWeddo23 je napisao/la:
Probisvjet je napisao/la:Izgleda da nema nista od vaseg ulaska i PL. U krugovima SDP-a prica da Gracanica nema kapacitet za Pl.
To se možda priča po ovim tuzlanskim sdp-ovim krugovima, a dobro se zna da se sdp tuzla i sdp gračanica bas i ne gotive mnogo (citaj premjer causevic, ko je upucen malo bolje zna o cemu se radi), a plus malo i da zataskaju vas kao navijace slobode, jer svi vide da je i u Gračanici načelnik sdp, a Bratstvo je ipak prvo...To vam ba opet djasminoglu zamazuje oci....
Ma znas i nije im vjerovati, mislim da ste vi bili kandidati najozbiljniji i proslo prvenstvo. Yebeni su ovi sdp kada vide da trebaju odrijesiti kesu onda se povuku. Ako ne bude Sloboda sto prva onda bi naravno volio da budete vi i da se okusate u PL sabaniji.
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 19 okt 2012, 12:14

To se možda priča po ovim tuzlanskim sdp-ovim krugovima, a dobro se zna da se sdp tuzla i sdp gračanica bas i ne gotive mnogo (citaj premjer causevic, ko je upucen malo bolje zna o cemu se radi), a plus malo i da zataskaju vas kao navijace slobode, jer svi vide da je i u Gračanici načelnik sdp, a Bratstvo je ipak prvo...To vam ba opet djasminoglu zamazuje oci....[/quote]
Ma znas i nije im vjerovati, mislim da ste vi bili kandidati najozbiljniji i proslo prvenstvo. Yebeni su ovi sdp kada vide da trebaju odrijesiti kesu onda se povuku. Ako ne bude Sloboda sto prva onda bi naravno volio da budete vi i da se okusate u PL sabaniji.[/quote]

Pa nismo baš bili najozbiljniji kantidati, pošto smo se ukljucili tek u drugom dijelu prvenstva poslije 11 utakmica bez poraza (malo nam je na ruku isao i raspored, a malo sreca), a u prvom dijelu smo se ganjali oko sredine i gornjeg dijela tabele...
Bratstvo do groba....

ElWeddo23
Kontakt:

Post Postao/la ElWeddo23 » 19 okt 2012, 12:16

NkBratstvoGracanica je napisao/la:
ElWeddo23 je napisao/la: kakva navijačka grupa??? daj nam malo više informacija???
Jos nista nije zvanicno, ali evo na prvom sastanku dogovoren je naziv, za pocetak cilj nam je okupiti sto vise srednjoskolaca.
Aha, pa super, volio bih se ukljuciti u rad (iako nisam srednjoskolac)....
Bratstvo do groba....

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 19 okt 2012, 12:38

ElWeddo23 je napisao/la:
Aha, pa super, volio bih se ukljuciti u rad (iako nisam srednjoskolac)....
Eto super :)
Mi smo mislili se prikljuciti Marokancima, al brate svaku utakmicu na tribini piju, stvarno nikako navijacki, al eto sad cemo aBd u PL, tamo mozes samo unjet ''Dvojni cc''

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 19 okt 2012, 13:45

Mi smo mislili se prikljuciti Marokancima, al brate svaku utakmicu na tribini piju, stvarno nikako navijacki, al eto sad cemo aBd u PL, tamo mozes samo unjet ''Dvojni cc''[/quote]

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Treba nam jedna navijačka grupa.
Bilo je priče da su Marokanci dobili potrebnu opremu za navijanje, ali čini mi se da se mnogo bolje ponašaju navijači sa Ziketom(ko prati utakmice Bratstva zna o čemu pričam), lično ga ne poznajem, ali se vidi da oko njega ima dosta djece i da bolje navijaju nego Marokanci(po mom mišljenju).
Bilo kako bilo ova ekipa Bratstva zaslužuje da ima podršku navijača.
U slučaju osnivanja normalne navijačke grupe ili da se prestane meziti umjesto navijati za svoju ekipu, možete računati da ćete prikupiti dosta omladine ;)

