Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

Nimla_RZ
Kontakt:

Re: Svjetsko juniorsko prvenstvo 2013. u BiH

Post Postao/la Nimla_RZ » 17 okt 2012, 12:05

Delegacija IHF-a u Zenici: Deset plus za Gradsku arenu i hotele

slika
slika
slika

Jučer je delegacija Svjetske rukometne federacije IHF i Rukometnog saveza BiH, kojoj je domaćin bio Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik”, a u povodu održavanja svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva (igrači do 21 godinu) koje će se održati naredne, 2013. godine – boravila u Zenici.

-”Ovo što Zenica ima kad je riječ o sportskoj infrastrukturi – to malo ko ima u Evropi!” Za Dvoranu Gradska arena i za hotele ,,Dubrovnik” i ,,Zenica”, ocjena je – deset plus. Već sada mogu reći da će se kvalifikacije, te osmina i četvrtfinale svjetskog prvenstva igrati u Zenici, a sve kapacitete hotela ,,Dubrovnik” i ,,Zenica” smo potpuno zakupili za termine od 11. do 25. jula sljedeće godine – izjavio je Filip Bana.

– “Uz još jednu sličnu dvoranu i odgovarajuće hotelske kapacitete u BiH, u još jednom gradu u BiH (pored Zenice i Sarajeva koji imaju sjajne uslove za najveća svjetska takmičenja) – garantujem da će se u Bosni i Hercegovini organizovati Svjetsko ili Evropsko seniorsko prevenstvo” – kaže prvi čovjek za organizaciju velikih evropskih i svjetskih takmičenja u IHF-u.
Čelik Zenica 1945

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 17 okt 2012, 21:04

Nimla_RZ je napisao/la:Delegacija IHF-a u Zenici: Deset plus za Gradsku arenu i hotele

slika
slika
slika

Jučer je delegacija Svjetske rukometne federacije IHF i Rukometnog saveza BiH, kojoj je domaćin bio Pane Škrbić, predsjednik Rukometnog kluba ,,Čelik”, a u povodu održavanja svjetskog juniorskog rukometnog prvenstva (igrači do 21 godinu) koje će se održati naredne, 2013. godine – boravila u Zenici.

-”Ovo što Zenica ima kad je riječ o sportskoj infrastrukturi – to malo ko ima u Evropi!” Za Dvoranu Gradska arena i za hotele ,,Dubrovnik” i ,,Zenica”, ocjena je – deset plus. Već sada mogu reći da će se kvalifikacije, te osmina i četvrtfinale svjetskog prvenstva igrati u Zenici, a sve kapacitete hotela ,,Dubrovnik” i ,,Zenica” smo potpuno zakupili za termine od 11. do 25. jula sljedeće godine – izjavio je Filip Bana.

– “Uz još jednu sličnu dvoranu i odgovarajuće hotelske kapacitete u BiH, u još jednom gradu u BiH (pored Zenice i Sarajeva koji imaju sjajne uslove za najveća svjetska takmičenja) – garantujem da će se u Bosni i Hercegovini organizovati Svjetsko ili Evropsko seniorsko prevenstvo” – kaže prvi čovjek za organizaciju velikih evropskih i svjetskih takmičenja u IHF-u.
Pa dobro bilo je i ocekivano da ce Arena u Zenici i Skenderija i vjerovatno i Zetra zadovoljiti sve uslove, i to one najstrozije.... Ne bi me cudilo da se finale bude igralo u Zenici jer je u boljem trenutno stanju od Skenderije mada ce se nasteliti da finale bude u Sarajevu....

Mene brinu ostali gradovi jer osim Bana Luke koja ce nesto mozda i renovirati nema ozbiljne dvorane.... Ona u Ljubuskom je totalno ruglo, pogotovo zidovi..... Stvarno ce tesko biti pronaci 4. i 5. dvoranu....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 okt 2012, 23:30

Hypnose je napisao/la:Stvarno ce tesko biti pronaci 4. i 5. dvoranu....
Evo nas !!!
Stvarno ne znam što nas ovaj RSBIH uvijek zaobilazi, samo kad nema nigdje onda ih eto nama, plačući kako nemaju para za organizaciju itd. :P

Ma nisu problem ja mislim dvorane, kad se mogu igrati evropska takmičenja(klupska) i kvalifikacije, mogu i prvenstva za mlađe kategorije, mislim da je veći problem smještaj.

