La Bundesliga vs Die Serie A

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo

SiamoNoi
Kontakt:

Re: La Bundesliga vs Die Serie A

Post Postao/la SiamoNoi » 16 okt 2012, 13:32

MaGiCa je napisao/la:Ja bas tvrdim da je trenutno Serie A > BuLi
A ziher :roll:

U redu je to kaj ti više simpatiziraš Serie A,ali tvrdit da je trenutno bolja od Bundeslige je u najmanju ruku smiješno.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 16 okt 2012, 19:08

MaGiCa je napisao/la:
Opet ista prica. :lol:
Kako vam ne dosadi to pozivanje na Cpoli :?: Rekoh: u Italiji se tri kluba, manje-vise, 100 godina nadmecu u osvajanju titula, pri cemu su sva tri giganti evropskog fudbala i komotno ulaze u top10 svih vremena u Evropi, uz BM, MUTD, Lpool, Barcu, Real, Ajax i Benficu. Plesaca za jedno leto gotovo pa ima u svim ligama, ali "superteskasi" su ti koji odredjuju kvalitet liga (tako sto ga ili spustaju ili dizu).
Spominješ superteškaše i nekad prije tako spominješ u Bundesligi propadanje nekih giganata. Pa u Italiji su isto propadali i dizali se giganti. Tu smo viđali čak i prava propadanja i padanja i u niži rang takmičenja pa ponovna dizanja, jer i za Napolija možemo reči da je nekad bio gigant. Ogroman je nekad bio i Lazio pa uzeo i scudeto. A evo sad imamo i veliki pad Milana i Intera. Postoji situacija gdje tom Milanu francuski klub kupi 3 top igrača, Inter je isto prije toga prodavao igrače. A često se spomene odlazak top igrača iz Bundeslige, ali ako malo bolje pogledamo u proteklih par godina nije bio opšte toliki odliv top igrača iz BuLi, koliki je bio za kratak period u Italiji. Serie A je nekad bila najjača i najatraktivnija liga, s mnogo derbija i danas živi od emocije dosta, posebnog temperamenta, ali toga je prije mnogo više bilo. I nije ovde bitan Cpoli, u to ja puno ne ulazim , bitan je fakt, da smo imali periode od par godina gdje dominirala jedna ekipa. I u vrhu je teško 1-2 ekipe neko drugi mogao pomrsiti računa.

MaGiCa je napisao/la: Ja bas tvrdim da je trenutno Serie A > BuLi. Ti i jos neki forumasi mislite drugacije.
Eto razloga za postojanje ove teme.
Tačnije veliki broj forumaša, veliki je broj onih koji nisu pravi simpatizeri jedne od ove dvije lige, koji su da kažemo neutralni i koji misle da je BuLi jača i mislim da tako misli jedno 80 % zaljubljenika u fudbal u Evropi, jer teško je drugačije misliti. Moraš toliko puno volit Seriju A da bi drugačije mislio.

MaGiCa je napisao/la: Tema postoji i nema potrebe da se zakljucava, jer ce se onda opet pojaviti neko ko prebacuje diskusije na pdfove na kojima im nije mesto. Nema potrebe da tvoje misljenje bude apsolutno ili apsolutisticko, sve i da si sasvim u pravu. Mislim da cemo se oko toga sloziti.
A koji je Geist ove teme, idi na prvu stranicu - tamo ce ti uvodni post sve reci. ;)
Uvodni postovi i jesu najbolji, jer tamo se i krenulo sa statistikama, clipovima brojnim i to jako dobrih utakmica, ali poslije se opet javi određeni broj činjenica kojima se izvrču stvari. Iako tema može biti zanimljiva i za onako slatko žešće , opušteno prepucavanje i malo prcanje. :D
A jasno da ne mora moje mišljenje biti apsolutno (ti nekad težiš tome da i tvoje bude :D , možda i ne primjetiš uvijek), a i smatram da ne idem u krajnost. Nisam ja došao i rekao ruska je liga jača od Serie A ili Ligue 1 je jača jer je PSG kupio velike zvijezde iz Italije. Hoću da kažem da ne mjerim stvari tako reči kratkovidno i nekim površnim parametrima. ;)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 okt 2012, 11:02

