FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

sekac
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la sekac » 15 okt 2012, 17:32

Opet vam ponavljam skupa je zajebacija 30 000 a kamoli o milionima kad se radi. Imaju iz "starih" uprava para ali njihova je marka kao Trebević velika ne sekirajte se da bi neki Žvaljak ili slićni dao toliko para da se zajebaje nisu oni tako zajebani igrači pa ni Blekić ni bilo ko drugi.A ovi što kontaju da če članovi uprave valjati i prodavati igrače idu u pogrešnom smjeru. Pa ima li evo ovaj mali je li se ono zove Radovac menađera ima ,e pa ako njegov menađer neče pare onda nek mu uzmu igrača i prodaju ga u Pelister iz Bitolja ako hoče. Ima tu puno stvari kojim je klub i udruga FKS zaštićeno, vjerujte teški su milioni a teže je njima izvućiu marku nego nama obićnim smrtnicima.
Sarajevo ljubavi moja!

payton

Post Postao/la payton » 15 okt 2012, 18:11

ono što pouzdano znam je da su BP.. njih 20..kupili JEDAN GLAS
znači 20x1500=30.000
YES.WE.DID.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 okt 2012, 18:57

Koliko clanova broji trenutna skupstina (ona koja je izglasala statut) I dali su i oni duzni uloziti 30 000 KM da bi zadrzali svoje mjesto u skupstini?? Hvala..
BUDI ŽELJO !!!

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 15 okt 2012, 19:04

znaci sada se tacno zna koliko kosta FK Sarajevo, to jeste za malo vise od 2,5mil KM dobije se pravo da se raspolaze drugim najuspjesnijim klubom u BiH, klubom koji najbolje kotira u europi od BH predstavnika, ja licno mislim da Sesar, Husejinovic i Suljic vrijede vise, al otom potom.
Znaci za tacno 2 550 000 KM (u najboljem slucaju) dobijes 51% i klub je tvoj, simpaticno.

Uz sve dugove i situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi moze se reci da je ovo mizerija, a tek aBd ako klub stane na noge onda je to cirkus.

Ipak i pored svega mislim da je ovo preambiciozan potez uprave da nesto uradi jer ne postoje zakoni koji ovo do kraja mogu sprovesti, koliko traje "mandat" eventualnog "dionicara" i ko mu garantuje da se sistem nece srusiti.
ne postoji zakon o sportu, (zakon o radu), ne postoji nacin da se privatizuje fudbalski klub, a uprava to pokusava zaobici na ovaj nacin pri cemu ne moze garantovati da se u bliskoj buducnosti to nece
promijeniti. <<<---- pesimisti i zlobnici ce reci ovako

al vjerovatno uprava ima nacin da manipulise "investitorima" jer ovo sto sam ja sada gore napisao djeluje smijesno. osim toga u klub ce leci ne male pare za nase uslove koje ako se kvalitetno uloze mogu donijeti mnoge dobre stvari klubu. jos ako se okupi dobra ekipa investitora sky is the limit .
mada sudeci po onom sto sam ja do sada naucio ziveci u BiH, ako imas izmedju dobrog i loseg, bice lose, pogotovo gdje se petlja politika. a politika je duboko usadjena u nas sport, tako da vec za 2 god su slijedeci izbori a onda ko ce pobjediti... o tome ovisimo svi mi, ali i klubovi i najvise investitori.
mozda ce neko htijeti srozati FKS da bi ga jeftinije kupio, mozda ce opet htijeti samo na njemu zaraditi...
mislim da mi jos nismo zreli za te poteze, al sa srecom.
kada dodje vrijeme da se Zeljo privatizuje, mi cemo se svi utaliti sa Osimom da ga on kupi :D :lol: .
al ne prije donesenog Zakona o Sportu.