Evo mi npr imamo samo jedan hotel, a treba bar tri da se sve smjesti i jbg :x
Moguće da bi i dobili organizaciju da ima još bar jedan hotel :x

Ne vjerujem da će se tražiti ta peta dvorana, igraće se vjerovatno Sarajevo,Zenica,BanjaLuka i neki grad u Hercegovini ako ima uslove za smještaj prije svega, dvorana u Ljubuškom mislim nije problem, kad je Izviđač godinama mogo igrati LP u njoj može i ovo prvenstvo, dobre dvorane su i u Širokom ili Laktašima također ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

goranBL

Post Postao/la goranBL » 17 okt 2012, 23:58

legenda reala je napisao/la:
Hypnose je napisao/la:Stvarno ce tesko biti pronaci 4. i 5. dvoranu....
Evo nas !!!
Stvarno ne znam što nas ovaj RSBIH uvijek zaobilazi, samo kad nema nigdje onda ih eto nama, plačući kako nemaju para za organizaciju itd. :P

Ma nisu problem ja mislim dvorane, kad se mogu igrati evropska takmičenja(klupska) i kvalifikacije, mogu i prvenstva za mlađe kategorije, mislim da je veći problem smještaj.

Evo mi npr imamo samo jedan hotel, a treba bar tri da se sve smjesti i jbg :x
Moguće da bi i dobili organizaciju da ima još bar jedan hotel :x

Ne vjerujem da će se tražiti ta peta dvorana, igraće se vjerovatno Sarajevo,Zenica,BanjaLuka i neki grad u Hercegovini ako ima uslove za smještaj prije svega, dvorana u Ljubuškom mislim nije problem, kad je Izviđač godinama mogo igrati LP u njoj može i ovo prvenstvo, dobre dvorane su i u Širokom ili Laktašima također ;)
Ne mogu Laktasi, prvo zbog politicke opredjeljenosti. To je previse za Dodika.
A i dvorana ne ispunjava uslove, kao nema dovoljno prostora od aut linije i iza gola. Bila je prije prica za Borac da igra LS, ali ne moze.
A Laktasi su selo, tako da ne moze.

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2012, 00:07

A BanjaLuka nije, pa vi ste glavno biračko tijelo vi ga birate, ne bira Istočna Bosna(RS) on se nje odreko :lol:

Ma nako ja to, nako vidi se da je fina dvoran, jel ona nanovo izgrađena :?:
Znam da nema prostora, to bi moglo izazvati povrede i vjerovatno EHF neda da se igra.
Iako mislim da ostale uslove zadovoljava.

Šta fali što je selo :P smještaj u BL, a nek igraju u Laktašima :P

A đe onda taj Aleksandrovac, Igokea je prije tamo igrala :?:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

samoopusteno
Kontakt:

Post Postao/la samoopusteno » 18 okt 2012, 00:14

legenda reala je napisao/la: Ma nako ja to, nako vidi se da je fina dvoran, jel ona nanovo izgrađena :?:
Znam da nema prostora, to bi moglo izazvati povrede i vjerovatno EHF neda da se igra.
Iako mislim da ostale uslove zadovoljava.

Šta fali što je selo :P smještaj u BL, a nek igraju u Laktašima :P

A đe onda taj Aleksandrovac, Igokea je prije tamo igrala :?:
Нова је $.
А " " ? $ са пет $.
$ је у " ?, " & " & 40 000 ". ? су $, ? / " $ ?.

$, ' ". " - се ", " то све $...

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2012, 00:20

samoopusteno je napisao/la: Нова је $ у ?.
А " ? " ? $ са пет $.

Ma ja znam da je bilo neko otvaranje.
Imaju, ali mislim da to neće biti dovoljno da se svi smjeste, ne znam koliko će učesniak po grupama ići, ali minimalno 4, to je mali kapacitet.

Oj 40, pa mi se vodimo kao grad nemamo ni 20 jbt :lol:

Ma znam da hoće, i ne treba mu puno(nova podloga i semafor), koliko on inače prima gledalaca :?:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 okt 2012, 01:04

Široki Brijeg i Pecara, anyone?
Hayley <3

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2012, 01:20

badblueboylivno je napisao/la:Široki Brijeg i Pecara, anyone?
Ma vjerovatno isti problem kao i Laktaši, košarkaška dvorana, preblizu tribine terenu :roll:
Iako su obje dvorane, jako dobre :roll:

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 okt 2012, 01:30

Igrala je Hrvatska tamo utakmicu, ne znam je li protiv BiH ili nekog drugog, tako da teren stane. A ako može igrati ponajjača svjetska ekipa na tom terenu, mogu i juniorski levati iz Konga i Perua i slično. :D
Hayley <3

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 18 okt 2012, 01:35

Hrvatska i BIH su igrali u Ljubuškom, ne u Širokom ;)
Ma mislim da su pravila EHF-a jasna, vjerovatno bi se dvorana u Širokom odma na početku spominjala jer je zaista sjajna, ali nje nije bilo ni u onoj najavi kad se trebala dobiti organizacija, nego su planirane nove dvorane u Doboju,Mostaru,Živinicama i dr. ;)

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 okt 2012, 01:39

Da, u pravu si, mada sam uvjeren da je se igrao neki rukomet na Pecari. :D
Hayley <3

samoopusteno
Kontakt:

Post Postao/la samoopusteno » 18 okt 2012, 18:20

А " ? " ? $ са пет $.