MEĐUSOBNI DVOBOJI

CHAMPIONS LEAGUE
Bundesliga - Serie A 13-4-6 44:29

EUROPALEAGUE
Bundesliga - Serie A 2-6-4 18:22 (u Italiji su igrane 2 utakmice više)
Zadnja izmjena: KSIVLE, dana/u 10 apr 2013, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 okt 2012, 12:26

@SiamoNoi

Onda sam ja smesan. To je to i neka tako onda bude. ;)

@effe

Napoli nikad nije bio superteskas italijanskog fudbala, jer extra rezultate nije imao van 1 decenije, konkretno samo 80ih. To su oduvek bili Juventus, Inter i Milan, te Torino do pre 30ak godina. To je zapravo i jedini klub koji jeste potonuo u osrednjost. Svi ostali klubovi su samo bili prolazne vrednosti u istoriji Calcia. Najblizi tome da bude superteskas je Roma. Ali, to trenutno nije, niti je kad bila.
Sa druge strane, Bayern je jedini superteskas nemackog fudbala. Koeln, Moenchengladbach, HSV, Wolfsburg, Stuttgart, i Werder su bili proseci mnogo vise nego sto su bili jaki, a uspon-pad-uspon BvBa smo objasnili nasiroko i natenane. To je zapravo i jedini nemacki klub koji moze postati superteskas, i nadam se da ce uspeti, jer su mi oni najgotivniji u BuLi.
Ostaje jedino Schalke, koga ne mogu da definisem, jer je nesto izmedju jakog kluba i giganta, ali ga je tesko staviti medju ove druge. Cinjenica je da imaju lepe rezultate, ali je i cinjenica da nikada nista ne naprave u kontinuitetu, ali ih trofejnija istorija izdvaja od npr. Leverkusena, koji isto tako ne moze u grupu proseka, ali je daleko od superteskasa.

Jos jednom: tema postoji da bi se o problematici pisalo, a ne trolovalo po pdfovima Serie A i BuLi. Ako neko zeli da ucestvuje na njoj- neka ucestvuje, a ako ne zeli - ciao zdravo. ;)

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2012, 12:31

Samo ne razmem magični kakve veze ovaj Bayernov monopol ima veze sa ovom temom. Ne znam ćemu služi to da ti to dokažeš? Što ćeš sa time dobiti i zbog ćega je SERIA A u tom slučaju u prednosti? :?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 okt 2012, 13:03

anton 1983 je napisao/la:Samo ne razmem magični kakve veze ovaj Bayernov monopol ima veze sa ovom temom. Ne znam ćemu služi to da ti to dokažeš? Što ćeš sa time dobiti i zbog ćega je SERIA A u tom slučaju u prednosti? :?
Ima veze jer je taj klub deo BuLi tj. najbolji deo iste. A rasprava o monopolu je samim tim deo ove teme.
Ako postoji monopol, to opasno umanjuje rezultate BMa u kontekstu konkurencije. To ti je valjda jasno :?:
Moja teza je da je 1 scudetto Rome veci podvig nego recimo 1 titula BvB, jer Roma je morala da topuje veliku trojku da dodje do iste, a BvB samo jednog velikana. To onda izbija argumente BuLi o zestokoj kompetitivnosti i otvorenosti kroz istoriju.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2012, 13:05

MaGiCa je napisao/la: Ima veze jer je taj klub deo BuLi tj. najbolji deo iste. A rasprava o monopolu je samim tim deo ove teme.
Ako postoji monopol, to opasno umanjuje rezultate BMa u kontekstu konkurencije. To ti je valjda jasno :?:
Moja teza je da je 1 scudetto Rome veci podvig nego recimo 1 titula BvB, jer Roma je morala da topuje veliku trojku da dodje do iste, a BvB samo jednog velikana. To onda izbija argumente BuLi o zestokoj kompetitivnosti i otvorenosti kroz istoriju.
Opet nije mi jastno da ga ****?

Ovo je totalno drugo pitanja: Kako je trofej Rome veći od trofeja BvB-a, ako je trofej Rome ostvaren sa tuđim noFcima? :?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 okt 2012, 13:07

anton 1983 je napisao/la:
Opet nije mi jastno da ga ****?

Ovo je totalno drugo pitanja: Kako je trofej Rome veći od trofeja BvB-a, ako je trofej Rome ostvaren sa tuđim noFcima? :?
A sta cemo sa tim sto je i konkurencija imala tudje noFce?

