Rukometna reprezentacija BiH

Moderator/ica: Pasha

Da li ste zadovoljni izborom Ivice Obrvana za novog selektora?

Super zadovoljan
46
23%
Zadovoljan
76
39%
Nemam stav
33
17%
Nezadovoljan
14
7%
Katastrofa
27
14%

Ukupno glasova: 196

brzi
Kontakt:

Re: Rukometna reprezentacija BiH

Post Postao/la brzi » 12 okt 2012, 20:06

Već drugu sezonu najbolji strelac hrvatske lige je bivši skaut Nuić. Ako se vidi i zna da Stojanovića pomalo pritišću godine-idealan izbor.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 13 okt 2012, 00:48

ja sam davno mislio da bi se trebalo pogurati trazenje i rukometnih takenta!

evo par od mene, pa dodajte ostale:

Fudbal A-repka: bicakcic, hadzic, galesic, buric, mahmutovic, vuckic, seferovic, hajrovic
Fudbal U21-repka: kolasinac, , i. hajrovic, cajic
fudbal U17-repka: osmanovic (chelsea), tankovic

Kosarka A-repka: ratkovica, omic, savovic
Kosarka U19-repka: n. djedovic, musovic, omeragic, kovacevic, mihojevic, velagic
Kosarka U17-repka: kevric, cucovic, hujic, gocobija, zadro

Rukomet A-repka: becirovic
Rukomet U19-repka: eres
Zadnja izmjena: edinjo-bih, dana/u 14 okt 2012, 00:06, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 14 okt 2012, 00:06

Banjalučani poklekli u Bjelorusiji

» Rukometaši Borca m:tel su kao gosti poraženi od Meškova 26:33 (12:17), u meču četvrtog kola regionalne SEHA lige.
Bio je to treći poraz "crveno-plavih" u čijim redovima je najefikasniji bio Mirko Mikić sa šest golova. Branislav Obradović je dodao pet, dok su Stefan Janković, Igor Mandić i Damir Delić postigli po tri pogotka.

PS: ima jedan nas mladi bosanac u njemackoj, ali mu se nesjecam imena.... .

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 14 okt 2012, 23:35

Rukometaši banjalučkog Borca poraženi su u dvorani Borik od hrvatskog prvaka Zagreba u petom kolu regionalne SEHA lige.

Zagrepčani nisu imali većih problema u Banjoj Luci, pa je njihov trener Slavko Goluža odlučio svima dati šansu. Istaknuo se na početku David Špiler, a na kraju Ilija Brozović a pet pogodaka iz isto toliko pokušaja.

Najefikasniji u 35:26 pobjedi Hrvata bio je Stipe Mandalinić sa šest pogodaka. Kod Banjalučana Srđan Trivundža je postigao sedam golova (16 pokušaja), dok je Elmir Građan također zabio sedam golova, ali iz osam pokušaja.

Borac nakon pet kola ima jednu neriješenu utakmicu i četiri poraza, dok Zagreb ima tri pobjede uz jedan remi. Hrvatski prvak sada se okreće Ligi prvaka i utakmici s Barcelonom.

Novosadska Vojvodina putuje sa +4 na revanš drugog kola Kupa EHF mađarskom Balatonfuredu. U “Slanoj Bari”, ekipa Đorđa Ćirkovića je savladala mađarskog predstavnika 29:25 (12:11). Posle izjednačenih prvih 30 minuta, činilo se da bi Novosađani mogli rešiti posao i u prvom meču ove runde novoformiranog evropskog kupa, s obzirom da su u 47. minutu imali +6 (23:17), ali pad u poslednjih deset minuta, doveo je do rezultata, koji i jednima i drugima daje nadu za prolaz dalje. Kod srpskog vicešampiona, standardno dobri i efikasni, bili su Vukašin Stojanović sa devet i Stevan Popov sa šest pogodaka, dok je kod gostiju hrvatski i internacionalac, Sandrk brojao do šest.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 15 okt 2012, 21:42

HRK Izviđač Mi Grupa: Burić (5 obrana) , Paradžik (2 obrane), Buljubašić 1, Zeljić 6, Bošnjak 1, Herceg 3, S. Burić 7, Boto 1, Vidović 1, Boras 1, Ereš 2, Hrstić, Nižić 1, Paponja 7, Mataga 2.
Trener: Ilija Puljević.