Batistuta
Kontakt:

Post Postao/la Batistuta » 15 okt 2012, 19:25

champions1921 je napisao/la:Koliko clanova broji trenutna skupstina (ona koja je izglasala statut) I dali su i oni duzni uloziti 30 000 KM da bi zadrzali svoje mjesto u skupstini?? Hvala..
Skupstinu ce formirati oni koji uloze novac, a skupstina ce izabrati Upravni odbor ciji ce clanoci naravno biti iz reda interesnih grupa koji odgovaraju skupstini tj. ljudima koji su ulozili novac. Statut je dobio potvrdu u Ministarstvu pravde, prosao je sve provjere tako da je ovo jedan vid stvaranja inetersnih grupa koji ce za svoj novac moci i da odlucuju a ne kao sto je bio do sada slucaj da neko daje novac, donira, a ne zna ni gdje ide ni kome. Vidjet cemo, pionirski je korak ali mozda je i iskorak ka pocetku poslovanja u BiH klubovima.

champions1921

Post Postao/la champions1921 » 15 okt 2012, 20:46

Batistuta je napisao/la:
champions1921 je napisao/la:Koliko clanova broji trenutna skupstina (ona koja je izglasala statut) I dali su i oni duzni uloziti 30 000 KM da bi zadrzali svoje mjesto u skupstini?? Hvala..
Skupstinu ce formirati oni koji uloze novac, a skupstina ce izabrati Upravni odbor ciji ce clanoci naravno biti iz reda interesnih grupa koji odgovaraju skupstini tj. ljudima koji su ulozili novac. Statut je dobio potvrdu u Ministarstvu pravde, prosao je sve provjere tako da je ovo jedan vid stvaranja inetersnih grupa koji ce za svoj novac moci i da odlucuju a ne kao sto je bio do sada slucaj da neko daje novac, donira, a ne zna ni gdje ide ni kome. Vidjet cemo, pionirski je korak ali mozda je i iskorak ka pocetku poslovanja u BiH klubovima.
Koliko ljudi je potrebno da se formira skupstina?? Dali clan skupstine moze biti samo onaj ko da 30 000 KM?? Pitam iz razloga kada bi se recimo naslo samo, lupam, 15 ljudi ili grupa ljudi koji su spremni uloziti po 30 000.. Dali ta grupa od 15 ulagaca ima prava da sama odlucuje ili postoji neka granica kada je u pitanju minimalni broj skupstinara?? Znam da je maksimalna cifra oko 3,5mil kada bi se prodala sva mjesta u skupstini tj. 117 glasova.. Interesuje me minimalni broj ljudi koji je dovoljan da skupstina moze donositi odluke i birati clanove uprave..
BUDI ŽELJO !!!

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 15 okt 2012, 21:39

Fazon i jeste tome što broj glasova u skupštini nije limitiran. Sad to može dosta toga da prevagne, jer kad počnu da uplaćuju veliki ulagači tu bi moglo da nastane neka vrsta nadmetanja u ukpnom broju glasova. Naravno , čisto sumnjam da će da se nadmeću zlonamjerni, jer niko neće dati toliki keš pa da želi zlo samom sebi, jer ko se uvali za glasove, nastojat će i da napravi nešto kako treba. Ukoliko bude velikih ulaganja za neki veći broj glasova od strane nekih jakih investitora, ovaj potez će biti prava stvar.

P.S. @champions, ti sa 30000 kupuješ jedan glas, ja za 300 000 kupujem 10 glasova, neki investitor za 3 mil. kupuje 100 glasova itd itd... neograničeno. E sada ga treba da se donese odluka naravno i da se glasa za recimo sa DA, ili NE, zbrajaju se svi glasovi, koliko ih god ima, tako da, recimo ja i ti nikako nemožemo pobjediti ovoga sa 100 glasova, ali možda na našoj strani bude neko sa 89 glasova pa ga nadjačamo. Uglavnom sve se svodi na to, ko ima više keša više će da se pita 8-)
U novi boj...