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 19 okt 2012, 14:14

Ovako bi po meni trebali razmišljati u Gračanici ako hoćemo normalan stadion i značit nešto u PL.
Pogotovo ako znamo da sadašnja orijentacija stadiona koja je gotovo pa istok-zapad nevalja, jer ubi igrače Sunce u oči. :D :D
Trebalo bi kupiti cca 2000 kvadrata zemljišta, na slici parcela crvene boje.
Mislim da je ova parcela pink boje na slici već u posjedu kluba.
A krpit stadion ovako kao sad orijentisan biće smješan po meni, jedino da odozdo gdje su klupe za rezervne igrače izgradimo zid da ne gledamo žita stalno, a i nema mjesta za neke veće tribine ako ostane ovako.
Nije ovo megalomanski ako se radi dio po dio, a imali bi za nas super stadion.
slika

Slobodanpad1945
Kontakt:

Post Postao/la Slobodanpad1945 » 19 okt 2012, 15:50

NOGOMET - Prva liga FBiH - 11. kolo, Gračanica, stadion "Luke" - subota - 14:30 h

Bratstvo - Čapljina

Ovoga vikenda igraju se utakmice 11. kola Prve nogometne lige FBiH. Bratstvo kao lider na domaćem terenu dočekuje ekipu Čapljine. Gračanlije u ovaj susret ulaze u sjajnoj seriji u kojoj su u 1o odigranih utakmica upisali samo jedan poraz i primili samo 3 gola. Na domaćem terenu istina nisu 100%, imaju remi protiv Krajine ali zato je gračanička žuto-plava kaznena ekspedicija ubjedljivo najuspješnija gostujuća ekipa. Bratstvo je u prošlom kolu slavilo u derbiju protiv Podgrmeča, te u sjajnoj atmosferi dočekuju susret sa Čapljinom. Manji problem mogu predstavljati suspendirani igrači, Kadić i Murselović, ali ohrabrenje je povratak kapitena Šuše, pouzdanog Kadrića, te Diabanga, koji se vratio iz Senegala. Gosti iz Čapljine u ovu utakmicu ulaze sa 8. mjesta i 14 osvojenih bodova te sa domaćom pobjedom u prošlom kolu od 2:1 protiv Goražda. Ipak, gostujući susreti nisu jača strana Čapljine. Oni su u prethodnih 5 gostujućih susreta osvojili samo jedan bod i upisali čak 4 poraza uz gol razliku od 3:11. Sve ove činjenice idu u prilog ekipi Nusreta Muslimovića, da bi upisali novi domaći trijumf i zadržali se na samom vrhu tabele te eventualno povećali prednost nad ekipom Viteza. Susret između Bratstva i Čapljina se igra u subotu sa početkom u 14:30 a sudit će ga Senad Hadžimejlić. Cijena ulaznice je 3 KM.

Bkc Gračanica

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 19 okt 2012, 21:33

postavit cu kad imadnem vremen sliike od modela koje sam onako bezze iz dosade pravio sto se tice stadiona
bas nesto u smislu tog sto si postavio...da se okrene smjer terena i da glavne tribine budu jug i sjever, zapadna bi ostala onako kako i jest ali bez kaveza i jos malo gore onog djela od zgrade, a istok se nebi ni moro gradit odma jer bi sa tim tribinama vec bio kapacitet preko nekih 4-5 hiljada...

