Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko ce bodova BiH osvojiti u ove dvije utakmice?

6
170
40%
4
219
51%
3
25
6%
2
1
0%
1
8
2%
0
5
1%

Ukupno glasova: 428

xavi26
Kontakt:

Re: Grčka - BiH / BiH - Litvanija

Post Postao/la xavi26 » 17 okt 2012, 13:50

inacefindecko je napisao/la:moram da sam sebi uskočim u usta za vranješa, poslije Grčke me toliko iznervirao da sam napisao da je samo za mahanja barjacima, al sinoć je pokazao da posjeduje kvalitet!
daj Bože da odigra svaki onako kad ja napišem nešto loše o njemu :lol:
eo moja sljedeća meta kritikovanja : ZAHIROVIĆ !
ne znam koji qrac njega Safet forsira tu, sinoć su ga 32 puta pretrčali litvanci, pravio je glupe faulove na kojim bi dobijao glupe žute kartone u važnim utakmicama.. frajer je bolna tačka reprezentacije i molim Boga dragog samo da nađemo bilo šta bolje na toj poziciji!
Meni Zahirović osim prve utakmice protiv Grčke (prijateljske) nije više odigrao nijedan dobar meč, čak je on i jedan od krivaca za gol protiv Lihteštajna, lafo Ronalda ganjao, ja ne vidjeh to famozno zatvaranje..
jos samo da to Safet uvidi. stvarno je lik iz utakmice u utakmicu sve losiji, od njega smo napravili gatussa, jos citam clanak na jednom portalu kako je zahirovic sinoc odigrao svoju najbolju utakmicu u reprezentaciji.. :? siguran sam da se tu moze naci puno, puno bolji igrac!!
Volim te Bosno!!!

mikki21
Kontakt:

Post Postao/la mikki21 » 17 okt 2012, 13:53

Viper je napisao/la:Ljudi jel vama ovo vas na nesto podsjeca: Portugal ce ic u baraz 99% jer su bolji od ostalih al nisu od Rusa, jos kiksaju puno, a mi dobijamo "najjaceg" protivnika u grupi selekciju koja uopste nije puno jaca od nas, moze se igrati sa njima, ali opet sugavo prolaze dalje a mi idemo u baraz. Zdrijeb za baraz...
ma kakav baraz, uzimamo prvo mjesto u najgorem slucaju mozemo bit i najbolja drugoplasirana ekipa! ali nema sanse idemo na prvo mjesto i direktno na sp! grci ce barem jednom nagazit na minu u ovim kvalifikacijama i to neracunajuci tekmu sa nama u zenici! njihov stil igre je laksi za izvest protiv jaci ekipa(BiH i Slovacka u ovoj grupi) jer protivnik napada i mogu cvrsto stajat u odbarni i cekat tu svoju kontru kao juce sa slovackom! teze im je protiv latvije i litvanije oni ih nece napadat nego ce njima prepustit igru u polju i sami igrat taj grcki stil protiv grcke! to je razlog broj jedan zbog kojeg mislim da cemo bit prvi u grupi! drugi razlog mi sami imamo 10 bodova poslje 4 tekme, nikad bolji start, bod u atini a svima je poznato da mi uvijek budemo najbolji od sredine kvalifikacija i bas tad vazda kupimo bodove a sad smo evo vec dobru zalihu stvorili! treci razlog je taj da evo vec trece kvalifikacije za redom mi negubimo bodove protiv malih, sve sto moramo dobit dobijemo! zakljucak koliko su karte za brazil????? :twisted:

Viper
Kontakt:

Post Postao/la Viper » 17 okt 2012, 13:55

mikki21 je napisao/la:
Viper je napisao/la:Ljudi jel vama ovo vas na nesto podsjeca: Portugal ce ic u baraz 99% jer su bolji od ostalih al nisu od Rusa, jos kiksaju puno, a mi dobijamo "najjaceg" protivnika u grupi selekciju koja uopste nije puno jaca od nas, moze se igrati sa njima, ali opet sugavo prolaze dalje a mi idemo u baraz. Zdrijeb za baraz...
ma kakav baraz, uzimamo prvo mjesto u najgorem slucaju mozemo bit i najbolja drugoplasirana ekipa! ali nema sanse idemo na prvo mjesto i direktno na sp! grci ce barem jednom nagazit na minu u ovim kvalifikacijama i to neracunajuci tekmu sa nama u zenici! njihov stil igre je laksi za izvest protiv jaci ekipa(BiH i Slovacka u ovoj grupi) jer protivnik napada i mogu cvrsto stajat u odbarni i cekat tu svoju kontru kao juce sa slovackom! teze im je protiv latvije i litvanije oni ih nece napadat nego ce njima prepustit igru u polju i sami igrat taj grcki stil protiv grcke! to je razlog broj jedan zbog kojeg mislim da cemo bit prvi u grupi! drugi razlog mi sami imamo 10 bodova poslje 4 tekme, nikad bolji start, bod u atini a svima je poznato da mi uvijek budemo najbolji od sredine kvalifikacija i bas tad vazda kupimo bodove a sad smo evo vec dobru zalihu stvorili! treci razlog je taj da evo vec trece kvalifikacije za redom mi negubimo bodove protiv malih, sve sto moramo dobit dobijemo! zakljucak koliko su karte za brazil????? :twisted:
Pa sta ako smo najbolja drugoplasirana repka, opet idemo u baraz.
SAMO ČELIK !

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 17 okt 2012, 13:56

xavi26 je napisao/la: se tu moze naci puno, puno bolji igrac!!
Salihovic.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

TheVerminator
Kontakt:

Post Postao/la TheVerminator » 17 okt 2012, 14:12

Viper je napisao/la:
bubreg je napisao/la:
fixator je napisao/la:stanje na tabeli

slika

EDIT: zipa zastave
:D
Zna Senad koja je prava! 8-)
Victoria Concordia Crescit

“Play for the name on the front of the shirt and they’ll remember the name on the back”
— Tony Adams.

AnelZ
Kontakt:

Post Postao/la AnelZ » 17 okt 2012, 14:23

Viper je napisao/la:
Pa sta ako smo najbolja drugoplasirana repka, opet idemo u baraz.
Ovo za najbolju drugoplasiranu ekipu se samo odnosi na evropsko prvenstvo, ustvari kada bude sada u Francuskoj, najbolja treceplasirana ekipe ce ici direktno na evropsko. Za svjetsko prvenstvo, tj. u ovim kvalifikacijama, najgore drugoplasirana ekipa cak gubi pravo na baraz.

Naravno, ne zelim da razmisljam o barazu, jer u ovoj grupi imamo kvalitet za prvo mjesto, ali ce biti tesko, ali ne nedostizno. Ako smo se mogli prosli kvalifikacioni ciklus boriti za prvu poziciju, ovaj put je onda mozemo i osvojiti. Ali ako nekim slucajem dospijemo u baraz, moram reci da ce se ovaj put koristiti FIFA ranking, a ne UEFA koeficijent i skoro sigurno bi bili nosioci ovaj put, sto bi nam u mnogome olaksalo baraz :)

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 17 okt 2012, 14:38

AnelZ je napisao/la:moram reci da ce se ovaj put koristiti FIFA ranking, a ne UEFA koeficijent i skoro sigurno bi bili nosioci ovaj put, sto bi nam u mnogome olaksalo baraz :)
Kako si zakljucio da bi skoro sigurno bili nosioci? Portugal i Francuska ce vjerovatno opet u baraz, ako ne oni onda Rusija i Španija. Tamo ce im se pridruziti u najboljem slucaju Svedska, Danska ili Ceska, te Hrvatska ili Belgija. Svi osim Belgije su trenutno ispred nas na fifinoj rang listi, a i sa njima smo u bobu. Realno sanse da se probijemo u jaci sesir su jako male.

xavi26
Kontakt:

Post Postao/la xavi26 » 17 okt 2012, 14:46

Principatus je napisao/la:
xavi26 je napisao/la: se tu moze naci puno, puno bolji igrac!!
Salihovic.
apsolutno se slazem!! recimo vranjesa ili zukanovica na bok, a salihovica na to mjesto defanzivnog veznog (mada je ocito da salih-aga trenutno nije u formi, ali do marta ima jos puno), i tako rijesimo dva problema, najslabiju kariku zahirovica i salihovica maknemo sa njemu neprirodne pozicije lijevog bocnog.
Volim te Bosno!!!