(izvodjac-sloga)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 16 okt 2012, 04:03

MKB Veszprém KC - RK Celje Pivovarna Lasko 32:22 (16:11)

MKB Veszprém KC: Fazekas - Iváncsik T. 3 (1), Sulic, Nagy 3, Schuch, Terzic3, Chema5. Csere: Alilovic(kapus), Ugalde4, Oneto 4, Iváncsik G. 2, Gulyás 2, Császár 2 (2), Laluska 1, Jamali 1, Perez 2

RK Celje Pivovarna Lasko:Lesjak - Marguc4 (1), Zelenovic, Lékai 3 (1), Toskic 3, Skube 2, Zvizej. Csere: Skok(kapus), Razgor 2, Mackovsek 4, Poteko 1, Mlakar 3

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 16 okt 2012, 15:08

Ne znam kakva je situacija sa Igorom Anićem, sinom proslavljenog igrača i bivšeg pomoćnog selektora naše reprezenacije Željka, momak je rođen u Mostaru 1987, pivot, odrastao u Francuskoj i prošao sve mlađe selekcije tricolora, kao velika nada otišao u Kil ali se zbog velike konkrencije nije naigrao.Prešao u Gumersbah 2010 godine, a od ove sezone se vratio u Francusku gdje igra za Cesson-Rennes .Nekada se spominjao u kontekstu mogućeg igranja za našu repku, ali je u to doba smatran velikim potencijalom i zamjenom za Bertrana Žila, te od toga nije bilo ništa, međutim nije se razvio u igrača kakvog su Francuzi očekivali.Nije bio u rosteru Francuske na poslednjim velikim takmičenjima, vrijedilo bi ga kontaktirati i pokušati privoliti da igra za nas, znam da su male šanse, al ako ne probaš i ne znaš!
Zadnja izmjena: ovisnik, dana/u 16 okt 2012, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.

2312960
Kontakt:

Post Postao/la 2312960 » 16 okt 2012, 15:13

Danas je u KMC Banja Luka uspješno operisan Dejan Malinović.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 okt 2012, 23:28

zeljko je bio i prvi kapiten rukometne reprezentacije BiH. igor nam po meni netreba, toromanovic-buric i vranjes su tu, a gradjan dolazi :)

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 18 okt 2012, 12:23

edinjo-bih je napisao/la:zeljko je bio i prvi kapiten rukometne reprezentacije BiH. igor nam po meni netreba, toromanovic-buric i vranjes su tu, a gradjan dolazi :)
Ne bih se s tobom složio da nam Igor ne treba, Toromanović je jedina opcija na koju se u ovom trenutku u pravom smislu možemo osloniti, Vranješ je pivot postao u Ademaru, inače je klasični odbrambeni igrač i nema kvalitetne ofanzivne karakteristike za pivota, Burić nema dovoljno mase i prema onome što sam ja gledao do sada protiv, ozbiljnih, fizički dominantnih reprezentacija/Rusija i Srbija su to u pravom smislu riječi/, nema šta tražiti odnosno nemože uopšte doći u situaciju da šutne, Građena ne bih komentarisao, nisam ga skoro gledao, tako da bi se suzdržao od komentarisanja njegovih mogućnosti.Igor Anić je kao što sam već pisao, formiran i školovan igrač, sa iskustvom igranja u najvećim klubovima, još uvije relativno mlad, moćne fizike, dobar u oba pravca, tako da bi nam po meni on sigurno pomagao, e sad jeli realno i bili on uopšte htio igrati za nas, to je zasebno pitanje, al da bi nam valjo, bi sigurno..

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2012, 12:36

Ma još dok mu je stari bio pomoćnik Demiroviću,to se spominjalo.
I gledao sam jedan interviju s njegovim ocem, kad je on još bio u Kilu, i on kaže da su ga naši zvali, ali da su njemu u Francuskoj rekli da ozbiljno računaju na njega i da je on zbog svog razvoja odlučio izabrati Francusku, tad je potpisao i za Kill i sve se činilo da ide ka vrhu, da postane jedan od najboljih svjetskih pivota, član najjačeg evropskog kluba i reprezentacije, ali izgleda da se nije razvio kako se očekivalo.

Sad ja mislim da bi on nama jako dobro došao/koristio, što veće kažeš Vranješ je defanzivac, Burić/Građan su neiskusni još uvijek, jedini tu je Toromanović .

Anić već nekolike godine ima iskustvo igranja u najjačoj ligi svijeta i sigurno bi i za nas bio pojačanje, zašto ne pokušati, jer mislim da Francuzi na njega više ne računaju, sad je samo pitanje kad je zadnji meč odigrao za njih :?: jeli prošlo tri godine :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

ovisnik
Kontakt:

Post Postao/la ovisnik » 18 okt 2012, 14:13

legenda reala je napisao/la:Ma još dok mu je stari bio pomoćnik Demiroviću,to se spominjalo.
I gledao sam jedan interviju s njegovim ocem, kad je on još bio u Kilu, i on kaže da su ga naši zvali, ali da su njemu u Francuskoj rekli da ozbiljno računaju na njega i da je on zbog svog razvoja odlučio izabrati Francusku, tad je potpisao i za Kill i sve se činilo da ide ka vrhu, da postane jedan od najboljih svjetskih pivota, član najjačeg evropskog kluba i reprezentacije, ali izgleda da se nije razvio kako se očekivalo.