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 19 okt 2012, 21:41

Ja sam jos prije 5-6 godina reko da bi se navijaci trebali zvat Skorpioni u znak zahvalnosti Japi, Taksi i ostalim....
To barem ima neku simbolicnost u gradu....marokanci...jah eto zvali su se tako prije...al de mi nadji logiku....maroko mahala ovo ono...zato i imas samo "navijace" iz maroko mahale..jos kad napisu Marocanci....bjezi ba..smjesno...
I volio bi da vidim djecu sa sela da navijaju sa vama...nije ovo samo tim carsije nego opstine Gracanica...
i treba da budu svi dobrodosli a to ce ujedno i pomoc popularnost Kluba a i ljepse je vidjet 3-4000 na tribinama nego 1500 ako se udje u PL...
i ugledajte se na normalno navijanje a ne da pravite cirkus i sranja...

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 19 okt 2012, 21:49

PlavoZuti je napisao/la:postavit cu kad imadnem vremen sliike od modela koje sam onako bezze iz dosade pravio sto se tice stadiona
bas nesto u smislu tog sto si postavio...da se okrene smjer terena i da glavne tribine budu jug i sjever, zapadna bi ostala onako kako i jest ali bez kaveza i jos malo gore onog djela od zgrade, a istok se nebi ni moro gradit odma jer bi sa tim tribinama vec bio kapacitet preko nekih 4-5 hiljada...
Svaki je konstruktivan prijedlog dobrodošao barem da iznesemo svoje misljenje.
Kod nas sad kako je stadion postavljen teško ga je orijentisat tačno u pravcu sjever-jug (slika moja je sjever-jug kao karta kad gledas), i vidi se da je nemoguće postavit stadion u smjeru sjever-jug bez skroz velikih promjena morali bi i postojeću tribinu rušit i kupovati više zemljišta.
Ovako nekako je najrealnije, a da stadion liči na nešto po mom mišljenju.
A gradnja naravno dio po dio, ali da se uradi Projekat stadiona i radi po njemu.
Po meni za Gračanicu kapacitet 5000 dosta, ali da stadion liči na nešto.
Gradit jednu veliku tribinu a okolo ledina bezveze.

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 19 okt 2012, 21:57

PlavoZuti je napisao/la:
Ja sam jos prije 5-6 godina reko da bi se navijaci trebali zvat Skorpioni u znak zahvalnosti Japi, Taksi i ostalim....
To barem ima neku simbolicnost u gradu....marokanci...jah eto zvali su se tako prije...al de mi nadji logiku....maroko mahala ovo ono...zato i imas samo "navijace" iz maroko mahale..jos kad napisu Marocanci....bjezi ba..smjesno...
I volio bi da vidim djecu sa sela da navijaju sa vama...nije ovo samo tim carsije nego opstine Gracanica...
i treba da budu svi dobrodosli a to ce ujedno i pomoc popularnost Kluba a i ljepse je vidjet 3-4000 na tribinama nego 1500 ako se udje u PL...
i ugledajte se na normalno navijanje a ne da pravite cirkus i sranja...
Potpisujem sve rečeno i bilo bi više navijača sigurno.
Ma ne bi ni postojali Marokanci da ih nije Šuša senior organizovao iz razloga da koju paru uzme na njima :D

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 19 okt 2012, 22:02

Mislim da bi to bilo super rijesenje sto si pokazo na mapi...ja sam vec davno onako pravio neke bezze modele stadiona i kako i sta bi se moglo uradit....
evo uspio sam postavit neke od slika modela sa Sketchup-a
Tribine bi primale oko 7680 sjedecih mjesta minimalno po ovoj racunici...

Juzna i sjeverna tribina od 12 redova u duzini od 125 metara (105 metara teren sa 10 metara iz go linije...sto bi se moglo umanjit u slucaju nedostatka prostora za gradnju)
Istocna i zapadna u duzini od nekih 75-80 metara (68 m teren plus 5-6 metara sa straneili eventualno 5 metara sa jedne a 7 sa druge gdje su klupe)

znaci recimo na juznoj i sjevernoj tribini imas oko 100 metara za stolice (50cm za prostor jedne stolice) to znaci 200 stolica po jednom redu puta 12 redova 2400 sjedecih mjesta na Juznoj i 2400 na zapadnoj
i recimo 60 metara na istocnoj i zapadnoj...120 stolica po redu...1440 po tribini...