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 okt 2012, 15:25

nije mi jasno kako pojedinci ovde imaju misljenje kazu gleda se na kraju gol razlika koliko se ja sjecam zadnjeg prvenstva medjusobni susret se gledo
jos ovaj jedan veli gleda se gol razlika al se odbija skor sa zadnjim nidje veze sto bi rekli hercegovci (pa po njegovom sa litenstajnom nemoramo ni igrati zadnju) ja znam za baraz da se odbija skor sa zadnjim zbog balansa grupa i gleda se gol razlika normalni kad nisu mogli igrati medjusobno
nek se neko ne nadje uvredjen samo zelim da znam za sigurno kako su pravila na kraju
lahko je zelji biti sampion kad redovno dere sarajevo

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 17 okt 2012, 15:29

mikki21 je napisao/la:
Jeli ti ovo ozbiljno, pa Grci bili za klasu bolji od nas u Atini jos ima falillo par standardnih. Mi ako u Zenici izvucemo nerijeseno trebamo se udarati nogom u guzicu, da ne pricam to da su Grci uzeli pun pljen sa strane od Slovacke a mi samo od Liechtensteina.

dinoze
Kontakt:

Post Postao/la dinoze » 17 okt 2012, 15:33

Donnie Darko je napisao/la:
AnelZ je napisao/la:moram reci da ce se ovaj put koristiti FIFA ranking, a ne UEFA koeficijent i skoro sigurno bi bili nosioci ovaj put, sto bi nam u mnogome olaksalo baraz :)
Kako si zakljucio da bi skoro sigurno bili nosioci? Portugal i Francuska ce vjerovatno opet u baraz, ako ne oni onda Rusija i Španija. Tamo ce im se pridruziti u najboljem slucaju Svedska, Danska ili Ceska, te Hrvatska ili Belgija. Svi osim Belgije su trenutno ispred nas na fifinoj rang listi, a i sa njima smo u bobu. Realno sanse da se probijemo u jaci sesir su jako male.
Koga god da dobijemo od ovih u barazu , tu nam je kraj.

ennis
Kontakt:

Post Postao/la ennis » 17 okt 2012, 15:34

IVICA OSIM je napisao/la:nije mi jasno kako pojedinci ovde imaju misljenje kazu gleda se na kraju gol razlika koliko se ja sjecam zadnjeg prvenstva medjusobni susret se gledo
jos ovaj jedan veli gleda se gol razlika al se odbija skor sa zadnjim nidje veze sto bi rekli hercegovci (pa po njegovom sa litenstajnom nemoramo ni igrati zadnju) ja znam za baraz da se odbija skor sa zadnjim zbog balansa grupa i gleda se gol razlika normalni kad nisu mogli igrati medjusobno
nek se neko ne nadje uvredjen samo zelim da znam za sigurno kako su pravila na kraju
Gleda se gol razlika na kraju u slucaju istog broja bodova u utrci za prvoplasiranog,a za baraz si upravu posto jedan najslabiji drugoplasirani otpada za baraz(9 grupa,8 timova-najboljih drugoplasiranih ide u baraz) i kod tih timova se odbijaju rezultati protiv najslabijeg u grupi posto ima grupa sa 5 ekipa,eto...ja mislim da je tako
SLOBODA NAVIJAČIMA

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 17 okt 2012, 15:38

Nek nam baraz bude Grcka. Nismo mogli slabijeg dobiti. Prva 0:0, a sad u Zenici!

Pobjeda nas 95% salje u Brazil kao prvi, dok i remi nije los jer bi opet zadrzali prvu poziciju zbog bolje gol razlike.

