A ziherMaGiCa je napisao/la:Ja bas tvrdim da je trenutno Serie A > BuLi

U redu je to kaj ti više simpatiziraš Serie A,ali tvrdit da je trenutno bolja od Bundeslige je u najmanju ruku smiješno.
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo
A ziherMaGiCa je napisao/la:Ja bas tvrdim da je trenutno Serie A > BuLi
Spominješ superteškaše i nekad prije tako spominješ u Bundesligi propadanje nekih giganata. Pa u Italiji su isto propadali i dizali se giganti. Tu smo viđali čak i prava propadanja i padanja i u niži rang takmičenja pa ponovna dizanja, jer i za Napolija možemo reči da je nekad bio gigant. Ogroman je nekad bio i Lazio pa uzeo i scudeto. A evo sad imamo i veliki pad Milana i Intera. Postoji situacija gdje tom Milanu francuski klub kupi 3 top igrača, Inter je isto prije toga prodavao igrače. A često se spomene odlazak top igrača iz Bundeslige, ali ako malo bolje pogledamo u proteklih par godina nije bio opšte toliki odliv top igrača iz BuLi, koliki je bio za kratak period u Italiji. Serie A je nekad bila najjača i najatraktivnija liga, s mnogo derbija i danas živi od emocije dosta, posebnog temperamenta, ali toga je prije mnogo više bilo. I nije ovde bitan Cpoli, u to ja puno ne ulazim , bitan je fakt, da smo imali periode od par godina gdje dominirala jedna ekipa. I u vrhu je teško 1-2 ekipe neko drugi mogao pomrsiti računa.MaGiCa je napisao/la:
Opet ista prica.![]()
Kako vam ne dosadi to pozivanje na CpoliRekoh: u Italiji se tri kluba, manje-vise, 100 godina nadmecu u osvajanju titula, pri cemu su sva tri giganti evropskog fudbala i komotno ulaze u top10 svih vremena u Evropi, uz BM, MUTD, Lpool, Barcu, Real, Ajax i Benficu. Plesaca za jedno leto gotovo pa ima u svim ligama, ali "superteskasi" su ti koji odredjuju kvalitet liga (tako sto ga ili spustaju ili dizu).
Tačnije veliki broj forumaša, veliki je broj onih koji nisu pravi simpatizeri jedne od ove dvije lige, koji su da kažemo neutralni i koji misle da je BuLi jača i mislim da tako misli jedno 80 % zaljubljenika u fudbal u Evropi, jer teško je drugačije misliti. Moraš toliko puno volit Seriju A da bi drugačije mislio.MaGiCa je napisao/la: Ja bas tvrdim da je trenutno Serie A > BuLi. Ti i jos neki forumasi mislite drugacije.
Eto razloga za postojanje ove teme.
Uvodni postovi i jesu najbolji, jer tamo se i krenulo sa statistikama, clipovima brojnim i to jako dobrih utakmica, ali poslije se opet javi određeni broj činjenica kojima se izvrču stvari. Iako tema može biti zanimljiva i za onako slatko žešće , opušteno prepucavanje i malo prcanje.MaGiCa je napisao/la: Tema postoji i nema potrebe da se zakljucava, jer ce se onda opet pojaviti neko ko prebacuje diskusije na pdfove na kojima im nije mesto. Nema potrebe da tvoje misljenje bude apsolutno ili apsolutisticko, sve i da si sasvim u pravu. Mislim da cemo se oko toga sloziti.
A koji je Geist ove teme, idi na prvu stranicu - tamo ce ti uvodni post sve reci.
Ima veze jer je taj klub deo BuLi tj. najbolji deo iste. A rasprava o monopolu je samim tim deo ove teme.anton 1983 je napisao/la:Samo ne razmem magični kakve veze ovaj Bayernov monopol ima veze sa ovom temom. Ne znam ćemu služi to da ti to dokažeš? Što ćeš sa time dobiti i zbog ćega je SERIA A u tom slučaju u prednosti?
Opet nije mi jastno da ga ****?MaGiCa je napisao/la: Ima veze jer je taj klub deo BuLi tj. najbolji deo iste. A rasprava o monopolu je samim tim deo ove teme.
Ako postoji monopol, to opasno umanjuje rezultate BMa u kontekstu konkurencije. To ti je valjda jasno![]()
Moja teza je da je 1 scudetto Rome veci podvig nego recimo 1 titula BvB, jer Roma je morala da topuje veliku trojku da dodje do iste, a BvB samo jednog velikana. To onda izbija argumente BuLi o zestokoj kompetitivnosti i otvorenosti kroz istoriju.