Sad ja mislim da bi on nama jako dobro došao/koristio, što veće kažeš Vranješ je defanzivac, Burić/Građan su neiskusni još uvijek, jedini tu je Toromanović .

Anić već nekolike godine ima iskustvo igranja u najjačoj ligi svijeta i sigurno bi i za nas bio pojačanje, zašto ne pokušati, jer mislim da Francuzi na njega više ne računaju, sad je samo pitanje kad je zadnji meč odigrao za njih :?: jeli prošlo tri godine :?:
Mislim da nije prošlo 3 godine jer je za francusku debitovao 21.09.2009.godine, ali to je EHF i kod njih je sve moguće, ako on bude želio da igra za nas, mislim da to neće biti problem.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2012, 15:21

Vidjećemo za onog iz Travnika su te poslušali, valjda će i za ovog Anića :P
Edinjo imal kakve djece po Skandinaviji da igraju rukomet ???jedini sport u kojem nemamo talenata vani :o :?

Nema aca_velikog na forumu, on ima dosta informacija oko rukometne repke, pa da nam kaže kako je stanje ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

bhsport
Kontakt:

Post Postao/la bhsport » 18 okt 2012, 15:42

legenda reala je napisao/la:
Nema aca_velikog na forumu, on ima dosta informacija oko rukometne repke, pa da nam kaže kako je stanje ;)
Mozda ga je Pipe poveo sa sobom da mu pise ode. ;)
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]

Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2012, 15:59

E to ti ne bih znao reći :P

Šteta je što je mali Malinović operisan i što neće biti u kadru za ove dvije utakmice :x , ofanzivno je za klasu bolji od Panića

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2012, 20:39

Raduje dobra forma našeg najboljeg igrača Mirsada Terzića pred dvomeč sa Austrijom i Srbijom.
Terzić je u večerašnjoj pobjedi njegovog Vesprema nad jakim Njemačkim Kilom postigao 4 pogodka, u odbrani je odigrao po običaju dobro, samo što je večeras bio dobar i u napadu(posebno prvo poluvrijeme) golovi, par proigravanja za krila i na crtu, izboren sedmerac itd.
Samo da abd. dođe zdrav na okupljanje.

PS: dobar mu ovaj novi imidž :lol:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 19 okt 2012, 11:21

legenda reala je napisao/la:Vidjećemo za onog iz Travnika su te poslušali, valjda će i za ovog Anića :P
Edinjo imal kakve djece po Skandinaviji da igraju rukomet ???jedini sport u kojem nemamo talenata vani :o :?

pozdrav!
ja zivim u austriji i stvarno nisam u mogucnosti da pratim nasu djecu u slandinaviji, znam da su prije jedno 3 godine u njihovoj U17 reprezentaciji (svedska) bila dvojica nasih, jedan se ja mislim zvao suljanovic ili tako nesto... i bili su solidni, bas su protiv nas igrali na ep-u kadeta.
treba inace pogledati u pomladku RK zagreb (kao i ostalih klubova u hrvatskoj, srbiji i sloveniji) ima li nase djece -->

http://rk-zagreb.hr/zagrebova-mladez/" onclick="window.open(this.href);return false; (ima par nasih prezimena)
PS: bio je onaj mali iz crvene zvezde (desno krilo.1994. godiste), sta je sa njim?
selam

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 19 okt 2012, 22:43

Damir Doborac opet dao 12 golova , i u 5 odigranih utakmica je dao 59 golova...respect...
Ne računajući KUP utakmicu ,gdje je Derventi dao 14 golova...a o asistencijama da ne pričamo...večeras ih je imao 15.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 okt 2012, 23:01

Jes u poluamaterskoj ligi, predstavnik te lige(šampion) gubi utakmice od prosječnih Evropskih klubova sa 15 razlike :roll:

lifebook
Kontakt:

Post Postao/la lifebook » 19 okt 2012, 23:34

Ti to Slogu računaš kao predstavnika BiH...pa da nije bilo Radje i Mucićevih uposlenika,nikad ta nakaradna Sloga ne bi bila prvak. I žalosno je što se raspade Borac,radi takvih budala. A ti što ponižavaš ligu i igrače u njoj,vjerovatno nikad lopte nisi uzeo u ruke kompleksašu jedan. Kakav si ti bolesnik,pa eto ti daj 12 golova pionirima ako možeš. Žalosno. . .

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.