Pendik
Kontakt:

Post Postao/la Pendik » 15 okt 2012, 21:49

powerplay je napisao/la:Fazon i jeste tome što broj glasova u skupštini nije limitiran. Sad to može dosta toga da prevagne, jer kad počnu da uplaćuju veliki ulagači tu bi moglo da nastane neka vrsta nadmetanja u ukpnom broju glasova. Naravno , čisto sumnjam da će da se nadmeću zlonamjerni, jer niko neće dati toliki keš pa da želi zlo samom sebi, jer ko se uvali za glasove, nastojat će i da napravi nešto kako treba. Ukoliko bude velikih ulaganja za neki veći broj glasova od strane nekih jakih investitora, ovaj potez će biti prava stvar.

P.S. @champions, ti sa 30000 kupuješ jedan glas, ja za 300 000 kupujem 10 glasova, neki investitor za 3 mil. kupuje 100 glasova itd itd... neograničeno. E sada ga treba da se donese odluka naravno i da se glasa za recimo sa DA, ili NE, zbrajaju se svi glasovi, koliko ih god ima, tako da, recimo ja i ti nikako nemožemo pobjediti ovoga sa 100 glasova, ali možda na našoj strani bude neko sa 89 glasova pa ga nadjačamo. Uglavnom sve se svodi na to, ko ima više keša više će da se pita 8-)
Slazem se s tobom u potpunosti. Sve si u pravu, samo moras znati da niko nece ulagati u neki klub a da u istoj toj drzavi ne postoji ni jedan jedini zakon. Zakon o sportu, zakon o ulaganju sportskih drustava i slicno.

Znaci ljude koji imaju pare ne ocekuj u klubu. Mozes ocekivati neke klosare koji ce samo gledati svoje interese a ne kluba gdje bi mogli nastati problemi.

Mi da imamo bar neki zakon davno bi neki klub bio kupljen od strane jacih investitora da se razumijemo.

powerplay
Kontakt:

Post Postao/la powerplay » 15 okt 2012, 21:52

Pendik je napisao/la:
powerplay je napisao/la:Fazon i jeste tome što broj glasova u skupštini nije limitiran. Sad to može dosta toga da prevagne, jer kad počnu da uplaćuju veliki ulagači tu bi moglo da nastane neka vrsta nadmetanja u ukpnom broju glasova. Naravno , čisto sumnjam da će da se nadmeću zlonamjerni, jer niko neće dati toliki keš pa da želi zlo samom sebi, jer ko se uvali za glasove, nastojat će i da napravi nešto kako treba. Ukoliko bude velikih ulaganja za neki veći broj glasova od strane nekih jakih investitora, ovaj potez će biti prava stvar.

Slazem se s tobom u potpunosti. Sve si u pravu, samo moras znati da niko nece ulagati u neki klub a da u istoj toj drzavi ne postoji ni jedan jedini zakon. Zakon o sportu, zakon o ulaganju sportskih drustava i slicno.

Znaci ljude koji imaju pare ne ocekuj u klubu. Mozes ocekivati neke klosare koji ce samo gledati svoje interese a ne kluba gdje bi mogli nastati problemi.

Mi da imamo bar neki zakon davno bi neki klub bio kupljen od strane jacih investitora da se razumijemo.
Iskreno i ja sam skeptičan za neke velike sume, spominju se neki investitori iz Turske i Irske ako se ne varam. Ostaje da se vidi šta će se desiti. Bitno je da je sistem takav da se nemože zloupotrijebiti, jer kupovinom jednog ili stotinu glasova opet se nećeš pitati sam. Sad nisam siguran da li postoji neki limit na broj glasova. A ovo je i napravljeno ovako radi našeg hebenog zakona o sportu. Jer teoretski, naši klubovi su UG, a UG se nemože kupiti, jer kako UG nema vlasnika, nemaš ga zapravo od koga kupiti. Ma naša država je svakako cirkus.
U novi boj...