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 18 okt 2012, 13:21

MaGiCa je napisao/la: A sta cemo sa tim sto je i konkurencija imala tudje noFce?
Cijela tvoja teza je nejastna, a sad te posebno pitam zašto je trofej Rome veći od trofeja BvB-a?

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 18 okt 2012, 14:42

MaGiCa je napisao/la:Moja teza je da je 1 scudetto Rome veci podvig nego recimo 1 titula BvB, jer Roma je morala da topuje veliku trojku da dodje do iste, a BvB samo jednog velikana. To onda izbija argumente BuLi o zestokoj kompetitivnosti i otvorenosti kroz istoriju.
Ovako:

1942. - Titula osvojena u Musolini eri sto automatski dovodi u pitanje regularnost iste. Nadalje, nijedan od ta tri velikana nije bio toliko dominantan faktor ITA fudbala u tom cajtu.

1983. - Milan bio u cvajti. Inter imao jednu titulu u prethodnih 12-13 sezona. Juve je bio glavni konkurent.

2001.- Lazio i Juve glavni konkurenti, Milan i Inter su bili daleko od Scudetta.
Der Mann für die entscheidenden Tore.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 18 okt 2012, 15:10

MaGiCa je napisao/la:
anton 1983 je napisao/la:Samo ne razmem magični kakve veze ovaj Bayernov monopol ima veze sa ovom temom. Ne znam ćemu služi to da ti to dokažeš? Što ćeš sa time dobiti i zbog ćega je SERIA A u tom slučaju u prednosti? :?
Ima veze jer je taj klub deo BuLi tj. najbolji deo iste. A rasprava o monopolu je samim tim deo ove teme.
:D Šteta što ovdje nema onih smajlića :rofl: i :lol: jer ovakva tvrdnja uistinu izaziva salve smijeha. Bundesliga je kroz povijest skoro uvijek imala 2-3 iznimno jaka kluba i nikad je nije bilo jednostavno osvojiti. Kroz povijest su takvi bili Nurnberg, Eintracht, Schalke, Sechsigeri, Bayern, Gladbach, HSV, Werder, Dortmund... Sad ću samo spomenuti u kojoj je konkurenciji BVB osvojio 5 titula otkad ih ja pratim: 1995. i 1996. u konkurenciji tradicionalno jakog Bayerna, Schalkea koji je tada osvojio UEFA kup (koji je bio puuuno jače natjecanje od današnje EL) i Bayera koji je tih godina počeo uvoziti odlične Brazilce i bio stalno u vrhu BL; 2002. u konkurenciji tradicionalno jakog Bayerna i fantastičnog Bayera koji je te sezone igrao finale CL; 2011. i 2012. u konkurenciji nikad jačeg Bayerna i odličnog Schalkea koji je igrao polufinale CL. Plus što je BL uvijek puna klubova koji mogu iznenaditi i odigrati fantastičnu sezonu. Ti ovdje porediš ponajbolje svjetske lige, a ne 3. i 33. ligu Europe da bi mogao reći da titula u jednoj vrijdi više nego titula u drugoj.
"Zanimanje tako velikih klubova godi, ali ja neću napustiti Dortmund. Ovdje nogomet nikada nije bio sporedna stvar; oduvijek je bio glavna!"

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 okt 2012, 23:26

MaGiCa je napisao/la:@SiamoNoiOnda sam ja smesan. To je to i neka tako onda bude. ;)
Čuj Serie A bolja od Bundeslige.Sve nešto raspravljaš,a nigdje ništa konkretno nisi napisao po čemu je to bolja.
Da bi mogao reć da je jedna liga bolja od druge trebaš gledati sve segmente (neke manje neke više važne)...posjetu utakmicama,stadione,kvaliteta igrača itd.I kad sve to zbrojiš ne može danas Serie A bit bolja od Bundeslige nikako (eventualno je u 2,3 segmenta,po kojima bi ocijenjivali,bolja)tako da...da,smiješan si.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 18 okt 2012, 23:34

SiamoNoi je napisao/la: Čuj Serie A bolja od Bundeslige.Sve nešto raspravljaš,a nigdje ništa konkretno nisi napisao po čemu je to bolja.
Da bi mogao reć da je jedna liga bolja od druge trebaš gledati sve segmente (neke manje neke više važne)...posjetu utakmicama,stadione,kvaliteta igrača itd.I kad sve to zbrojiš ne može danas Serie A bit bolja od Bundeslige nikako (eventualno je u 2,3 segmenta,po kojima bi ocijenjivali,bolja)tako da...da,smiješan si.