Imaju, ali mislim da to neće biti dovoljno da se svi smjeste, ne znam koliko će učesniak po grupama ići, ali minimalno 4, to je mali kapacitet.

Ma znam da hoće, i ne treba mu puno(nova podloga i semafor), koliko on inače prima gledalaca :?:
" " $ 3 000 ?, ? ' " $ је & " & 5 000 јер " ' ?...
?, $ & ' не " " $ " " центар у $ ...

Hypnose
Kontakt:

Post Postao/la Hypnose » 19 okt 2012, 12:03

samoopusteno je napisao/la:
А " ? " ? $ са пет $.

" " $ 3 000 ?, ? ' " $ је & " & 5 000 јер " ' ?...
?, $ & ' не " " $ " " центар у $ ...
Pa sigurno ce ga zaobici ne renovira l' se dvorana..... Mada poznavajuci Dodika i strukturu vlasti u RS-u dace oni zeleno svijetlo da se barem minimalno sredi Borik i zadovolji pa one najnize kriterije koji su dovoljni za dvoranu, a sto se tice hotela to je vec dr. prica jer ih Banja Luka ima na pretek.....

Uglavnom mora se naci jos jedna dvorana u drzavi.... Mozda zbog blizine Sarajeva se bude igralo i u Visokom jer tamo dvorana stvarno nije losa pa iako Visoko i nema neke vrhunske hotele moze se iskorisiti blizina Sarajeva i njihovi kapaciteti da se koriste.....
30 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

samoopusteno
Kontakt:

Post Postao/la samoopusteno » 19 okt 2012, 13:48

- је $ ? & за ", тј. за прву фазу & " ? " та & " ". " је $ " то " & ? "...

" % $ фаза, & 2013. & - ? за """ ...

' $ " с ", то " $, а не $ РС...

san
Kontakt:

Post Postao/la san » 20 okt 2012, 11:11

samoopusteno je napisao/la:- је $ ? & за ", тј. за прву фазу & " ? " та & " ". " је $ " то " & ? "...

" % $ фаза, & 2013. & - ? за """ ...

' $ " с ", то " $, а не $ РС...
I ja ssam cuo za ovo.Takodje je izgleda gen.sek.Smajo zavrsio u drzavnoj vladi neki novac za Banja Luku za dvoranu za rekonstrukciju.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 20 okt 2012, 12:54

Da li Grbavac kad zaviri u Goražde i pogleda imali talenata i u Goražde.Mali Pilav i Krakonja sigurno imaju mjesta u toj reprezentaciji ali nema ko da ih gura izgleda da se samo radi i Sarajvu(rezultati su vidljivi)Visikom(također tabela sve pokazuje),Danas u Goraždu u dva kluba trenira oko stotinu djece iz ovog broja mora izći bar pet šest kvalitetnih igrača.

samoopusteno
Kontakt:

Post Postao/la samoopusteno » 20 okt 2012, 14:56

san je napisao/la: I ja ssam cuo za ovo.Takodje je izgleda gen.sek.Smajo zavrsio u drzavnoj vladi neki novac za Banja Luku za dvoranu za rekonstrukciju.
$ & $ је &, ? ? ја ' сву & " $ ?, " ¥ $ Савјет " " " везе с ".

? " " " ' ? $ " ? & " за " :)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 20 okt 2012, 17:18

http://www.hkdrott.se/said-ajkulic.aspx" onclick="window.open(this.href);return false;

srednji bek je znaci. kakav je neznam, nek neko ko zna svedski malo preleti njihov hp :)

PS: najveci plus je pozivanje eresa, koji je 1995. godiste i tako 3 godine mladji od skoro svakog sa liste pozvanih ;)

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 okt 2012, 17:23

edinjo-bih je napisao/la:http://www.hkdrott.se/said-ajkulic.aspx

srednji bek je znaci. kakav je neznam, nek neko ko zna svedski malo preleti njihov hp :)

PS: najveci plus je pozivanje eresa, koji je 1995. godiste i tako 3 godine mladji od skoro svakog sa liste pozvanih ;)
Moze li tvoja procjena sireg spiska,vidim ovog gore nesto ne pase.Krivo mu Visoko i Sarajevo sto pustaju svoje igrace u druge klubove.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.