Pendik
Kontakt:

Post Postao/la Pendik » 15 okt 2012, 21:57

Ulagaci koji dolaze iz Turske u BIH-a su ti vecinom neki prevaranti koji pokusavaju da ovdje operu pare. Nisam nesto optimistican s turcima u bilo kojem poslu.
Sto se tice Iraca nisam cuo za to, ali vjerujem da nisu ublehe kao turci.

Kako god ja ne vidim da je ovo pravi put Sarajeva. Mislim, moje misljenje samo da se razumijemo.

theprodigy
Kontakt:

Post Postao/la theprodigy » 15 okt 2012, 22:16

Pendik je napisao/la:Ulagaci koji dolaze iz Turske u BIH-a su ti vecinom neki prevaranti koji pokusavaju da ovdje operu pare. Nisam nesto optimistican s turcima u bilo kojem poslu.
Sto se tice Iraca nisam cuo za to, ali vjerujem da nisu ublehe kao turci.

Kako god ja ne vidim da je ovo pravi put Sarajeva. Mislim, moje misljenje samo da se razumijemo.
sigurno onda imas neko bolje rjesenje za trenutnu situaciju?

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 15 okt 2012, 22:17

Nebitno je ko su ulagaci...

Moze on biti prevarant ali danas postoje ugovori. Ne ispunis ocekivanja hajd zdravo propada ugovor. I slovenci su obecali znate kakav stadion Zeljeznicaru i sve je bilo spremno a onda je dosao ugovor na kojem se od Zelje trazilo 15 miliona maraka i normalno da se razislo.

Tako treba i sa turskim i svim drugim investitorima. Napravis ugovor a njemu/njima ako se ne svidja hajd zdravo.

Samo ima jedan problem kojeg od vas niko ne zeli da spomene. Sta to klub Sarajevo nudi za uzvrat? Ja koliko sam primjetio nista. Nista barem investitorima. Briga jednog uspjesnoga biznismena sto ima pravo glasa, ili odredjen broj dionica kada mu klub nista apsolutno nista ne nudi zauzvrat.

I ovih 30.000 KM da bi se moglo glasati. Evo ruka da nece biti vise od 5 ljudi. I to ce biti 5 zaljubljenika koji ce to vise uradi iz ljubavi da bi pomogli klubu. A oni koji hoce sa strane da ucestvuju u rusenju i opstrukcijama ne moraju placati 30.000 za glasa lako se do glasova moze doci privatnim talovima.

Malo je ovo neozbiljno. I najzalije mi je sto ce obicna raja koja nema stotine hiljada na bankama dati svojih 1,500 KM iz ljubavi a na kraju nece imati nikakvoga utjecaja. I takvih je najvise 2-3 hiljade. Zivi bili pa vidjeli.

Nece ova akcija ni pola miliona skupiti. Ma kakav ni 200.000. Nije ovo neka mrznja, ljubomora ovo su cinjenice.

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 15 okt 2012, 22:20

Al' najjace mi je kako se strumfovi brinu za ulagace, pogotovo za ovu obicnu raju sa malim ulozima. Tacno vidis koliko im je stalo do komsija. :mrgreen:
#divovi

samosarajvo
Kontakt:

Post Postao/la samosarajvo » 15 okt 2012, 22:21

tu i tamo je napisao/la:znaci sada se tacno zna koliko kosta FK Sarajevo, to jeste za malo vise od 2,5mil KM dobije se pravo da se raspolaze drugim najuspjesnijim klubom u BiH, klubom koji najbolje kotira u europi od BH predstavnika, ja licno mislim da Sesar, Husejinovic i Suljic vrijede vise, al otom potom.
Znaci za tacno 2 550 000 KM (u najboljem slucaju) dobijes 51% i klub je tvoj, simpaticno.

Uz sve dugove i situaciju u kojoj se klub trenutno nalazi moze se reci da je ovo mizerija, a tek aBd ako klub stane na noge onda je to cirkus.