Sve vreme je bila prica samo o kvalitetu igraca, tj. timova. Hvala na razumevanju.

SiamoNoi
Kontakt:

Post Postao/la SiamoNoi » 18 okt 2012, 23:47

MaGiCa je napisao/la:
SiamoNoi je napisao/la: Čuj Serie A bolja od Bundeslige.Sve nešto raspravljaš,a nigdje ništa konkretno nisi napisao po čemu je to bolja.

Sve vreme je bila prica samo o kvalitetu igraca, tj. timova. Hvala na razumevanju.
MaGiCa je napisao/la:Dakle, diskusije o ovom problemu su svuda, vise se nista ne moze pratiti, dva pdf-a su opasno zaspammovana, a i treci bi to bio, da se tamo ne krljaju EPLovci i primerasi. :mrgreen: Nesumnjivi potencijal rasplinje se na sve strane, a sustinsko pitanje ostaje bez odgovora: koja je liga bolja - La Bundesliga ili Die Serie A :?:
Eto kad tako moram.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2012, 00:01

@anton&Hare&KSIVLE

Dakle, opet se vracamo na ono sto je pisano nekoliko puta, a vi to ne zelite ili ne mozete da prihvatite.
Roma kao veliki klub u Serie A, koji je imao redovno jako konkurentan tim, brojne zvezde svetskog fudbala, veliku podrsku navijaca, i mnogo toga jos, je samo 3 puta bila prvak Serie A. Zasto :?: Zato sto je morala da topuje 3 super-teskasa evropskog fudbala u tim sezonama. Dakle: SVA TRI. Ne JEDNOG, ne DVA, nego SVA TRI. A ta tri kluba su, ne bez razloga klubovi koji se nalaze u top10 evropskog klupskog fudbala ikada. IKADA.
Sta to konkretno znaci :?: To znaci da ostalu konkurenciju, a ima je, Bogu hvala, nismo uveli u raspravu. Niko nije pomenuo ni Napoli, ni Sampu, ni Fiorentinu, ni Bolognu, Genou, Lazio, Torino, Parmu... a svi ovi klubovi su osvajali ili medjunarodne ili domace trofeje, a neki i jedno i drugo. A gde su tu jos Udinese, Verona ili npr. Cagliari, koji su tokom istorije znali da dovedu strasne igrace i naprave jake timove? Jer poenta nije ni u Parmi, ni u Bologni, ni u Torinu, pa ni u Napoliju, na moju zalost. To su "prolaznici", koji danas jesu, a sutra vec nisu ozbiljni takmaci. I tako u krug.
Mnogo puta je ta ista Roma topovala jednog ili dva kluba velike trojke, ali je to jedino bilo dovoljno za utesnu nagradu tj. drvenu medalju. Podrazumeva se da je tada bila bolja i od ostalih gorepomenutih klubova, ciji su ekvivalenti razni Gladbasi, Herthe ili Stuttgarti u BuLi. Dakle, sve ono sto vi pominjete kao extra konkurenciju Bayernu ili Borussiji (sada), to ja ne pominjem. To su prolaznici koji jednu ili dve sezone briljiraju, a onda se raspadnu i odu u Zweite-u ili regresiraju na dno prvoligaske tabele. I vi ste toga jako dobro svesni, ali nikako da povezete konkurenciju i kvalitet lige. A ta konkurencija kaze da je BvB morao do svojih titula da dodje samo protiv jednog velikana evropskog fussballa - BMa, a ne protiv tri. Zato je titula Rome ili Napolija u istorijskom smislu veca jedne takve na kontu BvBa, Wolfsburga ili jbemliga...Werdera.
Ja se nadam da sam bio jasTan.