A sta cemo sa tim sto je i konkurencija imala tudje noFce?anton 1983 je napisao/la:
Opet nije mi jastno da ga ****?
Ovo je totalno drugo pitanja: Kako je trofej Rome veći od trofeja BvB-a, ako je trofej Rome ostvaren sa tuđim noFcima?
Cijela tvoja teza je nejastna, a sad te posebno pitam zašto je trofej Rome veći od trofeja BvB-a?MaGiCa je napisao/la: A sta cemo sa tim sto je i konkurencija imala tudje noFce?
Ovako:MaGiCa je napisao/la:Moja teza je da je 1 scudetto Rome veci podvig nego recimo 1 titula BvB, jer Roma je morala da topuje veliku trojku da dodje do iste, a BvB samo jednog velikana. To onda izbija argumente BuLi o zestokoj kompetitivnosti i otvorenosti kroz istoriju.
MaGiCa je napisao/la:Ima veze jer je taj klub deo BuLi tj. najbolji deo iste. A rasprava o monopolu je samim tim deo ove teme.anton 1983 je napisao/la:Samo ne razmem magični kakve veze ovaj Bayernov monopol ima veze sa ovom temom. Ne znam ćemu služi to da ti to dokažeš? Što ćeš sa time dobiti i zbog ćega je SERIA A u tom slučaju u prednosti?
Ako postoji monopol, to opasno umanjuje rezultate BMa u kontekstu konkurencije. To ti je valjda jasno![]()
Moja teza je da je 1 scudetto Rome veci podvig nego recimo 1 titula BvB, jer Roma je morala da topuje veliku trojku da dodje do iste, a BvB samo jednog velikana. To onda izbija argumente BuLi o zestokoj kompetitivnosti i otvorenosti kroz istoriju.
Čuj Serie A bolja od Bundeslige.Sve nešto raspravljaš,a nigdje ništa konkretno nisi napisao po čemu je to bolja.MaGiCa je napisao/la:@SiamoNoiOnda sam ja smesan. To je to i neka tako onda bude.![]()
SiamoNoi je napisao/la: Čuj Serie A bolja od Bundeslige.Sve nešto raspravljaš,a nigdje ništa konkretno nisi napisao po čemu je to bolja.
Da bi mogao reć da je jedna liga bolja od druge trebaš gledati sve segmente (neke manje neke više važne)...posjetu utakmicama,stadione,kvaliteta igrača itd.I kad sve to zbrojiš ne može danas Serie A bit bolja od Bundeslige nikako (eventualno je u 2,3 segmenta,po kojima bi ocijenjivali,bolja)tako da...da,smiješan si.
MaGiCa je napisao/la:SiamoNoi je napisao/la: Čuj Serie A bolja od Bundeslige.Sve nešto raspravljaš,a nigdje ništa konkretno nisi napisao po čemu je to bolja.
Da bi mogao reć da je jedna liga bolja od druge trebaš gledati sve segmente (neke manje neke više važne)...posjetu utakmicama,stadione,kvaliteta igrača itd.I kad sve to zbrojiš ne može danas Serie A bit bolja od Bundeslige nikako (eventualno je u 2,3 segmenta,po kojima bi ocijenjivali,bolja)tako da...da,smiješan si.
Sve vreme je bila prica samo o kvalitetu igraca, tj. timova. Hvala na razumevanju.
Eto kad tako moram.MaGiCa je napisao/la:Dakle, diskusije o ovom problemu su svuda, vise se nista ne moze pratiti, dva pdf-a su opasno zaspammovana, a i treci bi to bio, da se tamo ne krljaju EPLovci i primerasi.Nesumnjivi potencijal rasplinje se na sve strane, a sustinsko pitanje ostaje bez odgovora: koja je liga bolja - La Bundesliga ili Die Serie A
Kako si me ownovao, ne znam sta da ti kazem.SiamoNoi je napisao/la:Eto kad tako moram.MaGiCa je napisao/la:Dakle, diskusije o ovom problemu su svuda, vise se nista ne moze pratiti, dva pdf-a su opasno zaspammovana, a i treci bi to bio, da se tamo ne krljaju EPLovci i primerasi.Nesumnjivi potencijal rasplinje se na sve strane, a sustinsko pitanje ostaje bez odgovora: koja je liga bolja - La Bundesliga ili Die Serie A
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.