Moramo otici jer je ovo nasem kapitenu mozda i zadnja prilika da ode na takmicenje, a zasluzio je itekako da se makar jednom nadje tamo. E valja sad cekat 5-6 mjeseci :(
NEW YORK - PARIS - PECKHAM

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 17 okt 2012, 15:39

Ranking of second-placed teams
Because one group has one team fewer than the others, matches against the sixth-placed team in each group are not included in this ranking. As a result, eight matches played by each team will count for the purposes of the second-placed table.
The eight best runners-up will be determined by the following parameters in this order:
Highest number of points
Goal difference
Highest number of goals scored
Samo sam ovo uspio naći, ali ovo je u vezi baraža

Za prvo mjesto u grupi šta se gleda kao prioritet nema ništa da piše :roll:
Al valjda bi trebalo biti isto kao i za baraž, gol-razlika :|
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 17 okt 2012, 15:42

legenda reala je napisao/la:
Because one group has one team fewer than the others, matches against the sixth-placed team in each group are not included in this ranking. As a result, eight matches played by each team will count for the purposes of the second-placed table.
The eight best runners-up will be determined by the following parameters in this order:
Highest number of points
Goal difference

Sve zavisi, ako Portugal, Francuska ili Spanija bude nenositelj u barazu prema tim kriterijima sve pada u vodu, nesta ce izmisliti samo da budu nositelji.

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 okt 2012, 15:45

Alfa_Muzijak je napisao/la:Nek nam baraz bude Grcka. Nismo mogli slabijeg dobiti. Prva 0:0, a sad u Zenici!

Pobjeda nas 95% salje u Brazil kao prvi, dok i remi nije los jer bi opet zadrzali prvu poziciju zbog bolje gol razlike.

Moramo otici jer je ovo nasem kapitenu mozda i zadnja prilika da ode na takmicenje, a zasluzio je itekako da se makar jednom nadje tamo. E valja sad cekat 5-6 mjeseci :(
ako dobijemo grke i ako se gleda gol razlika sta nas briga mi bi imali pravo na jedan kiks

Alfa_Muzijak
Kontakt:

Post Postao/la Alfa_Muzijak » 17 okt 2012, 15:48

IVICA OSIM je napisao/la:
Alfa_Muzijak je napisao/la:Nek nam baraz bude Grcka. Nismo mogli slabijeg dobiti. Prva 0:0, a sad u Zenici!

ako dobijemo grke i ako se gleda gol razlika sta nas briga mi bi imali pravo na jedan kiks
Upravo. Zato sam i napisao 95%, a mozda je cak i 99%, jer mozda osim Slovaka koji nas mogu jednom sretno dobiti, ovi ostali nece ispod trice proci.

IVICA OSIM
Kontakt:

Post Postao/la IVICA OSIM » 17 okt 2012, 15:51

Alfa_Muzijak je napisao/la:
legenda reala je napisao/la:
Highest number of points
Goal difference

Sve zavisi, ako Portugal, Francuska ili Spanija bude nenositelj u barazu prema tim kriterijima sve pada u vodu, nesta ce izmisliti samo da budu nositelji.
to je ono sto ja govorim za baraz se gleda gol razlika jer nemoze se gledati medjusobni kad nisu igrali izmedjusebe
a koliko ja znam i plasim se da se za prvo mjesto u slucaju istih bodova gleda medjusobni susret
ako se na zadnjem prvenstvu gledo medjusobni zasto ne bi i u kvalifikacijama

bosanac23
Kontakt:

Post Postao/la bosanac23 » 17 okt 2012, 15:52

Selektor Latvije poručio selektoru Litvanije :

" Nemojte ni pomišljati na bodove u Zenici. Tamo je publika strašna, cijeli stadion je ogradjen velikom ogradom. U grudima osjetite strah kada čujete huk sa Bilinog polja. Želim vam mnogo sreće, ali tamo sreća ne postoji za gostujuće igrače. " :D

amko27
Kontakt:

Post Postao/la amko27 » 17 okt 2012, 15:53

IVICA OSIM je napisao/la:

Ako dobijemo Grke sta god da se gleda mi smo bolji u slucaju istog broja bodova (pretpostavljam da gol razliku ne mogu stici).

Ali gleda se gol razlika 100 % u FIFA takmicenjima, a UEFA medjusobni omjer.

Utakmica protiv Grcke je utakmica kao ona protiv Danske, Francuske, Portugala 2x... Pobjeda donosi odlazak u Brazil skoro pa sigurno. Treba pobjediti njih i Latviju 4 dana poslije gore i tu je kraj price. Mislim da se ce pasti ako ne bude nekih pretjeranih povreda i ako budu svi spremni. Jucer sam ih gledao malo i mislim da uz pritisak publike, pritisak na terenu kao prije godinu na Kosevu Grci padaju i pobjedjujemo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.