od zgrade gdje su svlacionice napravit poslovne prostore za kladionice, kafice il sta vec...a u sklopu sjeverne tribine napravit svlacionice... restoran, kupatila, i sve ostalo sto je potrebno...uz veliki parking koji bi bio otvoren sve do puta gore jer bi se uklonio onaj dio tribine gdje je sad kavez...
Krov je prikazan na juznoj tribini al bi se lagano mogo napravit na svim....jer takva konstrukcija krova nije skupa s'obzirom da je krov pod takvim uglom da bi sve padavine automatski spadale sa krova tako da nebi bilo tereta. Veca bi briga bili vjetrovi i slicno...
Reflektori su opcija, sobzirom da bi se veoma lahko mogli postaviti na krov tribine u duzini cijelog krova
Radovi bi se mogli vrsiti u fazama po potrebi..sad za sad bi se mogla izgradit samo juzna tribina iza gola ali u duzini od 125 metara i dosuti zemlja dole gdje je pomocni teren.. naredne sezone bi se mogo okrenut teren i onda pocet sa gradnjom glavne tribine i tribine na istoku ( iza gola)

TRENUTNO:
slika

OPCIJA:
slika
slika
slika
slika
slika

zeljogracanica
Kontakt:

Post Postao/la zeljogracanica » 19 okt 2012, 22:16

Ista nam je logika skroz, a po meni i nema druge ako hoćemo da imamo normalan stadion.
Samo sam ja išao s jeftinijom varijantom bez južne tribine.
Svaka druga je naći nekog kome se može prodati trenutna parcela stadiona za dobre pare, a stadion preselit negdje na čistu livadu i graditi ispočetka sve.
Mada ja nisam za izmještanja nikakva odma da kažem.
Imamo ovdje sad malo prostora, ali se da iskoristiti ako neko hoće dobro Bratstvu ko već odlučuje o tome.
Samo sve treba raditi planski da sad nema zgrade Širbegović druga bi bila priča i vjerovatno jeftinija.

omx
Kontakt:

Post Postao/la omx » 19 okt 2012, 22:39

Evo da se i ja malo nadovezem po pitanju navijaca i stadiona. Do sada sam bio potpuno pasivan na forumu, ali sam sve pratio. Dolazim na svaku tekmu, i onako najvise za oko mi zapadne to navijanje. Nemam nista protiv naziva Marokanci, (a ne Marocanci), samo mislim da je malo glupo da se navija, a nikakve veze s Marokom niti bilo sta. Bilo bi dobro da se zadrzi taj naziv, ali da se malo skupina uozbilji, dakle manje alkohola i onih bez veze komentara tipa "Čomi","Eta" i td. Dakle malo se uozbiljit sto se tice navijanja, onda neku pjesmu napraviti u stilu Bob Marleya kao sto je neko rekao, pa da se moze lijepo navijati. Takodje sve dalje raditi u tom stilu i bojama. Samo nabaviti neke adekvatne opreme u tom stilu i mislim da bi imali daleko brojniju skupinu. Mislim da bi u tom slucaju bili zanimljivi i simpaticni bas svima. Jer ko smo mi da glumimo neke huligane, frajere,a skupilo bi se vrhunac 100 ljudi, ne treba nam to. Treba da sa svima imamo prijateljske odnose. Mislim kada bi se nas 100 skupilo u tom stilu da navijamo, i Horde bi nam pozavidile, svima bi bili simpaticni i svugdje bi dobro dosli.

Kao sto neko rece i naziv Skorpioni, takodje bi bio prihvatljiv, prije svega u cast gore pomenutim. Ali opet uvjeti da bude neka malo ozbiljnija grupa, kao sto su Siouxi npr. njima svaka cast, najdrazi su mi u ligi.

Naziv Viole, ne asocira me na bilo sta u nasoj lijepoj Čaršiji, tako da mi to ne godi ni najmanje.