I da: BvB je 3 titule uzela po kup sistemu, bez BMa u toj prici. A 2 ili 3 puta BM nije bio glavni rival u trkama za titulu u poslednjih 20 godina. Tako da prateci tu logiku, koju je @Hare instalirao dobijemo da BvB ima 2-3 ozbiljne tj. prave titule, a ostalo su ostvarene bez prave konkurencije. Naravno da to nije tacno, jer i najslabiji Bayern (onaj sto je zavrsavao ligu na desetom mestu pocetkom devedesetih) je ipak Bayern - jedan od najvecih klubova na svetu. ;)

P.S. @KSIVLE, ove price su ispricane mnogo puta i na raznim temama. Samo zato sto si nov na forumu, ne mora da se one opet i opet pricaju. Malo samo pretrazi i videces da ih ima, pocevsi od prvog posta ovog topica. 8-)
Zadnja izmjena: MaGiCa, dana/u 19 okt 2012, 00:23, ukupno mijenjano 2 puta.

MaGiCa
Kontakt:

Post Postao/la MaGiCa » 19 okt 2012, 00:03

SiamoNoi je napisao/la:
MaGiCa je napisao/la:Dakle, diskusije o ovom problemu su svuda, vise se nista ne moze pratiti, dva pdf-a su opasno zaspammovana, a i treci bi to bio, da se tamo ne krljaju EPLovci i primerasi. :mrgreen: Nesumnjivi potencijal rasplinje se na sve strane, a sustinsko pitanje ostaje bez odgovora: koja je liga bolja - La Bundesliga ili Die Serie A :?:
Eto kad tako moram.
Kako si me ownovao, ne znam sta da ti kazem. :roll:
Necu smeti da se pojavim na forumu 3 meseca minimum.
Odoh na zimovanje da uhvatim prvu turu, cisto onako.

KSIVLE
Kontakt:

Post Postao/la KSIVLE » 19 okt 2012, 08:30

@MaGiCa ovdje je tema koja je liga od ove 2 bolja, a ja sam ti ponudio objektivne kriterije po kojima se jasno vidi da BuLi trenutno uvjerljivo šiša Serie A. Naime, jedino međusobni rezultati i dometi u Eurokupovima su neko objektivno mjerilo kod traženja odgovora na ovo pitanje, sve ostalo su subjektivni dojmovi.

Ovdje bi trebala biti tema Serie A vs. Ligue 1 vs. Liga Zon Sagres, jer to je trenutna razina Serie A. BuLi je ipak trenutno razina više. slika

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 19 okt 2012, 14:50

Stvarno si ti to magični **** objasnio! :lol:

Toliko **** da te kurca nisam razumio. Uči u raspravu dal je BvB-ova titula ili Romina veća, je stvarno debilna, iz razloga što je to nemoguće za odrediti.

Da ne bi sada dublje ulazio u ovu raspravu u kojoj se maltene ništa nemre dokazati, ja ču sam reći da je povijesno SERIA A jača liga od BUNDESLIGE i da SERIA A je imala i ima više teškaša od BUNDESLIGE. O tome se ne treba raspravljati jer to tako je. Ja se niti nemrem sjetiti kada je zadnji puta BUNDESLIGA imala 2 kluba u 1/4 finalu LP-a, a kamoli da su dva kluba iz BUNDESLIGE mogla uzeti LP ili barem na papiru bili toliko jaki da ih se stavi u favorite koji bi eventualno LP mogli uzeti, dok je to SERIA A imala.

Sad dal je to ovdje predmet rasprave ne znam, ali ću reči da je došlo vrijeme kada su očekivanja Njemačkih klubova u LP veća nego očekivanja talijanskih klubova iz prostog razloga jer su klubovi koji zastupaju BUNDESLIGU u LP, trenutno jači od onih koji zastupaju SERIU A. Trenutno možemo pričati jedino o tome da je vrh talijanske lige možda u prosjeku financijski jači od vrha Njemačke lige, jer Bayern je taj koji diže prosjek, dok kod Talijana Inter, Milan, roma i ostale pizdarije mogu sličnu svotu novaca potrošiti - da se razme sad sam samo karikirao.