Ipak i pored svega mislim da je ovo preambiciozan potez uprave da nesto uradi jer ne postoje zakoni koji ovo do kraja mogu sprovesti, koliko traje "mandat" eventualnog "dionicara" i ko mu garantuje da se sistem nece srusiti.
ne postoji zakon o sportu, (zakon o radu), ne postoji nacin da se privatizuje fudbalski klub, a uprava to pokusava zaobici na ovaj nacin pri cemu ne moze garantovati da se u bliskoj buducnosti to nece
promijeniti. <<<---- pesimisti i zlobnici ce reci ovako

al vjerovatno uprava ima nacin da manipulise "investitorima" jer ovo sto sam ja sada gore napisao djeluje smijesno. osim toga u klub ce leci ne male pare za nase uslove koje ako se kvalitetno uloze mogu donijeti mnoge dobre stvari klubu. jos ako se okupi dobra ekipa investitora sky is the limit .
mada sudeci po onom sto sam ja do sada naucio ziveci u BiH, ako imas izmedju dobrog i loseg, bice lose, pogotovo gdje se petlja politika. a politika je duboko usadjena u nas sport, tako da vec za 2 god su slijedeci izbori a onda ko ce pobjediti... o tome ovisimo svi mi, ali i klubovi i najvise investitori.
mozda ce neko htijeti srozati FKS da bi ga jeftinije kupio, mozda ce opet htijeti samo na njemu zaraditi...
mislim da mi jos nismo zreli za te poteze, al sa srecom.
kada dodje vrijeme da se Zeljo privatizuje, mi cemo se svi utaliti sa Osimom da ga on kupi :D :lol: .
al ne prije donesenog Zakona o Sportu.
Ne moze se ovo smatrati prodajom i govoriti kako klub vrijedi 2.55 mill isl jer to nije to.
Ministarstvo je odobrilo statut i to je to.Vjerujem da su u pravi to dobro razmotrili jer se o ovom statutu prica vec godinu, dosta je puta dorađivan i mislim da su spremni na sve.

ne postoji garancija ali nekad kad dodje taj zakon opet ce novi statu morati donjeti trenutna skupstina a to ce biti ta za koju si morao dati pare i onda ce uprava napravit novi statut u kome pise da ovi sto su kupili uloge postaju dionicari i vlasnici kluba a oni ce to usvojit i sve po starom.

A kako ti znas da lupam ako ti turci ili neko drugi postane vecinski vlasnih udjela nece jos ulagati u klub, neke sponzorske ugovore sklapati.Moze unjeti mnogo više novca u klub od pomenutih 4,500,000...

ovo se isto moze svatiti kao neka vrsta sponzorstva jer ko god ulozi dosta bice u medjima top tema i bolja mu reklama ne treba.
Ja vjerujem u ovu upravu i mislim da ce se skupiti 1,500,000

molotovljev

Post Postao/la molotovljev » 15 okt 2012, 22:46

8-)

Sta mislite da li ce Ses sutra upisati koji minut ? :)
F.K.SARAJEVO

tu i tamo
Kontakt:

Post Postao/la tu i tamo » 15 okt 2012, 22:47

@samosarajevo
vec sam napisao ako bude dobra ekipa investitora sky is the limit.
i nisam pisao o prodaji FKS jer to je zakonski nemoguce, vec samo o pravu da raspolazes sa svime sto je FKS, a to ti dodje isto, osim sto,... mozes kako hoces ali ne dokad hoces.
i naravno vasa uprava je veoma ambiciozna, svaka cast na ideji, ideja je fenomenalna, kada bi bilo srece da smo malo bogatija drzava i normalnija, pa da udruzeni navijaci kupe i provjereni prijatelji kluba pa da to ide kako je zamisljeno, onda bi to bilo idealno.(al da je tako dosad bi svi klubovi bili privatizovani)
Ali naravno ne smijemo zivjeti u zabludama, i ako ovaj projekat ne uspije samo ce unazaditi FKS samim tim i nasu ligu jer ce doci do izrazaja opet neki slabiji klubovi koji jedva ostaju u PL.
Tako da bih ja prije svega rekao da pored sto je uprava ambiciozna, ili je (uprava) luda, il bas ima muda, jer velike su to stvari i bez obzira sto ti imas dobre namjere, pitanje je dal imas pravo i hrabrost na posljedice.

