kimbo je napisao/la:i Vedo i Edin su sinoc platili cijenu taktike za koju se Susic opredjelio u ovoj tekmi. Nedostajale su kvalitetne lopte i podrska krila i srednjeg reda da bi se ista vise moglo napraviti protiv jedne od najacih evropskih odbrana.
Upravo tako prijatelju,ali tome je najvise kriv nas selektor,iako sam svjestan da bi me mnogi sad mogli napasti zbog ove recnice.X puta se pokazalo da Vedo bude prelos kad ga se 'baci' na krilo,a Dzeko,po svojoj prirodi nikada nije dovoljno agresivan,kad je 'gore' sam.X puta,ali mi nikako da naucimo ili nas selektor mozda ne smije da uradi neke stvari.Ako je vec mislio da zatvara krilnu poziciju sa Vedom,onda bi bolje bilo da ga je ostavio na klupi,pa ga kasnije zamjenio sa Dzekom,dok svoju prirodnu poziciju igra Stevanovic.S druge strane,po meni i bolja varijanta,Medunjanin na klupu,Stevanovic in,i gore agresivniji da budu Ibisevic i Dzeko.Iz ovog je ocito da nas selektor nije previse takticki 'jak' ili jednostavno nema dovolno autoriteta za neke stvari.Nemam nista protiv Medunjanina,ali mi je nejasno kako decko,koji nije prosao pripreme i ima 3 utakmice za Gaziantep,odigra 75min,jedne od najvaznijih utakmica ovih kvalifikacija??

Uostalom,svaki amater je na kraju vrlo lako mogao da vidi,koliko smo fizicki pali na terenu,jer su igraci iracionalno trosili snagu zbog taktickih propusta ili su (pojedini) nespremni.Takodje,Miske nije mogao sve sam da kreira,sto se znalo da nece ici,pa mu se pokusavao pridodavati Lulic,zbog cega smo ostali uskraceni za njegove prodore po krilu,a bio je jos jedan od onih igraca koji su bespotrebno trosili snagu...Da sumiram,bod je fantastican uspjeh,ali daleko je ovo bilo od dobrog!Mene boli njegova glorifikacija,a brine me selektorova recenica da smo mi sad u prednosti,jer imam revans sa njima u Zenici.

Ne znam za vas,ali ja odavno vidim da je moderni fudbal daleko lakse igrati 'na strani' nego kuci,upravo zbog vise prostora kojeg ostavlja domaca ekipa ,jer ona preuzima ulogu 'napadaca'.Grci su majstori odbrane i kontre,a za to ce imati priliku u Zenici,jer mi svoju nismo iskoristili u Grckoj,kad su uloge bile zamijenjene.Optimista sam po prirodi,ali me strah naseg mentaliteta i pritiska kojem UVIJEK,i tako ce biti dovijeka,podlegnemo.