Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 17 okt 2012, 15:55

Sinoc u studiju su spominjali gol razliku i pricali o njoj, valjda bi oni trebali znati, al eto sve treba provjeriti. :D
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 okt 2012, 16:02

IVICA OSIM je napisao/la:
to je ono sto ja govorim za baraz se gleda gol razlika jer nemoze se gledati medjusobni kad nisu igrali izmedjusebe
a koliko ja znam i plasim se da se za prvo mjesto u slucaju istih bodova gleda medjusobni susret
ako se na zadnjem prvenstvu gledo medjusobni zasto ne bi i u kvalifikacijama
Ma ne znam šta da ti kažem, Safet sinoć poslije utakmice reče, da se "gleda" gol-razlika i da mi imamo faktički bod više od Grčke jer imamo razliku u odnosu na njih od +9 8-)

Valjda bi on kao selektor trebao znati sa sigurnošću šta se gleda ;)

Ja sam se baš sad zadubio u ove stranice o SP 2014 i nigdje nisam ništa uspio naći zvanično šta se gleda :roll:
Vjerovatno će oni to pred kraj kvalifikacija zvanično odlučiti šta se gleda :x :P
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 17 okt 2012, 16:05

Prvo sto se gleda (u slucaju da su dvije reprezentacije izjednacene) je gol-razlika, onda broj postignutih golova, pa tek onda medjusobni susreti. Tako da je Pape kad kaze da mi imamo "bod vise" u odnosu na Grke.

zizu1991
Kontakt:

Post Postao/la zizu1991 » 17 okt 2012, 16:05

Gleda se gol razlika, što pravite zbunjolu bezveze
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 okt 2012, 16:05

ma evo naso sam nesto valjda je tacno
tiebreakers
For FIFA World Cup qualifying stages using a league format, the method used for separating teams level on points is the same for all Confederations, as decided by FIFA itself.[6] If teams are even on points at the end of group play, the tied teams will be ranked by:

goal difference in all group matches
greater number of goals scored in all group matches
greater number of points obtained in matches between the tied teams
goal difference in matches between the tied teams
greater number of goals scored in matches between the tied teams
greater number of away goals scored in matches between the tied teams if only two teams are tied
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

Semper
Kontakt:

Post Postao/la Semper » 17 okt 2012, 16:06

Ako na kraju ciklusa mi i Grci budemo imali isto bodova prvo će se gledati međusobni omjer pa tek gol razlika. Mi moramo pobjediti Grke jer nema šanse da Slovacima uzmemo 6 bodova. ALi mišljenja sam da Slovaci mogu uzeti bod Grčkoj. Slovaci će biti motivisani da izbore baraž.

neo
Kontakt:

Post Postao/la neo » 17 okt 2012, 16:11

Semper je napisao/la:Ako na kraju ciklusa mi i Grci budemo imali isto bodova prvo će se gledati međusobni omjer pa tek gol razlika. Mi moramo pobjediti Grke jer nema šanse da Slovacima uzmemo 6 bodova. ALi mišljenja sam da Slovaci mogu uzeti bod Grčkoj. Slovaci će biti motivisani da izbore baraž.
BIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIP! NETACNO! Gleda se samo ukupna gol razlika!
"It's one of premier league's oldest lessons .
NEVER WRITE MANCHESTER UNITED OFF"

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 17 okt 2012, 16:12

@Semper
Citas li ti ove postove prije? Ne gleda se medjusobni omjer prije gol razlike i dosta na ovu temu.
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 17 okt 2012, 16:12

Ljudi jel vama ovo vas na nesto podsjeca: Portugal ce ic u baraz 99% jer su bolji od ostalih al nisu od Rusa, jos kiksaju puno, a mi dobijamo "najjaceg" protivnika u grupi selekciju koja uopste nije puno jaca od nas, moze se igrati sa njima, ali opet sugavo prolaze dalje a mi idemo u baraz. Zdrijeb za baraz...
Pa sta ako smo najbolja drugoplasirana repka, opet idemo u baraz.[/quote]

Ovo za najbolju drugoplasiranu ekipu se samo odnosi na evropsko prvenstvo, ustvari kada bude sada u Francuskoj, najbolja treceplasirana ekipe ce ici direktno na evropsko. Za svjetsko prvenstvo, tj. u ovim kvalifikacijama, najgore drugoplasirana ekipa cak gubi pravo na baraz.

Naravno, ne zelim da razmisljam o barazu, jer u ovoj grupi imamo kvalitet za prvo mjesto, ali ce biti tesko, ali ne nedostizno. Ako smo se mogli prosli kvalifikacioni ciklus boriti za prvu poziciju, ovaj put je onda mozemo i osvojiti. Ali ako nekim slucajem dospijemo u baraz, moram reci da ce se ovaj put koristiti FIFA ranking, a ne UEFA koeficijent i skoro sigurno bi bili nosioci ovaj put, sto bi nam u mnogome olaksalo baraz :)[/quote]

Cini mi se do SP-a 2002 vazilo je pravilo da najbolja drugoplasirana repka ide direkt na SP,dok su ostale igrale baraz, jer je do tada Europa imala 14 ekipa,ali od tog prvenstva Europa gubi 1 mjesto na SP-u,a to mjesto je dobila cini mi se Azija ili juzna amerika.i od tada najlosija drugoplasirana ekipa ispada skroz,a ostale igraju baraz.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

BanjaluckiVelikan
Kontakt:

Post Postao/la BanjaluckiVelikan » 17 okt 2012, 16:22

Sve čestitke BIH reprezentaciji da dosadašnjim rezultatima...
Iako sam jedan od rijetih koji podržava BIH gdje sam, mislim da se situacija i po tom pitanju mijenja, a to će naročito biti ako se BIH plasira na prvestvo a Srbija ne plasira (što je veoma moguć scenarij). Naravno, bio bi srećniji kada bi se obe reprezentacije plasirale...
Bilo je fino sinoć u timu vidjeti igrače koje su igrali u Borcu (Vranješ, Stevanović)...
Zaista, dosta je prilika propušteno, i ako se BIH ne plasira sada sa ovom generacijom, ne znam kad će...
Igrači igraju srcem, ne gleda se ko je ko i ko koliko igra, nego sve po zaslugama... NAPRIJED BIH!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 okt 2012, 16:25

@BanjaluckiVelikan

Super, dobrodosao u ovaj nas ludi podforum. :D
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

FliX
Kontakt:

Post Postao/la FliX » 17 okt 2012, 16:25

zizu1991 je napisao/la:Gleda se gol razlika, što pravite zbunjolu bezveze
Bas tako.. po FIFA i FA se poslije bodova gleda gol-razlika, tj. u takmicenjima koje organizuje FIFA (kvalfikacije za SP i sam SP) prvo se gledaju bodovi u grupi pa onda gol-razlika. Osim FIFA ovo jos praktikuje i FA tj. Engleski fudbalski savez tako da i kod njih vazi ovo pravilo.. Po UEFA je bodovi pa medjusobni duel, tj. kvalfikacije za EP i sam EP se prvo gleda bodovi pa onda medjusobni duel.. ovaj UEFA model (kako sam ja upratio) sve ostale europske lige primjenjuju..

Rezime: Posto je ovo FIFA takmicenje primjenjuju se FIFA pravila..
1) Bodovi
2) Gol-razlika..

HowYesNo
Kontakt:

Post Postao/la HowYesNo » 17 okt 2012, 16:27

neo je napisao/la:
Semper je napisao/la:Ako na kraju ciklusa mi i Grci budemo imali isto bodova prvo će se gledati međusobni omjer pa tek gol razlika. Mi moramo pobjediti Grke jer nema šanse da Slovacima uzmemo 6 bodova. ALi mišljenja sam da Slovaci mogu uzeti bod Grčkoj. Slovaci će biti motivisani da izbore baraž.
Na kraju ako je isti broj bodova, gleda se ukupna gol razlika ali bez zadnjeg sestog iz grupe - Liht.
Znaci :roll:

Isto tako ako budemo 2 u grupi bodovi i golovi protiv Liht ne ulaze u zbroj za baraz 8/9 drugoplasirani.
Zadnja izmjena: HowYesNo, dana/u 17 okt 2012, 16:29, ukupno mijenjano 1 put.

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 okt 2012, 16:28

HowYesNo je napisao/la:
neo je napisao/la:
Na kraju ako je isti broj bodova, gleda se ukupna gol razlika ali bez zadnjeg sestog iz grupe - Liht.
Znaci :roll:
bez litestajna za baras a za prvo mjesto broji se litestajn

DevilS
Kontakt:

Post Postao/la DevilS » 17 okt 2012, 16:30

Cestitke nasim momcima na pobjedi i samo da tako nastave. :D
.....In David we trust.....
.....SAF najbolji trener ikada.....

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 okt 2012, 16:31

goal difference in all group matches

Jos jedanput, ako Grcka i mi budemo imali isto bodova gleda se:

1. Differencija golova iz svih utakmica sveukupno, dakle i Liechtenstein.
2. Ako budemo imali istu gol diferenciju, onda se gleda ko je dao vise golova u svim utakmicama grupe, dakle i Liechtenstein.
3. Tek ako sve to bude isto gleda se direktni omjer.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

HowYesNo
Kontakt:

Post Postao/la HowYesNo » 17 okt 2012, 16:33

Cini mi se da ne...ali dobro rano je jos statistike itd.. jos nije ni 1/2 klf.
Lomiti u 5 kolu i jos 4 tekme, Liht. kontati za gol razliku :lol:

catalonia
Kontakt:

Post Postao/la catalonia » 17 okt 2012, 16:34

HowYesNo je napisao/la:
Cini mi se da ne...ali dobro rano je jos statistike itd.. jos nije ni 1/2 klf.
Lomiti u 5 kolu i jos 4 tekme, Liht. kontati za gol razliku :lol:
ako smo im u gostima dali 8 onda je logično da kod kuće damo 16 :lol: :lol: :lol:
.

HowYesNo
Kontakt:

Post Postao/la HowYesNo » 17 okt 2012, 16:36

Principatus je napisao/la:goal difference in all group matches

Jos jedanput, ako Grcka i mi budemo imali isto bodova gleda se:

1. Differencija golova iz svih utakmica sveukupno, dakle i Liechtenstein.
2. Ako budemo imali istu gol diferenciju, onda se gleda ko je dao vise golova u svim utakmicama grupe, dakle i Liechtenstein.
3. Tek ako sve to bude isto gleda se direktni omjer.
A ako je opet sve isto pod ove 3 tacke :roll: tipujem da se igra neka utakmica na NT za 1mj. vala bi mi se tek onda smucila Grcka a i mi njima :lol:

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 okt 2012, 16:37

grci nisu jos igrali ni jednu sa litestajnom tako da ce i oni popraviti gol razliku
uglavnom bice guravo treba samo ici iz utakmice u utakmicu
sad se treba malo odbrana izprobati protiv alzira tu mi nekako smo najtanji
valjda ima neko za te pozicije da se malo proba
da ja nebi izmisljo neke al po meni bi safet trebo poraditi po tom pitanju valjda ima nekog u planu

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.