Stadion se moze srediti na vise nacina, ali kako god to da bude, treba prije svega napraviti plan, za narednih 5-6 godina i raditi pomalo, da na kraju lici na nesto.

AboveTheLaw
Kontakt:

Post Postao/la AboveTheLaw » 19 okt 2012, 22:48

Treba dosta para da se napravi ovakav jedan stadion, nebi to ni moglo odjednom.. daje makar jednu tribinu napravit da se ispune uslovi za PL ..

PlavoZuti
Kontakt:

Post Postao/la PlavoZuti » 19 okt 2012, 22:58

Ja sam predlozio naziv Skorpioni jos ja mislim 2006 ili mozda i prije...sezona kad su trebali prvi put da udju u prvu ligu federacije...
sto se tice naziva Marokanci...to je bilo cool i simpaticno prije 40 godina...il kad vec...poslije rata...jedino su Huligani bili nesto...a i to je bilo samo rukomet i kosarka i ponekad nogomet...
Viole...nekontam kome je to naumpalo..ali logike nikakve nema niti zvuci kao navijacko ime niti bilo sta...to je mozda neka cura mislila da se napravi grupa plesacica Viole za poluvrijeme ono da plesu i cake ko u kosarci heheheeh
al to je bezze i za zene a kamoli za navijacku skupinu...
Skorpioni su i motordzije jel tako...mislim ima neke logike ...
ili Brothers....to nebi bilo lose ime,...Brotherhood...na kraju krajeva i zovemo se Bratstvo...brotherhood je bas ono **** ime..
heheheh
a stadion je bitno napravit samo da moze proci nekoliko sezona u ovoj ligi...onda il ga zaokrenut kao na slikama ili naci neku novu opciju dole kod robota ili sta ja znam...a prodat ono zemljiste Faruku ili napravit zgrade i prodat stanove ...
ima opcija...
samo treba znat koje su nase realnosti sto se tice PL i buducnosti...kad kazem na buducnost..nemislim na narednih 5 godina...nego narednih 50 godina...
sad nam je stadino mozda gotivan ali mislim da ce za 20 godina sprecansko polje bit novi grad...a ovo sto je sad...stari grad...
pogledajte samo koric han i hajdarovac prije 10 godina...
a pogledajte sad...
Pribava ce za 20 godina bit kao sto je sad korica han...

NkBratstvoGracanica
Kontakt:

Post Postao/la NkBratstvoGracanica » 20 okt 2012, 09:08

Ja sam uvijek bio za da u Gracanici bude jedna solidna navijacka grupa, dal to bili sadasnji Marokanci, Skorpioni ili Viole, to nije bitno.Naziv ponajmanje, u Lukavcu su Siuxi, pa opet nemaju veze sa gradom. Mi smo odlucili napravit dobru grupu navijaca, bez alkohola i huliganstva, samo iz tog razloga. Da nam se simpatizeri drugih klubova ne smiju
svaku tekmu. U Skoli imam dosta jarana iz Lukavca, tacnije Puracica, koji stvarno gotive Bratstvo. Kazu meni vi da imate malo ''spacniju'' grupu nas 15-20 bi svaku domacu utakmicu dolazili u Gracanicu. Eto to je jedan od razloga. Da Marokanci sebe vide kako izgledaju sa terena nebi oni vise nikad dosli na utakmicu.Mi bi se rado pridruzili njima, ali bratee sta ce nama srednjoskolcima alkohol.
A sto se tice stadiona, ovo da se stadion okrene dole, stvarno je dobra ideja. Al ako oni stvarno misle uci u PL. trebali bi krenuti graditi tribinu tamo od Grafopaka, to bi sada dosla kao juzna tribina, i imali bi ona kapacitet za pl.A kad se skupi dosta novca tek onda okrenuti stadion i kupiti onu zemlju ispod.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: denza i 2 gosta.