na kraju krajeva vidjecemo, ja ipak mislim da je ovo mali korak "tresla se gora rodio se mis", hocu da kazem da ce vecina stvari i ljudi u klubu ostati ista. a FKS ce nastaviti gdje je stao sa dobrom finansisjkom injekcijom koja moze donijeti samo dobro, tako da je to vec dobar potez uprave.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 15 okt 2012, 23:52

I sami ste rekli da individualni ulagac trenutno od toga nema nista, ali da bi mogao imati nekad kad se donese zakon o sportu (kojeg btw. cekamo haman 20 godina) pa se klub privatizuje, pa ulagac kroz dionice dobije dio kolaca. Ali pametnije je sacekati do tada (mozda ce biti za 2, 5, 10 ili 50 godina) pa kupiti dionice direktno od ovih koji ce se sada uvaliti, jer realno u danasnjem vaktu 1500 KM nije mala stvar, i malo ko ima na bacanje, a i tada bi bilo ljudi koji bi to prodavali.

Dakle vi se samo mozete nadati investitorima, stranim ulagacima, a od pojedinacnih uplata nema sanse da skupite i 200.000 sto je neko vec rekao.
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

PL BiH -1
Kontakt:

Post Postao/la PL BiH -1 » 16 okt 2012, 05:03

Uozbiljite se.

Nemoj da za 5-6 mjeseci govorite kako je uprava pokrala pare na lazna obecanja da ce dovesti investitore i ako uzeli 30-tak hiljada maraka od navijaca Sarajeva.

Lud je onaj ko misli da sam ljubomoran jer smijem ruku u varu staviti da sam vise utakmica Sarajeva pogledao na Kosevu prije rata a i poslije nego 95% vas sto se zovete navijacima.

Molim vas da ni savjete ni kritike ne prihvatate sa previse emocija kao ni da se lozite na ovaj slabo isplaniran potez uprave.

Postavite sebi pitanje da ste vi investitor da imate pare sta dobijate zauzvrat!

moustapha
Kontakt:

Post Postao/la moustapha » 16 okt 2012, 07:27

PL BiH -1 je napisao/la: Postavite sebi pitanje da ste vi investitor da imate pare sta dobijate zauzvrat!
Kada je neko navijac kluba i sve bi dao za svetinju, onda uopste ne gleda stvari na taj nacin. Jednostavno, spreman je uloziti novac bez da trazi nesto zauzvrat. Koliko je tesko to shvatiti?

A to da je uprava ovo slabo isplanirala ne moze nikako da stoji. Takvi komentari samo pokazuju vasa nadanja da ce ovo propasti.
#divovi

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 16 okt 2012, 07:47

moustapha je napisao/la:Al' najjace mi je kako se strumfovi brinu za ulagace, pogotovo za ovu obicnu raju sa malim ulozima. Tacno vidis koliko im je stalo do komsija. :mrgreen:
Fakat ovo je nista drugo nego se grohotom nasmijati.
Isto Fata Muji,sto bolan ne spavas sta se stalno prevrces.Ma suti Fato cuo komsi Hasi upalo neko trunje u bunar pa oka sklopiti ne mogu.
Nevjerovatno koji moron moras da budes da ti ko Cvorovicu treba dvogled nebi li vidio sta ti sused radi.
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Bejker, Dave, gh0stHZ, kogmagie46, riki46, skoJaa, tajsamja i 56 gostiju.