Zato vrh Njemačkog nogometa, ako izbacimo Bayerna ima vrijednost u svojim igračima i na taj način more konkurirati talijanskom vrhu. Dok je prvih 11 BvB-a u rangu sa prvih 11 juvea, jači su od Milan i od Interi koji imaju više para od njih iz zna se kojih razloga. E sada ćemo vidjeti kako će se stvari u slijedećih 5 godina razvijati, kako će se švapski klubovi pokazivati u LP , kako će zarađivati novac, za koliko para će prodavati svoje igrače, zadržavati zvijezde i kakvog će kova biti nova pojačanja.

uspjeh prestizanja SERIE A za koje je trebalo više od 5 godina tek mora doči na naplatu i to se sve ne može naplatiti za jednu sezonu, nego se rezultati mogu vidjeti tek nakon nekog perioda, a taj period bi ja rekao mora biti bar 3-5 godina. Ovo je godina broj 1 i za sada se ne zna dal smo zadovoljni ili nismo...

GaziHusrevbeg
Kontakt:

Post Postao/la GaziHusrevbeg » 20 okt 2012, 11:30

Eh da i ja nešto napišem. :mrgreen:

Jasno mi je da se Njemci diče sami sebi i da im je merak jer je Bundes liga prestigla konačno Serie A. Zašto je došlo do toga? Odgovor na to pitanje je vrlo jednostavan, njemački klubovi uopšte u Europi nisu postigli neke mega, giga, tera peta rezultate, već su italijani postigli peta, tera, giga, mega rezultate. Slikovito rečeno, ali kad pogledate stvari to fakat tako izgleda.

Njemci i dalje imaju jedan konkurentan tim u CL, Bayern, doduše nekad od 2001. ili 2002. kad ih je Premiership prestigao pa do iznenađujućeg finala 2010. i to nisu imali. Dalje, prvak koji dominantno osvoji prvenstvo završi posljednjeplasirani, dok npr. ako se ne varam trećeplasirana ekipa u dvomeču primi 9 komada. Manje-više, stvari se nisu promjenile, Bayern je i dalje jedina uzdanica, dok pojedine ekipe svako 10 godina naprave neki izlet, Bayer je prije desetak godina igrao finale, a Schalke evo nedavno polufinale. Vrlo jednostavno, jedna ekipa je dobra, a ostale su tu da upotpune brojku.

Nisam analizirao i gledao statistiku, ovo površno pišem, vi ste statističari, ali koliko me sjećanje služi Bundes liga od prve sezone CL pa do danas nije imala više od jedne ekipe koja je bila favorit, a i to rezultati pokazuju, štaviše mislim da su samo jednom ili dva puta istovremeno imali dva kluba u 1/4 finalu.

Ni u EL, usudit ću se pa reći, rezultati nisu mnogo bolji, njemački klubovi dosta ozbiljno shvataju to takmičenje, ali s obziramo da je isto trenutno na nivou jednog Kupa kupova ili intertoto kupa 1/4 finale takvog jednog prosječnog takmičenja se ne može smatrati uspjehom. Ukoliko uporedimo konkurenciju sa pristupom i kvalitetom njemačkih klubova ni u EL se ne postižu zapaženi rezultati. Bilo je ono jedno finale Werdera, prije 3 ili 4 godine, svaka čast na tome, sve ostalo 0 bodova.

Sve je ovo siromašno za klubove koji igraju atomski fudbal.

S druge strane italijanski klubovi iz sezone u sezonu su bilježili padove, puno je razloga zbog čega je došlo do toga. Globalna finansijska kriza se odrazila i na njihove klubove, poznato je da su vodeći klubovi u privatnom vlasništvu, a i u samom fudbalskom savezu vlada rasulo i na čelnim pozicijama se nalaze nekompetentni ljudi. Ali opet i u takvoj situaciji se osvojila jedna CL, ne trebam sad spominjati koliko je Serie A bila dominantna u svom prajm tajmu. Za EL se nema šta pričati, zna se kakvo mišljenje Italijani imaju o tom takmičenju.

Zaključak:

Glavni razlog zašto je trenutno po koeficijentima Bundes liga ispred Serie A nije jačanje njemačkih klubova, već slabljenje italijanskih.

Eto toliko. :mrgreen:
Željezničar ale!

30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Pričaj Bosno kud god budeš tekla o ljepoti šeher Sarajeva...

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 20 okt 2012, 12:46

Ako je poanta svega koja liga može reči da ima boljeg favorita da igra finale LP i EL ili da osvoji LP ili EL, onda je BUNDESLIGA bolja jer ima Bayern. I sad vi meni recite da je to dokaz da je jedna liga bolja od druge? :roll:

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.